Popis NGC objekata (4001-5000)

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije

Ovdje je dat spisak objekata dalekog svemira iz Novog općeg kataloga za NGC objekte 4001-5000. Podaci su bazirani na revizirani NGC i IC katalog koji je napravio Wolfgang Steinicke.[1]

4001-4100[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 4001 patuljasta eliptična galaksija Veliki medvjed 11h 58m 6,7s +47° 20′ 7″ 15,3
NGC 4002 spiralna galaksija Lav 11h 57m 59,3s +23° 12′ 10″ 14,1
NGC 4003 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 57m 59,0s +23° 7′ 31″ 13,3
NGC 4004 pekulijarna galaksija Lav 11h 58m 5,1s +27° 52′ 43″ 13,7
NGC 4004A pekulijarna galaksija Lav 11h 58m 5,1s +27° 52′ 43″ 13,7
NGC 4004B eliptična galaksija Lav 11h 57m 51,3s +27° 52′ 6″ 14,3
NGC 4005 spiralna galaksija Lav 11h 58m 10,0s +25° 7′ 20″ 13,1
NGC 4006 eliptična galaksija Djevica 11h 58m 5,9s -2° 7′ 13″ 12,6
NGC 4007 spiralna galaksija Lav 11h 58m 10,0s +25° 7′ 20″ 13,1
NGC 4008 eliptična galaksija Lav 11h 58m 17,1s +28° 11′ 34″ 12,0
NGC 4009 zvijezda Lav 11h 58m 15,0s +25° 11′ 27″
NGC 4010 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 58m 37,1s +47° 15′ 37″ 12,6
NGC 4011 spiralna galaksija Lav 11h 58m 25,4s +25° 5′ 52″ 14,7
NGC 4012 spiralna galaksija Djevica 11h 58m 27,5s +10° 1′ 18″ 13,4
NGC 4013 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 58m 31,3s +43° 56′ 50″ 11,2
NGC 4014 spiralna galaksija Berenikina kosa 11h 58m 35,8s +16° 10′ 38″ 12,3
NGC 4015-1 spiralna galaksija Berenikina kosa 11h 58m 42,5s +25° 2′ 12″ 12,8
NGC 4015-2 spiralna galaksija Berenikina kosa 11h 58m 43,0s +25° 2′ 33″ 14,8
NGC 4016 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 11h 58m 29,0s +27° 31′ 44″ 13,8
NGC 4017 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 11h 58m 45,7s +27° 27′ 11″ 12,6
NGC 4018 spiralna galaksija Berenikina kosa 11h 58m 40,6s +25° 19′ 2″ 13,8
NGC 4019 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 1m 10,5s +14° 6′ 15″ 13,2
NGC 4020 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 58m 56,8s +30° 24′ 49″ 12,7
NGC 4021 eliptična galaksija Berenikina kosa 11h 59m 2,5s +25° 5′ 1″ 14,8
NGC 4022 spiralna galaksija Berenikina kosa 11h 59m 1,0s +25° 13′ 21″ 13,0
NGC 4023 spiralna galaksija Berenikina kosa 11h 59m 5,3s +24° 59′ 21″ 13,7
NGC 4024 eliptična galaksija Gavran 11h 58m 31,5s -18° 20′ 48″ 11,7
NGC 4025 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 59m 10,0s +37° 47′ 32″ 13,6
NGC 4026 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 59m 25,0s +50° 57′ 43″ 10,8
NGC 4027A nepravilna galaksija Gavran 11h 59m 29,3s -19° 19′ 55″ 14,5
NGC 4027 prečkasta spiralna galaksija Gavran 11h 59m 30,5s -19° 15′ 57″ 11,1
NGC 4028 spiralna galaksija Berenikina kosa 11h 58m 35,8s +16° 10′ 38″ 12,3
NGC 4029 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 0m 3,2s +8° 10′ 56″ 13,5
NGC 4030 galaksija Djevica 12h 0m 23,4s -1° 6′ 2″ 10,6
NGC 4031 spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 0m 31,3s +31° 56′ 48″ 14,4
NGC 4032 nepravilna galaksija Berenikina kosa 12h 0m 32,9s +20° 4′ 29″ 12,3
NGC 4033 eliptična galaksija Gavran 12h 0m 34,7s -17° 50′ 36″ 11,7
NGC 4034 spiralna galaksija Zmaj 12h 1m 29,6s +69° 19′ 26″ 13,5
NGC 4035 prečkasta spiralna galaksija Gavran 12h 0m 29,2s -15° 56′ 57″ 13,4
NGC 4036 eliptična galaksija Veliki medvjed 12h 1m 27,0s +61° 53′ 46″ 10,7
NGC 4037 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 1m 23,8s +13° 24′ 2″ 11,9
NGC 4038 prečkasta spiralna galaksija Gavran 12h 1m 52,8s -18° 51′ 52″ 10,3
NGC 4039 prečkasta spiralna galaksija Gavran 12h 1m 53,8s -18° 53′ 8″ 10,3
NGC 4040 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 2m 5,4s +17° 49′ 26″ 13,3
NGC 4041 galaksija Veliki medvjed 12h 2m 11,9s +62° 8′ 13″ 11,3
NGC 4042 kompaktna galaksija Berenikina kosa 12h 2m 46,8s +20° 9′ 51″ 16,4
NGC 4043 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 2m 23,0s +4° 19′ 48″ 13,6
NGC 4044 eliptična galaksija Djevica 12h 2m 29,4s -0° 12′ 45″ 13,3
NGC 4045 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 2m 42,2s +1° 58′ 37″ 12,0
NGC 4045A prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 2m 42,7s +1° 57′ 8″ 14,4
NGC 4046 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 2m 42,2s +1° 58′ 37″ 12,0
NGC 4047 spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 2m 50,6s +48° 38′ 12″ 12,2
NGC 4048 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 2m 50,1s +18° 0′ 56″ 13,7
NGC 4049 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 2m 54,5s +18° 45′ 9″ 13,9
NGC 4050 prečkasta spiralna galaksija Gavran 12h 2m 53,9s -16° 22′ 27″ 12,2
NGC 4051 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 3m 9,6s +44° 31′ 55″ 10,2
NGC 4052 otvoreno zvjezdano jato Južni krst 12h 2m 0,0s -63° 13′ 18″ 8,8
NGC 4053 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 3m 11,5s +19° 43′ 45″ 13,6
NGC 4054-1 spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 3m 12,3s +57° 53′ 36″ 14,4
NGC 4054-2 kompaktna galaksija Veliki medvjed 12h 3m 13,7s +57° 53′ 29″ 15,0
NGC 4055 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 4m 1,5s +20° 13′ 58″ 13,1
NGC 4056 kompaktna galaksija Berenikina kosa 12h 3m 57,8s +20° 18′ 47″ 15,5
NGC 4057 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 4m 6,3s +20° 14′ 9″ 12,6
NGC 4058 spiralna galaksija Djevica 12h 3m 48,9s +3° 32′ 53″ 13,1
NGC 4059 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 4m 11,3s +20° 24′ 35″ 13,1
NGC 4060 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 4m 1,0s +20° 20′ 17″ 14,7
NGC 4061 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 4m 1,5s +20° 13′ 58″ 13,1
NGC 4062 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 4m 3,8s +31° 53′ 43″ 11,1
NGC 4063 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 4m 5,9s +1° 50′ 49″ 13,9
NGC 4064 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 4m 11,0s +18° 26′ 36″ 11,5
NGC 4065 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 4m 6,3s +20° 14′ 9″ 12,6
NGC 4066 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 4m 9,4s +20° 20′ 52″ 12,9
NGC 4067 spiralna galaksija Djevica 12h 4m 11,5s +10° 51′ 16″ 12,5
NGC 4068 nepravilna galaksija Veliki medvjed 12h 4m 2,3s +52° 35′ 26″ 12,4
NGC 4069 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 4m 6,1s +20° 19′ 28″ 15,2
NGC 4070 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 4m 11,3s +20° 24′ 35″ 13,1
NGC 4071 planetarna maglina Mušica 12h 4m 15,3s -67° 18′ 33″ 13,0
NGC 4072 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 4m 13,9s +20° 12′ 37″ 14,8
NGC 4073 eliptična galaksija Djevica 12h 4m 27,1s +1° 53′ 47″ 11,4
NGC 4074 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 4m 29,7s +20° 19′ 1″ 14,5
NGC 4075 spiralna galaksija Djevica 12h 4m 37,8s +2° 4′ 22″ 13,7
NGC 4076 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 4m 32,6s +20° 12′ 16″ 13,4
NGC 4077 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 4m 38,0s +1° 47′ 18″ 13,3
NGC 4078 spiralna galaksija Djevica 12h 4m 47,7s +10° 35′ 45″ 13,2
NGC 4079 galaksija Djevica 12h 4m 49,9s -2° 22′ 59″ 12,4
NGC 4080 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 4m 51,9s +26° 59′ 32″ 13,7
