Popis epizoda serije CSI: Cyber

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
(Preusmjereno sa Popis epizoda CSI: Cyber)
Idi na navigaciju Idi na pretragu

CSI: Cyber, a CBS-ova krimi drama u kojoj glume Patricia Arquette i Ted Danson i koja je originalno predstavljena tokom jedne epizode serije "CSI: Crime Scene Investigation". Serija je premijerno počela 4. marta 2015. godine. Kreirali su je Anthony E. Zuiker, Ann Donahue i Carol Mendelsohn.

Serije CSI: Cyber broji 2 sezone i 31 epizodu.

Pregled[uredi - уреди | uredi izvor]

Sezona Epizode Originalna premijera
Prva prikazana Posljednja prikazana
Pilot 1 30. April 2014.
1 13 4. Mart 2015. 13. Maj 2015.
2 18 4. Oktobar 2015. 13. Mart 2016.

Epizode[uredi - уреди | uredi izvor]

Pilot: (2014)[uredi - уреди | uredi izvor]

Naslov Scenario Režija Premijera
"Kitty[1]" Anthony E. Zuiker, Ann Donahue i Carol MendelsohnEagle Egilsson30. april 2014 (2014-04-30)
Istražitelji istražuju ubistvo supruge istaknutog vlasnika kazina povezanog sa sajberom i dobijaju pomoć od visokotehnološke kriminalističke divizije FBI-ja. 

Sezona 1: (2015)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Cyber (sezona 1)
Br.
ukupno
Br. u
sezoni
Naslov Režija Scenario Originalni datum prikazivanja Prod.
kod
11 "Otmica 2.0" Eagle EgilssonCarol Mendelsohn, Ann Donahue i Anthony E. Zuiker4. mart 2015 (2015-03-04)01001

Rajanova istražuje kada je niz hakovanih bebi-monitora doprineo otmici deteta dok ekipa ulazi u svet bespravnih tendera u pokušaju da ugasi širu zaveru. Brodi se pridružuje ekipi.

