Popis NGC objekata (5001-6000)

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Ovdje je dat spisak objekata dalekog svemira iz Novog općeg kataloga za NGC objekte 5001-6000. Podaci su bazirani na revizirani NGC i IC katalog koji je napravio Wolfgang Steinicke.[1]

5001-5100[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 5001 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 13h 9m 33,0s +53° 29′ 39″ 13,8
NGC 5002 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 10m 38,2s +36° 38′ 3″ 13,8
NGC 5003 spiralna galaksija Lovački psi 13h 8m 37,8s +43° 44′ 14″ 14,3
NGC 5004A spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 11m 1,5s +29° 38′ 12″ 12,9
NGC 5004B prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 10m 47,7s +29° 42′ 33″ 14,5
NGC 5004C prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 11m 1,7s +29° 34′ 40″ 14,2
NGC 5005 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 10m 56,1s +37° 3′ 31″ 9,8
NGC 5006 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 11m 45,7s -19° 15′ 41″ 12,4
NGC 5007 eliptična galaksija Veliki medvjed 13h 9m 14,2s +62° 10′ 31″ 13,3
NGC 5008 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 10m 57,0s +25° 29′ 47″ 13,7
NGC 5009 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 10m 47,2s +50° 5′ 35″ 14,5
NGC 5010 spiralna galaksija Djevica 13h 12m 26,3s -15° 47′ 51″ 13,3
NGC 5011 eliptična galaksija Kentaur 13h 12m 51,6s -43° 5′ 48″ 11,4
NGC 5011A prečkasta spiralna galaksija Kentaur 13h 12m 9,7s -43° 18′ 29″ 13,7
NGC 5011B spiralna galaksija Kentaur 13h 13m 12,1s -43° 14′ 48″ 13,5
NGC 5011C spiralna galaksija Kentaur 13h 13m 11,8s -43° 15′ 57″ 13,2
NGC 5012 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 11m 36,7s +22° 54′ 53″ 12,3
NGC 5012A pekulijarna galaksija Berenikina kosa 13h 12m 41,8s +22° 49′ 48″ 13,8
NGC 5013 galaksija Djevica 13h 12m 7,3s +3° 11′ 58″ 15,1
NGC 5014 spiralna galaksija Lovački psi 13h 11m 31,4s +36° 16′ 54″ 12,9
NGC 5015 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 12m 22,8s -4° 20′ 13″ 12,3
NGC 5016 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 12m 6,5s +24° 5′ 42″ 12,8
NGC 5017 eliptična galaksija Djevica 13h 12m 54,4s -16° 45′ 56″ 12,6
NGC 5018 eliptična galaksija Djevica 13h 13m 0,9s -19° 31′ 10″ 10,8
NGC 5019 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 12m 42,5s +4° 43′ 45″ 13,6
NGC 5020 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 12m 39,8s +12° 35′ 59″ 11,7
NGC 5021 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 12m 6,1s +46° 11′ 47″ 13,4
NGC 5022 spiralna galaksija Djevica 13h 13m 30,7s -19° 32′ 51″ 12,9
NGC 5023 spiralna galaksija Lovački psi 13h 12m 11,7s +44° 2′ 14″ 12,3
NGC 5024 kuglasto zvjezdano jato Berenikina kosa 13h 12m 55,3s +18° 10′ 11″ 7,7
NGC 5025 spiralna galaksija Lovački psi 13h 12m 44,8s +31° 48′ 31″ 13,6
NGC 5026 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 13h 14m 13,4s -42° 57′ 41″ 11,3
NGC 5027 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 13m 20,9s +6° 3′ 43″ 13,4
NGC 5028 eliptična galaksija Djevica 13h 13m 45,8s -13° 2′ 31″ 12,3
NGC 5029 eliptična galaksija Lovački psi 13h 12m 37,4s +47° 3′ 48″ 13,1
NGC 5030 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 13m 54,1s -16° 29′ 28″ 12,7
NGC 5031 spiralna galaksija Djevica 13h 14m 3,1s -16° 7′ 21″ 12,9
NGC 5032 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 13m 27,0s +27° 48′ 4″ 12,8
NGC 5032A prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 13m 27,0s +27° 48′ 4″ 12,8
NGC 5032B prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 13m 25,6s +27° 45′ 50″ 14,3
NGC 5033 spiralna galaksija Lovački psi 13h 13m 28,0s +36° 35′ 36″ 10,2
NGC 5034 spiralna galaksija Mali medvjed 13h 12m 19,2s +70° 38′ 59″ 13,3
NGC 5035 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 14m 49,1s -16° 29′ 32″ 12,8
NGC 5036 eliptična galaksija Djevica 13h 14m 42,8s -4° 10′ 41″ 14,6
NGC 5037 spiralna galaksija Djevica 13h 14m 59,4s -16° 35′ 24″ 12,2
NGC 5038 spiralna galaksija Djevica 13h 15m 2,0s -15° 57′ 7″ 13,5
NGC 5039 spiralna galaksija Djevica 13h 14m 52,0s -4° 9′ 29″ 15,4
NGC 5040-1 spiralna galaksija Lovački psi 13h 13m 32,6s +51° 15′ 31″ 14,2
NGC 5040-2 spiralna galaksija Lovački psi 13h 13m 30,7s +51° 16′ 24″ 15,0
NGC 5041 spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 14m 32,5s +30° 42′ 19″ 13,4
NGC 5042 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 13h 15m 30,8s -23° 59′ 2″ 11,8
NGC 5043 otvoreno zvjezdano jato Kentaur 13h 16m 40,0s -60° 2′ 30″
NGC 5044 eliptična galaksija Djevica 13h 15m 23,9s -16° 23′ 4″ 10,8
NGC 5045 otvoreno zvjezdano jato Kentaur 13h 17m 4,6s -63° 24′ 48″
NGC 5046 eliptična galaksija Djevica 13h 15m 45,0s -16° 19′ 36″ 13,5
NGC 5047 spiralna galaksija Djevica 13h 15m 48,4s -16° 31′ 6″ 12,6
NGC 5048 eliptična galaksija Vodena zmija 13h 16m 8,3s -28° 24′ 40″ 12,8
NGC 5049 spiralna galaksija Djevica 13h 15m 59,3s -16° 23′ 50″ 13,0
NGC 5050 spiralna galaksija Djevica 13h 15m 41,6s +2° 52′ 45″ 13,7
NGC 5051 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 13h 16m 20,0s -28° 17′ 10″ 13,3
NGC 5052 spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 15m 35,0s +29° 40′ 33″ 13,2
NGC 5053 kuglasto zvjezdano jato Berenikina kosa 13h 16m 27,0s +17° 41′ 55″ 9,0
NGC 5054 galaksija Djevica 13h 16m 58,3s -16° 38′ 5″ 10,9
NGC 5055 galaksija Lovački psi 13h 15m 49,0s +42° 1′ 59″ 8,6
NGC 5056 spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 16m 12,4s +30° 56′ 58″ 13,1
NGC 5057 spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 16m 27,7s +31° 1′ 55″ 13,0
NGC 5058 galaksija Djevica 13h 16m 52,2s +12° 32′ 55″ 13,5
NGC 5059 spiralna galaksija Djevica 13h 16m 58,4s +7° 50′ 41″ 15,1
NGC 5060 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 17m 16,3s +6° 2′ 14″ 13,3
NGC 5061 eliptična galaksija Vodena zmija 13h 18m 5,2s -26° 50′ 14″ 10,4
NGC 5062-1 spiralna galaksija Kentaur 13h 18m 23,6s -35° 27′ 32″ 11,2
NGC 5062-2 eliptična galaksija Kentaur 13h 18m 19,2s -35° 26′ 43″ 14,5
NGC 5063 spiralna galaksija Kentaur 13h 18m 25,7s -35° 21′ 11″ 12,3
NGC 5064 spiralna galaksija Kentaur 13h 19m 0,0s -47° 54′ 35″ 11,8
NGC 5065 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 17m 30,6s +31° 5′ 32″ 13,6
NGC 5066 spiralna galaksija Djevica 13h 18m 28,4s -10° 14′ 2″ 13,3
NGC 5067 dvostruka zvijezda Djevica 13h 18m 27,7s -10° 8′ 40″
NGC 5068 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 18m 54,5s -21° 2′ 17″ 10,0
NGC 5069 spiralna galaksija Djevica 13h 18m 28,4s -10° 14′ 2″ 13,3
NGC 5070 eliptična galaksija Djevica 13h 19m 12,6s -12° 32′ 23″ 13,1
NGC 5071 spiralna galaksija Djevica 13h 18m 37,1s +7° 56′ 10″ 14,5
NGC 5072 eliptična galaksija Djevica 13h 19m 12,6s -12° 32′ 23″ 13,1
NGC 5073 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 19m 20,8s -14° 50′ 47″ 12,6
NGC 5074 spiralna galaksija Lovački psi 13h 18m 25,8s +31° 28′ 6″ 14,0
NGC 5075 eliptična galaksija Djevica 13h 19m 6,2s +7° 49′ 54″ 13,9
NGC 5076 spiralna galaksija Djevica 13h 19m 30,4s -12° 44′ 26″ 12,7
NGC 5077 eliptična galaksija Djevica 13h 19m 31,6s -12° 39′ 24″ 11,4
NGC 5078 spiralna galaksija Vodena zmija 13h 19m 49,8s -27° 24′ 35″ 11,0
NGC 5079 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 19m 37,9s -12° 41′ 59″ 12,0
NGC 5080 eliptična galaksija Djevica 13h 19m 19,2s +8° 25′ 47″ 13,6
NGC 5081 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 19m 8,3s +28° 30′ 23″ 13,1
NGC 5082 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 13h 20m 39,8s -43° 42′ 1″ 12,6
NGC 5083 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 19m 3,1s +39° 35′ 22″ 14,2
NGC 5084 spiralna galaksija Djevica 13h 20m 16,7s -21° 49′ 39″ 10,5
NGC 5085 spiralna galaksija Vodena zmija 13h 20m 17,5s -24° 26′ 25″ 11,7
NGC 5086 dvostruka zvijezda Kentaur 13h 20m 59,3s -43° 43′ 43″
NGC 5087 spiralna galaksija Djevica 13h 20m 24,9s -20° 36′ 39″ 11,4
NGC 5088 galaksija Djevica 13h 20m 20,2s -12° 34′ 20″ 12,4
NGC 5089 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 19m 39,4s +30° 15′ 20″ 13,1
NGC 5090 eliptična galaksija Kentaur 13h 21m 12,7s -43° 42′ 18″ 11,5
NGC 5090A spiralna galaksija Kentaur 13h 19m 20,8s -43° 38′ 59″ 13,0
NGC 5090B prečkasta spiralna galaksija Kentaur 13h 20m 17,5s -43° 51′ 54″ 13,2
NGC 5091 spiralna galaksija Kentaur 13h 21m 17,9s -43° 43′ 13″ 13,1
NGC 5092 eliptična galaksija Berenikina kosa 13h 19m 51,6s +23° 0′ 0″ 13,3
NGC 5093 spiralna galaksija Lovački psi 13h 19m 37,8s +40° 23′ 11″ 13,7
NGC 5094 eliptična galaksija Djevica 13h 20m 46,8s -14° 4′ 51″ 13,0
NGC 5095 spiralna galaksija Djevica 13h 20m 36,8s -2° 17′ 21″ 13,7
NGC 5096 spiralna galaksija Lovački psi 13h 20m 8,6s +33° 5′ 17″ 13,9
NGC 5097 eliptična galaksija Djevica 13h 20m 59,6s -12° 28′ 18″ 14,6
NGC 5098A eliptična galaksija Lovački psi 13h 20m 14,7s +33° 8′ 36″ 14,1
NGC 5098B eliptična galaksija Lovački psi 13h 20m 17,9s +33° 8′ 42″ 14,6
NGC 5099 eliptična galaksija Djevica 13h 21m 19,5s -13° 2′ 30″ 14,3
NGC 5100-1 spiralna galaksija Djevica 13h 20m 59,4s +8° 58′ 39″ 14,3

5001-5100[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 5100-2 spiralna galaksija Djevica 13h 20m 59,5s +8° 58′ 44″ 13,9

5101-5200[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 5101 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 13h 21m 46,0s -27° 25′ 51″ 10,7
NGC 5102 eliptična galaksija Kentaur 13h 21m 57,0s -36° 37′ 54″ 9,6
NGC 5103 spiralna galaksija Lovački psi 13h 20m 30,0s +43° 5′ 4″ 12,7
NGC 5104 spiralna galaksija Djevica 13h 21m 22,9s +0° 20′ 34″ 13,7
NGC 5105 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 21m 49,0s -13° 12′ 26″ 11,8
NGC 5106-1 spiralna galaksija Djevica 13h 20m 59,4s +8° 58′ 39″ 14,3
NGC 5106-2 spiralna galaksija Djevica 13h 20m 59,5s +8° 58′ 44″ 13,9
NGC 5107 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 21m 24,4s +38° 32′ 18″ 13,1
NGC 5108 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 13h 23m 18,7s -32° 20′ 31″ 13,9
NGC 5109 galaksija Veliki medvjed 13h 20m 52,6s +57° 38′ 32″ 12,9