NGC 4081 spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 4m 33,2s +64° 26′ 14″ 12,9
NGC 4082 spiralna galaksija Djevica 12h 5m 11,4s +10° 40′ 15″ 14,8
NGC 4083 spiralna galaksija Djevica 12h 5m 14,0s +10° 36′ 49″ 14,6
NGC 4084 kompaktna galaksija Berenikina kosa 12h 5m 15,3s +21° 12′ 54″ 14,5
NGC 4085 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 5m 22,4s +50° 21′ 12″ 12,4
NGC 4086 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 5m 29,3s +20° 14′ 50″ 13,6
NGC 4087 eliptična galaksija Vodena zmija 12h 5m 35,3s -26° 31′ 20″ 12,1
NGC 4088 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 5m 34,6s +50° 32′ 26″ 10,6
NGC 4089 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 5m 37,5s +20° 33′ 23″ 13,7
NGC 4090 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 5m 28,0s +20° 18′ 33″ 13,9
NGC 4091 galaksija Berenikina kosa 12h 5m 40,2s +20° 33′ 23″ 14,5
NGC 4092 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 5m 50,2s +20° 28′ 39″ 13,3
NGC 4093 kompaktna galaksija Berenikina kosa 12h 5m 51,4s +20° 31′ 20″ 14,3
NGC 4094 prečkasta spiralna galaksija Gavran 12h 5m 53,9s -14° 31′ 34″ 12,0
NGC 4095 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 5m 54,2s +20° 34′ 25″ 13,6
NGC 4096 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 6m 0,9s +47° 28′ 33″ 10,9
NGC 4097 spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 6m 2,4s +36° 51′ 50″ 13,4
NGC 4098-1 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 6m 3,6s +20° 36′ 28″ 13,1
NGC 4098-2 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 6m 3,9s +20° 36′ 19″ 15,8
NGC 4099-1 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 6m 3,6s +20° 36′ 28″ 13,1
NGC 4099-2 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 6m 3,9s +20° 36′ 19″ 15,8
NGC 4100 galaksija Veliki medvjed 12h 6m 8,3s +49° 34′ 58″ 11,2

4101-4200[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 4101 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 6m 10,7s +25° 33′ 25″ 13,5
NGC 4102 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 6m 23,3s +52° 42′ 39″ 11,2
NGC 4103 otvoreno zvjezdano jato Južni krst 12h 6m 39,5s -61° 15′ 0″ 7,4
NGC 4104 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 6m 38,7s +28° 10′ 25″ 12,1
NGC 4105 eliptična galaksija Vodena zmija 12h 6m 40,6s -29° 45′ 36″ 10,7
NGC 4106 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 12h 6m 45,5s -29° 46′ 6″ 11,4
NGC 4107 spiralna galaksija Djevica 12h 4m 47,7s +10° 35′ 45″ 13,2
NGC 4108 spiralna galaksija Zmaj 12h 6m 44,3s +67° 9′ 48″ 12,3
NGC 4108A prečkasta spiralna galaksija Zmaj 12h 5m 49,7s +67° 15′ 9″ 13,8
NGC 4108B prečkasta spiralna galaksija Zmaj 12h 7m 11,6s +67° 14′ 8″ 13,7
NGC 4109 spiralna galaksija Lovački psi 12h 6m 51,1s +42° 59′ 46″ 14,1
NGC 4110 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 7m 3,4s +18° 31′ 55″ 13,7
NGC 4111 spiralna galaksija Lovački psi 12h 7m 2,9s +43° 4′ 0″ 10,7
NGC 4112 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 12h 7m 9,2s -40° 12′ 28″ 12,0
NGC 4113 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 7m 8,5s +32° 59′ 46″ 14,7
NGC 4114 prečkasta spiralna galaksija Gavran 12h 7m 12,2s -14° 11′ 5″ 13,1
NGC 4115 zvijezda Berenikina kosa 12h 7m 9,4s +14° 24′ 25″
NGC 4116 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 7m 37,0s +2° 41′ 28″ 12,0
NGC 4117 spiralna galaksija Lovački psi 12h 7m 46,1s +43° 7′ 35″ 13,0
NGC 4118 spiralna galaksija Lovački psi 12h 7m 52,9s +43° 6′ 41″ 14,6
NGC 4119 spiralna galaksija Djevica 12h 8m 9,5s +10° 22′ 44″ 11,4
NGC 4120 spiralna galaksija Zmaj 12h 8m 31,4s +69° 32′ 40″ 13,5
NGC 4121 eliptična galaksija Zmaj 12h 7m 56,5s +65° 6′ 52″ 13,5
NGC 4122 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 7m 8,5s +32° 59′ 46″ 14,7
NGC 4123 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 8m 11,2s +2° 52′ 42″ 11,4
NGC 4124 spiralna galaksija Djevica 12h 8m 9,5s +10° 22′ 44″ 11,4
NGC 4125 eliptična galaksija Zmaj 12h 8m 5,5s +65° 10′ 28″ 9,7
NGC 4126 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 8m 37,4s +16° 8′ 35″ 13,4
NGC 4127 spiralna galaksija Žirafa 12h 8m 25,8s +76° 48′ 16″ 12,7
NGC 4128 spiralna galaksija Zmaj 12h 8m 32,2s +68° 46′ 5″ 12,0
NGC 4128A spiralna galaksija Zmaj 12h 8m 14,3s +68° 47′ 9″ 15,0
NGC 4129 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 8m 53,2s -9° 2′ 12″ 12,5
NGC 4130 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 8m 53,2s -9° 2′ 12″ 12,5
NGC 4131 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 8m 47,1s +29° 18′ 17″ 13,3
NGC 4132 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 9m 1,5s +29° 15′ 1″ 14,0
NGC 4133 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 12h 8m 49,3s +74° 54′ 16″ 12,3
NGC 4134 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 9m 9,9s +29° 10′ 37″ 12,8
NGC 4135 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 12h 9m 8,8s +44° 0′ 13″ 13,9
NGC 4136 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 9m 17,8s +29° 55′ 40″ 11,1
NGC 4137 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 12h 9m 17,4s +44° 5′ 24″ 14,1
NGC 4138 spiralna galaksija Lovački psi 12h 9m 29,7s +43° 41′ 8″ 11,3
NGC 4139 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 4m 34,0s +1° 48′ 5″ 13,7
NGC 4140 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 4m 38,0s +1° 47′ 18″ 13,3
NGC 4141 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 9m 47,4s +58° 50′ 58″ 13,7
NGC 4142 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 9m 30,2s +53° 6′ 14″ 13,3
NGC 4143 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 12h 9m 36,2s +42° 32′ 4″ 10,9
NGC 4144 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 9m 59,3s +46° 27′ 26″ 11,6
NGC 4145 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 12h 10m 1,7s +39° 52′ 58″ 11,3
NGC 4145A-1 spiralna galaksija Lovački psi 12h 10m 54,3s +39° 45′ 26″ 14,5
NGC 4145A-2 spiralna galaksija Lovački psi 12h 10m 53,3s +39° 44′ 55″ 15,7
NGC 4146 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 10m 18,2s +26° 25′ 52″ 12,7
NGC 4147 kuglasto zvjezdano jato Berenikina kosa 12h 10m 6,2s +18° 32′ 33″ 10,4
NGC 4148 spiralna galaksija Lovački psi 12h 10m 7,9s +35° 52′ 42″ 13,3
NGC 4149 spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 10m 32,8s +58° 18′ 14″ 13,2
NGC 4150 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 10m 33,6s +30° 24′ 7″ 11,6
NGC 4151 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 12h 10m 32,3s +39° 24′ 24″ 10,8
NGC 4152 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 10m 37,5s +16° 1′ 59″ 12,2
NGC 4153 kuglasto zvjezdano jato Berenikina kosa 12h 10m 6,2s +18° 32′ 33″ 10,4
NGC 4154 spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 10m 32,8s +58° 18′ 14″ 13,2
NGC 4155 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 10m 45,6s +19° 2′ 28″ 13,3
NGC 4156 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 12h 10m 49,4s +39° 28′ 23″ 13,2
NGC 4157 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 11m 4,4s +50° 29′ 5″ 11,4
NGC 4158 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 11m 10,2s +20° 10′ 33″ 12,1
NGC 4159 galaksija Zmaj 12h 10m 53,3s +76° 7′ 35″ 13,5
NGC 4160 nepostoji Lovački psi 12h 12m 11,6s +43° 44′ 18″