  • Prva pojava Ejveri Rajan, Elajdže Munda, Sajmona Siftera, Brodija Nelsona, Danijela Krumica i Rejven Ramirez. 
22 "CMND:\Sudar" Jeff T. ThomasPam Veasey i Craig O'Neill11. mart 2015 (2015-03-11)01002
Rajanova istražuje smrtnosti pada sa tobogana kada je računar hakovan, a njegova zaštite je isključena. U međuvremenu, Brodi nastavlja da se bori da odvoji svoj stari život od novog dok je Elajdži teško da živi bez svoje ćerke sa punim radnim vremenom. 
33 "Ubica Na Putu" Richard J. LewisSinopis: Kate Sargeant Curtis i Thomas Hoppe
Scenario: Matt Whitney i Brandon Guercio
18. mart 2015 (2015-03-18)01008
Rajanova istražuje kada je serijski ubica počeo da bira žrtve sa spiska stranaka mrežne društve za prevoz koja je nalik na društvenu mrežu Uber. Danijel i njegova sestra moraju da se nose s' mogućnošću da će čovek koji im je pobio roditelje možda biti pomilovan. 
44 "Požarna Šifra" Howard DeutchMatt Whitney25. mart 2015 (2015-03-25)01006
Rajanova je pozvana kada je nova šifra za korišćenje prednosti izrade i mana poznatog štampača kako bi kiber-piroman mogao da podmetne požare na daljinu, Brodi suprotstavlja liku iz svoje prošlosti, a Elajdža saznaje da njegova bivša žena hoće da se preseli u San Dijego i da povede njihovu ćerku sa sobom. 
55 "Izvor Mase" Eriq La SalleCraig O'Neill8. april 2015 (2015-04-08)01010
Rajanova istražuje kada je niz bombaških napada povezan sa hakerom opsednutim otkrivanjem istine o tehnologiji dok su gledaoci virtuelnog videozapisa upleteni u napade. 
66 "Zli Blizanac" Rob BaileyPam Veasey15. april 2015 (2015-04-15)01011
Rajanova istražuje ubistvo jedne žene čiji elektronski uređaji ukazuju na to da je bila živa tri dana nakon što je njeno zvanično vreme smrti proglašeno. 
77 "URL, Prekinut" Kate DennisKate Sargeant Curtis21. april 2015 (2015-04-21)01005
Rajanova istražuje kada je žrtva kiber-maltretiranja odlučila da se osveti na svojim mučiteljima, Rejven baca svetlo na svoj život pre ulaska u FBI, a Sajmonov sin je umešan u zločin. 
88 "Svojko 2.0" Eagle EgilssonAnthony E. Zuiker22. april 2015 (2015-04-22)01009
Rajanova istražuje otmice mladih žena čije se profili na društvenim mrežama i dalje uređuju. Ejveri također pomaže Triš Mekarti da se nosi sa smrću svoje sestre, bivše psihijatrijske bolesnice Rajanove. 
99 "Nip0" Nathan HopeMichael Brandon Guercio29. april 2015 (2015-04-29)01004
Rajanova istražuje kada se devet aviona koji su krenuli sa aerodroma "Majami" suočava sa usmerenim bežičnim internet napadom dok su u letu. Krumic postaje opsednut pronalaženjem hakera. 
1010 "Odaberi Svoj Otrov" Dermott DownsDenise Hahn6. maj 2015 (2015-05-06)01003
Rajanova i njena ekipa istražuju kad čovek umre nakon uzimanja lekova koje je kupio preko hakovanog oglasa na zdravstvenoj internet stranici dok se Sifter suočava sa starim prijateljem o njegovom kiber sigurnosnom propisu. 
1111 "Duh u Mašini" Alex ZakrzewskiRichard Catalani i Carly Soteras12. maj 2015 (2015-05-12)01012
Rajanova istražuje kada je ubica počeo da upada u poznate internet igrice kako bi ubedio ugrožene pubertetlije da dostave oružje kupljeno na mračnoj mreži dok se ekipa trka protiv vremena kako bi sprečili da još jedno dete iz umre. 
1212 "Bit po Bit" Aaron LipstadtThomas Hoppe13. maj 2015 (2015-05-13)01007
Rajanova istražuje kada je nestanak struje u Detroitu iskorišćen za krađu porodičnog blaga sa smrtnim ishodom u kojoj su bitnovčići, a ne dragulji, bili meta. 
1313 "Porodične Tajne" Anton CropperCraig O'Neill, Pam Veasey i Matt Whitney13. maj 2015 (2015-05-13)01013

Rajanova prepoznaje i suočava se sa hakerom koji je objavio podatke o njenim bolesnicima kada je radila kao psiholog u Novom Jorku, a Brodi otkriva da istražuje čoveka koji proganja Ejveri, a Krumic se suočava sa čovekom koji je ubio njegove roditelje. Kasnije, kada je oteta Rajanova, ona mora da se bori za opstanak, dok ekipa pronađe gde je, a Sifter je obavešten kada je telo čoveka koji je pobio Krumicove roditelje pronađeno na ulici.

  • Poslednja pojava Sajmona Siftera. 

Sezona 2: (2015-16)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Cyber (sezona 2)
Br.
ukupno
Br. u
sezoni
Naslov Režija Scenario Originalni datum prikazivanja Prod.
kod
141 "Zašto-Faj" Alec SmightPam Veasey4. oktobar 2015 (2015-10-04)CYB201

Rajanova i Rasel istražuju ubistvo uhvaćeno na kameri za otkrivanje pokreta. U međuvremenu, nakon odlaska Sajmona Siftera, Ejveri mora da odluči da li da prihvati ponudu da bude najnoviji zamenik direktora FBI-a, a novi dolazak Di Bija Rasela dobija na brzini najnovije tehnologije, uključujući i daljinsko upravljanje bubašvabama i tablet bespilotnih letelica. Ramirezova i Nelson započinju vezu, Mundo otkriva da njegov otac ima rak, a Krumic dolazi na sud kad se njegovoj sestri sudi za ubistvo.

