Popis manga s najvećom prodajom

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Slijedi popis najbolje prodavanih mangi (japanskih stripova) diljem svijeta. Serije koje još traju su u zelenoj boji. Ona izdanja koja samo daju broj kopija u cirkulaciji, a ne broj stvarno prodanih stripova, su označeni sa "†".

Trenutno je najbolje prodavana manga One Piece, koji još traje.

Najmanje 100 milijuna primjeraka[uredi - уреди | uredi izvor]

Naslov Autor Izdavač Ciljana publika Broj svezaka Serializirano Broj prodanih kopija
One Piece Eiichiro Oda Shueisha Shōnen 79 1997–danas 320.000.000[1]
Dragon Ball Akira Toriyama Shueisha Shōnen 42 1984–1995 230.000.000[2]
Naruto Masashi Kishimoto Shueisha Shōnen 72 1999–2014 205.000.000†[3]
Golgo 13 Takao Saito Shogakukan Seinen 177 1969–danas 200.000.000[4]
Black Jack Osamu Tezuka Akita Shoten Shōnen 17 1973–1983 176.000.000†[5]
Kochira Katsushika-ku Kameari Kōen-mae Hashutsujo Osamu Akimoto Shueisha Shōnen 195 1976–danas 156.000.000†[6]
Detective Conan Gosho Aoyama Shogakukan Shōnen 86 1994–danas 140.000.000[7]
Oishinbo Tetsu Kariya, Akira Hanasaki Shogakukan Seinen 111 1983–danas 130.000.000[8]
Slam Dunk Takehiko Inoue Shueisha Shōnen 31 1990–1996 120.000.000[9]
Astro Boy Osamu Tezuka Kobunsha/Kodansha Shōnen 23 1952–1968 100.000.000[10]
Doraemon Fujiko Fujio Shogakukan Children 45 1969–1996 100.000.000[11]
Fist of the North Star Buronson, Tetsuo Hara Shueisha Shōnen 27 1983–1988 100.000.000[12]
Touch Mitsuru Adachi Shogakukan Shōnen 26 1981–1986 100.000.000[13]

Između 50 i 100 milijuna kopija[uredi - уреди | uredi izvor]

Naslov Autor Izdavač Ciljana publika Broj svezaka Serializirano Broj prodanih kopija
Hajime no Ippo George Morikawa Kodansha Shōnen 110 1989–danas 94.000.000[14]
JoJo's Bizarre Adventure Hirohiko Araki Shueisha Shōnen/Seinen 114 1986–danas 90.000.000†[6]
Kindaichi Case Files Yōzaburō Kanari, Seimaru Amagi, Fumiya Satō Kodansha Shōnen 70 1992–present 90.000.000[15]
Sazae-san Machiko Hasegawa Kodansha Josei 45 1946–1974 86.000.000[16]
Bleach Tite Kubo Shueisha Shōnen 69 2001–danas 82.000.000[9]
Captain Tsubasa Yōichi Takahashi Shueisha Shōnen 92 1981–danas 82.000.000†[6]
Vagabond Takehiko Inoue Kodansha Seinen 37 1998–danas 82.000.000[17]
Kinnikuman Yudetamago Shueisha Shōnen/Seinen 51 1979–danas 70.000.000†[18]
Rurouni Kenshin Nobuhiro Watsuki Shueisha Shōnen 28 1994–1999 70.000.000†[5]
Sangokushi Mitsuteru Yokoyama Ushio Shuppansha Shōnen 60 1971–1986 70.000.000[19]
Hunter × Hunter Yoshihiro Togashi Shueisha Shōnen 32 1998–danas 66.000.000[9]
Fullmetal Alchemist Hiromu Arakawa Enix/Square Enix Shōnen 27 2001–2010 64.000.000[20]
Boys Over Flowers Yoko Kamio Shueisha Shōjo 37 1992–2003 61.000.000†[21]
Baki the Grappler Keisuke Itagaki Akita Shoten Shōnen 121 1991–danas 60.000.000[22]
Rokudenashi Blues Masanori Morita Shueisha Shōnen 42 1988–1997 60.000.000[23]
Shoot! Tsukasa Ooshima Kodansha Shōnen 33 1990–2003 60.000.000[24]