NGC 5110 eliptična galaksija Djevica 13h 22m 56,4s -12° 57′ 51″ 13,3
NGC 5111 eliptična galaksija Djevica 13h 22m 56,4s -12° 57′ 51″ 13,3
NGC 5112 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 21m 56,6s +38° 44′ 7″ 12,1
NGC 5113 galaksija Veliki medvjed 13h 20m 52,6s +57° 38′ 32″ 12,9
NGC 5114 eliptična galaksija Kentaur 13h 24m 1,6s -32° 20′ 38″ 12,4
NGC 5115 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 23m 0,4s +13° 57′ 4″ 13,7
NGC 5116 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 22m 55,7s +26° 58′ 53″ 12,7
NGC 5117 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 22m 56,4s +28° 18′ 56″ 13,5
NGC 5118 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 23m 27,4s +6° 23′ 34″ 13,7
NGC 5119 spiralna galaksija Djevica 13h 24m 0,3s -12° 16′ 34″ 13,0
NGC 5120 grupa zvijezda Kentaur 13h 25m 40,3s -63° 27′ 29″
NGC 5121 spiralna galaksija Kentaur 13h 24m 45,4s -37° 40′ 57″ 10,6
NGC 5121A prečkasta spiralna galaksija Kentaur 13h 25m 32,6s -37° 22′ 41″ 15,1
NGC 5122 spiralna galaksija Djevica 13h 24m 14,9s -10° 39′ 16″ 13,4
NGC 5123 spiralna galaksija Lovački psi 13h 23m 10,4s +43° 5′ 10″ 12,8
NGC 5124 eliptična galaksija Kentaur 13h 24m 50,2s -30° 18′ 29″ 12,1
NGC 5125 spiralna galaksija Djevica 13h 24m 0,7s +9° 42′ 37″ 12,4
NGC 5126 spiralna galaksija Kentaur 13h 24m 53,4s -30° 20′ 1″ 13,1
NGC 5127 eliptična galaksija Lovački psi 13h 23m 45,2s +31° 33′ 55″ 11,9
NGC 5128 spiralna galaksija Kentaur 13h 25m 29,0s -43° 0′ 58″ 6,8
NGC 5129 eliptična galaksija Djevica 13h 24m 10,0s +13° 58′ 36″ 12,1
NGC 5130 spiralna galaksija Djevica 13h 24m 27,2s -10° 12′ 37″ 13,4
NGC 5131 spiralna galaksija Lovački psi 13h 23m 57,0s +30° 59′ 15″ 13,5
NGC 5132 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 24m 28,9s +14° 5′ 33″ 13,2
NGC 5133 eliptična galaksija Djevica 13h 24m 52,9s -4° 4′ 55″ 13,7
NGC 5134 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 25m 18,5s -21° 8′ 5″ 11,3
NGC 5135 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 13h 25m 44,0s -29° 50′ 1″ 12,1
NGC 5136 eliptična galaksija Djevica 13h 24m 51,4s +13° 44′ 17″ 14,0
NGC 5137 spiralna galaksija Djevica 13h 24m 52,5s +14° 4′ 37″ 15,1
NGC 5138 otvoreno zvjezdano jato Kentaur 13h 27m 16,0s -59° 2′ 30″ 7,6
NGC 5139 kuglasto zvjezdano jato Kentaur 13h 26m 47,0s -47° 28′ 51″ 5,3
NGC 5140 eliptična galaksija Kentaur 13h 26m 21,7s -33° 52′ 7″ 11,8
NGC 5141 spiralna galaksija Lovački psi 13h 24m 51,4s +36° 22′ 44″ 12,8
NGC 5142 spiralna galaksija Lovački psi 13h 25m 1,2s +36° 23′ 59″ 13,3
NGC 5143 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 25m 1,4s +36° 26′ 15″ 15,8
NGC 5144B kompaktna galaksija Mali medvjed 13h 22m 53,5s +70° 30′ 36″ 15,0
NGC 5144A spiralna galaksija Mali medvjed 13h 22m 53,9s +70° 30′ 53″ 13,1
NGC 5145 spiralna galaksija Lovački psi 13h 25m 13,9s +43° 16′ 2″ 12,6
NGC 5146 eliptična galaksija Djevica 13h 26m 37,4s -12° 19′ 24″ 12,6
NGC 5147 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 26m 19,6s +2° 6′ 1″ 11,8
NGC 5148 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 26m 38,8s +2° 18′ 49″ 14,2
NGC 5149 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 26m 9,1s +35° 56′ 4″ 12,9
NGC 5150 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 13h 27m 36,4s -29° 33′ 45″ 11,8
NGC 5151 spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 26m 40,8s +16° 52′ 26″ 13,9
NGC 5152 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 13h 27m 51,5s -29° 37′ 9″ 12,4
NGC 5153 eliptična galaksija Vodena zmija 13h 27m 54,3s -29° 37′ 4″ 11,8
NGC 5154 spiralna galaksija Lovački psi 13h 26m 28,6s +36° 0′ 38″ 13,8
NGC 5155 zvjezdano jato Kentaur 13h 28m 18,0s -63° 28′ 0″
NGC 5156 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 13h 28m 44,2s -48° 55′ 0″ 11,7
NGC 5157 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 27m 16,8s +32° 1′ 51″ 13,3
NGC 5158 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 27m 46,9s +17° 46′ 44″ 12,8
NGC 5159 spiralna galaksija Djevica 13h 28m 16,1s +2° 59′ 1″ 14,2
NGC 5160 dvostruka zvijezda Djevica 13h 28m 21,6s +5° 59′ 45″
NGC 5161 spiralna galaksija Kentaur 13h 29m 13,7s -33° 10′ 28″ 11,2
NGC 5162 spiralna galaksija Djevica 13h 29m 25,9s +11° 0′ 28″ 13,0
NGC 5163 eliptična galaksija Veliki medvjed 13h 26m 54,1s +52° 45′ 15″ 13,6
NGC 5164 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 13h 27m 11,9s +55° 29′ 13″ 13,7
NGC 5165 spiralna galaksija Djevica 13h 28m 39,1s +11° 23′ 15″ 13,7
NGC 5166 spiralna galaksija Lovački psi 13h 28m 15,0s +32° 1′ 56″ 13,5
NGC 5166A spiralna galaksija Lovački psi 13h 28m 15,0s +32° 1′ 56″ 13,5
NGC 5166B spiralna galaksija Lovački psi 13h 28m 33,1s +32° 4′ 9″ 14,8
NGC 5167 spiralna galaksija Djevica 13h 28m 40,2s +12° 42′ 41″ 13,8
NGC 5168 otvoreno zvjezdano jato Kentaur 13h 31m 7,2s -60° 56′ 21″ 9,1
NGC 5169 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 28m 10,0s +46° 40′ 20″ 13,5
NGC 5170 spiralna galaksija Djevica 13h 29m 48,8s -17° 57′ 55″ 11,1
NGC 5171 eliptična galaksija Djevica 13h 29m 21,6s +11° 44′ 7″ 12,8
NGC 5172 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 29m 19,0s +17° 3′ 6″ 11,9
NGC 5173 eliptična galaksija Lovački psi 13h 28m 25,2s +46° 35′ 32″ 12,2
NGC 5174 spiralna galaksija Djevica 13h 29m 25,9s +11° 0′ 28″ 13,0
NGC 5175 zvijezda Djevica 13h 29m 26,3s +10° 59′ 44″
NGC 5176 eliptična galaksija Djevica 13h 29m 24,9s +11° 46′ 55″ 14,4
NGC 5177 spiralna galaksija Djevica 13h 29m 24,2s +11° 47′ 48″ 14,6
NGC 5178 spiralna galaksija Djevica 13h 29m 29,3s +11° 37′ 30″ 13,8
NGC 5179 spiralna galaksija Djevica 13h 29m 30,8s +11° 44′ 47″ 14,2
NGC 5180 spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 29m 26,9s +16° 49′ 33″ 13,0
NGC 5181 spiralna galaksija Djevica 13h 29m 41,9s +13° 18′ 16″ 13,9
NGC 5182 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 13h 30m 41,6s -28° 9′ 1″ 12,4
NGC 5183 spiralna galaksija Djevica 13h 30m 6,1s -1° 43′ 14″ 12,7
NGC 5184 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 30m 11,4s -1° 39′ 49″ 12,8
NGC 5185 spiralna galaksija Djevica 13h 30m 2,2s +13° 24′ 58″ 13,6
NGC 5186 spiralna galaksija Djevica 13h 30m 3,9s +12° 10′ 31″ 14,8
NGC 5187 spiralna galaksija Lovački psi 13h 29m 48,2s +31° 7′ 48″ 13,4
NGC 5188 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 13h 31m 27,9s -34° 47′ 42″ 12,1
NGC 5189 planetarna maglina Mušica 13h 33m 32,9s -65° 58′ 25″
NGC 5190 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 30m 38,4s +18° 8′ 4″ 13,2
NGC 5191 spiralna galaksija Djevica 13h 30m 47,3s +11° 12′ 5″ 14,1
NGC 5192 spiralna galaksija Djevica 13h 30m 51,7s -1° 46′ 44″ 14,1
NGC 5193 eliptična galaksija Kentaur 13h 31m 53,5s -33° 14′ 5″ 11,6
NGC 5193A spiralna galaksija Kentaur 13h 31m 49,1s -33° 14′ 23″ 13,0
NGC 5194 galaksija Lovački psi 13h 29m 52,6s +47° 11′ 44″ 8,4
NGC 5195 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 29m 59,2s +47° 16′ 3″ 9,6
NGC 5196 eliptična galaksija Djevica 13h 31m 19,6s -1° 36′ 52″ 14,2
NGC 5197 spiralna galaksija Djevica 13h 31m 25,0s -1° 41′ 33″ 15,1
NGC 5198 eliptična galaksija Lovački psi 13h 30m 11,4s +46° 40′ 15″ 11,8
NGC 5199 spiralna galaksija Lovački psi 13h 30m 42,7s +34° 49′ 52″ 13,6
NGC 5200 dvostruka zvijezda Djevica 13h 31m 42,4s -0° 1′ 47″

5201-5300[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 5201 spiralna galaksija Veliki medvjed 13h 29m 16,2s +53° 4′ 54″ 13,2
NGC 5202 spiralna galaksija Djevica 13h 32m 0,5s -1° 41′ 55″ 14,5
NGC 5203 eliptična galaksija Djevica 13h 32m 13,4s -8° 47′ 11″ 12,6
NGC 5204 spiralna galaksija Veliki medvjed 13h 29m 36,1s +58° 25′ 6″ 11,3
NGC 5205 spiralna galaksija Veliki medvjed 13h 30m 3,1s +62° 30′ 45″ 12,3
NGC 5206 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 13h 33m 43,8s -48° 9′ 7″ 10,9
NGC 5207 spiralna galaksija Djevica 13h 32m 13,9s +13° 53′ 29″ 13,2
NGC 5208 spiralna galaksija Djevica 13h 32m 27,9s +7° 19′ 1″ 13,1
NGC 5209 eliptična galaksija Djevica 13h 32m 42,5s +7° 19′ 40″ 13,0
NGC 5210 spiralna galaksija Djevica 13h 32m 49,4s +7° 10′ 12″ 12,9
NGC 5211 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 33m 5,3s -1° 2′ 9″ 12,3
NGC 5212 spiralna galaksija Djevica 13h 32m 56,1s +7° 17′ 17″ 14,3
NGC 5213 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 34m 39,2s +4° 7′ 51″ 14,0
NGC 5214A galaksija Lovački psi 13h 32m 47,2s +41° 51′ 54″ 15,0
NGC 5214 spiralna galaksija Lovački psi 13h 32m 48,5s +41° 52′ 20″ 13,6
NGC 5215A spiralna galaksija Kentaur 13h 35m 6,6s -33° 28′ 52″ 13,2
NGC 5215B spiralna galaksija Kentaur 13h 35m 9,7s -33° 29′ 2″ 12,9
NGC 5216A spiralna galaksija Veliki medvjed 13h 34m 41,5s +61° 59′ 35″ 13,3
NGC 5216 eliptična galaksija Veliki medvjed 13h 32m 7,1s +62° 42′ 3″ 12,6
NGC 5217 eliptična galaksija Berenikina kosa 13h 34m 5,9s +17° 51′ 26″ 12,6
NGC 5218 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 13h 32m 10,2s +62° 46′ 5″ 12,3
NGC 5219 spiralna galaksija Kentaur 13h 38m 41,8s -45° 51′ 17″ 12,6
NGC 5220 spiralna galaksija Kentaur 13h 35m 56,7s -33° 27′ 16″ 12,0
NGC 5221 spiralna galaksija Djevica 13h 34m 56,2s +13° 49′ 57″ 13,0
NGC 5222-1 eliptična galaksija Djevica 13h 34m 55,9s +13° 44′ 28″ 13,1
NGC 5222-2 spiralna galaksija Djevica 13h 34m 57,7s +13° 44′ 37″ 14,7
NGC 5223 eliptična galaksija Lovački psi 13h 34m 25,1s +34° 41′ 26″ 13,0
NGC 5224 spiralna galaksija Djevica 13h 35m 8,8s +6° 28′ 54″ 14,0
NGC 5225 spiralna galaksija Lovački psi 13h 33m 20,0s +51° 29′ 27″ 13,6
NGC 5226 spiralna galaksija Djevica 13h 35m 3,6s +13° 55′ 17″ 15,8
NGC 5227 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 35m 24,7s +1° 24′ 38″ 13,1
NGC 5228 eliptična galaksija Lovački psi 13h 34m 35,1s +34° 46′ 40″ 13,3
NGC 5229 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 34m 2,9s +47° 54′ 52″ 13,7
NGC 5230 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 35m 32,1s +13° 40′ 31″ 12,1
NGC 5231 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 35m 48,3s +2° 59′ 56″ 13,4
NGC 5232 spiralna galaksija Djevica 13h 36m 8,2s -8° 29′ 52″ 12,4