  • Prva pojava Di Bija Rasela. 
152 "Povredi Me" Matt Earl BeesleyKate Sargeant Curtis11. oktobar 2015 (2015-10-11)CYB202
Rajanova i Rasel istražuju kada su gole slike postavljene na internet stranicu bez dozvole subjekata, dok Rejvenina drugarica postaje glavna osumnjičena za ubistvo kada je muškarac kojeg je upoznala preko aplikacije za upoznavanje pronađen mrtav. Rajanova dodeljuje Elajdži istragu, Nelson i Krumic prave Raselu profil za upoznavanje, a Di Bi ulaže u Bluetooth mirotvorce. 
163 "Smeđe Oči, Plave Oči" Alec SmightDevon Greggory18. oktobar 2015 (2015-10-18)CYB203
Rajanova i Rasel su pozvani da istraže kada se snimak koji prikazuje ubistvo crnca pojavio na internetu. Dok su otkriti tajne i laži u okviru ovdašnje policijske uprave, rasne napetosti počninju da rastu. U međuvremenu, Elajdžina odluka da upotrebi silu tokom sukoba dovodi u pitanje i to što Nelson počinje da se oseća diskriminisan zbog boje svoje kože. 
174 "Crvena Baba" Brad TanenbaumDenise Hahn25. oktobar 2015 (2015-10-25)CYB204
Rajanova i Rasel postaju svesni Nelsonog i Rejveninog odnosa dok se Rasel priprema za svoj izlazakk. U međuvremenu, Krumicu se obraćaju da istraži kada je aplikacija koja se koristi kako bi privukla decu do mesta na kom je mitološko stvorenje, a Mundo postaje lično umešan u slučaj što je ishodilo da ga Rajanova skine sa rada na terenu. Elajdža kasnije razgovara sa svojim ocem u vezi sa njegovom dijagnozom raka. 
185 "Haker" Eriq La SalleMichael Brandon Guercio1. novembar 2015 (2015-11-01)CYB205
Rajanova i Rasel istražuju kada je bolnica hakovana, a živote bolesnika ugroženi. Elajdža, koji i dalje ne radi na terenu, je prisiljen da ostane u Vašingtonu, na njegovu žalost. U međuvremenu, Rasel objašnjava smrt svoje drugarice Džuli Finlej i svoje razloge za odlazak iz Las Vegasa dok se Ejveri seća svoje ćerke kada je se njena drugarica pojavila. 
196 "Nestali u 6 Sekundi" Allan ArkushMatt Whitney8. novembar 2015 (2015-11-08)CYB207
Rajanova i Rasel istražuju smrtonosnu saobraćajnu nesreću u kojoj su učestvovala kola na daljinsko upravljanje i, dok je Rasel zbunjeni kad je otkrio da mu je feder nestao iz hemijske, Rajanova vodi svoju ekipu u LA. U međuvremenu, direktor Silver imenuje Ejverijevu za zamenika direktora dok joj dopušta da ostane na terenu, a Krumic završava pravljenje robota objašnjavajući zašto je uzeo feder. 
207 "Oštećena Memorija" Jerry LevineSinopis: Craig O'Neill i Pam Veasey
Scenario: Andrew Karlsruher
15. novembar 2015 (2015-11-15)CYB206
Rajanova i Rasel su pozvani da istraže kada je ubijena žena dok je razgovarala preko video-veze sa svojim roditeljima. Kako istraga dobija neočekivani preokret, ekipa proučava seks igračke zaražene zloćudnim programom, a Ejveri dobija zadatak da razgovara i profiliše svedoka sa strahom od otvorenog prostora, a od Nelsona brat traži pomoć. 
218 "Piton" Janice CookeCraig O'Neill22. novembar 2015 (2015-11-22)CYB208
