Popis gradova u Argentini

Izvor: Wikipedia
Gradovi u Argentini
Rang Ime Stanovništvo Provincija
Popis stanovništva
u 1980
Popis stanovništva
u 1991
Popis stanovništva
u 2001
Procjena
u 2005
1. Buenos Aires 2 922 829 2 965 403 2 776 138 2 746 761  
2. Córdoba 970 570 1 157 507 1 267 521 1 318 992 Córdoba
3. La Matanza 949 566 1 120 088 1 253 921 1 306 729 Buenos Aires
4. Rosario 794 127 907 718 908 163 923 823 Santa Fe
5. Lomas de Zamora 510 130 574 330 591 345 603 699 Buenos Aires
6. La Plata 459 054 521 759 563 943 568 445 Buenos Aires
7. Mar del Plata 414 696 512.809 541 733 563 748 Buenos Aires
8. San Miguel de Tucumán 394 117 470 809 527 150 548 872 Tucumán
9. Almirante Brown 331 919 449 018 514 491 548 180 Buenos Aires
10. Quilmes 446 587 511 234 518 788 530 405 Buenos Aires
11. Salta 260 744 367 550 462 051 503 693 Salta
12. Merlo 292 587 390 042 468 745 502 641 Buenos Aires
13. Lanús 466 980 468 561 452 512 453 082 Buenos Aires
14. Moreno 194 440 285 643 379 300 419 482 Buenos Aires
15. General San Martín 385 625 406 809 403 107 408 406 Buenos Aires
16. Santa Fe 291 966 348 325 368 668 381 244 Santa Fe
17. Florencio Varela 173 452 249 625 341 507 379 789 Buenos Aires
18. Corrientes 180 612 258 103 314 546 341 176 Corrientes
19. Tres de Febrero 345.424 349 376 336 467 334 164 Buenos Aires
20. Avellaneda 334.145 344 991 328 980 328 969 Buenos Aires
21. Tigre 206.349 254 723 296 189 311 697 Buenos Aires
22. Malvinas Argentinas n.a. 239 113 290 691 307 853 Buenos Aires
23. Berazategui 201 862 244 083 286 735 303 113 Buenos Aires
24. San Isidro 289 170 299 023 291 505 293 808 Buenos Aires
25. Resistancia 174 419 229 212 274 490 292.975 Chaco
26. Bahía Blanca 214 370 260 096 274 509 292 206 Buenos Aires
27. Morón 598 420 334 301 309 380 280 561 Buenos Aires
28. Posadas 143 889 201 663 252 981 275 542 Misiones
29. Vicente López 291 072 289 505 274.082 271 327 Buenos Aires
30. San Miguel n.a. 212.692 253 086 266 584 Buenos Aires
31. Pilar 84 429 136 569 226 517 265 143 Buenos Aires
32. Esteban Echeverría 188 923 196 875 243 186 253 131 Buenos Aires
33. San Salvador de Jujuy 124.950 178 748 231 229 253 053 Jujuy
34. Paraná 161 638 207 041 235 967 249 539 Entre Ríos
35. Santiago del Estero 148 758 189 947 230 614 245 853 Santiago del Estero
36. José Carlos Paz n.a. 186 681 230 208 244 358 Buenos Aires
37. Villa Nueva 164 670 200 447 223 365 233 213 Mendoza
38. Neuquén 90 089 167 296 201 868 227 460 Neuquén
39. Formosa 93 603 147 636 198 074 221 477 Formosa
40. Belén de Escobar 71 801 121 833 173 155 196 433 Buenos Aires
41. Godoy Cruz 142 408 179 553 182 563 189 432 Mendoza
42. Las Heras 101 579 145 650 169 248 181 536 Mendoza
43. Hurlingham n.a. 166 935 172 245 173 178 Buenos Aires
44. San Luis 70 999 110 136 153 322 171 336 San Luis
45. Ituzaingó n.a. 142 317 158 121 162 653 Buenos Aires
46. La Rioja 67 043 103 727 143 684 161 183 La Rioja
47. Catamarca 78 799 109 882 140 741 153 159 Catamarca
48. Rio Cuarto 110 254 134 355 144 021 149 986 Córdoba
49. San Fernando 133 624 141 063 148 064 149 562 Buenos Aires
50. Concordia 94 222 117 865 138 099 144 884 Entre Ríos
51. Comodoro Rivadavia 96 817 124 104 135 632 142 810 Chubut
52. Ezeiza n.a. 74 114 118 072 135 580 Buenos Aires
53. San Nicolás 98 495 119 302 125 408 129 868 Buenos Aires
54. San Juan 118 046 119.423 112 778 115 195 San Juan
55. San Rafael 70 959 94 651 106 386 111 013 Mendoza
56. Mendoza 119 088 121 620 110 993 109 526 Mendoza
57. Villa Krause 66 693 83 872 102 225 108 752 San Juan
58. Villa Mercedes 50.992 77 077 96 781 106 377 San Luis
59. La Banda 47 701 71 877 95 178 105 401 Santiago del Estero
60. Tandil 79 429 91 101 101 010 104 507 Buenos Aires
61. Santa Rosa de Toay 51 689 75 067 94 340 102 610 La Pampa
62. Olavarría 64 097 75 714 83 738 102 055 Buenos Aires