Bad Boys Hiroshi Tanaka Shōnen Gahōsha Shōnen 22 1988–1996 55.000.000†[6]
H2 Mitsuru Adachi Shogakukan Shōnen 34 1992–1999 55.000.000[24]
Major Takuya Mitsuda Shogakukan Shōnen 78 1994–2010 53.000.000†[25]
Minami no Teiō Dai Tennōji, Rikiya Gō Nihon Bungeisha Shōnen 130 1992–danas 53.000.000[26]
Ranma ½ Rumiko Takahashi Shogakukan Shōnen 38 1987–1996 53.000.000†[6]
Attack on Titan Hajime Isayama Kodansha Shōnen 16 2009–danas 52.000.000†[27]
The Prince of Tennis Takeshi Konomi Shueisha Shōnen 42 1999–2008 51.000.000[28]
Dragon Quest: Dai no Daibōken Riku Sanjo, Yuji Horii, Koji Inada Shueisha Shōnen 37 1989–1996 50.000.000[24]
Glass Mask Suzue Miuchi Hakusensha Shōjo 49 1976–danas 50.000.000[29]
Great Teacher Onizuka Tooru Fujisawa Kodansha Shōnen 25 1997–2002 50.000.000[30]
Rookies Masanori Morita Shueisha Shōnen 24 1998–2003 50.000.000[31]
YuYu Hakusho Yoshihiro Togashi Shueisha Shōnen 19 1990–1994 50.000.000[9]

između 30 i 50 milijuna kopija[uredi - уреди | uredi izvor]

Naslov Autor Izdavač Ciljana publika Broj svezaka Serializirano Broj prodanih kopija
Dokaben Shinji Mizushima Akita Shoten Shōnen 48 1972–1981 48.000.000†[6]
Initial D Shuichi Shigeno Kodansha Seinen 48 1995–2013 48.000.000[32]
Gin Tama Hideaki Sorachi Shueisha Shōnen 56 2003–danas 46.000.000[33]
Crows Hiroshi Takahashi Akita Shoten Shōnen 26 1990–1998 46.000.000[34]
InuYasha Rumiko Takahashi Shogakukan Shōnen 56 1998–2008 45.000.000[35]
Shizukanaru Don – Yakuza Side Story Tatsuo Nitta Jitsugyo no Nihon Sha Seinen 108 1988–2013 44.000.000[17]
Nana Ai Yazawa Shueisha Josei 21 2000–2009 (zaustavljeno) 43.000.000[36]
Crayon Shin-chan Yoshito Usui Futabasha Seinen 50 1990–2010 43.000.000[24]
Be-Bop High School Kazuhiro Kiuchi Kodansha Seinen 48 1983–2003 40.000.000[37]
City Hunter Tsukasa Hojo Shueisha Shōnen 35 1985–1991 40.000.000[38]
Kachō Kōsaku Shima Kenshi Hirokane Kodansha Seinen 83 1983–danas 40.000.000[39]
Cobra Buichi Terasawa Shueisha Shōnen 18 1978–1984 40.000.000[40]
Kyō Kara Ore Wa!! Hiroyuki Nishimori Shogakukan Shōnen 38 1988–1997 40.000.000[41]
Tsurikichi Sanpei Takao Yaguchi Kodansha Shōnen 65 1973–1983 40.000.000[42]
Yu-Gi-Oh! Kazuki Takahashi Shueisha Shōnen 38 1996–2004 40.000.000†[6]
Nodame Cantabile Tomoko Ninomiya Kodansha Josei 23 2001–2009 37.000.000†[43]
20th Century Boys Naoki Urasawa Shogakukan Seinen 22 1999–2006 36.000.000†[6]
Cooking Papa Tochi Ueyama Kodansha Seinen 132 1985–danas 36.000.000[44]
Crest of the Royal Family Chieko Hosokawa Akita Shoten Shōjo 59 1976–danas 36.000.000[24]
Berserk Kentaro Miura Hakusensha Seinen 37 1990–danas 35.000.000†[45]
Dr. Slump Akira Toriyama Shueisha Shōnen 18 1980–1984 35.000.000†[46]
Sailor Moon Naoko Takeuchi Kodansha Shōjo 18 1991–1997 35.000.000[47]
Saint Seiya Masami Kurumada Shueisha Shōnen 28 1986–1990 34.000.000[48]
3×3 Eyes Yuzo Takada Kodansha Seinen 40 1987–2002 33.000.000†[49]
Chibi Maruko-chan Momoko Sakura Shueisha Shōjo 16 1986–2009 32.000.000†[50]