NGC 5233 spiralna galaksija Lovački psi 13h 35m 13,4s +34° 40′ 38″ 13,9
NGC 5234 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 13h 37m 29,8s -49° 50′ 14″ 13,0
NGC 5235 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 36m 1,4s +6° 35′ 6″ 14,2
NGC 5236 spiralna galaksija Vodena zmija 13h 37m 0,2s -29° 52′ 2″ 7,5
NGC 5237 eliptična galaksija Kentaur 13h 37m 38,9s -42° 50′ 52″ 12,5
NGC 5238-1 spiralna galaksija Lovački psi 13h 34m 42,6s +51° 36′ 50″ 13,3
NGC 5238-2 spiralna galaksija Lovački psi 13h 34m 43,6s +51° 36′ 34″ 14,3
NGC 5239 prečkasta spiralna galaksija Volar 13h 36m 26,3s +7° 22′ 11″ 12,8
NGC 5240 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 35m 55,1s +35° 35′ 18″ 13,1
NGC 5241 spiralna galaksija Djevica 13h 36m 39,9s -8° 24′ 6″ 12,9
NGC 5242 nepostoji Djevica 13h 37m 7,3s +2° 46′ 14″
NGC 5243 galaksija Lovački psi 13h 36m 15,1s +38° 20′ 36″ 13,2
NGC 5244 spiralna galaksija Kentaur 13h 38m 41,8s -45° 51′ 17″ 12,6
NGC 5245 spiralna galaksija Djevica 13h 37m 23,2s +3° 53′ 53″ 14,2
NGC 5246 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 37m 29,3s +4° 6′ 16″ 13,6
NGC 5247 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 38m 2,9s -17° 53′ 5″ 10,0
NGC 5248 prečkasta spiralna galaksija Volar 13h 37m 32,0s +8° 53′ 10″ 10,3
NGC 5249 spiralna galaksija Volar 13h 37m 37,5s +15° 58′ 20″ 12,9
NGC 5250 spiralna galaksija Veliki medvjed 13h 36m 7,1s +51° 14′ 11″ 13,0
NGC 5251 spiralna galaksija Volar 13h 37m 24,8s +27° 25′ 9″ 13,9
NGC 5252 spiralna galaksija Djevica 13h 38m 15,9s +4° 32′ 33″ 13,0
NGC 5253 spiralna galaksija Kentaur 13h 39m 55,8s -31° 38′ 30″ 10,4
NGC 5254 spiralna galaksija Djevica 13h 39m 38,0s -11° 29′ 39″ 12,0
NGC 5255 spiralna galaksija Veliki medvjed 13h 37m 17,9s +57° 6′ 35″ 14,5
NGC 5256 spiralna galaksija Veliki medvjed 13h 38m 17,4s +48° 16′ 39″ 13,2
NGC 5257 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 39m 52,8s +0° 50′ 25″ 12,4
NGC 5258 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 39m 57,8s +0° 49′ 54″ 12,3
NGC 5259-1 eliptična galaksija Lovački psi 13h 39m 24,6s +30° 59′ 28″ 14,2
NGC 5259-2 spiralna galaksija Lovački psi 13h 39m 23,1s +30° 59′ 33″ 15,7
NGC 5260 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 13h 40m 19,8s -23° 51′ 30″ 12,8
NGC 5261 spiralna galaksija Djevica 13h 40m 16,0s +5° 4′ 37″ 14,4
NGC 5262 eliptična galaksija Mali medvjed 13h 35m 38,5s +75° 2′ 24″ 14,2
NGC 5263 spiralna galaksija Lovački psi 13h 39m 55,6s +28° 23′ 59″ 13,4
NGC 5264 nepravilna galaksija Vodena zmija 13h 41m 36,6s -29° 54′ 43″ 12,0
NGC 5265 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 40m 9,0s +36° 51′ 41″ 13,9
NGC 5266 eliptična galaksija Kentaur 13h 43m 1,8s -48° 10′ 9″ 11,1
NGC 5266A prečkasta spiralna galaksija Kentaur 13h 40m 37,0s -48° 20′ 32″ 12,0
NGC 5267 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 40m 40,0s +38° 47′ 40″ 13,5
NGC 5268 zvijezda Djevica 13h 42m 12,3s -13° 51′ 37″ 11,4
NGC 5269 otvoreno zvjezdano jato Kentaur 13h 44m 44,1s -62° 54′ 54″
NGC 5270 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 42m 10,9s +4° 15′ 45″ 13,5
NGC 5271 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 41m 42,4s +30° 7′ 31″ 14,1
NGC 5272 kuglasto zvjezdano jato Lovački psi 13h 42m 11,2s +28° 22′ 34″ 6,3
NGC 5273 spiralna galaksija Lovački psi 13h 42m 8,3s +35° 39′ 14″ 11,6
NGC 5274 eliptična galaksija Lovački psi 13h 42m 23,3s +29° 50′ 52″ 14,6
NGC 5275 spiralna galaksija Lovački psi 13h 42m 23,6s +29° 49′ 31″ 14,2
NGC 5276 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 42m 21,9s +35° 37′ 27″ 13,8
NGC 5277 galaksija Lovački psi 13h 42m 38,4s +29° 57′ 15″ 14,5
NGC 5278 spiralna galaksija Veliki medvjed 13h 41m 39,9s +55° 40′ 14″ 12,9
NGC 5279 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 13h 41m 43,7s +55° 40′ 24″ 14,3
NGC 5280 eliptična galaksija Lovački psi 13h 42m 55,5s +29° 52′ 9″ 13,6
NGC 5281 otvoreno zvjezdano jato Kentaur 13h 46m 36,7s -62° 54′ 34″ 5,9
NGC 5282 eliptična galaksija Lovački psi 13h 43m 24,8s +30° 4′ 12″ 13,3
NGC 5283 spiralna galaksija Zmaj 13h 41m 5,7s +67° 40′ 23″ 13,2
NGC 5284 otvoreno zvjezdano jato Kentaur 13h 47m 6,0s -59° 13′ 39″
NGC 5285 eliptična galaksija Djevica 13h 44m 25,7s +2° 6′ 38″ 13,9
NGC 5286 kuglasto zvjezdano jato Kentaur 13h 46m 26,5s -51° 22′ 22″ 7,4
NGC 5287 spiralna galaksija Lovački psi 13h 44m 52,5s +29° 46′ 15″ 15,3
NGC 5288 otvoreno zvjezdano jato Šestar 13h 48m 45,6s -64° 41′ 11″ 11,8
NGC 5289 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 45m 8,7s +41° 30′ 13″ 13,0
NGC 5290 galaksija Lovački psi 13h 45m 19,1s +41° 42′ 47″ 12,5
NGC 5291-1 eliptična galaksija Kentaur 13h 47m 24,3s -30° 24′ 19″ 14,1
NGC 5291-2 spiralna galaksija Kentaur 13h 47m 23,1s -30° 25′ 2″ 14,7
NGC 5292 spiralna galaksija Kentaur 13h 47m 40,0s -30° 56′ 22″ 11,8
NGC 5293 spiralna galaksija Volar 13h 46m 52,6s +16° 16′ 22″ 13,1
NGC 5294 eliptična galaksija Veliki medvjed 13h 45m 18,2s +55° 17′ 25″ 14,3
NGC 5295 eliptična galaksija Žirafa 13h 38m 39,3s +79° 27′ 34″ 14,3
NGC 5296 spiralna galaksija Lovački psi 13h 46m 18,6s +43° 51′ 6″ 14,4
NGC 5297 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 46m 23,4s +43° 52′ 21″ 11,8
NGC 5298 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 13h 48m 36,3s -30° 25′ 45″ 13,1
NGC 5299 zvjezdano jato Kentaur 13h 50m 48,0s -60° 24′ 0″
NGC 5300 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 48m 15,9s +3° 57′ 2″ 11,4

5301-5400[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 5301 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 46m 24,2s +46° 6′ 27″ 12,7
NGC 5302 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 13h 48m 49,8s -30° 30′ 43″ 12,1
NGC 5303 spiralna galaksija Lovački psi 13h 47m 45,2s +38° 18′ 16″ 12,4
NGC 5303A spiralna galaksija Lovački psi 13h 47m 45,2s +38° 18′ 16″ 12,4
NGC 5303B galaksija Lovački psi 13h 47m 45,4s +38° 15′ 34″ 14,6
NGC 5304 eliptična galaksija Kentaur 13h 50m 1,4s -30° 34′ 43″ 12,5
NGC 5305 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 47m 55,7s +37° 49′ 34″ 13,6
NGC 5306 spiralna galaksija Djevica 13h 49m 11,2s -7° 13′ 24″ 12,2
NGC 5307 planetarna maglina Kentaur 13h 51m 3,3s -51° 12′ 19″ 11,2
NGC 5308 spiralna galaksija Veliki medvjed 13h 47m 0,0s +60° 58′ 22″ 11,4
NGC 5309 nepostoji Djevica 13h 49m 55,0s -15° 46′ 18″
NGC 5310 zvijezda Djevica 13h 49m 47,8s +0° 4′ 10″
NGC 5311 spiralna galaksija Lovački psi 13h 48m 55,8s +39° 59′ 11″ 12,3
NGC 5312 spiralna galaksija Lovački psi 13h 49m 50,5s +33° 37′ 20″ 13,9
NGC 5313 spiralna galaksija Lovački psi 13h 49m 44,3s +39° 59′ 7″ 12,0
NGC 5314 spiralna galaksija Mali medvjed 13h 46m 11,1s +70° 20′ 23″ 13,9
NGC 5315 planetarna maglina Šestar 13h 53m 57,1s -66° 30′ 48″ 9,8
NGC 5316 otvoreno zvjezdano jato Kentaur 13h 54m 0,0s -61° 51′ 0″ 6,0
NGC 5317 galaksija Djevica 13h 56m 11,9s +5° 0′ 56″ 10,5
NGC 5318 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 50m 35,9s +33° 42′ 19″ 12,9
NGC 5319 spiralna galaksija Lovački psi 13h 50m 40,5s +33° 45′ 42″ 15,5
NGC 5320 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 50m 20,2s +41° 21′ 58″ 12,1
NGC 5321 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 50m 43,6s +33° 37′ 59″ 14,0
NGC 5322 eliptična galaksija Veliki medvjed 13h 49m 14,9s +60° 11′ 25″ 10,2
NGC 5323 spiralna galaksija Mali medvjed 13h 45m 36,0s +76° 49′ 42″ 13,5
NGC 5324 spiralna galaksija Djevica 13h 52m 5,8s -6° 3′ 29″ 11,7
NGC 5325 spiralna galaksija Lovački psi 13h 50m 54,0s +38° 16′ 29″ 15,3
NGC 5325A spiralna galaksija Lovački psi 13h 50m 54,0s +38° 16′ 29″ 15,3
NGC 5325B spiralna galaksija Lovački psi 13h 50m 53,2s +38° 14′ 25″ 16,1
NGC 5326 spiralna galaksija Lovački psi 13h 50m 50,5s +39° 34′ 31″ 11,9
NGC 5327 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 52m 4,1s -2° 12′ 23″ 12,6
NGC 5328 eliptična galaksija Vodena zmija 13h 52m 53,4s -28° 29′ 21″ 11,6
NGC 5329 eliptična galaksija Djevica 13h 52m 10,0s +2° 19′ 32″ 12,4
NGC 5330 eliptična galaksija Vodena zmija 13h 52m 59,2s -28° 28′ 14″ 13,7
NGC 5331-1 galaksija Djevica 13h 52m 16,3s +2° 6′ 30″ 14,1
NGC 5331-2 spiralna galaksija Djevica 13h 52m 16,0s +2° 6′ 4″ 13,8
NGC 5332 eliptična galaksija Volar 13h 52m 7,9s +16° 58′ 11″ 13,0
NGC 5333 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 13h 54m 24,1s -48° 30′ 46″ 10,7
NGC 5334 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 52m 54,5s -1° 6′ 49″ 11,3
NGC 5335 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 52m 56,5s +2° 48′ 53″ 12,8
NGC 5336 spiralna galaksija Lovački psi 13h 52m 9,8s +43° 14′ 35″ 12,8
NGC 5337 spiralna galaksija Lovački psi 13h 52m 23,0s +39° 41′ 17″ 12,6
NGC 5338 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 53m 26,5s +5° 12′ 28″ 12,8
NGC 5339 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 54m 0,0s -7° 55′ 50″ 14,1
NGC 5340 spiralna galaksija Mali medvjed 13h 48m 59,8s +72° 39′ 16″ 14,7
NGC 5341 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 52m 32,1s +37° 49′ 1″ 13,3
NGC 5342 spiralna galaksija Veliki medvjed 13h 51m 25,9s +59° 51′ 50″ 13,5
NGC 5343 eliptična galaksija Djevica 13h 54m 11,7s -7° 35′ 18″ 12,9
NGC 5344 spiralna galaksija Mali medvjed 13h 50m 12,0s +73° 57′ 12″ 14,5
NGC 5345 spiralna galaksija Djevica 13h 54m 14,1s -1° 26′ 9″ 12,4
NGC 5346 spiralna galaksija Lovački psi 13h 53m 2,0s +39° 34′ 51″ 13,8
NGC 5347 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 53m 18,0s +33° 29′ 27″ 12,6
NGC 5348 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 54m 11,1s +5° 13′ 38″ 13,1
NGC 5349 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 53m 13,1s +37° 52′ 59″ 14,0
NGC 5350 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 53m 21,5s +40° 21′ 50″ 11,3
NGC 5351 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 53m 28,0s +37° 54′ 54″ 12,1
NGC 5352 eliptična galaksija Lovački psi 13h 53m 38,3s +36° 8′ 3″ 13,0
NGC 5353 spiralna galaksija Lovački psi 13h 53m 26,7s +40° 16′ 59″ 11,0
NGC 5354 spiralna galaksija Lovački psi 13h 53m 26,7s +40° 18′ 11″ 11,4