NGC 4161 spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 11m 32,9s +57° 44′ 15″ 13,0
NGC 4162 galaksija Berenikina kosa 12h 11m 52,5s +24° 7′ 26″ 12,2
NGC 4163 nepravilna galaksija Lovački psi 12h 12m 9,0s +36° 10′ 7″ 14,0
NGC 4164 eliptična galaksija Djevica 12h 12m 5,4s +13° 12′ 21″ 14,7
NGC 4165 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 12m 11,8s +13° 14′ 46″ 13,5
NGC 4166 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 12m 9,7s +17° 45′ 26″ 13,1
NGC 4167 nepravilna galaksija Lovački psi 12h 12m 9,0s +36° 10′ 7″ 14,0
NGC 4168 eliptična galaksija Djevica 12h 12m 17,2s +13° 12′ 16″ 11,2
NGC 4169 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 12m 18,7s +29° 10′ 46″ 12,2
NGC 4170 zvijezda Berenikina kosa 12h 12m 12,9s +29° 10′ 2″
NGC 4171 zvijezda Berenikina kosa 12h 12m 38,3s +29° 13′ 30″
NGC 4172 spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 12m 14,7s +56° 10′ 35″ 13,3
NGC 4173 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 12m 21,5s +29° 12′ 26″ 13,0
NGC 4174 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 12m 26,9s +29° 8′ 57″ 13,4
NGC 4175 galaksija Berenikina kosa 12h 12m 31,0s +29° 10′ 7″ 13,3
NGC 4176 spiralna galaksija Djevica 12h 12m 36,8s -9° 9′ 37″ 14,5
NGC 4177 spiralna galaksija Gavran 12h 12m 41,2s -14° 0′ 50″ 12,5
NGC 4178 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 12m 46,2s +10° 51′ 51″ 11,4
NGC 4179 spiralna galaksija Djevica 12h 12m 52,1s +1° 17′ 59″ 11,0
NGC 4180 spiralna galaksija Djevica 12h 13m 3,0s +7° 2′ 22″ 12,6
NGC 4181 eliptična galaksija Veliki medvjed 12h 12m 48,9s +52° 54′ 14″ 14,0
NGC 4182 zvijezda Djevica 12h 13m 19,8s +4° 2′ 10″ 11,5
NGC 4183 spiralna galaksija Lovački psi 12h 13m 16,8s +43° 41′ 53″ 12,3
NGC 4184 otvoreno zvjezdano jato Južni krst 12h 13m 32,5s -62° 42′ 47″
NGC 4185 galaksija Berenikina kosa 12h 13m 22,2s +28° 30′ 37″ 12,1
NGC 4186 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 14m 6,4s +14° 43′ 33″ 13,8
NGC 4187 eliptična galaksija Lovački psi 12h 13m 29,3s +50° 44′ 30″ 13,2
NGC 4187A eliptična galaksija Lovački psi 12h 13m 29,3s +50° 44′ 30″ 13,2
NGC 4187B kompaktna galaksija Lovački psi 12h 13m 28,8s +50° 45′ 25″ 15,2
NGC 4187C eliptična galaksija Lovački psi 12h 13m 26,9s +50° 42′ 37″ 15,6
NGC 4188 spiralna galaksija Gavran 12h 14m 7,4s -12° 35′ 10″ 13,7
NGC 4189 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 13m 47,2s +13° 25′ 29″ 11,7
NGC 4190 nepravilna galaksija Lovački psi 12h 13m 44,4s +36° 38′ 1″ 13,3
NGC 4191 spiralna galaksija Djevica 12h 13m 50,3s +7° 12′ 3″ 12,8
NGC 4192 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 13m 47,8s +14° 53′ 58″ 10,1
NGC 4192A spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 13m 26,2s +14° 46′ 20″ 15,0
NGC 4192B spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 14m 6,4s +14° 43′ 33″ 13,8
NGC 4193 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 13m 53,4s +13° 10′ 22″ 12,3
NGC 4194 nepravilna galaksija Veliki medvjed 12h 14m 9,7s +54° 31′ 35″ 12,5
NGC 4195 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 14m 18,1s +59° 36′ 56″ 14,2
NGC 4196 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 14m 29,6s +28° 25′ 25″ 12,8
NGC 4197 spiralna galaksija Djevica 12h 14m 38,6s +5° 48′ 22″ 12,8
NGC 4198 spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 14m 21,8s +56° 0′ 42″ 13,6
NGC 4199-1 spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 14m 48,6s +59° 54′ 23″ 14,3
NGC 4199-2 eliptična galaksija Veliki medvjed 12h 14m 51,7s +59° 54′ 30″ 15,0
NGC 4200 spiralna galaksija Djevica 12h 14m 44,3s +12° 10′ 51″ 13,0

4201-4300[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 4201 spiralna galaksija Djevica 12h 14m 41,9s -11° 35′ 0″ 13,6
NGC 4202 galaksija Djevica 12h 18m 8,5s -1° 3′ 50″ 13,6
NGC 4203 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 15m 5,0s +33° 11′ 51″ 10,9
NGC 4204 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 15m 14,2s +20° 39′ 32″ 12,3
NGC 4205 spiralna galaksija Zmaj 12h 14m 55,3s +63° 46′ 56″ 13,0
NGC 4206 galaksija Djevica 12h 15m 16,7s +13° 1′ 22″ 12,2
NGC 4207 spiralna galaksija Djevica 12h 15m 30,1s +9° 35′ 8″ 12,6
NGC 4208 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 15m 39,2s +13° 54′ 7″ 11,2
NGC 4209 zvijezda Berenikina kosa 12h 15m 40,9s +28° 28′ 14″
NGC 4210 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 12h 15m 15,8s +65° 59′ 10″ 12,5
NGC 4211 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 15m 35,8s +28° 10′ 39″ 13,5
NGC 4211A spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 15m 35,8s +28° 10′ 39″ 13,5
NGC 4211B spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 15m 37,3s +28° 10′ 10″ 14,3
NGC 4212 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 15m 39,2s +13° 54′ 7″ 11,2
NGC 4213 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 15m 37,5s +23° 58′ 55″ 12,5
NGC 4214 nepravilna galaksija Lovački psi 12h 15m 38,8s +36° 19′ 39″ 9,8
NGC 4215 spiralna galaksija Djevica 12h 15m 54,6s +6° 24′ 3″ 12,1
NGC 4216 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 15m 54,0s +13° 8′ 52″ 10,0
NGC 4217 spiralna galaksija Lovački psi 12h 15m 50,6s +47° 5′ 24″ 11,2
NGC 4218 spiralna galaksija Lovački psi 12h 15m 46,0s +48° 7′ 54″ 12,5
NGC 4219 galaksija Kentaur 12h 16m 27,4s -43° 19′ 21″ 11,9
NGC 4219A prečkasta spiralna galaksija Kentaur 12h 17m 59,6s -43° 32′ 26″ 13,7
NGC 4220 spiralna galaksija Lovački psi 12h 16m 11,8s +47° 52′ 59″ 11,4
NGC 4221 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 12h 16m 0,0s +66° 13′ 53″ 12,5
NGC 4222 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 16m 22,6s +13° 18′ 25″ 13,3
NGC 4223 spiralna galaksija Djevica 12h 17m 25,8s +6° 41′ 22″ 11,9
NGC 4224 spiralna galaksija Djevica 12h 16m 33,9s +7° 27′ 44″ 11,8
NGC 4225 spiralna galaksija Gavran 12h 16m 38,3s -12° 19′ 37″ 14,0
NGC 4226 spiralna galaksija Lovački psi 12h 16m 26,3s +47° 1′ 32″ 13,5
NGC 4227 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 12h 16m 33,7s +33° 31′ 20″ 12,8
NGC 4228 nepravilna galaksija Lovački psi 12h 15m 38,8s +36° 19′ 39″ 9,8
NGC 4229 spiralna galaksija Lovački psi 12h 16m 38,7s +33° 33′ 40″ 13,3
NGC 4230 otvoreno zvjezdano jato Kentaur 12h 17m 16,0s -55° 5′ 12″
NGC 4231 spiralna galaksija Lovački psi 12h 16m 48,9s +47° 27′ 29″ 13,6
NGC 4232 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 12h 16m 49,0s +47° 26′ 20″ 13,6
NGC 4233 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 17m 7,6s +7° 37′ 27″ 11,9
NGC 4234 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 17m 9,1s +3° 41′ 0″ 12,7
NGC 4235 spiralna galaksija Djevica 12h 17m 9,7s +7° 11′ 27″ 11,6
NGC 4236-1 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 12h 16m 43,3s +69° 27′ 49″ 9,6
NGC 4236-2 nepravilna galaksija Zmaj 12h 16m 43,5s +69° 27′ 36″ 15,1
NGC 4237 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 17m 11,4s +15° 19′ 24″ 11,6
NGC 4238 spiralna galaksija Zmaj 12h 16m 56,0s +63° 24′ 38″ 13,6
NGC 4239 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 17m 14,9s +16° 31′ 54″ 12,8
NGC 4240 eliptična galaksija Djevica 12h 17m 24,3s -9° 57′ 6″ 12,3
NGC 4241 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 17m 59,9s +6° 39′ 15″ 13,1