Bastard‼ Kazushi Hagiwara Shueisha Shōnen/Seinen 27 1988–danas 30.000.000†[46]
Chameleon Atsushi Kase Kodansha Shōnen 47 1990–1999 30.000.000[51]
Death Note Tsugumi Ohba, Takeshi Obata Shueisha Shōnen 12 2003–2006 30.000.000†[52]
Gaki Deka Tatsuhiko Yamagami Akita Shoten Shōnen 26 1974–1980 30.000.000[53]
Salaryman Kintarō Hiroshi Motomiya Shueisha Seinen 30 1994–2002 30.000.000[54]
Shura no Mon Masatoshi Kawahara Kodansha Shōnen 31 1987–1996 30.000.000†[55]
Urusei Yatsura Rumiko Takahashi Shogakukan Shōnen 34 1978–1987 30.000.000†[6]
Ushio and Tora Kazuhiro Fujita Shogakukan Shōnen 33 1990–1996 30.000.000†[56]

Između 20 i 30 milijuna kopija[uredi - уреди | uredi izvor]

Naslov Autor Izdavač Ciljana publika Broj svezaka Serializirano Broj prodanih kopija
Hayate Densetsu Tokkō no Taku Hiroto Saki, Jūzō Tokoro Kodansha Shōnen 27 1991–1997 29.000.000†[6]
Kuroko's Basketball Tadatoshi Fujimaki Shueisha Shōnen 30 2008–2014 28.000.000†[6]
Tokimeki Tonight Koi Ikeno Shueisha Shōjo 30 1982–1994 28.000.000†[6]
Worst Hiroshi Takahashi Akita Shoten Shōnen 31 2002–2013 28.000.000[57]
Itazura na Kiss Kaoru Tada Shueisha Shōjo 23 1990–1999 27.000.000†[6]
Yūkan Club Yukari Ichijo Shueisha Shōjo 19 1982–2002 27.000.000[24]
Asari-chan Mayumi Muroyama Shogakukan Shōjo 100 1978–2014 26.000.000†[58]
Reborn! Akira Amano Shueisha Shōnen 42 2004–2012 26.000.000[59]
Baribari Legend Shuichi Shigeno Kodansha Shōnen 38 1983–1991 26.000.000†
Sakigake!! Otokojuku Akira Miyashita Shueisha Shōnen 34 1985–1991 26.000.000†
Shaman King Hiroyuki Takei Shueisha Shōnen 32 1998–2004 26.000.000[60]
Fairy Tail Hiro Mashima Kodansha Shōnen 51 2006–danas 26.000.000[61]
Boys Be... Masahiro Itabashi, Hiroyuki Tamakoshi Kodansha Shōnen 32 1991–1997 25.000.000n†[6]
Hikaru no Go Yumi Hotta, Takeshi Obata Shueisha Shōnen 23 1998–2003 25.000.000[62]
Maison Ikkoku Rumiko Takahashi Shogakukan Seinen 15 1980–1987 25.000.000[63]
Miyuki Mitsuru Adachi Shogakukan Shōnen 12 1980–1984 25.000.000[64]
Seito Shokun! Yoko Shoji Kodansha Shōjo 65 1977–danas 25.000.000[65]
Tsuribaka Nisshi Jūzō Yamasaki, Kenichi Kitami Shogakukan Seinen 91 1979–danas 25.000.000[66]
Futari Ecchi Katsu Aki Hakusensha Seinen 64 1997–danas 24.000.000[67]
Ace of Diamond Yuji Terajima Kodansha Shōnen 46 2006–danas 23.000.000[68]
Neon Genesis Evangelion Yoshiyuki Sadamoto Kadokawa Shoten Shōnen 14 1994–2013 23.000.000[69]
Abu-san Shinji Mizushima Shogakukan Seinen 107 1973–2014 22.000.000[70]
Patalliro! Mineo Maya Hakusensha Shōjo 94 1979–danas 22.000.000†[58]
Zatch Bell! Makoto Raiku Shogakukan Shōnen 33 2001–2007 22.000.000[71]
Dōbutsu no Oisha-san Noriko Sasaki Hakusensha Shōnen 12 1987–1993 21.000.000†[6]
Eyeshield 21 Riichiro Inagaki, Yusuke Murata Shueisha Shōnen 37 2002–2009 21.000.000†[6]
Ashita no Joe Ikki Kajiwara, Tetsuya Chiba Kodansha Shōnen 20 1968–1973 20.000.000[72]
Black Butler Yana Toboso Square Enix Shōnen 21 2006–danas 20.000.000[20]