NGC 5355 spiralna galaksija Lovački psi 13h 53m 45,5s +40° 20′ 20″ 13,1
NGC 5356 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 54m 58,3s +5° 20′ 0″ 12,6
NGC 5357 eliptična galaksija Kentaur 13h 55m 59,4s -30° 20′ 30″ 12,0
NGC 5358 spiralna galaksija Lovački psi 13h 54m 0,4s +40° 16′ 40″ 13,6
NGC 5359 otvoreno zvjezdano jato Šestar 13h 59m 48,0s -70° 24′ 0″
NGC 5360 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 55m 38,4s +4° 59′ 0″ 13,3
NGC 5361 spiralna galaksija Lovački psi 13h 54m 35,3s +38° 26′ 58″ 13,9
NGC 5362 spiralna galaksija Lovački psi 13h 54m 53,1s +41° 18′ 49″ 12,3
NGC 5363 spiralna galaksija Djevica 13h 56m 7,1s +5° 15′ 14″ 10,1
NGC 5364 galaksija Djevica 13h 56m 11,9s +5° 0′ 56″ 10,5
NGC 5365 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 13h 57m 50,5s -43° 55′ 55″ 11,4
NGC 5365A prečkasta spiralna galaksija Kentaur 13h 56m 39,4s -44° 0′ 34″ 12,8
NGC 5365B spiralna galaksija Kentaur 13h 58m 39,5s -43° 57′ 51″ 13,3
NGC 5366 spiralna galaksija Djevica 13h 56m 24,9s -0° 14′ 51″ 13,7
NGC 5367 odrazna maglina Kentaur 13h 57m 43,8s -39° 58′ 42″
NGC 5368 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 13h 54m 29,1s +54° 19′ 51″ 13,0
NGC 5369 eliptična galaksija Djevica 13h 56m 37,7s -5° 28′ 11″ 13,4
NGC 5370 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 13h 54m 9,1s +60° 40′ 43″ 13,2
NGC 5371 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 55m 40,0s +40° 27′ 44″ 10,6
NGC 5372 spiralna galaksija Veliki medvjed 13h 54m 45,9s +58° 40′ 1″ 13,3
NGC 5373 kompaktna galaksija Djevica 13h 57m 7,4s +5° 15′ 9″ 14,4
NGC 5374 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 57m 29,5s +6° 5′ 49″ 12,5
NGC 5375 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 56m 55,9s +29° 9′ 51″ 11,5
NGC 5376 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 13h 55m 15,8s +59° 30′ 25″ 12,1
NGC 5377 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 56m 16,7s +47° 14′ 8″ 11,3
NGC 5378 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 56m 50,9s +37° 47′ 50″ 12,5
NGC 5379 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 13h 55m 34,4s +59° 44′ 36″ 12,9
NGC 5380 eliptična galaksija Lovački psi 13h 56m 56,7s +37° 36′ 37″ 12,3
NGC 5381 otvoreno zvjezdano jato Kentaur 14h 0m 42,0s -59° 33′ 0″
NGC 5382 spiralna galaksija Djevica 13h 58m 14,8s +6° 15′ 29″ 12,6
NGC 5383 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 57m 4,9s +41° 50′ 46″ 11,4
NGC 5384 spiralna galaksija Djevica 13h 58m 12,8s +6° 31′ 5″ 13,1
NGC 5385 grupa zvijezda Mali medvjed 13h 52m 31,8s +76° 9′ 48″
NGC 5386 spiralna galaksija Djevica 13h 58m 22,2s +6° 20′ 19″ 13,2
NGC 5387 galaksija Djevica 13h 58m 24,7s +6° 4′ 14″ 13,9
NGC 5388 nepostoji Djevica 13h 58m 57,9s -14° 9′ 3″
NGC 5389 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 13h 56m 6,4s +59° 44′ 30″ 12,0
NGC 5390 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 55m 40,0s +40° 27′ 44″ 10,6
NGC 5391 nepostoji Lovački psi 13h 57m 36,5s +46° 19′ 26″
NGC 5392 spiralna galaksija Djevica 13h 59m 24,9s -3° 12′ 32″ 13,4
NGC 5393 spiralna galaksija Vodena zmija 14h 0m 32,0s -28° 52′ 30″ 13,0
NGC 5394 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 58m 33,7s +37° 27′ 13″ 13,0
NGC 5395 spiralna galaksija Lovački psi 13h 58m 37,9s +37° 25′ 31″ 11,4
NGC 5396 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 56m 55,9s +29° 9′ 51″ 11,5
NGC 5397 eliptična galaksija Kentaur 14h 1m 10,5s -33° 56′ 44″ 11,6
NGC 5398 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 14h 1m 21,7s -33° 3′ 47″ 12,2
NGC 5399 galaksija Lovački psi 13h 59m 31,2s +34° 46′ 24″ 13,9
NGC 5400 eliptična galaksija Djevica 14h 0m 37,2s -2° 51′ 27″ 12,9

5401-5500[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 5401 spiralna galaksija Lovački psi 13h 59m 43,5s +36° 14′ 17″ 13,7
NGC 5402 spiralna galaksija Veliki medvjed 13h 58m 16,5s +59° 48′ 52″ 13,8
NGC 5403 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 59m 50,9s +38° 10′ 55″ 13,6
NGC 5404 trostruka zvijezda Djevica 14h 1m 7,6s +0° 5′ 10″
NGC 5405 spiralna galaksija Volar 14h 1m 9,5s +7° 42′ 7″ 13,5
NGC 5406 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 14h 0m 20,1s +38° 54′ 55″ 12,3
NGC 5407 eliptična galaksija Lovački psi 14h 0m 50,0s +39° 9′ 24″ 13,2
NGC 5408 nepravilna galaksija Kentaur 14h 3m 21,0s -41° 22′ 43″ 11,6
NGC 5408A dio galaksije Kentaur 14h 3m 18,2s -41° 23′ 13″
NGC 5409 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 1m 46,0s +9° 29′ 26″ 13,3
NGC 5410 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 14h 0m 54,5s +40° 59′ 17″ 13,1
NGC 5411 eliptična galaksija Volar 14h 1m 59,1s +8° 56′ 16″ 13,3
NGC 5412 eliptična galaksija Mali medvjed 13h 57m 13,4s +73° 37′ 2″ 13,4
NGC 5413 eliptična galaksija Zmaj 13h 57m 53,5s +64° 54′ 41″ 13,8
NGC 5414 pekulijarna galaksija Volar 14h 2m 3,5s +9° 55′ 46″ 12,4
NGC 5415 spiralna galaksija Mali medvjed 13h 56m 56,8s +70° 45′ 18″ 14,4
NGC 5416 spiralna galaksija Volar 14h 2m 11,4s +9° 26′ 24″ 13,3
NGC 5417 spiralna galaksija Volar 14h 2m 13,0s +8° 2′ 12″ 13,0
NGC 5418 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 2m 17,5s +7° 41′ 2″ 13,5
NGC 5419 eliptična galaksija Kentaur 14h 3m 38,7s -33° 58′ 42″ 10,8
NGC 5420 spiralna galaksija Djevica 14h 3m 59,8s -14° 37′ 2″ 13,1
NGC 5421A prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 14h 1m 41,4s +33° 49′ 36″ 13,2
NGC 5421B kompaktna galaksija Lovački psi 14h 1m 42,1s +33° 49′ 19″ 13,2
NGC 5422 spiralna galaksija Veliki medvjed 14h 0m 41,8s +55° 9′ 53″ 11,9
NGC 5423 eliptična galaksija Volar 14h 2m 48,5s +9° 20′ 31″ 12,8
NGC 5424 spiralna galaksija Volar 14h 2m 55,7s +9° 25′ 16″ 13,1
NGC 5425 spiralna galaksija Veliki medvjed 14h 0m 47,9s +48° 26′ 35″ 13,6
NGC 5426 spiralna galaksija Djevica 14h 3m 24,9s -6° 4′ 8″ 12,1
NGC 5427 prečkasta spiralna galaksija Djevica 14h 3m 26,0s -6° 1′ 51″ 11,4
NGC 5428 dvostruka zvijezda Djevica 14h 3m 28,0s -5° 59′ 2″
NGC 5429 dvostruka zvijezda Djevica 14h 3m 33,3s -6° 2′ 16″
NGC 5430 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 14h 0m 45,6s +59° 19′ 44″ 12,0
NGC 5431 spiralna galaksija Volar 14h 3m 7,2s +9° 21′ 47″ 13,9
NGC 5432 dvostruka zvijezda Djevica 14h 3m 40,5s -5° 58′ 28″
NGC 5433 spiralna galaksija Lovački psi 14h 2m 36,1s +32° 30′ 37″ 13,5
NGC 5434 spiralna galaksija Volar 14h 3m 23,1s +9° 26′ 52″ 13,2
NGC 5434A spiralna galaksija Volar 14h 3m 23,1s +9° 26′ 52″ 13,2
NGC 5434B spiralna galaksija Volar 14h 3m 27,1s +9° 28′ 2″ 13,9
NGC 5435 dvostruka zvijezda Djevica 14h 4m 0,2s -5° 55′ 50″
NGC 5436 spiralna galaksija Volar 14h 3m 41,1s +9° 34′ 26″ 13,8
NGC 5437 spiralna galaksija Volar 14h 3m 47,3s +9° 31′ 25″ 14,3
NGC 5438 eliptična galaksija Volar 14h 3m 47,9s +9° 36′ 40″ 13,6
NGC 5439 galaksija Lovački psi 14h 1m 57,5s +46° 18′ 41″ 13,9
NGC 5440 spiralna galaksija Lovački psi 14h 3m 0,6s +34° 45′ 24″ 12,3
NGC 5441 spiralna galaksija Lovački psi 14h 3m 11,9s +34° 41′ 4″ 15,6
NGC 5442 spiralna galaksija Djevica 14h 4m 43,2s -9° 42′ 46″ 13,7
NGC 5443 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 14h 2m 11,6s +55° 48′ 52″ 12,3
NGC 5444 eliptična galaksija Lovački psi 14h 3m 24,1s +35° 7′ 57″ 11,9
NGC 5445 spiralna galaksija Lovački psi 14h 3m 31,3s +35° 1′ 29″ 13,0
NGC 5446 eliptična galaksija Volar 14h 3m 47,9s +9° 36′ 40″ 13,6
NGC 5447 dio galaksije Veliki medvjed 14h 2m 29,0s +54° 16′ 21″ 13,5
NGC 5448 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 14h 2m 50,4s +49° 10′ 21″ 11,0
NGC 5449 dio galaksije Veliki medvjed 14h 2m 28,2s +54° 19′ 53″ 14,0
NGC 5450 dio galaksije Veliki medvjed 14h 2m 29,0s +54° 16′ 21″ 13,0
NGC 5451 dio galaksije Veliki medvjed 14h 2m 36,5s +54° 21′ 49″ 14,0
NGC 5452 prečkasta spiralna galaksija Mali medvjed 13h 54m 24,3s +78° 13′ 14″ 13,3
NGC 5453 dio galaksije Veliki medvjed 14h 2m 56,7s +54° 18′ 31″ 13,8
NGC 5454 spiralna galaksija Volar 14h 4m 45,7s +14° 22′ 55″ 12,7
NGC 5455 dio galaksije Veliki medvjed 14h 3m 1,0s +54° 14′ 27″ 13,0
NGC 5456 spiralna galaksija Volar 14h 4m 58,8s +11° 52′ 18″ 12,9
NGC 5457 spiralna galaksija Veliki medvjed 14h 3m 12,4s +54° 20′ 58″ 7,9
NGC 5458 dio galaksije Veliki medvjed 14h 3m 12,4s +54° 17′ 56″ 14,0
NGC 5459 spiralna galaksija Volar 14h 5m 0,1s +13° 7′ 57″ 13,1
NGC 5460 otvoreno zvjezdano jato Kentaur 14h 7m 36,0s -48° 18′ 0″ 5,6
NGC 5461 dio galaksije Veliki medvjed 14h 3m 41,5s +54° 19′ 5″ 14,0
NGC 5462 dio galaksije Veliki medvjed 14h 3m 53,0s +54° 22′ 2″ 13,5
NGC 5463 spiralna galaksija Volar 14h 6m 10,6s +9° 21′ 11″ 13,2
NGC 5463A spiralna galaksija Volar 14h 6m 10,6s +9° 21′ 11″ 13,2
NGC 5463B eliptična galaksija Volar 14h 6m 12,5s +9° 21′ 42″ 15,0
NGC 5464 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 14h 7m 4,1s -30° 1′ 2″ 13,0
NGC 5465 zvijezda Djevica 14h 6m 27,3s -5° 30′ 24″
NGC 5466 kuglasto zvjezdano jato Volar 14h 5m 27,3s +28° 32′ 6″ 9,2
NGC 5467 zvijezda Djevica 14h 6m 29,4s -5° 28′ 54″
NGC 5468 prečkasta spiralna galaksija Djevica 14h 6m 35,0s -5° 27′ 11″ 12,5
NGC 5469 spiralna galaksija Volar 14h 12m 29,9s +8° 38′ 52″ 14,2
NGC 5470 spiralna galaksija Djevica 14h 6m 31,9s +6° 1′ 45″ 13,4
NGC 5471 dio galaksije Veliki medvjed 14h 4m 28,9s +54° 23′ 51″ 14,7
NGC 5472 spiralna galaksija Djevica 14h 6m 54,9s -5° 27′ 36″ 14,0
NGC 5473 eliptična galaksija Veliki medvjed 14h 4m 43,5s +54° 53′ 36″ 11,5
NGC 5474 spiralna galaksija Veliki medvjed 14h 5m 1,4s +53° 39′ 46″ 10,8
NGC 5475 spiralna galaksija Veliki medvjed 14h 5m 12,2s +55° 44′ 32″ 12,6
NGC 5476 spiralna galaksija Djevica 14h 8m 8,4s -6° 5′ 32″ 12,8
NGC 5477 spiralna galaksija Veliki medvjed 14h 5m 33,0s +54° 27′ 39″ 14,0
NGC 5478 prečkasta spiralna galaksija Djevica 14h 8m 8,5s -1° 42′ 8″ 13,6
NGC 5479 eliptična galaksija Mali medvjed 14h 5m 57,3s +65° 41′ 28″ 14,0
NGC 5480 spiralna galaksija Veliki medvjed 14h 6m 21,5s +50° 43′ 30″ 12,1
NGC 5481 eliptična galaksija Volar 14h 6m 41,1s +50° 43′ 25″ 12,3
NGC 5482 spiralna galaksija Volar 14h 8m 30,8s +8° 55′ 53″ 12,9
NGC 5483 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 14h 10m 25,0s -43° 19′ 30″ 11,2