NGC 4242 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 12h 17m 30,0s +45° 37′ 9″ 10,8
NGC 4243 eliptična galaksija Djevica 12h 17m 24,3s -9° 57′ 6″ 12,3
NGC 4244 spiralna galaksija Lovački psi 12h 17m 29,9s +37° 48′ 28″ 10,4
NGC 4245 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 17m 36,9s +29° 36′ 27″ 11,4
NGC 4246 spiralna galaksija Djevica 12h 17m 58,1s +7° 11′ 8″ 12,7
NGC 4247 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 17m 57,9s +7° 16′ 28″ 13,5
NGC 4248 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 12h 17m 50,4s +47° 24′ 33″ 12,5
NGC 4249 spiralna galaksija Djevica 12h 17m 59,3s +5° 35′ 57″ 14,0
NGC 4250 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 12h 17m 25,9s +70° 48′ 10″ 11,8
NGC 4251 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 18m 8,4s +28° 10′ 31″ 10,7
NGC 4252 spiralna galaksija Djevica 12h 18m 30,9s +5° 33′ 36″ 14,0
NGC 4253 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 18m 26,4s +29° 48′ 47″ 13,1
NGC 4254 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 18m 49,3s +14° 25′ 3″ 9,9
NGC 4255 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 18m 56,1s +4° 47′ 11″ 12,8
NGC 4256 spiralna galaksija Zmaj 12h 18m 42,8s +65° 53′ 54″ 11,9
NGC 4257 spiralna galaksija Djevica 12h 19m 6,5s +5° 43′ 34″ 14,0
NGC 4258 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 12h 18m 57,8s +47° 18′ 25″ 8,4
NGC 4259 spiralna galaksija Djevica 12h 19m 22,1s +5° 22′ 37″ 13,6
NGC 4260 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 19m 22,2s +6° 5′ 54″ 11,8
NGC 4261 eliptična galaksija Djevica 12h 19m 23,1s +5° 49′ 28″ 10,4
NGC 4262 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 19m 30,6s +14° 52′ 40″ 11,6
NGC 4263 spiralna galaksija Gavran 12h 19m 42,2s -12° 13′ 32″ 12,6
NGC 4264 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 19m 35,6s +5° 50′ 49″ 12,8
NGC 4265 spiralna galaksija Gavran 12h 19m 42,2s -12° 13′ 32″ 12,6
NGC 4266 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 19m 42,1s +5° 32′ 17″ 13,7
NGC 4267 eliptična galaksija Djevica 12h 19m 45,3s +12° 47′ 54″ 10,9
NGC 4268 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 19m 47,1s +5° 17′ 3″ 12,8
NGC 4269 spiralna galaksija Djevica 12h 19m 49,2s +6° 0′ 55″ 12,9
NGC 4270 spiralna galaksija Djevica 12h 19m 49,4s +5° 27′ 48″ 12,2
NGC 4271 eliptična galaksija Veliki medvjed 12h 19m 32,7s +56° 44′ 14″ 12,6
NGC 4272 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 19m 47,6s +30° 20′ 20″ 13,1
NGC 4273 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 19m 56,0s +5° 20′ 37″ 11,9
NGC 4274 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 19m 50,8s +29° 36′ 49″ 10,4
NGC 4275 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 19m 52,6s +27° 37′ 16″ 12,8
NGC 4276 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 20m 7,7s +7° 41′ 29″ 12,5
NGC 4277 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 20m 3,6s +5° 20′ 31″ 12,4
NGC 4278 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 20m 6,7s +29° 16′ 49″ 10,2
NGC 4279 spiralna galaksija Djevica 12h 20m 24,9s -11° 39′ 58″ 13,6
NGC 4280 trostruka zvijezda Djevica 12h 20m 31,9s -11° 39′ 9″
NGC 4281 spiralna galaksija Djevica 12h 20m 21,6s +5° 23′ 11″ 11,3
NGC 4282 spiralna galaksija Djevica 12h 20m 24,2s +5° 34′ 24″ 14,1
NGC 4283 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 20m 20,6s +29° 18′ 39″ 12,1
NGC 4284 galaksija Veliki medvjed 12h 20m 12,8s +58° 5′ 36″ 13,5
NGC 4285 spiralna galaksija Djevica 12h 20m 39,8s -11° 38′ 32″ 14,1
NGC 4286 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 20m 42,1s +29° 20′ 44″ 13,1
NGC 4287 spiralna galaksija Djevica 12h 20m 48,4s +5° 38′ 26″ 14,3
NGC 4288 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 12h 20m 38,0s +46° 17′ 40″ 12,9
NGC 4288A eliptična galaksija Lovački psi 12h 20m 40,6s +46° 15′ 19″ 14,5
NGC 4289 spiralna galaksija Djevica 12h 21m 2,4s +3° 43′ 22″ 14,0
NGC 4290 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 20m 47,5s +58° 5′ 33″ 12,0
NGC 4291 eliptična galaksija Zmaj 12h 20m 17,3s +75° 22′ 16″ 11,5
NGC 4292 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 21m 16,4s +4° 35′ 46″ 12,2
NGC 4292A eliptična galaksija Djevica 12h 21m 16,7s +4° 37′ 59″ 15,0
NGC 4293 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 21m 12,9s +18° 22′ 58″ 10,4
NGC 4294 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 21m 17,8s +11° 30′ 35″ 12,1
NGC 4295 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 21m 9,7s +28° 9′ 56″ 13,7
NGC 4296 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 21m 28,4s +6° 39′ 13″ 12,7
NGC 4297 spiralna galaksija Djevica 12h 21m 27,4s +6° 40′ 17″ 14,6
NGC 4298 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 21m 32,9s +14° 36′ 24″ 11,3
NGC 4299 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 21m 40,5s +11° 30′ 5″ 12,5
NGC 4300 spiralna galaksija Djevica 12h 21m 41,3s +5° 23′ 5″ 12,9

4301-4400[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 4301 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 22m 27,2s +4° 33′ 57″ 13,0
NGC 4302 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 21m 42,2s +14° 35′ 54″ 11,6
NGC 4303 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 21m 54,9s +4° 28′ 22″ 9,7
NGC 4303A prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 22m 27,2s +4° 33′ 57″ 13,0
NGC 4304 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 12h 22m 12,7s -33° 29′ 5″ 11,7
NGC 4305 spiralna galaksija Djevica 12h 22m 3,6s +12° 44′ 27″ 12,6
NGC 4306 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 22m 4,2s +12° 47′ 15″ 12,6
NGC 4307 spiralna galaksija Djevica 12h 22m 5,2s +9° 2′ 31″ 12,0
NGC 4307A spiralna galaksija Djevica 12h 22m 7,3s +8° 59′ 26″ 14,5
NGC 4308 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 21m 56,8s +30° 4′ 27″ 13,4
NGC 4309A kompaktna galaksija Djevica 12h 22m 14,7s +7° 9′ 59″ 15,0
NGC 4309 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 22m 12,3s +7° 8′ 41″ 12,8
NGC 4310 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 22m 26,4s +29° 12′ 29″ 12,2
NGC 4311 nepostoji Berenikina kosa 12h 22m 26,3s +29° 12′ 16″
NGC 4312 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 22m 31,4s +15° 32′ 17″ 11,7
NGC 4313 spiralna galaksija Djevica 12h 22m 38,3s +11° 48′ 4″ 12,0
NGC 4314 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 22m 31,8s +29° 53′ 45″ 10,6
NGC 4315 zvijezda Djevica 12h 22m 45,3s +9° 18′ 20″
NGC 4316 spiralna galaksija Djevica 12h 22m 42,1s +9° 19′ 57″ 12,9
NGC 4317 nepostoji Berenikina kosa 12h 22m 41,0s +31° 2′ 12″
NGC 4318 eliptična galaksija Djevica 12h 22m 43,2s +8° 11′ 57″ 13,3
NGC 4319 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 12h 21m 43,9s +75° 19′ 21″ 12,0
NGC 4320 spiralna galaksija Djevica 12h 22m 57,8s +10° 32′ 57″ 13,9
NGC 4321 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 22m 54,9s +15° 49′ 22″ 9,4
NGC 4322 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 23m 1,7s +15° 54′ 19″ 13,9
NGC 4323 nepostoji Berenikina kosa 12h 23m 16,0s +15° 54′ 7″
NGC 4324 spiralna galaksija Djevica 12h 23m 6,0s +5° 15′ 0″ 11,6
NGC 4325 eliptična galaksija Djevica 12h 23m 6,6s +10° 37′ 18″ 13,3