D.Gray-man Katsura Hoshino Shueisha Shōnen 24 2004–danas 20.000.000†[6]
Gantz Hiroya Oku Shueisha Seinen 37 2000–2013 20.000.000[73]
Ginga Legend Weed Yoshihiro Takahashi Nihon Bungeisha Seinen 90 1999–danas 20.000.000[74]
Hell Teacher Nūbē Shō Makura, Takeshi Okano Shueisha Shōnen 31 1993–1999 20.000.000†[46]
Kaiji Nobuyuki Fukumoto Kodansha Seinen 49 1996–2009 20.000.000[75]
Kimagure Orange Road Izumi Matsumoto Shueisha Shōnen 18 1984–1987 20.000.000†[46]
Kimi ni Todoke Karuho Shiina Shueisha Shōjo 23 2005–danas 20.000.000†[76]
Monster Naoki Urasawa Shogakukan Seinen 18 1994–2001 20.000.000[77]
Negima! Magister Negi Magi Ken Akamatsu Kodansha Shōnen 38 2003–2012 20.000.000[78]
Oh My Goddess! Kōsuke Fujishima Kodansha Seinen 48 1988–2014 20.000.000[79]
The Rose of Versailles Riyoko Ikeda Shueisha Shōjo 10 1972–1973 20.000.000[24]
Sukeban Deka Shinji Wada Hakusensha Shōjo 22 1976–1982 20.000.000[80]
Tokyo Daigaku Monogatari Tatsuya Egawa Shogakukan Seinen 34 1992–2001 20.000.000[81]
Toriko Mitsutoshi Shimabukuro Shueisha Shōnen 35 2008–danas 20.000.000†[82]
Tsubasa: Reservoir Chronicle Clamp Kodansha Shōnen 28 2003–2009 20.000.000[83]

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

  1. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (English). Anime News Network. 2015-06-15. http://www.animenewsnetwork.com/news/2015-06-14/one-piece-manga-sets-guinness-world-record-for-copies-printed-for-comic-by-single-author/.89275. pristupljeno 2015-06-15. 
  2. "2013's Dragon Ball Z: Battle of Gods Film Story Outlined". Anime News Network. 2012-12-03. http://www.animenewsnetwork.com/interest/2012-12-03/2013-dragon-ball-z/battle-of-gods-film-story-outlined. pristupljeno 2013-11-28. 
  3. "Naruto Manga Has 200 Million in Print Worldwide". Anime News Network. 2014-11-09. http://www.animenewsnetwork.com/daily-briefs/2014-11-08/naruto-manga-has-200-million-in-print-worldwide/.80771. pristupljeno 2014-11-09. 
  4. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Iza. 2012-01-16. Arhivirano iz originala 2012-04-08. http://web.archive.org/web/20120408215223/http://www.iza.ne.jp/news/newsarticle/entertainment/comic/542167/. pristupljeno 2013-11-28. 
  5. 5,0 5,1 "Top 20 Most Popular Manga Ranked By Publication Numbers". Anime News Network. 2014-05-01. http://www.animenewsnetwork.com/interest/2014-05-01/top-20-most-popular-manga-ranked-by-publication-numbers. pristupljeno 2014-05-01. 
  6. 6,00 6,01 6,02 6,03 6,04 6,05 6,06 6,07 6,08 6,09 6,10 6,11 6,12 6,13 6,14 6,15 6,16 "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Manga Zenkan. http://www.mangazenkan.com/ranking/books-circulation.html. pristupljeno 2014-11-09. 
  7. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Mainichi Shimbun Digital. 2012-05-23. Arhivirano iz originala 2012-11-02. http://web.archive.org/web/20121102075009/http://mantan-web.jp/2012/05/23/20120522dog00m200047000c.html. pristupljeno 2013-11-28. 