NGC 5484 eliptična galaksija Veliki medvjed 14h 6m 48,1s +55° 1′ 49″ 14,7
NGC 5485 spiralna galaksija Veliki medvjed 14h 7m 11,4s +55° 0′ 5″ 11,4
NGC 5486 spiralna galaksija Veliki medvjed 14h 7m 24,9s +55° 6′ 11″ 13,2
NGC 5487 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 9m 43,9s +8° 4′ 10″ 14,0
NGC 5488 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 14h 8m 2,9s -33° 18′ 53″ 11,7
NGC 5489 spiralna galaksija Kentaur 14h 12m 0,7s -46° 5′ 20″ 12,2
NGC 5490 eliptična galaksija Volar 14h 9m 57,3s +17° 32′ 44″ 12,1
NGC 5490A eliptična galaksija Volar 14h 9m 57,3s +17° 32′ 44″ 12,1
NGC 5490B spiralna galaksija Volar 14h 10m 3,8s +17° 33′ 6″ 14,9
NGC 5490C galaksija Volar 14h 10m 6,9s +17° 36′ 56″ 14,2
NGC 5491A spiralna galaksija Djevica 14h 10m 57,4s +6° 21′ 54″ 12,9
NGC 5491B kompaktna galaksija Djevica 14h 10m 57,7s +6° 22′ 20″ 15,7
NGC 5492 spiralna galaksija Volar 14h 10m 35,2s +19° 36′ 43″ 12,8
NGC 5493 spiralna galaksija Djevica 14h 11m 29,4s -5° 2′ 38″ 11,4
NGC 5494 spiralna galaksija Kentaur 14h 12m 23,7s -30° 38′ 41″ 11,8
NGC 5495 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 14h 12m 23,5s -27° 6′ 28″ 12,6
NGC 5496 prečkasta spiralna galaksija Djevica 14h 11m 37,8s -1° 9′ 30″ 12,1
NGC 5497 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 10m 31,5s +38° 53′ 38″ 14,1
NGC 5498 eliptična galaksija Volar 14h 11m 4,4s +25° 41′ 52″ 13,6
NGC 5499 spiralna galaksija Volar 14h 10m 47,7s +35° 54′ 49″ 13,6
NGC 5500 eliptična galaksija Volar 14h 10m 15,2s +48° 32′ 48″ 13,3

5501-5600[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 5501 spiralna galaksija Djevica 14h 12m 20,1s +1° 16′ 22″ 13,5
NGC 5502 spiralna galaksija Veliki medvjed 14h 9m 33,9s +60° 24′ 36″ 15,3
NGC 5503 spiralna galaksija Veliki medvjed 14h 9m 33,9s +60° 24′ 36″ 15,3
NGC 5504 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 12m 15,7s +15° 50′ 29″ 13,0
NGC 5504A prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 12m 15,7s +15° 50′ 29″ 13,0
NGC 5504B spiralna galaksija Volar 14h 12m 12,6s +15° 52′ 8″ 14,5
NGC 5504C spiralna galaksija Volar 14h 12m 15,9s +15° 52′ 47″ 14,7
NGC 5505 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 12m 31,6s +13° 18′ 17″ 13,2
NGC 5506 spiralna galaksija Djevica 14h 13m 14,8s -3° 12′ 25″ 11,9
NGC 5507 prečkasta spiralna galaksija Djevica 14h 13m 19,8s -3° 8′ 54″ 12,5
NGC 5508 spiralna galaksija Volar 14h 12m 29,0s +24° 38′ 8″ 13,8
NGC 5509 spiralna galaksija Volar 14h 12m 39,9s +20° 23′ 18″ 14,1
NGC 5510 nepravilna galaksija Djevica 14h 13m 37,1s -17° 59′ 3″ 13,4
NGC 5511 spiralna galaksija Volar 14h 13m 5,4s +8° 37′ 56″ 14,5
NGC 5511A kompaktna galaksija Volar 14h 13m 8,3s +8° 37′ 8″ 14,0
NGC 5511B spiralna galaksija Volar 14h 13m 5,4s +8° 37′ 56″ 14,5
NGC 5512 eliptična galaksija Volar 14h 12m 41,1s +30° 51′ 20″ 14,2
NGC 5513 spiralna galaksija Volar 14h 13m 8,8s +20° 24′ 56″ 12,6
NGC 5514A kompaktna galaksija Volar 14h 13m 39,4s +7° 39′ 28″ 14,5
NGC 5514 spiralna galaksija Volar 14h 13m 38,7s +7° 39′ 36″ 13,3
NGC 5515 spiralna galaksija Volar 14h 12m 38,1s +39° 18′ 36″ 12,9
NGC 5516 eliptična galaksija Kentaur 14h 15m 54,6s -48° 6′ 53″ 12,0
NGC 5517 spiralna galaksija Volar 14h 12m 51,3s +35° 42′ 40″ 13,8
NGC 5518 eliptična galaksija Volar 14h 13m 47,6s +20° 50′ 56″ 14,0
NGC 5519 spiralna galaksija Volar 14h 14m 20,9s +7° 30′ 56″ 13,1
NGC 5520 spiralna galaksija Volar 14h 12m 22,7s +50° 20′ 55″ 12,4
NGC 5521 spiralna galaksija Djevica 14h 15m 23,7s +4° 24′ 31″ 13,8
NGC 5522 spiralna galaksija Volar 14h 14m 50,2s +15° 8′ 48″ 13,5
NGC 5523 spiralna galaksija Volar 14h 14m 51,4s +25° 19′ 6″ 12,2
NGC 5524 dvostruka zvijezda Volar 14h 13m 48,7s +36° 22′ 53″
NGC 5525 spiralna galaksija Volar 14h 15m 39,2s +14° 16′ 56″ 12,8
NGC 5526-1 galaksija Veliki medvjed 14h 13m 53,3s +57° 46′ 20″ 13,4
NGC 5526-2 galaksija Veliki medvjed 14h 13m 49,6s +57° 46′ 11″ 14,4
NGC 5527 galaksija Volar 14h 14m 27,2s +36° 24′ 16″ 13,8
NGC 5528 spiralna galaksija Volar 14h 16m 19,8s +8° 17′ 35″ 13,9
NGC 5529 spiralna galaksija Volar 14h 15m 34,0s +36° 13′ 37″ 11,9
NGC 5530 prečkasta spiralna galaksija Vuk 14h 18m 27,1s -43° 23′ 13″ 11,3
NGC 5531 spiralna galaksija Volar 14h 16m 43,2s +10° 53′ 8″ 13,5
NGC 5532 spiralna galaksija Volar 14h 16m 52,9s +10° 48′ 27″ 11,9
NGC 5532A spiralna galaksija Volar 14h 16m 52,9s +10° 48′ 27″ 11,9
NGC 5532B spiralna galaksija Volar 14h 16m 53,5s +10° 47′ 55″ 14,8
NGC 5533 spiralna galaksija Volar 14h 16m 7,4s +35° 20′ 38″ 11,8
NGC 5534 prečkasta spiralna galaksija Djevica 14h 17m 40,3s -7° 25′ 1″ 12,3
NGC 5535 kompaktna galaksija Volar 14h 17m 31,1s +8° 12′ 27″ 15,0
NGC 5536 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 16m 23,7s +39° 30′ 8″ 13,5
NGC 5537 spiralna galaksija Djevica 14h 17m 37,0s +7° 3′ 17″ 14,3
NGC 5538 spiralna galaksija Volar 14h 17m 42,4s +7° 28′ 34″ 14,7
NGC 5539 spiralna galaksija Volar 14h 17m 37,7s +8° 10′ 43″ 13,7
NGC 5540 eliptična galaksija Veliki medvjed 14h 14m 54,2s +60° 0′ 39″ 13,9
NGC 5541-1 spiralna galaksija Volar 14h 16m 31,7s +39° 35′ 18″ 12,7
NGC 5541-2 spiralna galaksija Volar 14h 16m 32,1s +39° 35′ 31″ 14,7
NGC 5542 spiralna galaksija Volar 14h 17m 53,2s +7° 33′ 31″ 14,2
NGC 5543 spiralna galaksija Volar 14h 18m 4,0s +7° 39′ 15″ 14,6
NGC 5544 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 17m 2,4s +36° 34′ 16″ 13,0
NGC 5545 galaksija Volar 14h 17m 4,8s +36° 34′ 29″ 15,0
NGC 5546 eliptična galaksija Volar 14h 18m 9,1s +7° 33′ 50″ 12,3
NGC 5547 spiralna galaksija Mali medvjed 14h 9m 45,1s +78° 36′ 6″ 13,9
NGC 5548 spiralna galaksija Volar 14h 17m 59,4s +25° 8′ 12″ 12,6
NGC 5549 spiralna galaksija Djevica 14h 18m 38,7s +7° 22′ 37″ 12,9
NGC 5550 spiralna galaksija Volar 14h 18m 28,0s +12° 53′ 0″ 13,2
NGC 5551 eliptična galaksija Djevica 14h 18m 54,8s +5° 27′ 4″ 14,2
NGC 5552 spiralna galaksija Djevica 14h 19m 3,9s +7° 1′ 56″ 14,1
NGC 5553 spiralna galaksija Volar 14h 18m 29,6s +26° 17′ 14″ 14,1
NGC 5554 spiralna galaksija Djevica 14h 19m 15,0s +7° 1′ 16″ 14,4
NGC 5555 spiralna galaksija Djevica 14h 18m 48,1s -19° 8′ 21″ 14,5
NGC 5556 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 14h 20m 34,0s -29° 14′ 29″ 11,8
NGC 5557 eliptična galaksija Volar 14h 18m 25,6s +36° 29′ 37″ 11,0
NGC 5558 spiralna galaksija Djevica 14h 19m 3,9s +7° 1′ 56″ 14,1
NGC 5559 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 19m 12,5s +24° 47′ 56″ 14,0
NGC 5560 prečkasta spiralna galaksija Djevica 14h 20m 4,4s +3° 59′ 34″ 12,4
NGC 5561 kompaktna galaksija Veliki medvjed 14h 17m 22,8s +58° 45′ 1″ 14,5
NGC 5562 spiralna galaksija Volar 14h 20m 11,0s +10° 15′ 48″ 13,6
NGC 5563 spiralna galaksija Djevica 14h 20m 13,2s +7° 3′ 20″ 14,6
NGC 5564 spiralna galaksija Djevica 14h 19m 15,0s +7° 1′ 16″ 14,4
NGC 5565 zvijezda Djevica 14h 19m 18,5s +6° 59′ 42″
NGC 5566 prečkasta spiralna galaksija Djevica 14h 20m 20,0s +3° 55′ 59″ 10,6
NGC 5567 spiralna galaksija Volar 14h 19m 17,6s +35° 8′ 18″ 13,7
NGC 5568 spiralna galaksija Volar 14h 19m 21,4s +35° 5′ 32″ 14,7
NGC 5569 prečkasta spiralna galaksija Djevica 14h 20m 32,2s +3° 58′ 59″ 13,2
NGC 5570 spiralna galaksija Volar 14h 14m 20,9s +7° 30′ 56″ 13,1
NGC 5571 četverostruka zvijezda Volar 14h 19m 31,8s +35° 9′ 4″
NGC 5572 spiralna galaksija Volar 14h 19m 35,3s +36° 8′ 27″ 14,2
NGC 5573 spiralna galaksija Djevica 14h 20m 41,4s +6° 54′ 28″ 14,5
NGC 5574 eliptična galaksija Djevica 14h 20m 55,9s +3° 14′ 17″ 12,4
NGC 5575 spiralna galaksija Djevica 14h 20m 59,5s +6° 12′ 10″ 13,3
NGC 5576 eliptična galaksija Djevica 14h 21m 3,7s +3° 16′ 17″ 11,0
NGC 5577 galaksija Djevica 14h 21m 13,2s +3° 26′ 11″ 12,6
NGC 5578 spiralna galaksija Djevica 14h 20m 59,5s +6° 12′ 10″ 13,3
NGC 5579 spiralna galaksija Volar 14h 20m 26,4s +35° 11′ 21″ 13,6
NGC 5580 spiralna galaksija Volar 14h 21m 38,3s +35° 12′ 18″ 12,3
NGC 5581 eliptična galaksija Volar 14h 21m 16,2s +23° 28′ 48″ 14,1
NGC 5582 eliptična galaksija Volar 14h 20m 43,2s +39° 41′ 38″ 11,6
NGC 5583 spiralna galaksija Volar 14h 21m 40,5s +13° 13′ 56″ 13,5
NGC 5584 prečkasta spiralna galaksija Djevica 14h 22m 23,8s -0° 23′ 17″ 11,4
NGC 5585 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 14h 19m 47,7s +56° 43′ 44″ 10,7
NGC 5586 nepostoji Volar 14h 22m 7,6s +13° 11′ 4″
NGC 5587 spiralna galaksija Volar 14h 22m 10,8s +13° 55′ 3″ 12,5
NGC 5588 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 21m 24,9s +35° 16′ 14″ 13,3
NGC 5589 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 21m 24,9s +35° 16′ 14″ 13,3
NGC 5590 spiralna galaksija Volar 14h 21m 38,3s +35° 12′ 18″ 12,3
NGC 5591-1 spiralna galaksija Volar 14h 22m 33,3s +13° 43′ 1″ 13,8
NGC 5591-2 pekulijarna galaksija Volar 14h 22m 34,9s +13° 43′ 2″ 14,2
NGC 5592 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 14h 23m 54,9s -28° 41′ 18″ 12,8
NGC 5593 otvoreno zvjezdano jato Vuk 14h 25m 40,0s -54° 47′ 54″
NGC 5594 spiralna galaksija Volar 14h 23m 10,2s +26° 15′ 59″ 14,2
NGC 5595 prečkasta spiralna galaksija Vaga 14h 24m 13,3s -16° 43′ 21″ 12,0
NGC 5596 spiralna galaksija Volar 14h 22m 28,6s +37° 7′ 22″ 13,5
NGC 5597 prečkasta spiralna galaksija Vaga 14h 24m 27,4s -16° 45′ 48″ 12,0
NGC 5598 spiralna galaksija Volar 14h 22m 28,4s +40° 19′ 13″ 13,0
NGC 5599 spiralna galaksija Djevica 14h 23m 50,6s +6° 34′ 32″ 13,8
NGC 5600 spiralna galaksija Volar 14h 23m 49,3s +14° 38′ 19″ 12,1

5601-5700[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 5601 spiralna galaksija Volar 14h 22m 53,2s +40° 18′ 36″ 14,6
NGC 5602 spiralna galaksija Volar 14h 22m 18,4s +50° 30′ 10″ 12,7
NGC 5603 spiralna galaksija Volar 14h 23m 1,6s +40° 22′ 40″ 13,0
NGC 5603A spiralna galaksija Volar 14h 23m 1,6s +40° 22′ 40″ 13,0
NGC 5603B spiralna galaksija Volar 14h 22m 56,5s +40° 25′ 1″ 14,4
NGC 5604 spiralna galaksija Djevica 14h 24m 42,8s -3° 12′ 43″ 12,8
NGC 5605 prečkasta spiralna galaksija Vaga 14h 25m 7,5s -13° 9′ 49″ 12,3
NGC 5606 otvoreno zvjezdano jato Kentaur 14h 27m 47,2s -59° 37′ 56″ 7,7