NGC 4326 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 23m 11,6s +6° 4′ 21″ 13,3
NGC 4327 nepostoji Berenikina kosa 12h 23m 14,3s +15° 44′ 47″
NGC 4328 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 23m 20,0s +15° 49′ 13″ 13,0
NGC 4329 eliptična galaksija Gavran 12h 23m 20,7s -12° 33′ 29″ 13,5
NGC 4330 spiralna galaksija Djevica 12h 23m 17,0s +11° 22′ 7″ 12,4
NGC 4331 nepravilna galaksija Zmaj 12h 22m 35,7s +76° 10′ 7″ 14,0
NGC 4332 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 12h 22m 46,7s +65° 50′ 39″ 12,2
NGC 4333 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 23m 22,2s +6° 2′ 28″ 13,6
NGC 4334 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 23m 24,1s +7° 28′ 24″ 13,0
NGC 4335 eliptična galaksija Veliki medvjed 12h 23m 1,9s +58° 26′ 40″ 12,4
NGC 4336 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 23m 29,7s +19° 25′ 37″ 12,5
NGC 4337 otvoreno zvjezdano jato Južni krst 12h 24m 3,2s -58° 7′ 25″ 8,9
NGC 4338 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 22m 26,4s +29° 12′ 29″ 12,2
NGC 4339 eliptična galaksija Djevica 12h 23m 34,9s +6° 4′ 55″ 11,4
NGC 4340 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 23m 35,2s +16° 43′ 22″ 11,2
NGC 4341 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 23m 53,1s +7° 6′ 25″ 13,2
NGC 4342 eliptična galaksija Djevica 12h 23m 39,1s +7° 3′ 16″ 12,5
NGC 4343 spiralna galaksija Djevica 12h 23m 38,7s +6° 57′ 16″ 12,1
NGC 4344 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 23m 37,5s +17° 32′ 30″ 12,3
NGC 4345 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 12h 21m 43,9s +75° 19′ 21″ 12,0
NGC 4346 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 12h 23m 27,9s +46° 59′ 38″ 11,2
NGC 4347 zvijezda Djevica 12h 23m 52,3s -3° 14′ 25″
NGC 4348 galaksija Djevica 12h 23m 53,9s -3° 26′ 33″ 12,5
NGC 4349 otvoreno zvjezdano jato Južni krst 12h 24m 6,0s -61° 52′ 13″ 7,4
NGC 4350 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 23m 57,8s +16° 41′ 36″ 11,0
NGC 4351 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 24m 1,5s +12° 12′ 17″ 12,6
NGC 4352 spiralna galaksija Djevica 12h 24m 4,9s +11° 13′ 4″ 12,6
NGC 4353 nepravilna galaksija Djevica 12h 24m 0,2s +7° 47′ 3″ 13,6
NGC 4354 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 24m 1,5s +12° 12′ 17″ 12,6
NGC 4355 spiralna galaksija Djevica 12h 26m 54,6s -0° 52′ 40″ 13,2
NGC 4356 spiralna galaksija Djevica 12h 24m 14,6s +8° 32′ 13″ 13,3
NGC 4357 galaksija Lovački psi 12h 23m 59,1s +48° 46′ 48″ 12,4
NGC 4358 spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 24m 2,1s +58° 23′ 7″ 13,2
NGC 4359 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 24m 11,4s +31° 31′ 17″ 13,0
NGC 4360 eliptična galaksija Djevica 12h 24m 21,8s +9° 17′ 35″ 12,3
NGC 4360A eliptična galaksija Djevica 12h 24m 21,8s +9° 17′ 35″ 12,3
NGC 4360B eliptična galaksija Djevica 12h 24m 14,6s +9° 16′ 2″ 14,3
NGC 4361 planetarna maglina Gavran 12h 24m 30,8s -18° 47′ 3″ 10,9
NGC 4362 spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 24m 11,3s +58° 21′ 39″ 14,4
NGC 4363 spiralna galaksija Zmaj 12h 23m 28,6s +74° 57′ 7″ 13,5
NGC 4364 zvijezda Veliki medvjed 12h 24m 10,7s +58° 20′ 53″ 13,8
NGC 4365 eliptična galaksija Djevica 12h 24m 28,2s +7° 19′ 3″ 9,6
NGC 4366 eliptična galaksija Djevica 12h 24m 47,0s +7° 21′ 10″ 14,3
NGC 4367 dvostruka zvijezda Djevica 12h 24m 35,1s +12° 10′ 58″
NGC 4368 eliptična galaksija Djevica 12h 23m 6,6s +10° 37′ 18″ 13,3
NGC 4369 spiralna galaksija Lovački psi 12h 24m 36,4s +39° 22′ 58″ 11,7
NGC 4370 spiralna galaksija Djevica 12h 24m 55,0s +7° 26′ 40″ 12,6
NGC 4371 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 24m 55,4s +11° 42′ 15″ 10,8
NGC 4372 kuglasto zvjezdano jato Mušica 12h 25m 45,4s -72° 39′ 31″ 7,2
NGC 4373 eliptična galaksija Kentaur 12h 25m 17,7s -39° 45′ 38″ 10,9
NGC 4373A spiralna galaksija Kentaur 12h 25m 37,5s -39° 19′ 11″ 11,6
NGC 4373B prečkasta spiralna galaksija Kentaur 12h 26m 43,9s -39° 8′ 4″ 14,4
NGC 4374 eliptična galaksija Djevica 12h 25m 3,6s +12° 53′ 13″ 9,1
NGC 4375 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 25m 0,4s +28° 33′ 31″ 12,8
NGC 4376 nepravilna galaksija Djevica 12h 25m 18,1s +5° 44′ 28″ 13,1
NGC 4377-1 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 25m 12,4s +14° 45′ 44″ 11,9
NGC 4377-2 kompaktna galaksija Berenikina kosa 12h 25m 10,2s +14° 45′ 43″ 16,6
NGC 4377-3 kompaktna galaksija Berenikina kosa 12h 25m 13,4s +14° 45′ 53″ 16,8
NGC 4378 spiralna galaksija Djevica 12h 25m 18,0s +4° 55′ 31″ 11,7
NGC 4379 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 25m 14,7s +15° 36′ 28″ 11,7
NGC 4380 spiralna galaksija Djevica 12h 25m 22,1s +10° 1′ 0″ 11,7
NGC 4381 galaksija Lovački psi 12h 23m 59,1s +48° 46′ 48″ 12,4
NGC 4382 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 25m 23,9s +18° 11′ 27″ 9,1
NGC 4383 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 25m 25,5s +16° 28′ 12″ 12,1
NGC 4384 spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 25m 11,9s +54° 30′ 22″ 13,0
NGC 4385 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 25m 42,6s +0° 34′ 21″ 12,5
NGC 4386 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 12h 24m 27,7s +75° 31′ 46″ 11,7
NGC 4387 eliptična galaksija Djevica 12h 25m 41,7s +12° 48′ 37″ 12,1
NGC 4388 spiralna galaksija Djevica 12h 25m 46,9s +12° 39′ 43″ 11,0
NGC 4389 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 12h 25m 35,0s +45° 41′ 6″ 11,7
NGC 4390 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 25m 50,5s +10° 27′ 32″ 12,6
NGC 4391 eliptična galaksija Zmaj 12h 25m 18,9s +64° 56′ 1″ 12,7
NGC 4392 kompaktna galaksija Lovački psi 12h 25m 18,7s +45° 50′ 51″ 13,7
NGC 4393 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 25m 51,3s +27° 33′ 43″ 12,7
NGC 4394 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 25m 55,6s +18° 12′ 51″ 10,9
NGC 4395 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 12h 25m 48,8s +33° 32′ 48″ 10,2
NGC 4396 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 25m 59,2s +15° 40′ 16″ 12,6
NGC 4397 trostruka zvijezda Berenikina kosa 12h 25m 58,2s +18° 18′ 6″
NGC 4398 zvijezda Djevica 12h 26m 7,4s +10° 41′ 10″
NGC 4399 dio galaksije Lovački psi 12h 25m 42,9s +33° 31′ 0″ 14,0
NGC 4400 dio galaksije Lovački psi 12h 25m 55,9s +33° 30′ 57″ 14,5

4401-4500[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 4401 dio galaksije Lovački psi 12h 25m 57,9s +33° 31′ 38″ 14,0
NGC 4402 spiralna galaksija Djevica 12h 26m 7,8s +13° 6′ 47″ 11,8
NGC 4403 spiralna galaksija Djevica 12h 26m 12,8s -7° 41′ 5″ 12,8
NGC 4404 eliptična galaksija Djevica 12h 26m 16,1s -7° 40′ 49″ 12,7
NGC 4405 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 26m 7,1s +16° 10′ 52″ 12,0
NGC 4406 eliptična galaksija Djevica 12h 26m 11,5s +12° 56′ 47″ 8,9
NGC 4407 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 26m 32,1s +12° 36′ 37″ 11,9
NGC 4408 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 26m 17,1s +27° 52′ 16″ 13,9
NGC 4409 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 26m 58,4s +2° 29′ 39″ 12,1
NGC 4410A spiralna galaksija Djevica 12h 26m 28,3s +9° 1′ 11″ 12,8
NGC 4410B galaksija Djevica 12h 26m 29,6s +9° 1′ 8″ 13,6