  8. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Mainichi Shimbun. 2008-12-17. Arhivirano iz originala 2008-12-19. http://web.archive.org/web/20081219053240/http://mainichi.jp/enta/mantan/news/20081217mog00m200007000c.html. pristupljeno 2013-11-28. 
  9. 9,0 9,1 9,2 9,3 "Shueisha Media Guide 2014: Boy's & Men's Comic Magazines" (Japanese). Shueisha. str. 2. http://adnavi.shueisha.co.jp/mediaguide/2014/pdf/boys.pdf. pristupljeno 2015-04-20. 
  10. Fujishima, Sorasaku (1990) (Japanese). Kawai Publishing. str. 328, 360. ISBN 978-4879990242. 
  11. "ドラえもん(TVアニメ)" (Japanese). Shogakukan Production. http://license-new.shopro.co.jp/products/detail/53. pristupljeno 2013-11-28. 
  12. "武論尊 : 「北斗の拳」実は綱渡りだった 26年ぶり伏線回収に「出しきった」 (1/2)" (Japanese). Mainichi Shimbun Digital. 2014-04-19. http://mantan-web.jp/2014/04/19/20140418dog00m200061000c.html. pristupljeno 2013-11-28. 
  13. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Toho. 2004-12-13. Arhivirano iz originala 2009-03-03. http://web.archive.org/web/20090303225854/http://toho.co.jp/movienews/0412/08touch_kk.html. pristupljeno 2013-11-28. 
  14. "テレビ試写室 : 「はじめの一歩 Rising」 鴨川会長の声にも“注目”" (Japanese). Mainichi Shimbun Digital. 2013-10-05. http://mantan-web.jp/2013/10/05/20131005dog00m200015000c.html. pristupljeno 2015-04-20. 
  15. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Mainichi Shimbun Digital. 2012-02-29. Arhivirano iz originala 2013-06-18. http://web.archive.org/web/20130618064644/http://mantan-web.jp/2012/02/29/20120228dog00m200043000c.html. pristupljeno 2013-11-28. 
  16. Shimizu, Isao (1999). Kawade Shobō Shinsha. str. 111–112. ISBN 978-4309726113. 
  17. 17,0 17,1 "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Ritsumeikan University. 2012-12-13. str. 12. http://www.ritsumei.ac.jp/~shuku/2012/CB2012/CB20121213.pdf. pristupljeno 2013-11-29. 
  18. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Sankei Sports. 2015-01-27. http://www.sanspo.com/geino/news/20150127/oth15012714490014-n1.html. pristupljeno 2015-04-20. 
  19. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Mainichi Shimbun Digital. 2014-01-19. http://mantan-web.jp/2014/01/19/20140119dog00m200014000c.html. pristupljeno 2015-04-20. 
  20. 20,0 20,1 "Businesses". Square Enix. 2013-06-25. http://www.hd.square-enix.com/eng/group/index.html#comic1. pristupljeno 2014-08-08. 
  21. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Mainichi Shimbun Digital. 2015-02-10. http://mantan-web.jp/2015/02/10/20150209dog00m200066000c.html. pristupljeno 2015-04-20. 
  22. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Mainichi Shimbun Digital. 2014-05-13. http://mantan-web.jp/2014/05/13/20140513dog00m200004000c.html. pristupljeno 2015-04-20. 
  23. "GeNERACEとグリー、週刊少年ジャンプの人気作品「ろくでなしBLUES」のソーシャルゲームを配信決定" (Japanese). Ashi Shimbun Digital. 2013-08-01. http://www.asahi.com/and_M/information/pressrelease/PRT201308010119.html. pristupljeno 2014-02-10. 
  24. 24,0 24,1 24,2 24,3 24,4 24,5 24,6 "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Yamagata University. February 2011. str. 121–122. http://www2.lib.yamagata-u.ac.jp/kiyou/kiyoued/kiyoued-15-2/image/kiyoued-15-2-119to129.pdf. pristupljeno 2013-11-29. 
  25. "Baseball Manga Major's Sequel Centers on Goro's Son". 2015-03-04. http://www.animenewsnetwork.com/news/2015-03-04/baseball-manga-major-sequel-centers-on-goro-son/.85543. pristupljeno 2015-03-04. 