NGC 5607 spiralna galaksija Mali medvjed 14h 19m 26,7s +71° 35′ 17″ 13,4
NGC 5608 nepravilna galaksija Volar 14h 23m 17,6s +41° 46′ 32″ 13,3
NGC 5609 spiralna galaksija Volar 14h 23m 48,3s +34° 50′ 34″ 15,7
NGC 5610 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 24m 23,0s +24° 36′ 52″ 13,2
NGC 5611 spiralna galaksija Volar 14h 24m 4,8s +33° 2′ 52″ 12,6
NGC 5612 spiralna galaksija Rajska ptica 14h 34m 1,5s -78° 23′ 16″ 12,1
NGC 5613 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 24m 5,9s +34° 53′ 33″ 14,3
NGC 5614 spiralna galaksija Volar 14h 24m 7,3s +34° 51′ 33″ 11,7
NGC 5615 spiralna galaksija Volar 14h 24m 6,4s +34° 51′ 55″ 14,7
NGC 5616 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 24m 20,6s +36° 27′ 41″ 13,8
NGC 5617 otvoreno zvjezdano jato Kentaur 14h 29m 44,0s -60° 42′ 39″ 6,3
NGC 5618 prečkasta spiralna galaksija Djevica 14h 27m 11,8s -2° 15′ 46″ 13,4
NGC 5619 spiralna galaksija Djevica 14h 27m 18,2s +4° 48′ 11″ 12,6
NGC 5619A spiralna galaksija Djevica 14h 27m 18,2s +4° 48′ 11″ 12,6
NGC 5619B spiralna galaksija Djevica 14h 27m 32,3s +4° 49′ 17″ 14,1
NGC 5619C galaksija Djevica 14h 27m 29,6s +4° 46′ 47″ 14,3
NGC 5620 eliptična galaksija Mali medvjed 14h 22m 40,5s +69° 35′ 43″ 14,1
NGC 5621 trostruka zvijezda Volar 14h 27m 50,0s +8° 14′ 32″
NGC 5622 spiralna galaksija Volar 14h 26m 12,0s +48° 33′ 52″ 13,2
NGC 5623 eliptična galaksija Volar 14h 27m 8,7s +33° 15′ 11″ 12,5
NGC 5624 spiralna galaksija Volar 14h 26m 35,4s +51° 35′ 5″ 13,2
NGC 5625-1 galaksija Volar 14h 27m 2,4s +39° 57′ 27″ 13,8
NGC 5625-2 kompaktna galaksija Volar 14h 27m 0,5s +39° 57′ 23″ 15,0
NGC 5626 spiralna galaksija Vodena zmija 14h 29m 49,0s -29° 44′ 58″ 12,9
NGC 5627 spiralna galaksija Volar 14h 28m 34,2s +11° 22′ 42″ 13,3
NGC 5628 eliptična galaksija Volar 14h 28m 25,7s +17° 55′ 30″ 13,3
NGC 5629 spiralna galaksija Volar 14h 28m 16,1s +25° 50′ 57″ 12,1
NGC 5630 spiralna galaksija Volar 14h 27m 36,5s +41° 15′ 29″ 13,0
NGC 5631 spiralna galaksija Veliki medvjed 14h 26m 33,3s +56° 34′ 59″ 11,5
NGC 5632 zvijezda Djevica 14h 29m 19,5s -0° 26′ 49″
NGC 5633 spiralna galaksija Volar 14h 27m 28,5s +46° 8′ 51″ 12,4
NGC 5634 kuglasto zvjezdano jato Djevica 14h 29m 37,3s -5° 58′ 33″ 9,5
NGC 5635 spiralna galaksija Volar 14h 28m 31,5s +27° 24′ 33″ 12,6
NGC 5636 prečkasta spiralna galaksija Djevica 14h 29m 39,1s +3° 16′ 0″ 12,7
NGC 5637 spiralna galaksija Volar 14h 28m 59,5s +23° 11′ 27″ 13,9
NGC 5638 eliptična galaksija Djevica 14h 29m 40,4s +3° 14′ 0″ 11,2
NGC 5639 spiralna galaksija Volar 14h 28m 46,5s +30° 24′ 45″ 13,5
NGC 5639A spiralna galaksija Volar 14h 28m 46,5s +30° 24′ 45″ 13,5
NGC 5639B spiralna galaksija Volar 14h 28m 57,1s +30° 24′ 23″ 15,4
NGC 5640 spiralna galaksija Žirafa 14h 20m 40,7s +80° 7′ 25″ 14,7
NGC 5641 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 29m 16,6s +28° 49′ 18″ 12,5
NGC 5642 eliptična galaksija Volar 14h 29m 13,4s +30° 1′ 38″ 12,6
NGC 5643 prečkasta spiralna galaksija Vuk 14h 32m 40,7s -44° 10′ 28″ 10,0
NGC 5644 spiralna galaksija Volar 14h 30m 25,5s +11° 55′ 41″ 12,5
NGC 5645 prečkasta spiralna galaksija Djevica 14h 30m 39,2s +7° 16′ 29″ 12,5
NGC 5646 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 29m 33,8s +35° 27′ 43″ 14,2
NGC 5647 spiralna galaksija Volar 14h 30m 36,0s +11° 52′ 38″ 14,6
NGC 5648 galaksija Volar 14h 30m 32,5s +14° 1′ 24″ 13,3
NGC 5649 galaksija Volar 14h 30m 32,5s +14° 1′ 24″ 13,3
NGC 5650 prečkasta spiralna galaksija Djevica 14h 31m 0,9s +5° 58′ 42″ 12,5
NGC 5651 zvijezda Djevica 14h 31m 12,7s -0° 19′ 18″
NGC 5652 prečkasta spiralna galaksija Djevica 14h 31m 0,9s +5° 58′ 42″ 12,5
NGC 5653 spiralna galaksija Volar 14h 30m 10,3s +31° 12′ 55″ 12,2
NGC 5654 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 30m 1,4s +36° 21′ 37″ 13,0
NGC 5655 spiralna galaksija Volar 14h 30m 51,0s +13° 58′ 9″ 13,2
NGC 5656 spiralna galaksija Volar 14h 30m 25,4s +35° 19′ 17″ 11,8
NGC 5657 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 30m 43,6s +29° 10′ 50″ 13,3
NGC 5658 zvijezda Djevica 14h 31m 55,2s -0° 21′ 59″
NGC 5659 spiralna galaksija Volar 14h 31m 6,0s +25° 21′ 18″ 13,9
NGC 5660 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 29m 48,7s +49° 37′ 21″ 11,9
NGC 5661 prečkasta spiralna galaksija Djevica 14h 31m 57,3s +6° 15′ 2″ 13,3
NGC 5662 otvoreno zvjezdano jato Kentaur 14h 35m 30,8s -56° 39′ 46″ 5,5
NGC 5663 eliptična galaksija Vaga 14h 33m 56,2s -16° 34′ 50″ 14,2
NGC 5664 spiralna galaksija Vaga 14h 33m 43,7s -14° 37′ 10″ 13,6
NGC 5665 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 32m 25,6s +8° 4′ 45″ 12,0
NGC 5665A kompaktna galaksija Volar 14h 32m 27,4s +8° 4′ 43″ 15,0
NGC 5666 spiralna galaksija Volar 14h 33m 9,3s +10° 30′ 39″ 12,9
NGC 5667 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 14h 30m 22,7s +59° 28′ 13″ 12,5
NGC 5668 spiralna galaksija Djevica 14h 33m 24,2s +4° 27′ 2″ 11,5
NGC 5669 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 32m 44,0s +9° 53′ 32″ 11,3
NGC 5670 spiralna galaksija Vuk 14h 35m 36,1s -45° 58′ 0″ 12,0
NGC 5671 prečkasta spiralna galaksija Mali medvjed 14h 27m 42,3s +69° 41′ 41″ 13,3
NGC 5672 spiralna galaksija Volar 14h 32m 38,5s +31° 40′ 13″ 13,5
NGC 5673 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 31m 30,6s +49° 57′ 31″ 12,1
NGC 5674 prečkasta spiralna galaksija Djevica 14h 33m 52,2s +5° 27′ 31″ 13,0
NGC 5675 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 32m 39,7s +36° 18′ 9″ 12,8
NGC 5676 galaksija Volar 14h 32m 46,4s +49° 27′ 25″ 11,2
NGC 5677 galaksija Volar 14h 34m 12,6s +25° 28′ 6″ 13,8
NGC 5678 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 14h 32m 5,5s +57° 55′ 23″ 11,3
NGC 5679 spiralna galaksija Djevica 14h 35m 8,7s +5° 21′ 33″ 13,0
NGC 5679A spiralna galaksija Djevica 14h 35m 6,4s +5° 21′ 23″ 13,8
NGC 5679B spiralna galaksija Djevica 14h 35m 8,7s +5° 21′ 33″ 13,0
NGC 5679C kompaktna galaksija Djevica 14h 35m 11,0s +5° 21′ 16″ 16,0
NGC 5679D spiralna galaksija Djevica 14h 35m 6,4s +5° 21′ 24″ 15,0
NGC 5680 eliptična galaksija Djevica 14h 35m 44,6s -0° 0′ 48″ 13,7
NGC 5681 spiralna galaksija Volar 14h 35m 43,0s +8° 18′ 0″ 13,5
NGC 5682 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 34m 45,1s +48° 40′ 13″ 14,1
NGC 5683 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 34m 52,4s +48° 39′ 45″ 14,8
NGC 5684 spiralna galaksija Volar 14h 35m 50,0s +36° 32′ 37″ 12,7
NGC 5685 eliptična galaksija Volar 14h 36m 15,3s +29° 54′ 30″ 13,3
NGC 5686 spiralna galaksija Volar 14h 36m 2,5s +36° 30′ 13″ 14,4
NGC 5687 eliptična galaksija Volar 14h 34m 52,2s +54° 28′ 36″ 11,8
NGC 5688 prečkasta spiralna galaksija Vuk 14h 39m 35,1s -45° 1′ 7″ 11,9
NGC 5689 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 35m 29,6s +48° 44′ 30″ 11,9
NGC 5690 spiralna galaksija Djevica 14h 37m 41,1s +2° 17′ 26″ 11,8
NGC 5691 prečkasta spiralna galaksija Djevica 14h 37m 53,4s -0° 23′ 53″ 11,8
NGC 5692 spiralna galaksija Djevica 14h 38m 18,0s +3° 24′ 36″ 13,0
NGC 5693 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 36m 11,3s +48° 35′ 7″ 13,5
NGC 5694 kuglasto zvjezdano jato Vodena zmija 14h 39m 36,5s -26° 32′ 16″ 10,2
NGC 5695 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 37m 22,0s +36° 34′ 4″ 12,8
NGC 5696 galaksija Volar 14h 36m 57,0s +41° 49′ 42″ 13,0
NGC 5697 spiralna galaksija Volar 14h 36m 32,0s +41° 41′ 7″ 13,8
NGC 5698 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 37m 14,6s +38° 27′ 16″ 13,0
NGC 5699 eliptična galaksija Volar 14h 38m 42,4s +30° 27′ 57″ 14,8
NGC 5700 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 37m 1,6s +48° 32′ 43″ 14,5

5701-5800[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 5701 prečkasta spiralna galaksija Djevica 14h 39m 11,1s +5° 21′ 49″ 10,9
NGC 5702 spiralna galaksija Volar 14h 38m 55,0s +20° 30′ 24″ 13,4
NGC 5703 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 38m 50,2s +30° 26′ 33″ 13,6
NGC 5704 spiralna galaksija Volar 14h 38m 16,2s +40° 27′ 28″ 13,3
NGC 5705 prečkasta spiralna galaksija Djevica 14h 39m 49,8s -0° 43′ 6″ 12,7
NGC 5706 eliptična galaksija Volar 14h 38m 42,4s +30° 27′ 57″ 14,8
NGC 5707-1 spiralna galaksija Volar 14h 37m 30,8s +51° 33′ 44″ 12,5
NGC 5707-2 eliptična galaksija Volar 14h 37m 35,1s +51° 35′ 1″ 15,8
NGC 5708 spiralna galaksija Volar 14h 38m 16,2s +40° 27′ 28″ 13,3
NGC 5709 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 38m 50,2s +30° 26′ 33″ 13,6
NGC 5710 eliptična galaksija Volar 14h 39m 16,2s +20° 2′ 37″ 13,0
NGC 5711 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 39m 22,5s +19° 59′ 26″ 14,1
NGC 5712 eliptična galaksija Mali medvjed 14h 29m 41,6s +78° 51′ 53″ 14,5
NGC 5713 prečkasta spiralna galaksija Djevica 14h 40m 11,3s -0° 17′ 24″ 11,2
NGC 5714 spiralna galaksija Volar 14h 38m 12,1s +46° 38′ 17″ 13,4
NGC 5715 otvoreno zvjezdano jato Šestar 14h 43m 39,0s -57° 34′ 13″ 9,8
NGC 5716 prečkasta spiralna galaksija Vaga 14h 41m 5,5s -17° 28′ 36″ 12,6
NGC 5717 spiralna galaksija Volar 14h 38m 37,6s +46° 39′ 49″ 14,4
NGC 5718 eliptična galaksija Djevica 14h 40m 42,8s +3° 27′ 56″ 12,9
NGC 5719 prečkasta spiralna galaksija Djevica 14h 40m 56,5s -0° 19′ 4″ 12,2
NGC 5720 spiralna galaksija Volar 14h 38m 33,2s +50° 48′ 55″ 13,4
NGC 5721 spiralna galaksija Volar 14h 38m 53,0s +46° 40′ 28″ 14,9
NGC 5722 eliptična galaksija Volar 14h 38m 54,3s +46° 39′ 58″ 14,7
NGC 5723 eliptična galaksija Volar 14h 38m 57,8s +46° 41′ 24″ 14,6
NGC 5724 zvijezda Volar 14h 39m 2,0s +46° 41′ 32″
NGC 5725 prečkasta spiralna galaksija Djevica 14h 40m 58,2s +2° 11′ 8″ 13,7
NGC 5726 eliptična galaksija Vaga 14h 42m 55,8s -18° 26′ 39″ 12,7
NGC 5727 spiralna galaksija Volar 14h 40m 26,1s +33° 59′ 20″ 13,6
NGC 5728 spiralna galaksija Vaga 14h 42m 24,0s -17° 15′ 8″ 11,4
NGC 5729 spiralna galaksija Vaga 14h 42m 6,9s -9° 0′ 35″ 12,2
NGC 5730 nepravilna galaksija Volar 14h 39m 52,1s +42° 44′ 33″ 14,0
NGC 5731 galaksija Volar 14h 40m 9,3s +42° 46′ 45″ 13,2
NGC 5732 galaksija Volar 14h 40m 38,9s +38° 38′ 17″ 13,5
NGC 5733 spiralna galaksija Djevica 14h 42m 45,8s -0° 21′ 5″ 14,0