Rajanova i Rasel istražuju kada je Piton, najtraženijih kiber zločinac FBI-a, ubio agenta Interpola. Udružena sa istražiteljem iz svoje prošlosti, Rajanova rizikuje svoj život u svom prvom slučaju kao zamenika direktora, dok Rasel ponovo sačinjava izgrebani nizni brojev pištolja iz Pitonove prošlosti. Analizirajući psihu ubice i prateći njegov elektronski otisak, ekipa otkriva Pitonov identitet, ali je on ipak uspeo da se ubaci u KUDS i da ugrozi sigurnost Kibera. 
229 "Svedok" Paul HolahanCarly Soteras13. decembar 2015 (2015-12-13)CYB209
Dok je Rasel na svedočenju u Las Vegasu, Rajanova istražuje ubistvo hakera povezanog sa internet stranicom za ispovedanje. Dok ekipa počinje da sklapa tajni život žrtve, oni otkrivaju da je zločin je neposredno povezan sa silovanjem u studentskom domu. Rajanova započinje bitku jer smatra fakultet odgovornim navodeći sebe u žalbi Naslovu IX, a ekipa se suočava sa pravnim zastupnikom FBI-a. 
2310 "Nijanse Sive" Louis Shaw MilitoKate Sargeant Curtis i Michael Brandon Guercio20. decembar 2015 (2015-12-20)CYB210
Rajanova i Rasel istražuju kada upucavanje čoveka izvan KUDS-a dovede do niza bizarnih kiber hakovanja čije su mete banke u Gradu. U međuvremenu, Rejven se priprema da ode iz FBI-a, ali ne pre nego što se Rajanova sastane sa njenim odborom za uslovnu i donese odluku koja dovodi do toga da se poveri Raselu. 
2411 "404: Let Nije Pronađen" Skipp SudduthThomas Hoppe10. januar 2016 (2016-01-10)CYB211
Dok je Rasel van grada, Rajanova istražuje kiber otmicu aviona kada je znak leta podvojen pedeset puta na poslužitelj uprave letenja. Dok Ejveri i direktor Silver traže saopštenja, ekipa radi na pronalaženju otmičara. U međuvremenu, Krumic i Nelson se upoznaju sa Emitom Smitom na ulicama Vašingtona. 
2512 "Virusno Putovanje" Maja VrviloSinopis: Denise Hahn i Pam Veasey
Scenario: Pam Veasey
31. januar 2016 (2016-01-31)CYB212
Rajanova i Rasel istražuju kada su smetnje uticale na poziv policiji. Kiber ekipa otkriva u bežični računarski virus koji zaraza mobilne telefone pa moraju da pronađu hakera koji je odgovoran za to. U međuvremenu, Di Bi upoznaje ženu nakon što je odgovorio na poruku koju je dobio greškom. 
2613 "Hodajući Mrtvac" Frederick E.O. ToyeAndrew Karlsruher, Scotty McKnight i Craig O'Neill14. februar 2016 (2016-02-14)CYB214
Rajanova i Rasel istražuju kada je digitalni plaćenik počeo da podnosi potvrde o smrti onih koji su još živi ​​među kojima je i Ejverin je bivši suprug Endru. U međuvremenu, Rajanova se poverava Raselu o svom odnosu sa Endruom dok se Krumic nalazi licem u lice sa starim neprijateljem. 
2714 "Sajber Nesreća" Jeff ThomasSinopis: Devon Greggory i Michael Brandon Guercio
Scenario: Andrew Karlsruher i Scotty McKnight
21. februar 2016 (2016-02-21)CYB213
Rajanova i Rasel koriste pilates odašiljač kako bi pratili korake ubijenog džogera što ih dovodi do toga da Kiber ekipa otkrije početničko delovanje uzimanja organa. U međuvremenu, Ejveri otkriva da je Di Bi razvio odnos sa Grir, ženom koju je upoznao u epizodi "Virusno putovanje", a Rajanova podvaljuje Raselu. 