  26. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Nihon Bungeisha. http://www.nihonbungeisha.co.jp/books/pages/ISBN978-4-537-13062-1.html. pristupljeno 2013-11-29. 
  27. "English Version of "Attack on Titan" Tops 2.5 Million Copies in Print". Crunchyroll. 2015-07-27. http://www.crunchyroll.com/anime-news/2015/07/27/english-version-of-attack-on-titan-tops-25-million-copies-in-print. pristupljeno 2015-07-27. 
  28. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Mainichi Shimbun Digital. 2012-01-15. Arhivirano iz originala 2013-11-04. http://web.archive.org/web/20131104133115/http://mantan-web.jp/2012/01/15/20120114dog00m200016000c.html. pristupljeno 2013-11-28. 
  29. "貫地谷しほり、北島マヤ役に感涙「とにかく頑張る」 『ガラスの仮面』5度目の舞台化" (Japanese). Oricon. 2014-05-14. http://www.oricon.co.jp/news/2037430/full/. pristupljeno 2015-04-20. 
  30. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Asahi Shimbun Digital. 2007-11-16. http://book.asahi.com/clip/TKY200711120219.html. pristupljeno 2013-11-29. 
  31. "「EXILE」MATSU、後輩からバックドロップ見舞われる" (Japanese). Eiga.com (ja). 2011-11-06. http://eiga.com/news/20111106/7/. pristupljeno 2013-11-29. 
  32. "頭文字D : 人気"走り屋"マンガ次週完結 18年の歴史に幕" (Japanese). Mainichi Shimbun Digital. 2013-07-22. http://mantan-web.jp/2013/07/22/20130721dog00m200012000c.html. pristupljeno 2013-11-28. 
  33. "アニメ『銀魂』2015年4月よりテレビ新シリーズ放送決定" (Japanese). 2014-12-22. http://www.animate.tv/news/details.php?id=1419153834. pristupljeno 2015-07-20. 
  34. "小栗旬ら『クローズZERO』卒業に「感無量」パート2は興収40億狙えるスタート" (Japanese). Variety Japan. 2009-04-11. Arhivirano iz originala 2009-04-15. http://web.archive.org/web/20090415080547/http://www.varietyjapan.com/news/movie_dom/2k1u7d00000mfyal.html. pristupljeno 2013-11-29. 
  35. "犬夜叉 完結編 (TV)" (Japanese). Shogakukan Production. http://license-new.shopro.co.jp/products/detail/43. pristupljeno 2013-11-28. 
  36. "NANA:19巻、発売1週間で78万部 今年度の集計で最高" (Japanese). Mainichi Shimbun. 2008-05-22. Arhivirano iz originala 2008-05-29. http://web.archive.org/web/20080529195542/http://mainichi.jp/enta/mantan/news/20080522mog00m200030000c.html. pristupljeno 2013-11-28. 
  37. "BE-BOP-HIGHSCHOOL DVDコレクション" (Japanese). Toei Video. http://www.toei-video.co.jp/DVD/bebopcollection.html. pristupljeno 2013-11-29. 
  38. Otonafami (in Japanese) (Enterbrain). December 2011. 
  39. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Mainichi Shimbun Digital. 2013-07-11. http://mantan-web.jp/2013/07/11/20130710dog00m200067000c.html. pristupljeno 2013-11-29. 
  40. "「COBRA」30周年プロジェクト 寺沢武一さん語る" (Japanese). animeanime.jp. 2008-06-25. http://animeanime.jp/article/2008/06/25/3325.html. pristupljeno 2014-08-06. 
  41. Otonafami (in Japanese) (Enterbrain). April 2012. 
  42. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Oricon. 2008-08-14. http://www.oricon.co.jp/news/57250/full/. pristupljeno 2015-04-20. 
  43. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Mainichi Shimbun Digital. 2015-03-31. http://mantan-web.jp/2015/03/31/20150330dog00m200091000c.html. pristupljeno 2015-04-20. 
  44. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). ITmedia. 2015-06-12. http://ebook.itmedia.co.jp/ebook/articles/1506/12/news038.html. pristupljeno 2015-07-20. 