NGC 5734 spiralna galaksija Vaga 14h 45m 9,1s -20° 52′ 13″ 12,6
NGC 5735 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 42m 33,4s +28° 43′ 36″ 12,3
NGC 5736 spiralna galaksija Volar 14h 43m 30,8s +11° 12′ 11″ 14,3
NGC 5737 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 43m 12,0s +18° 52′ 50″ 13,5
NGC 5738 spiralna galaksija Djevica 14h 43m 56,5s +1° 36′ 13″ 13,9
NGC 5739 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 42m 28,9s +41° 50′ 35″ 12,1
NGC 5740 prečkasta spiralna galaksija Djevica 14h 44m 24,5s +1° 40′ 48″ 11,9
NGC 5741 eliptična galaksija Vaga 14h 45m 51,6s -11° 54′ 49″ 13,6
NGC 5742 prečkasta spiralna galaksija Vaga 14h 45m 36,8s -11° 48′ 35″ 13,0
NGC 5743 spiralna galaksija Vaga 14h 45m 10,9s -20° 54′ 47″ 12,9
NGC 5744 spiralna galaksija Vaga 14h 46m 38,4s -18° 30′ 48″ 13,5
NGC 5745-1 spiralna galaksija Vaga 14h 45m 1,8s -13° 56′ 48″ 13,4
NGC 5745-2 kompaktna galaksija Vaga 14h 45m 1,1s -13° 56′ 56″ 14,5
NGC 5745-3 kompaktna galaksija Vaga 14h 44m 57,1s -13° 57′ 54″ 15,5
NGC 5746 prečkasta spiralna galaksija Djevica 14h 44m 55,7s +1° 57′ 22″ 10,3
NGC 5747 spiralna galaksija Volar 14h 44m 20,7s +12° 7′ 55″ 13,6
NGC 5748 spiralna galaksija Volar 14h 45m 5,0s +21° 55′ 0″ 14,6
NGC 5749 otvoreno zvjezdano jato Vuk 14h 48m 48,8s -54° 29′ 37″ 8,8
NGC 5750 prečkasta spiralna galaksija Djevica 14h 46m 10,9s -0° 13′ 24″ 11,6
NGC 5751 spiralna galaksija Volar 14h 43m 49,1s +53° 24′ 2″ 13,2
NGC 5752 spiralna galaksija Volar 14h 45m 14,2s +38° 43′ 45″ 14,0
NGC 5753 spiralna galaksija Volar 14h 45m 18,8s +38° 48′ 23″ 15,0
NGC 5754 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 45m 19,6s +38° 43′ 58″ 13,0
NGC 5755 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 45m 24,5s +38° 46′ 49″ 13,5
NGC 5756 prečkasta spiralna galaksija Vaga 14h 47m 33,7s -14° 51′ 12″ 12,3
NGC 5757 prečkasta spiralna galaksija Vaga 14h 47m 46,3s -19° 4′ 40″ 11,9
NGC 5758 eliptična galaksija Volar 14h 47m 2,1s +13° 40′ 4″ 13,5
NGC 5759 nepravilna galaksija Volar 14h 47m 14,9s +13° 27′ 22″ 14,4
NGC 5760 spiralna galaksija Volar 14h 47m 42,2s +18° 30′ 6″ 13,3
NGC 5761 spiralna galaksija Vaga 14h 49m 8,2s -20° 22′ 32″ 12,4
NGC 5762 spiralna galaksija Volar 14h 48m 42,6s +12° 27′ 26″ 12,8
NGC 5763 spiralna galaksija Volar 14h 48m 58,7s +12° 29′ 26″ 14,4
NGC 5764 otvoreno zvjezdano jato Vuk 14h 53m 31,8s -52° 40′ 16″ 12,6
NGC 5765 spiralna galaksija Djevica 14h 50m 51,6s +5° 6′ 53″ 14,6
NGC 5765A spiralna galaksija Djevica 14h 50m 51,6s +5° 6′ 53″ 14,6
NGC 5765B spiralna galaksija Djevica 14h 50m 50,5s +5° 7′ 11″ 13,9
NGC 5766 prečkasta spiralna galaksija Vaga 14h 53m 9,5s -21° 23′ 36″ 13,3
NGC 5767 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 49m 34,3s +47° 22′ 34″ 14,0
NGC 5768 spiralna galaksija Vaga 14h 52m 7,9s -2° 31′ 49″ 12,5
NGC 5769 eliptična galaksija Volar 14h 52m 41,5s +7° 55′ 57″ 14,4
NGC 5770 prečkasta spiralna galaksija Djevica 14h 53m 14,9s +3° 57′ 39″ 12,3
NGC 5771 eliptična galaksija Volar 14h 52m 14,2s +29° 50′ 45″ 13,6
NGC 5772 spiralna galaksija Volar 14h 51m 38,9s +40° 35′ 58″ 12,8
NGC 5773 spiralna galaksija Volar 14h 52m 30,3s +29° 48′ 29″ 13,6
NGC 5774 prečkasta spiralna galaksija Djevica 14h 53m 42,4s +3° 34′ 58″ 12,1
NGC 5775 prečkasta spiralna galaksija Djevica 14h 53m 57,4s +3° 32′ 42″ 11,4
NGC 5776 spiralna galaksija Djevica 14h 54m 32,7s +2° 58′ 1″ 14,1
NGC 5777 spiralna galaksija Zmaj 14h 51m 17,8s +58° 58′ 40″ 13,3
NGC 5778 eliptična galaksija Volar 14h 54m 31,4s +18° 38′ 34″ 13,8
NGC 5779 spiralna galaksija Zmaj 14h 52m 9,4s +55° 54′ 0″ 14,8
NGC 5780 spiralna galaksija Volar 14h 54m 22,6s +28° 56′ 24″ 14,1
NGC 5781 prečkasta spiralna galaksija Vaga 14h 56m 41,1s -17° 14′ 39″ 13,0
NGC 5782 spiralna galaksija Volar 14h 55m 55,3s +11° 51′ 42″ 14,0
NGC 5783 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 53m 28,3s +52° 4′ 36″ 12,8
NGC 5784 spiralna galaksija Volar 14h 54m 16,4s +42° 33′ 31″ 12,4
NGC 5785 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 53m 28,3s +52° 4′ 36″ 12,8
NGC 5786 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 14h 58m 56,4s -42° 0′ 52″ 11,5
NGC 5787 spiralna galaksija Volar 14h 55m 15,4s +42° 30′ 26″ 13,2
NGC 5788 spiralna galaksija Volar 14h 53m 16,8s +52° 2′ 41″ 14,7
NGC 5789 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 56m 35,7s +30° 14′ 0″ 13,6
NGC 5790 spiralna galaksija Volar 14h 57m 35,9s +8° 17′ 7″ 13,6
NGC 5791 eliptična galaksija Vaga 14h 58m 46,0s -19° 16′ 1″ 11,7
NGC 5792 prečkasta spiralna galaksija Vaga 14h 58m 22,6s -1° 5′ 25″ 11,3
NGC 5793 spiralna galaksija Vaga 14h 59m 24,7s -16° 41′ 36″ 13,2
NGC 5794 spiralna galaksija Volar 14h 55m 53,6s +49° 43′ 33″ 13,5
NGC 5795 spiralna galaksija Volar 14h 56m 19,0s +49° 23′ 55″ 13,9
NGC 5796 eliptična galaksija Vaga 14h 59m 24,0s -16° 37′ 25″ 11,6
NGC 5797 spiralna galaksija Volar 14h 56m 23,9s +49° 41′ 44″ 12,8
NGC 5798 nepravilna galaksija Volar 14h 57m 37,9s +29° 58′ 5″ 13,0
NGC 5799 spiralna galaksija Rajska ptica 15h 5m 35,5s -72° 25′ 58″ 12,9
NGC 5800 otvoreno zvjezdano jato Vuk 15h 1m 47,8s -51° 55′ 6″

5801-5900[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 5801 spiralna galaksija Vaga 15h 0m 25,9s -13° 54′ 13″ 14,7
NGC 5802 spiralna galaksija Vaga 15h 0m 29,9s -13° 55′ 6″ 14,2
NGC 5803 eliptična galaksija Vaga 15h 0m 34,4s -13° 53′ 38″ 14,8
NGC 5804 prečkasta spiralna galaksija Volar 14h 57m 6,6s +49° 40′ 7″ 13,1
NGC 5805 kompaktna galaksija Volar 14h 57m 11,7s +49° 37′ 43″ 15,0
NGC 5806 prečkasta spiralna galaksija Djevica 15h 0m 0,2s +1° 53′ 27″ 11,7
NGC 5807 kompaktna galaksija Zmaj 14h 55m 48,4s +63° 54′ 14″ 13,9
NGC 5808 prečkasta spiralna galaksija Mali medvjed 14h 54m 2,7s +73° 7′ 55″ 13,5
NGC 5809 spiralna galaksija Vaga 15h 0m 52,2s -14° 9′ 55″ 13,4
NGC 5810 prečkasta spiralna galaksija Vaga 15h 2m 42,5s -17° 52′ 6″ 13,3
NGC 5811 prečkasta spiralna galaksija Djevica 15h 0m 27,2s +1° 37′ 24″ 14,1
NGC 5812 eliptična galaksija Vaga 15h 0m 55,7s -7° 27′ 27″ 11,2
NGC 5813 eliptična galaksija Djevica 15h 1m 11,1s +1° 42′ 7″ 10,5
NGC 5814 spiralna galaksija Djevica 15h 1m 21,1s +1° 38′ 14″ 13,8
NGC 5815 spiralna galaksija Vaga 15h 0m 29,1s -16° 50′ 2″ 14,3
NGC 5816 spiralna galaksija Vaga 15h 0m 4,8s -16° 5′ 37″ 14,8
NGC 5817 spiralna galaksija Vaga 14h 59m 40,8s -16° 10′ 50″ 14,2
NGC 5818 spiralna galaksija Volar 14h 58m 58,3s +49° 49′ 19″ 13,7
NGC 5819 prečkasta spiralna galaksija Mali medvjed 14h 54m 2,7s +73° 7′ 55″ 13,5
NGC 5820 spiralna galaksija Volar 14h 58m 39,9s +53° 53′ 9″ 12,5
NGC 5821 spiralna galaksija Volar 14h 58m 59,8s +53° 55′ 24″ 13,6
NGC 5822 otvoreno zvjezdano jato Vuk 15h 4m 2,3s -54° 20′ 21″ 6,5
NGC 5823 otvoreno zvjezdano jato Šestar 15h 5m 30,5s -55° 36′ 13″ 7,9
NGC 5824 nepravilna galaksija Vuk 15h 3m 58,5s -33° 4′ 2″ 9,1
NGC 5825 nepostoji Volar 15h 2m 0,0s +18° 42′ 30″
NGC 5826 spiralna galaksija Zmaj 15h 6m 33,7s +55° 28′ 45″ 14,4
NGC 5827 spiralna galaksija Volar 15h 1m 53,5s +25° 57′ 51″ 13,0
NGC 5828 spiralna galaksija Volar 15h 0m 45,9s +49° 59′ 36″ 13,6
NGC 5828A spiralna galaksija Volar 15h 0m 45,3s +49° 58′ 59″ 16,1
NGC 5828B spiralna galaksija Volar 15h 0m 45,9s +49° 59′ 36″ 13,6
NGC 5829 spiralna galaksija Volar 15h 2m 42,0s +23° 20′ 0″ 13,4
NGC 5830 spiralna galaksija Volar 15h 1m 51,0s +47° 52′ 33″ 14,2
NGC 5831 eliptična galaksija Djevica 15h 4m 6,8s +1° 13′ 12″ 11,5
NGC 5832 prečkasta spiralna galaksija Mali medvjed 14h 57m 45,7s +71° 40′ 53″ 12,1
NGC 5833 galaksija Rajska ptica 15h 11m 54,1s -72° 51′ 32″ 12,0
NGC 5834 nepravilna galaksija Vuk 15h 3m 58,5s -33° 4′ 2″ 9,1
NGC 5835 spiralna galaksija Volar 15h 2m 25,3s +48° 52′ 41″ 14,4
NGC 5836 prečkasta spiralna galaksija Mali medvjed 14h 59m 31,1s +73° 53′ 35″ 13,9
NGC 5837 prečkasta spiralna galaksija Volar 15h 4m 40,6s +12° 38′ 2″ 14,0
NGC 5838 eliptična galaksija Djevica 15h 5m 26,0s +2° 5′ 56″ 10,9
NGC 5839 spiralna galaksija Djevica 15h 5m 27,4s +1° 38′ 4″ 12,7
NGC 5840 nepostoji Volar 15h 4m 20,5s +29° 30′ 22″
NGC 5841 spiralna galaksija Djevica 15h 6m 34,8s +2° 0′ 18″ 13,8
NGC 5842 kompaktna galaksija Volar 15h 4m 52,1s +21° 4′ 13″ 14,3
NGC 5843 prečkasta spiralna galaksija Vuk 15h 7m 27,8s -36° 19′ 42″ 12,2
NGC 5844 planetarna maglina Južni trokut 15h 10m 40,7s -64° 40′ 22″
NGC 5845 eliptična galaksija Djevica 15h 6m 0,6s +1° 38′ 1″ 12,5
NGC 5846 eliptična galaksija Djevica 15h 6m 29,0s +1° 36′ 19″ 10,0
NGC 5846A eliptična galaksija Djevica 15h 6m 29,1s +1° 35′ 40″ 12,8
NGC 5847 galaksija Djevica 15h 6m 22,2s +6° 22′ 47″ 14,9
NGC 5848 spiralna galaksija Djevica 15h 6m 34,8s +2° 0′ 18″ 13,8
NGC 5849 spiralna galaksija Vaga 15h 6m 50,6s -14° 34′ 16″ 13,9
NGC 5850 prečkasta spiralna galaksija Djevica 15h 7m 7,5s +1° 32′ 39″ 10,8
NGC 5851 spiralna galaksija Volar 15h 6m 53,3s +12° 51′ 29″ 14,1
NGC 5852 spiralna galaksija Volar 15h 6m 56,3s +12° 50′ 51″ 13,6
NGC 5853 prečkasta spiralna galaksija Volar 15h 5m 53,2s +39° 31′ 22″ 13,7
NGC 5854 prečkasta spiralna galaksija Djevica 15h 7m 47,6s +2° 34′ 7″ 11,9
NGC 5855 kompaktna galaksija Djevica 15h 7m 48,9s +3° 59′ 5″ 14,5
NGC 5856 zvijezda Volar 15h 7m 20,3s +18° 26′ 32″
NGC 5857 prečkasta spiralna galaksija Volar 15h 7m 27,3s +19° 35′ 54″ 13,1
NGC 5858 eliptična galaksija Vaga 15h 8m 49,1s -11° 12′ 29″ 12,4
NGC 5859 prečkasta spiralna galaksija Volar 15h 7m 34,9s +19° 34′ 55″ 12,5
NGC 5860 spiralna galaksija Volar 15h 6m 33,7s +42° 38′ 31″ 13,2
NGC 5861 prečkasta spiralna galaksija Vaga 15h 9m 16,2s -11° 19′ 20″ 11,6
NGC 5862 kompaktna galaksija Zmaj 15h 6m 3,2s +55° 34′ 28″ 14,8
NGC 5863 prečkasta spiralna galaksija Vaga 15h 10m 48,3s -18° 25′ 52″ 12,9
NGC 5864 prečkasta spiralna galaksija Djevica 15h 9m 33,5s +3° 3′ 12″ 11,8
NGC 5865 eliptična galaksija Djevica 15h 9m 49,1s +0° 31′ 49″ 13,4
NGC 5866 spiralna galaksija Zmaj 15h 6m 29,4s +55° 45′ 49″ 9,9
NGC 5866A eliptična galaksija Zmaj 15h 5m 16,1s +55° 49′ 39″ 15,5
NGC 5866B prečkasta spiralna galaksija Zmaj 15h 12m 7,2s +55° 47′ 7″ 14,6
NGC 5867 kompaktna galaksija Zmaj 15h 6m 24,3s +55° 43′ 54″ 15,5