NGC 4410C eliptična galaksija Djevica 12h 26m 35,4s +9° 2′ 9″ 14,6
NGC 4411B prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 26m 47,2s +8° 53′ 4″ 12,3
NGC 4411A prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 26m 30,0s +8° 52′ 18″ 12,7
NGC 4412 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 26m 36,0s +3° 57′ 53″ 12,4
NGC 4413 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 26m 32,1s +12° 36′ 37″ 11,9
NGC 4414 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 26m 27,1s +31° 13′ 25″ 10,1
NGC 4415 spiralna galaksija Djevica 12h 26m 40,5s +8° 26′ 10″ 12,1
NGC 4416 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 26m 46,7s +7° 55′ 8″ 12,4
NGC 4417 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 26m 50,4s +9° 35′ 4″ 11,1
NGC 4418 spiralna galaksija Djevica 12h 26m 54,6s -0° 52′ 40″ 13,2
NGC 4419 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 26m 56,4s +15° 2′ 52″ 11,2
NGC 4420 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 26m 58,4s +2° 29′ 39″ 12,1
NGC 4421 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 27m 2,5s +15° 27′ 39″ 11,6
NGC 4422 eliptična galaksija Djevica 12h 27m 12,0s -5° 49′ 49″ 13,8
NGC 4423 spiralna galaksija Djevica 12h 27m 9,1s +5° 52′ 49″ 13,4
NGC 4424 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 27m 11,4s +9° 25′ 17″ 11,7
NGC 4425 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 27m 13,3s +12° 44′ 5″ 11,8
NGC 4426 dvostruka zvijezda Berenikina kosa 12h 27m 10,5s +27° 50′ 22″
NGC 4427 dvostruka zvijezda Berenikina kosa 12h 27m 10,5s +27° 50′ 22″
NGC 4428-1 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 27m 28,1s -8° 10′ 5″ 12,6
NGC 4428-2 spiralna galaksija Djevica 12h 27m 30,1s -8° 9′ 54″ 15,8
NGC 4429 spiralna galaksija Djevica 12h 27m 26,3s +11° 6′ 27″ 10,0
NGC 4430 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 27m 26,2s +6° 15′ 46″ 12,0
NGC 4431 spiralna galaksija Djevica 12h 27m 27,4s +12° 17′ 26″ 12,9
NGC 4432 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 27m 33,0s +6° 14′ 0″ 14,0
NGC 4433 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 27m 38,5s -8° 16′ 45″ 12,7
NGC 4434 eliptična galaksija Djevica 12h 27m 36,6s +8° 9′ 16″ 12,2
NGC 4435 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 27m 40,5s +13° 4′ 47″ 10,8
NGC 4436 spiralna galaksija Djevica 12h 27m 41,3s +12° 18′ 57″ 13,0
NGC 4437 spiralna galaksija Djevica 12h 32m 45,6s +0° 6′ 56″ 10,4
NGC 4438 spiralna galaksija Djevica 12h 27m 45,6s +13° 0′ 31″ 10,2
NGC 4439 otvoreno zvjezdano jato Južni krst 12h 28m 26,3s -60° 6′ 11″ 8,4
NGC 4440 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 27m 53,5s +12° 17′ 36″ 11,7
NGC 4441 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 12h 27m 20,2s +64° 48′ 8″ 12,7
NGC 4442 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 28m 3,9s +9° 48′ 14″ 10,4
NGC 4443 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 29m 2,9s +13° 11′ 4″ 11,2
NGC 4444 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 12h 28m 36,1s -43° 15′ 44″ 12,2
NGC 4445 spiralna galaksija Djevica 12h 28m 16,1s +9° 26′ 12″ 12,8
NGC 4446 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 28m 6,8s +13° 54′ 44″ 13,9
NGC 4447 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 28m 12,4s +13° 53′ 59″ 14,0
NGC 4448 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 28m 15,5s +28° 37′ 17″ 11,1
NGC 4449 nepravilna galaksija Lovački psi 12h 28m 11,3s +44° 5′ 42″ 9,6
NGC 4450 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 28m 29,3s +17° 5′ 3″ 10,1
NGC 4451 spiralna galaksija Djevica 12h 28m 40,5s +9° 15′ 32″ 12,5
NGC 4452 spiralna galaksija Djevica 12h 28m 43,3s +11° 45′ 18″ 12,0
NGC 4453 spiralna galaksija Djevica 12h 28m 46,8s +6° 30′ 44″ 14,9
NGC 4454 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 28m 50,6s -1° 56′ 20″ 11,9
NGC 4455 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 28m 44,0s +22° 49′ 16″ 12,3
NGC 4456 galaksija Vodena zmija 12h 27m 52,2s -30° 5′ 52″ 13,3
NGC 4457 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 28m 58,9s +3° 34′ 16″ 10,9
NGC 4458 eliptična galaksija Djevica 12h 28m 57,7s +13° 14′ 32″ 12,1
NGC 4459 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 29m 0,0s +13° 58′ 43″ 10,4
NGC 4460 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 12h 28m 45,5s +44° 51′ 52″ 11,3
NGC 4461 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 29m 2,9s +13° 11′ 4″ 11,2
NGC 4462 prečkasta spiralna galaksija Gavran 12h 29m 21,0s -23° 9′ 59″ 12,0
NGC 4463 otvoreno zvjezdano jato Mušica 12h 29m 55,2s -64° 47′ 22″ 7,2
NGC 4464 spiralna galaksija Djevica 12h 29m 21,2s +8° 9′ 25″ 12,5
NGC 4465 spiralna galaksija Djevica 12h 29m 23,5s +8° 1′ 34″ 14,5
NGC 4466 spiralna galaksija Djevica 12h 29m 30,6s +7° 41′ 49″ 13,5
NGC 4467 eliptična galaksija Djevica 12h 29m 30,3s +7° 59′ 34″ 13,8
NGC 4468 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 29m 30,9s +14° 2′ 57″ 12,8
NGC 4469 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 29m 28,1s +8° 45′ 1″ 11,2
NGC 4470 spiralna galaksija Djevica 12h 29m 37,9s +7° 49′ 26″ 12,1
NGC 4471 zvijezda Djevica 12h 29m 42,0s +7° 53′ 46″
NGC 4472 eliptična galaksija Djevica 12h 29m 46,7s +8° 0′ 0″ 8,4
NGC 4473 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 29m 48,7s +13° 25′ 47″ 10,2
NGC 4474 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 29m 53,3s +14° 4′ 7″ 11,5
NGC 4475 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 29m 47,7s +27° 14′ 36″ 13,6
NGC 4476 eliptična galaksija Djevica 12h 29m 59,0s +12° 20′ 55″ 12,2
NGC 4477 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 30m 2,0s +13° 38′ 13″ 10,4
NGC 4478 eliptična galaksija Djevica 12h 30m 17,3s +12° 19′ 43″ 11,5
NGC 4479 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 30m 18,3s +13° 34′ 41″ 12,4
NGC 4480 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 30m 26,7s +4° 14′ 45″ 12,4
NGC 4481 spiralna galaksija Zmaj 12h 29m 48,6s +64° 2′ 0″ 14,2
NGC 4482 eliptična galaksija Djevica 12h 30m 10,3s +10° 46′ 45″ 12,7
NGC 4483 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 30m 40,6s +9° 0′ 56″ 12,2
NGC 4484 spiralna galaksija Djevica 12h 28m 52,7s -11° 39′ 6″ 13,6
NGC 4485 nepravilna galaksija Lovački psi 12h 30m 31,3s +41° 42′ 3″ 11,9
NGC 4486A eliptična galaksija Djevica 12h 30m 57,7s +12° 16′ 16″ 12,5
NGC 4486B eliptična galaksija Djevica 12h 30m 32,0s +12° 29′ 26″ 13,4
NGC 4486 eliptična galaksija Djevica 12h 30m 49,4s +12° 23′ 26″ 8,6
NGC 4487 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 31m 4,3s -8° 3′ 13″ 11,0
NGC 4488 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 30m 51,3s +8° 21′ 35″ 12,2
NGC 4489 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 30m 52,2s +16° 45′ 33″ 12,0
NGC 4490 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 12h 30m 36,1s +41° 38′ 34″ 9,8
NGC 4491 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 30m 57,1s +11° 29′ 0″ 12,6
NGC 4492 spiralna galaksija Djevica 12h 30m 59,7s +8° 4′ 41″ 12,6
NGC 4493-1 eliptična galaksija Djevica 12h 31m 8,3s +0° 36′ 51″ 14,1
NGC 4493-2 kompaktna galaksija Djevica 12h 31m 11,0s +0° 36′ 24″ 15,7
NGC 4494 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 31m 24,1s +25° 46′ 31″ 9,8