  45. "Berserk Manga Has 27 Million Copies in Print in Japan, 8 Million Overseas". 2015-07-24. http://www.animenewsnetwork.com/daily-briefs/2015-07-24/berserk-manga-has-27-million-copies-in-print-in-japan-8-million-overseas/.90845. pristupljeno 2015-07-24. 
  46. 46,0 46,1 46,2 46,3 "Top Manga Properties in 2008 - Rankings and Circulation Data". Comipress. 2008-12-31. http://comipress.com/article/2008/12/31/3733. pristupljeno 2013-11-28. 
  47. "Happy 20th Anniversary to Sailor Moon!". Kodansha Comics USA. 2012-06-29. http://kodanshacomics.com/happy-20th-anniversary-to-sailor-moon-special-live-event-at-nico-nico-on-july-6th/. pristupljeno 2015-02-17. 
  48. "Lucky Red takes Toei Animation's 'Saint Seiya: Legend of Sanctuary' for Italy". Variety. 2014-06-09. http://variety.com/2014/film/news/1201212188-1201212188/. pristupljeno 2014-11-16. 
  49. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Mainichi Shimbun Digital. 2015-02-09. http://mantan-web.jp/2015/02/09/20150208dog00m200046000c.html?mode=pc. pristupljeno 2015-04-20. 
  50. "ANIME NEWS: First 'Chibi Maruko-chan' movie in 23 years to open Dec. 23". Asahi Shimbun. 2015-07-28. http://ajw.asahi.com/article/cool_japan/anime_news/AJ201507280069. pristupljeno 2015-07-28. 
  51. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Animate. 2011-01-26. http://www.animate.tv/news/details.php?id=1296017154. pristupljeno 2013-11-29. 
  52. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}". Mainichi Shimbun Digital. 2015-04-20. http://mantan-web.jp/2015/04/20/20150419dog00m200024000c.html. pristupljeno 2015-04-20. 
  53. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Shogakukan Production. http://license-new.shopro.co.jp/products/detail/8. pristupljeno 2013-11-29. 
  54. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Arhivirano iz originala 2009-02-21. http://web.archive.org/web/20090216234647/http://comics.yahoo.co.jp/promo/selection/motomiya/. 
  55. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}". Mainichi Shimbun Digital. 2015-04-06. http://mantan-web.jp/2015/04/06/20150405dog00m200033000c.html. pristupljeno 2014-04-20. 
  56. "Ushio & Tora Supernatural Battle Manga Gets TV Anime". Anime News Network. 2015-02-02. http://www.animenewsnetwork.com/news/2015-02-02/ushio-and-tora-supernatural-battle-manga-gets-tv-anime/.83981. pristupljeno 2015-02-02. 
  57. "超人気ヤンキー漫画『WORST』をGACKTならどう語る? 22日、ニコニコ生放送でスペシャル座談会!" (Japanese). Navicon. 2013-07-22. http://navicon.jp/news/19190/%E3%82%A2%E3%83%8B%E3%83%A1/. pristupljeno 2013-11-29. 
  58. 58,0 58,1 "Historic Shoujo Manga Circulation Numbers". Comipress. 2006-05-24. http://comipress.com/article/2006/05/24/161. pristupljeno 2013-11-29. 
  59. "30 Top-Selling Manga in Japan by Series: 2012". animenewsnetwork.com. December 12, 2012. http://www.animenewsnetwork.com/news/2012-12-02/30-top-selling-manga-in-japan-by-series/2012. pristupljeno December 12, 2012. 
  60. "[マンガ新連載]「シャーマンキング0-zero-」 人気作の"ゼロストーリー"を描く読み切りシリーズ" (Japanese). MyNavi. 2011-11-10. Arhivirano iz originala 2011-11-12. http://web.archive.org/web/20111112075310/http://news.mynavi.jp/news/2011/11/10/032/index.html. pristupljeno 2013-11-28. 
  61. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Excite. 2013-11-05. http://www.excite.co.jp/News/android/20131105/Appget_News_40565.html. pristupljeno 2013-11-29. 
  62. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Mainichi Shimbun Digital. 2013-05-16. http://mantan-web.jp/2013/05/16/20130516dog00m200009000c.html. pristupljeno 2013-11-28. 
  63. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Shogakukan Production. http://license-new.shopro.co.jp/products/detail/29. pristupljeno 2013-11-28. 