NGC 5868 eliptična galaksija Djevica 15h 9m 49,1s +0° 31′ 49″ 13,4
NGC 5869 spiralna galaksija Djevica 15h 9m 49,4s +0° 28′ 13″ 11,9
NGC 5870 spiralna galaksija Zmaj 15h 6m 33,7s +55° 28′ 45″ 14,4
NGC 5871 zvijezda Djevica 15h 10m 4,8s +0° 29′ 51″
NGC 5872 spiralna galaksija Vaga 15h 10m 55,6s -11° 28′ 46″ 12,6
NGC 5873 planetarna maglina Vuk 15h 12m 50,7s -38° 7′ 31″ 11,0
NGC 5874 prečkasta spiralna galaksija Volar 15h 7m 51,9s +54° 45′ 10″ 12,5
NGC 5875 spiralna galaksija Volar 15h 9m 13,1s +52° 31′ 41″ 12,4
NGC 5875A spiralna galaksija Volar 15h 8m 33,5s +52° 17′ 46″ 13,3
NGC 5876 prečkasta spiralna galaksija Volar 15h 9m 31,4s +54° 30′ 23″ 12,7
NGC 5877 trostruka zvijezda Vaga 15h 12m 53,1s -4° 55′ 27″
NGC 5878 spiralna galaksija Vaga 15h 13m 45,7s -14° 16′ 13″ 11,5
NGC 5879 galaksija Zmaj 15h 9m 46,8s +57° 0′ 2″ 11,6
NGC 5880 spiralna galaksija Vaga 15h 15m 1,0s -14° 34′ 42″ 14,1
NGC 5881 spiralna galaksija Zmaj 15h 6m 20,6s +62° 58′ 50″ 13,4
NGC 5882 planetarna maglina Vuk 15h 16m 50,0s -45° 38′ 56″ 9,4
NGC 5883 spiralna galaksija Vaga 15h 15m 10,1s -14° 36′ 59″ 13,6
NGC 5884 dvostruka zvijezda Volar 15h 13m 9,2s +31° 51′ 44″
NGC 5885 prečkasta spiralna galaksija Vaga 15h 15m 4,2s -10° 5′ 9″ 11,8
NGC 5886 eliptična galaksija Volar 15h 12m 45,4s +41° 14′ 2″ 14,1
NGC 5887 spiralna galaksija Zmija 15h 14m 43,9s +1° 9′ 17″ 13,4
NGC 5888 prečkasta spiralna galaksija Volar 15h 13m 7,4s +41° 15′ 52″ 13,4
NGC 5889 prečkasta spiralna galaksija Volar 15h 13m 15,7s +41° 19′ 40″ 15,4
NGC 5890 spiralna galaksija Vaga 15h 17m 51,1s -17° 35′ 19″ 12,7
NGC 5891 galaksija Vaga 15h 16m 13,2s -11° 29′ 38″ 13,8
NGC 5892 prečkasta spiralna galaksija Vaga 15h 13m 48,1s -15° 27′ 51″ 11,7
NGC 5893 prečkasta spiralna galaksija Volar 15h 13m 34,3s +41° 57′ 33″ 13,1
NGC 5894 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 15h 11m 40,9s +59° 48′ 31″ 12,8
NGC 5895 spiralna galaksija Volar 15h 13m 50,1s +42° 0′ 28″ 14,2
NGC 5896 spiralna galaksija Volar 15h 13m 50,6s +42° 1′ 30″ 15,3
NGC 5897 kuglasto zvjezdano jato Vaga 15h 17m 24,5s -21° 0′ 35″ 8,4
NGC 5898 eliptična galaksija Vaga 15h 18m 13,6s -24° 5′ 51″ 11,4
NGC 5899 prečkasta spiralna galaksija Volar 15h 15m 3,3s +42° 2′ 59″ 11,7
NGC 5900 spiralna galaksija Volar 15h 15m 5,2s +42° 12′ 34″ 14,0

5901-6000[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 5901 zvijezda Volar 15h 15m 2,3s +42° 13′ 44″
NGC 5902 spiralna galaksija Volar 15h 14m 22,3s +50° 19′ 49″ 13,2
NGC 5903 eliptična galaksija Vaga 15h 18m 36,5s -24° 4′ 6″ 11,2
NGC 5904 kuglasto zvjezdano jato Zmija 15h 18m 33,8s +2° 5′ 0″ 5,7
NGC 5905 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 15h 15m 23,3s +55° 31′ 4″ 11,7
NGC 5906 dio galaksije Zmaj 15h 15m 52,1s +56° 19′ 50″ 14,5
NGC 5907 spiralna galaksija Zmaj 15h 15m 53,8s +56° 19′ 49″ 10,3
NGC 5908 spiralna galaksija Zmaj 15h 16m 43,1s +55° 24′ 34″ 11,8
NGC 5909 galaksija Mali medvjed 15h 11m 27,9s +75° 23′ 4″ 13,8
NGC 5910-1 eliptična galaksija Zmija 15h 19m 24,7s +20° 53′ 46″ 13,6
NGC 5910-2 dvostruka eliptična galaksija Zmija 15h 19m 24,2s +20° 53′ 29″ 15,2
NGC 5911 spiralna galaksija Zmija 15h 20m 18,1s +3° 31′ 8″ 13,9
NGC 5912 eliptična galaksija Mali medvjed 15h 11m 40,5s +75° 23′ 5″ 13,8
NGC 5913 prečkasta spiralna galaksija Zmija 15h 20m 55,5s -2° 34′ 42″ 13,2
NGC 5914 spiralna galaksija Volar 15h 18m 43,7s +41° 51′ 55″ 14,4
NGC 5914A spiralna galaksija Volar 15h 18m 43,7s +41° 51′ 55″ 14,4
NGC 5914B-1 spiralna galaksija Volar 15h 18m 45,3s +41° 53′ 26″ 16,0
NGC 5914B-2 spiralna galaksija Volar 15h 18m 46,3s +41° 53′ 12″ 15,7
NGC 5915 prečkasta spiralna galaksija Vaga 15h 21m 33,0s -13° 5′ 30″ 12,3
NGC 5916 prečkasta spiralna galaksija Vaga 15h 21m 37,8s -13° 10′ 9″ 13,2
NGC 5916A prečkasta spiralna galaksija Vaga 15h 21m 13,7s -13° 6′ 3″ 14,4
NGC 5917 spiralna galaksija Vaga 15h 21m 32,5s -7° 22′ 39″ 13,0
NGC 5918 spiralna galaksija Volar 15h 19m 25,1s +45° 52′ 49″ 13,2
NGC 5919 eliptična galaksija Zmija 15h 21m 36,8s +7° 43′ 11″ 15,9
NGC 5920 spiralna galaksija Zmija 15h 21m 51,8s +7° 42′ 32″ 13,6
NGC 5921 prečkasta spiralna galaksija Zmija 15h 21m 56,3s +5° 4′ 13″ 10,8
NGC 5922 dvostruka zvijezda Volar 15h 21m 9,1s +41° 40′ 23″
NGC 5923 prečkasta spiralna galaksija Volar 15h 21m 14,1s +41° 43′ 35″ 13,1
NGC 5924 spiralna galaksija Sjeverna kruna 15h 22m 2,0s +31° 13′ 57″ 14,6
NGC 5925 otvoreno zvjezdano jato Ravnalo 15h 27m 26,0s -54° 31′ 42″ 8,4
NGC 5926 spiralna galaksija Zmija 15h 23m 25,0s +12° 42′ 57″ 13,6
NGC 5927 kuglasto zvjezdano jato Vuk 15h 28m 0,5s -50° 40′ 20″ 8,0
NGC 5928 spiralna galaksija Zmija 15h 26m 2,8s +18° 4′ 25″ 12,2
NGC 5929 spiralna galaksija Volar 15h 26m 6,1s +41° 40′ 16″ 13,1
NGC 5930 prečkasta spiralna galaksija Volar 15h 26m 8,0s +41° 40′ 33″ 12,2
NGC 5931 spiralna galaksija Zmija 15h 29m 29,6s +7° 34′ 23″ 14,0
NGC 5932 spiralna galaksija Volar 15h 26m 48,2s +48° 36′ 54″ 14,3
NGC 5933 spiralna galaksija Volar 15h 27m 1,5s +48° 36′ 50″ 14,8
NGC 5934 spiralna galaksija Volar 15h 28m 12,6s +42° 55′ 47″ 13,9
NGC 5935 spiralna galaksija Volar 15h 28m 16,6s +42° 56′ 41″ 14,8
NGC 5936 prečkasta spiralna galaksija Zmija 15h 30m 0,8s +12° 59′ 20″ 12,5
NGC 5937 spiralna galaksija Zmija 15h 30m 46,2s -2° 49′ 45″ 12,3
NGC 5938 prečkasta spiralna galaksija Južni trokut 15h 36m 26,1s -66° 51′ 33″ 11,8
NGC 5939 galaksija Mali medvjed 15h 24m 45,8s +68° 43′ 47″ 13,1
NGC 5940 prečkasta spiralna galaksija Zmija 15h 31m 18,2s +7° 27′ 27″ 13,4
NGC 5941 spiralna galaksija Zmija 15h 31m 40,3s +7° 20′ 20″ 13,9
NGC 5942 eliptična galaksija Zmija 15h 31m 36,8s +7° 18′ 44″ 14,4
NGC 5943 spiralna galaksija Volar 15h 29m 44,0s +42° 46′ 43″ 13,2
NGC 5944 galaksija Zmija 15h 31m 47,6s +7° 18′ 29″ 15,0
NGC 5945 prečkasta spiralna galaksija Volar 15h 29m 44,9s +42° 55′ 9″ 12,8
NGC 5946 kuglasto zvjezdano jato Ravnalo 15h 35m 28,5s -50° 39′ 32″ 8,4
NGC 5947 prečkasta spiralna galaksija Volar 15h 30m 36,6s +42° 43′ 3″ 13,7
NGC 5948 dvostruka zvijezda Zmija 15h 32m 58,6s +3° 59′ 0″
NGC 5949 galaksija Zmaj 15h 28m 0,7s +64° 45′ 47″ 12,0
NGC 5950 spiralna galaksija Volar 15h 31m 30,6s +40° 25′ 50″ 13,8
NGC 5951 prečkasta spiralna galaksija Zmija 15h 33m 43,1s +15° 0′ 27″ 12,7
NGC 5952 spiralna galaksija Zmija 15h 34m 56,3s +4° 57′ 34″ 14,5
NGC 5953 spiralna galaksija Zmija 15h 34m 32,3s +15° 11′ 39″ 12,3
NGC 5954 prečkasta spiralna galaksija Zmija 15h 34m 34,9s +15° 12′ 4″ 12,2
NGC 5955 prečkasta spiralna galaksija Zmija 15h 35m 12,4s +5° 3′ 48″ 14,9
NGC 5956 spiralna galaksija Zmija 15h 34m 58,5s +11° 45′ 1″ 12,3
NGC 5957 prečkasta spiralna galaksija Zmija 15h 35m 23,1s +12° 2′ 52″ 11,7
NGC 5958 spiralna galaksija Sjeverna kruna 15h 34m 49,1s +28° 39′ 19″ 12,7
NGC 5959 eliptična galaksija Vaga 15h 37m 22,3s -16° 35′ 46″ 13,4
NGC 5960 galaksija Zmija 15h 36m 18,4s +5° 39′ 57″ 14,3
NGC 5961 spiralna galaksija Sjeverna kruna 15h 35m 16,2s +30° 51′ 51″ 14,1
NGC 5962 spiralna galaksija Zmija 15h 36m 31,6s +16° 36′ 28″ 11,3
NGC 5963 spiralna galaksija Zmaj 15h 33m 27,8s +56° 33′ 36″ 12,5
NGC 5964 prečkasta spiralna galaksija Zmija 15h 37m 36,2s +5° 58′ 25″ 11,9
NGC 5965-1 spiralna galaksija Zmaj 15h 34m 2,0s +56° 41′ 8″ 11,7
NGC 5965-2 spiralna galaksija Zmaj 15h 33m 53,4s +56° 41′ 28″ 15,3
NGC 5966 eliptična galaksija Volar 15h 35m 52,2s +39° 46′ 9″ 12,2
NGC 5967 prečkasta spiralna galaksija Rajska ptica 15h 48m 16,0s -75° 40′ 23″ 12,0
NGC 5967A prečkasta spiralna galaksija Rajska ptica 15h 46m 58,8s -75° 47′ 13″ 12,6
NGC 5968 prečkasta spiralna galaksija Vuk 15h 39m 57,0s -30° 33′ 11″ 12,2
NGC 5969 eliptična galaksija Zmaj 15h 34m 50,9s +56° 27′ 5″ 14,4
NGC 5970 prečkasta spiralna galaksija Zmija 15h 38m 30,0s +12° 11′ 11″ 11,5
NGC 5971 spiralna galaksija Zmaj 15h 35m 36,9s +56° 27′ 43″ 13,8
NGC 5972 spiralna galaksija Zmija 15h 38m 54,1s +17° 1′ 34″ 13,6
NGC 5973 spiralna galaksija Vaga 15h 40m 15,6s -8° 36′ 3″ 14,4
NGC 5974 spiralna galaksija Sjeverna kruna 15h 39m 2,3s +31° 45′ 35″ 14,2
NGC 5975 galaksija Zmija 15h 39m 58,0s +21° 28′ 14″ 14,2
NGC 5976 spiralna galaksija Zmaj 15h 36m 47,8s +59° 23′ 54″ 14,8
NGC 5976A prečkasta spiralna galaksija Zmaj 15h 36m 7,2s +59° 34′ 0″ 14,6
NGC 5977 prečkasta spiralna galaksija Zmija 15h 40m 33,4s +17° 7′ 43″ 13,4
NGC 5978 spiralna galaksija Vaga 15h 42m 27,1s -13° 14′ 2″ 14,0
NGC 5979 planetarna maglina Južni trokut 15h 47m 41,1s -61° 13′ 2″ 11,5
NGC 5980 spiralna galaksija Zmija 15h 41m 30,5s +15° 47′ 15″ 12,7
NGC 5981 spiralna galaksija Zmaj 15h 37m 53,4s +59° 23′ 29″ 13,0
NGC 5982 eliptična galaksija Zmaj 15h 38m 40,0s +59° 21′ 22″ 11,1
NGC 5983 eliptična galaksija Zmija 15h 42m 45,5s +8° 14′ 30″ 13,9
NGC 5984 prečkasta spiralna galaksija Zmija 15h 42m 53,1s +14° 13′ 56″ 12,5
NGC 5985 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 15h 39m 37,1s +59° 19′ 55″ 11,1
NGC 5986 kuglasto zvjezdano jato Vuk 15h 46m 3,5s -37° 47′ 8″ 7,6
NGC 5987 spiralna galaksija Zmaj 15h 39m 56,9s +58° 4′ 47″ 11,7
NGC 5988 spiralna galaksija Zmija 15h 44m 33,8s +10° 17′ 35″ 13,8
NGC 5989 spiralna galaksija Zmaj 15h 41m 32,4s +59° 45′ 18″ 13,1
NGC 5990 spiralna galaksija Zmija 15h 46m 16,4s +2° 24′ 56″ 12,4
NGC 5991 spiralna galaksija Zmija 15h 45m 16,7s +24° 37′ 52″ 14,0
NGC 5992 spiralna galaksija Volar 15h 44m 21,5s +41° 5′ 9″ 13,7
NGC 5993 prečkasta spiralna galaksija Volar 15h 44m 27,6s +41° 7′ 15″ 13,1
NGC 5994 prečkasta spiralna galaksija Zmija 15h 46m 53,2s +17° 52′ 23″ 14,8
NGC 5995 spiralna galaksija Vaga 15h 48m 24,9s -13° 45′ 26″ 13,6
NGC 5996 spiralna galaksija Zmija 15h 46m 58,9s +17° 53′ 2″ 12,8
NGC 5997 kompaktna galaksija Zmija 15h 47m 27,6s +8° 19′ 18″ 14,2
NGC 5998 grupa zvijezda Škorpion 15h 49m 30,0s -28° 36′ 0″
NGC 5999 otvoreno zvjezdano jato Ravnalo 15h 52m 8,5s -56° 28′ 22″ 9,0
NGC 6000 prečkasta spiralna galaksija Škorpion 15h 49m 49,4s -29° 23′ 13″ 11,9

Reference[uredi - уреди | uredi izvor]

  1. ((en))((de)) "Wolfgang Steinicke-ov revizirani NGC i IC katalog". http://www.klima-luft.de/steinicke/ngcic/ngcic_e.htm. pristupljeno 10. 4. 2013.