NGC 4495 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 31m 22,7s +29° 8′ 12″ 13,3
NGC 4496 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 31m 39,3s +3° 56′ 23″ 11,4
NGC 4496A prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 31m 39,3s +3° 56′ 23″ 11,4
NGC 4496B nepravilna galaksija Djevica 12h 31m 40,8s +3° 55′ 36″ 13,9
NGC 4497 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 31m 32,6s +11° 37′ 30″ 12,5
NGC 4498 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 31m 39,5s +16° 51′ 10″ 12,1
NGC 4499 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 12h 32m 4,9s -39° 58′ 57″ 13,2
NGC 4500 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 31m 22,0s +57° 57′ 54″ 12,5

4501-4600[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 4501 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 31m 59,0s +14° 25′ 11″ 9,6
NGC 4502 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 32m 3,2s +16° 41′ 17″ 13,9
NGC 4503 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 32m 6,1s +11° 10′ 32″ 11,1
NGC 4504 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 32m 17,4s -7° 33′ 48″ 13,2
NGC 4505 nepravilna galaksija Djevica 12h 31m 40,8s +3° 55′ 36″ 13,9
NGC 4506 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 32m 10,5s +13° 25′ 13″ 12,7
NGC 4507 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 12h 35m 36,6s -39° 54′ 33″ 12,1
NGC 4508 dvostruka zvijezda Djevica 12h 32m 17,4s +5° 49′ 10″
NGC 4509 spiralna galaksija Lovački psi 12h 33m 6,8s +32° 5′ 32″ 13,5
NGC 4510 eliptična galaksija Zmaj 12h 31m 47,2s +64° 14′ 2″ 13,0
NGC 4511 galaksija Veliki medvjed 12h 32m 7,9s +56° 28′ 16″ 14,1
NGC 4512 spiralna galaksija Zmaj 12h 32m 47,6s +63° 56′ 22″ 12,2
NGC 4513 spiralna galaksija Zmaj 12h 32m 1,6s +66° 19′ 59″ 13,0
NGC 4514 galaksija Berenikina kosa 12h 32m 42,9s +29° 42′ 44″ 13,2
NGC 4515 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 33m 4,9s +16° 15′ 56″ 12,3
NGC 4516 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 33m 7,5s +14° 34′ 29″ 12,8
NGC 4517 spiralna galaksija Djevica 12h 32m 45,6s +0° 6′ 56″ 10,4
NGC 4517A prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 32m 28,1s +0° 23′ 25″ 12,5
NGC 4518 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 33m 11,7s +7° 51′ 8″ 13,8
NGC 4518A prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 33m 11,7s +7° 51′ 8″ 13,8
NGC 4518B spiralna galaksija Djevica 12h 33m 10,5s +7° 50′ 4″ 14,2
NGC 4519 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 33m 30,2s +8° 39′ 18″ 11,8
NGC 4519A spiralna galaksija Djevica 12h 33m 24,7s +8° 41′ 26″ 15,2
NGC 4520 eliptična galaksija Djevica 12h 33m 49,9s -7° 22′ 29″ 14,0
NGC 4521 spiralna galaksija Zmaj 12h 32m 47,6s +63° 56′ 22″ 12,2
NGC 4522 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 33m 39,7s +9° 10′ 27″ 12,3
NGC 4523 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 33m 48,0s +15° 10′ 6″ 14,1
NGC 4524 galaksija Gavran 12h 33m 54,4s -12° 1′ 38″ 13,4
NGC 4525 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 33m 51,1s +30° 16′ 39″ 12,2
NGC 4526 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 34m 2,8s +7° 41′ 56″ 9,3
NGC 4527 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 34m 8,8s +2° 39′ 12″ 10,5
NGC 4528 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 34m 6,0s +11° 19′ 16″ 12,1
NGC 4529 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 32m 51,7s +20° 11′ 1″ 14,3
NGC 4530 zvijezda Lovački psi 12h 33m 47,6s +41° 21′ 14″
NGC 4531 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 34m 15,8s +13° 4′ 33″ 11,4
NGC 4532 nepravilna galaksija Djevica 12h 34m 19,3s +6° 28′ 2″ 11,9
NGC 4533 spiralna galaksija Djevica 12h 34m 22,1s +2° 19′ 31″ 13,8
NGC 4534 spiralna galaksija Lovački psi 12h 34m 5,4s +35° 31′ 6″ 12,3
NGC 4535 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 34m 20,2s +8° 11′ 51″ 10,0
NGC 4535A spiralna galaksija Djevica 12h 34m 13,9s +8° 16′ 25″ 15,2
NGC 4536 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 34m 26,9s +2° 11′ 14″ 10,6
NGC 4537 spiralna galaksija Lovački psi 12h 34m 49,1s +50° 48′ 20″ 13,9
NGC 4538 spiralna galaksija Djevica 12h 34m 40,8s +3° 19′ 25″ 14,4
NGC 4539 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 34m 34,6s +18° 12′ 10″ 12,0
NGC 4540 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 34m 50,9s +15° 33′ 4″ 11,7
NGC 4541 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 35m 10,7s -0° 13′ 16″ 13,0
NGC 4542 spiralna galaksija Lovački psi 12h 34m 49,1s +50° 48′ 20″ 13,9
NGC 4543 eliptična galaksija Djevica 12h 35m 20,2s +6° 6′ 56″ 13,6
NGC 4544 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 35m 36,5s +3° 2′ 8″ 13,0
NGC 4545 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 12h 34m 34,1s +63° 31′ 29″ 12,3
NGC 4546 eliptična galaksija Djevica 12h 35m 29,5s -3° 47′ 35″ 10,3
NGC 4547 eliptična galaksija Veliki medvjed 12h 34m 51,8s +58° 55′ 2″ 14,5
NGC 4548 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 35m 26,4s +14° 29′ 47″ 10,2
NGC 4549 spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 35m 21,3s +58° 56′ 58″ 15,2
NGC 4550 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 35m 30,6s +12° 13′ 15″ 11,7
NGC 4551 eliptična galaksija Djevica 12h 35m 38,0s +12° 15′ 50″ 12,0
NGC 4552 eliptična galaksija Djevica 12h 35m 39,9s +12° 33′ 22″ 9,8
NGC 4553 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 12h 36m 7,5s -39° 26′ 21″ 12,2
NGC 4554 dvostruka zvijezda Djevica 12h 35m 59,5s +11° 15′ 55″
NGC 4555 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 35m 41,0s +26° 31′ 26″ 12,4
NGC 4556 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 35m 45,6s +26° 54′ 33″ 13,1
NGC 4557 trostruka zvijezda Berenikina kosa 12h 35m 49,7s +27° 3′ 14″
NGC 4558 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 35m 52,6s +26° 59′ 30″ 14,7
NGC 4559 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 35m 57,8s +27° 57′ 35″ 10,0
NGC 4559A spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 36m 53,2s +27° 51′ 45″ 14,3
NGC 4559B prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 36m 53,8s +27° 44′ 55″ 14,6
NGC 4559C dio galaksije Berenikina kosa 12h 35m 51,8s +27° 55′ 57″
NGC 4560 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 34m 2,8s +7° 41′ 56″ 9,3
NGC 4561 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 36m 8,1s +19° 19′ 18″ 12,5
NGC 4562 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 35m 34,5s +25° 50′ 58″ 13,4
NGC 4563 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 36m 12,6s +26° 56′ 30″ 14,7
NGC 4564 eliptična galaksija Djevica 12h 36m 26,9s +11° 26′ 23″ 11,1
NGC 4565 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 36m 20,5s +25° 59′ 16″ 9,6
NGC 4565A prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 35m 34,5s +25° 50′ 58″ 13,4
NGC 4565B spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 35m 41,6s +26° 13′ 21″ 14,6
NGC 4565C spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 35m 41,3s +26° 17′ 12″ 15,8
NGC 4566 galaksija Veliki medvjed 12h 36m 0,2s +54° 13′ 14″ 13,1
NGC 4567 galaksija Djevica 12h 36m 32,7s +11° 15′ 28″ 11,3
NGC 4568 galaksija Djevica 12h 36m 34,2s +11° 14′ 19″ 10,8
