Javna sigurnost – razlika između verzija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Kolega2357 (razgovor | doprinos)
m uklonjena kategorija Bezbjednost; dodana kategorija Bezbednost pomoću gadgeta HotCat
Nema sažetka izmjene
Red 1: Red 1:
'''Javna bezbjednost''' ili '''sigurnost''' je izraz pod kojim se u najširem smislu podrazumijevaju mjere i aktivnosti koje neka [[država]] i, rjeđe, društvena organizacija ili samoorganizirani pojedinci, poduzimaju kako bi se život, zdravlje i imovina stanovnika nekog područja zaštitile od [[kriminal]]a, odnosno prometnih i drugih nesreća, odnosno prirodnih katastrofa. U užem smislu se pod time podrazumijevaju aktivnosti specijaliziranih državnih organa ([[policija]], [[vatrogasci]], [[civilna zaštita]] i sl.), a u još užem smislu tzv. "obična" ili temeljna policija, odnosno njene uobičajene aktivnosti (u odnosu na koncept tzv. [[nacionalna bezbjednost|državne sigurnosti]].
'''Javna sigurnost''' ili '''bezbjednost''' je izraz pod kojim se u najširem smislu podrazumijevaju mjere i aktivnosti koje neka [[država]] i, rjeđe, društvena organizacija ili samoorganizirani pojedinci, poduzimaju kako bi se život, zdravlje i imovina stanovnika nekog područja zaštitile od [[kriminal]]a, odnosno prometnih i drugih nesreća, odnosno prirodnih katastrofa. U užem smislu se pod time podrazumijevaju aktivnosti specijaliziranih državnih organa ([[policija]], [[vatrogasci]], [[civilna zaštita]] i sl.), a u još užem smislu tzv. "obična" ili temeljna policija, odnosno njene uobičajene aktivnosti (u odnosu na koncept tzv. [[nacionalna sigurnost|državne sigurnosti]].


==V. također==
==Veze==
* [[Vigilantizam]]
* [[Vigilantizam]]

==Izvori==
{{Reflist}}


[[Kategorija:Javna sigurnost| ]]
[[Kategorija:Javna sigurnost| ]]
[[Kategorija:Bezbednost]]
[[Kategorija:Sigurnost]]

Verzija na datum 14 januar 2014 u 23:05

Javna sigurnost ili bezbjednost je izraz pod kojim se u najširem smislu podrazumijevaju mjere i aktivnosti koje neka država i, rjeđe, društvena organizacija ili samoorganizirani pojedinci, poduzimaju kako bi se život, zdravlje i imovina stanovnika nekog područja zaštitile od kriminala, odnosno prometnih i drugih nesreća, odnosno prirodnih katastrofa. U užem smislu se pod time podrazumijevaju aktivnosti specijaliziranih državnih organa (policija, vatrogasci, civilna zaštita i sl.), a u još užem smislu tzv. "obična" ili temeljna policija, odnosno njene uobičajene aktivnosti (u odnosu na koncept tzv. državne sigurnosti.

Veze