  64. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Fuji TV. Arhivirano iz originala 2007-05-05. http://web.archive.org/web/20070505142141/http://www.fujitv.co.jp/cs/program/7216_049.html. pristupljeno 2013-11-28. 
  65. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Comic Natalie. 2010-03-15. http://natalie.mu/comic/news/29066. pristupljeno 2013-11-29. 
  66. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Toyo Keizai. 2013-11-29. http://toyokeizai.net/articles/-/25150. pristupljeno 2015-04-20. 
  67. "Futari H Gets New OVA This Fall". Anime News Network. 2014-04-25. http://www.animenewsnetwork.com/news/2014-04-25/futari-h-gets-new-ova-this-fall. pristupljeno 2014-04-25. 
  68. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Oricon. 2015-05-22. http://www.oricon.co.jp/news/2053140/full/. pristupljeno 2015-07-20. 
  69. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Kadokawa Group. 2012-10-30. Arhivirano iz originala 2013-10-16. http://web.archive.org/web/20131016100459/http://www.kadokawa-hd.co.jp/topics/20121030.pdf. pristupljeno 2014-11-19. 
  70. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Mainichi Shimbun Digital. http://mantan-web.jp/2013/12/20/20131219dog00m200057000c.html. pristupljeno 2014-12-17. 
  71. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Gigazine. Livedoor. 2008-06-20. http://news.livedoor.com/article/detail/3692781/. pristupljeno 2013-11-29. 
  72. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Sankei Shimbun. MSN. 2013-11-25. http://sankei.jp.msn.com/entertainments/news/131125/ent13112511380003-n1.htm. pristupljeno 2013-11-29. 
  73. "GANTZ:13年にわたる壮大なストーリーに終止符 意味深メッセージも" (Japanese). Mainichi Shimbun. 2013-06-20. Arhivirano iz originala 2013-06-20. http://web.archive.org/web/20130624133302/http://mainichi.jp/mantan/news/20130619dyo00m200022000c.html. pristupljeno 2013-11-28. 
  74. "銀牙伝説WEEDオリオン(5)" (Japanese). Nihon Bungeisha. http://www.nihonbungeisha.co.jp/books/pages/ISBN978-4-537-12619-8.html. pristupljeno 2013-11-28. 
  75. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Livedoor. 2012-07-18. http://news.livedoor.com/article/detail/6765084/. pristupljeno 2013-11-29. 
  76. "Kimi ni Todoke Manga Has 20 Million+ Copies in Print". Anime News Network. 2012-05-12. http://www.animenewsnetwork.com/news/2012-05-12/kimi-ni-todoke-manga-has-20-million+copies-in-print. pristupljeno 2013-11-28. 
  77. "浦沢直樹原作の「MONSTER」がハリウッドで実写映画化。" (Japanese). NariNari. 2005-04-05. http://www.narinari.com/Nd/2005044270.html. pristupljeno 2013-11-28. 
  78. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). Mainichi Shimbun Digital. 2012-02-08. Arhivirano iz originala 2012-02-10. http://web.archive.org/web/20120210064304/http://mantan-web.jp/2012/02/08/20120207dog00m200052000c.html. pristupljeno 2013-11-29. 
  79. "「ああっ女神さまっ」連載20周年記念番組 TBSなどで放映決定" (Japanese). Anime Anime. 2007-11-20. http://animeanime.jp/article/2007/11/20/2474.html. pristupljeno 2013-11-29. 
  80. "Error: no |title= specified when using {{Cite web}}" (Japanese). TV Tokyo. http://www.tv-tokyo.co.jp/telecine/cinema/sukeban/. pristupljeno 2013-11-29. 
  81. "『東京大学物語』がアニメDVDに! 酒井若菜、井上和香、磯山さやかが妄想される?" (Japanese). ASCII Media Works. 2004-01-17. http://ascii.jp/elem/000/000/341/341252/. pristupljeno 2013-11-28. 
  82. Shimabukuro, Mitsutoshi (June 4, 2014) (Japanese). [Toriko 30]. Shueisha. Obi. ISBN 978-4088800561. 
  83. "Tsubasa Reservoir Chronicle Commemorative Day". Anime News Network. 2009-05-10. http://www.animenewsnetwork.com/press-release/2010-05-10/tsubasa-reservoir-chronicle-commemorative-day. pristupljeno 2013-11-28.