2815 "Pitonova Osveta" Vikki WilliamsDevon Greggory2. mart 2016 (2016-03-02)CYB215
Rajanova i Rasel su dobili zadatak da ulove Pitona, ​​najozloglašenijeg kiber zločinca, nakon što su otkrili odsečenu glavu u stanu zamenice direktora. Piton se vraća i otima Ejverinu surogat ćerku Grejs terajući ekipu da dešifruje niz elaboratskih zagonetki u obliku šifri kako bi joj spasli život. U međuvremenu, Rasel pomaže Ejveri da krene i Rajanova se ponovo povezuje sa dadiljom svoje ćerke pre nego što krene na Pitona poslednji put. 
2916 "5 Smrtnih Greha" Rob BaileyMatt Whitney6. mart 2016 (2016-03-06)CYB216
Rajanova i Rasel love odmetnutu zaposlenu na stranici društvenih mreža koji ubija one koji objave nešto slično kao na stranici "5 smrtnih greha" (Govor mržnje, pornografija, nasilje, droga i gnomovanje). Poslednja postavka je ubistvo (zbog "Nasilja") nakon čega se zaposlena ubila. 
3017 "Blic Jedinica" Howard DeutchScotty McKnight9. mart 2016 (2016-03-09)CYB217
Rajanova i Rasel istražuju kada se haker iz Los Anđelesa ubacio u satelitsku aplikaciju za navođenje dok Nelson i dalje istražuje svoj slučaj. U međuvremenu, Rasel se ponovo povezuje sa Grir Latimor, Nelson odlučuje da tuži FBI nakon što je utvrdio pravnu prazninu u svom slučaju hakovanja berze, a direktor FBI-a Silver obustavlja Ejverin programa angažovanja hakera zbog čega Rejvenina budućnost u Kiberu ostaje ​​neizvesna. Takođe, direktor Silver briše Nelsonov dosije u FBI-u, a Grir pita Di Bija da ide u Pariz sa njom. 
3118 "Nasleđe" Eriq La SallePam Veasey13. mart 2016 (2016-03-13)CYB218
Na kraju serije, potraga Rajanove i Rasela za hakerom odgovornim za najveće objavljivanje vrlo tajnih podataka u povesti dovodi do trinaestogodišnjeg belošeširaša dok se Rejven priprema za svoje saslušanje na sudu kako bi se odredila njena kazna. U međuvremenu, Rajanova se suočava sa direktorima CIA-e, SDB-a i FBI-a, Rasel smatra da je njegova budućnost sa Grir, Krumic spašava život detetu, a Elajdža se sastaje od srca sa svojim ocem. Takođe, Rajanova uspešno ponovno uspostavlja romantičnu vezu sa svojim bivšim suprugom, a Rasel daje otkaz u FBI-u. Dok Di Bi napušta zgradu, on spašava Elajdžu od toga da ga ubije njegov uhoda, ali završava upucan. Ekran bledi u crno dok se ekipa naginje preko Di Bija pokušavajući da zaustavi krvarenje, a Di Bijeva sudbina ostaje nepoznata. Četiri meseca kasnije, Rajanova se priseća na svoje vreme sa Di Bijem nakon pucnjave, Nelson se vratio u Kiber kao specijalni agent nakon dolaska u Kvantiko, a Rejven - čija je kazna je preinačena - počinje da radi kao savetnica Rajanove. Krumic vodi u obilazak mlade hakere u sklopu novoformiranog programa Rajanove za mlade hakere dok ekipa napominje želju da ih Di Bi vidi sad. U međuvremenu, u Parizu, za Di Bija se vidi da je preživeo povredu i da se pridružio Grir kako bi razgovarali o svojoj budućnosti dok se bore da nauče francuski. 

Izvori i napomene[uredi - уреди | uredi izvor]

  1. Epizoda "Kitty" je pokrenula seriju "CSI: Cyber".