NGC 4569 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 36m 50,0s +13° 9′ 50″ 9,5
NGC 4570 spiralna galaksija Djevica 12h 36m 53,2s +7° 14′ 49″ 10,9
NGC 4571 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 36m 56,4s +14° 13′ 3″ 11,3
NGC 4572 spiralna galaksija Zmaj 12h 35m 45,5s +74° 14′ 46″ 14,0
NGC 4573 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 12h 37m 43,7s -43° 37′ 17″ 13,0
NGC 4574 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 12h 37m 43,5s -35° 31′ 5″ 13,0
NGC 4575 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 12h 37m 51,1s -40° 32′ 15″ 12,6
NGC 4576 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 37m 33,5s +4° 22′ 3″ 13,5
NGC 4577 spiralna galaksija Djevica 12h 39m 12,4s +6° 0′ 44″ 13,2
NGC 4578 spiralna galaksija Djevica 12h 37m 30,6s +9° 33′ 20″ 11,5
NGC 4579 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 37m 43,7s +11° 49′ 6″ 9,7
NGC 4580 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 37m 48,3s +5° 22′ 5″ 11,8
NGC 4581 eliptična galaksija Djevica 12h 38m 5,1s +1° 28′ 42″ 12,5
NGC 4582 zvijezda Djevica 12h 38m 10,1s +0° 11′ 0″
NGC 4583 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 12h 38m 4,4s +33° 27′ 31″ 13,4
NGC 4584 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 38m 17,8s +13° 6′ 38″ 12,9
NGC 4585 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 38m 13,2s +28° 56′ 14″ 14,1
NGC 4586 spiralna galaksija Djevica 12h 38m 28,3s +4° 19′ 7″ 11,7
NGC 4587 spiralna galaksija Djevica 12h 38m 35,3s +2° 39′ 28″ 13,5
NGC 4588 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 38m 45,4s +6° 46′ 3″ 14,3
NGC 4589 eliptična galaksija Zmaj 12h 37m 24,6s +74° 11′ 31″ 10,7
NGC 4590 kuglasto zvjezdano jato Vodena zmija 12h 39m 28,0s -26° 44′ 32″ 7,3
NGC 4591 spiralna galaksija Djevica 12h 39m 12,4s +6° 0′ 44″ 13,2
NGC 4592 spiralna galaksija Djevica 12h 39m 18,6s -0° 31′ 53″ 11,6
NGC 4593 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 39m 39,3s -5° 20′ 38″ 10,9
NGC 4594 spiralna galaksija Djevica 12h 39m 59,3s -11° 37′ 21″ 8,0
NGC 4595 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 39m 51,7s +15° 17′ 52″ 12,1
NGC 4596 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 39m 56,0s +10° 10′ 35″ 10,4
NGC 4597 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 40m 12,3s -5° 48′ 2″ 12,0
NGC 4598 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 40m 11,9s +8° 23′ 0″ 12,7
NGC 4599 spiralna galaksija Djevica 12h 40m 26,9s +1° 11′ 48″ 12,6
NGC 4600 spiralna galaksija Djevica 12h 40m 22,9s +3° 7′ 4″ 12,7

4601-4700[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 4601 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 12h 40m 46,6s -40° 53′ 37″ 13,4
NGC 4602 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 40m 36,8s -5° 7′ 57″ 11,5
NGC 4603 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 12h 40m 55,0s -40° 58′ 34″ 11,4
NGC 4603A prečkasta spiralna galaksija Kentaur 12h 39m 36,8s -40° 44′ 23″ 13,4
NGC 4603B prečkasta spiralna galaksija Kentaur 12h 40m 29,6s -41° 4′ 12″ 14,7
NGC 4603C spiralna galaksija Kentaur 12h 40m 43,0s -40° 45′ 50″ 13,0
NGC 4603D prečkasta spiralna galaksija Kentaur 12h 42m 7,9s -40° 49′ 15″ 13,2
NGC 4604 nepravilna galaksija Djevica 12h 40m 44,9s -5° 18′ 10″ 13,8
NGC 4605 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 39m 59,3s +61° 36′ 30″ 10,3
NGC 4606 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 40m 57,5s +11° 54′ 43″ 11,8
NGC 4607 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 41m 12,2s +11° 53′ 8″ 12,8
NGC 4608 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 41m 13,2s +10° 9′ 20″ 11,0
NGC 4609 otvoreno zvjezdano jato Južni krst 12h 42m 19,8s -62° 59′ 38″ 6,9
NGC 4610 spiralna galaksija Djevica 12h 29m 37,9s +7° 49′ 26″ 12,1
NGC 4611 galaksija Berenikina kosa 12h 41m 25,4s +13° 43′ 47″ 14,3
NGC 4612 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 41m 32,8s +7° 18′ 53″ 11,5
NGC 4613 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 41m 29,0s +26° 5′ 18″ 15,2
NGC 4614 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 41m 31,6s +26° 2′ 35″ 13,3
NGC 4615 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 41m 37,5s +26° 4′ 22″ 13,1
NGC 4616 eliptična galaksija Kentaur 12h 42m 16,5s -40° 38′ 30″ 13,3
NGC 4617 spiralna galaksija Lovački psi 12h 41m 5,7s +50° 23′ 39″ 13,2
NGC 4618 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 12h 41m 33,0s +41° 9′ 4″ 10,8
NGC 4619 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 12h 41m 44,4s +35° 3′ 46″ 12,7
NGC 4620 spiralna galaksija Djevica 12h 41m 59,3s +12° 56′ 36″ 12,2
NGC 4621 eliptična galaksija Djevica 12h 42m 2,2s +11° 38′ 50″ 9,6
NGC 4622 spiralna galaksija Kentaur 12h 42m 37,6s -40° 44′ 38″ 12,5
NGC 4622A eliptična galaksija Kentaur 12h 43m 49,0s -40° 42′ 52″ 13,2
NGC 4622B spiralna galaksija Kentaur 12h 43m 50,6s -40° 43′ 4″ 14,2
NGC 4623 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 42m 10,6s +7° 40′ 35″ 12,3
NGC 4624 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 45m 6,1s +3° 3′ 19″ 10,5
NGC 4625 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 12h 41m 52,5s +41° 16′ 25″ 12,4
NGC 4626 galaksija Djevica 12h 42m 25,4s -7° 2′ 41″ 13,4
NGC 4627 eliptična galaksija Lovački psi 12h 41m 59,6s +32° 34′ 26″ 12,4
NGC 4628 spiralna galaksija Djevica 12h 42m 25,3s -6° 58′ 15″ 13,5
NGC 4629 spiralna galaksija Djevica 12h 42m 32,7s -1° 21′ 3″ 13,2
NGC 4630 nepravilna galaksija Djevica 12h 42m 31,1s +3° 57′ 31″ 12,6
NGC 4631 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 12h 42m 7,6s +32° 32′ 30″ 9,2
NGC 4632 spiralna galaksija Djevica 12h 42m 32,3s -0° 4′ 50″ 11,7
NGC 4633 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 42m 37,1s +14° 21′ 25″ 13,1
NGC 4634 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 42m 40,8s +14° 17′ 46″ 12,4
NGC 4635 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 42m 38,7s +19° 56′ 48″ 12,6
NGC 4636 eliptična galaksija Djevica 12h 42m 49,7s +2° 41′ 14″ 9,5
NGC 4637 spiralna galaksija Djevica 12h 42m 54,2s +11° 26′ 17″ 13,9
NGC 4638 eliptična galaksija Djevica 12h 42m 47,3s +11° 26′ 33″ 11,2
NGC 4639 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 42m 52,3s +13° 15′ 26″ 11,5
NGC 4640 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 42m 57,8s +12° 17′ 12″ 13,5
NGC 4640A prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 42m 57,8s +12° 17′ 12″ 13,5
NGC 4640B spiralna galaksija Djevica 12h 43m 1,5s +12° 17′ 8″ 16,2
NGC 4641 spiralna galaksija Djevica 12h 43m 7,6s +12° 3′ 5″ 13,2
NGC 4642 galaksija Djevica 12h 43m 17,6s -0° 38′ 42″ 12,9
NGC 4643 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 43m 20,1s +1° 58′ 41″ 10,8
NGC 4644 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 42m 42,6s +55° 8′ 43″ 13,9
NGC 4644A prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 42m 42,6s +55° 8′ 43″ 13,9
NGC 4644B spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 42m 52,8s +55° 8′ 44″ 15,1
NGC 4645 eliptična galaksija Kentaur 12h 44m 9,9s -41° 44′ 59″ 11,8
NGC 4645A prečkasta spiralna galaksija Kentaur 12h 43m 5,6s -41° 21′ 34″ 11,1
NGC 4645B prečkasta spiralna galaksija Kentaur 12h 43m 31,1s -41° 21′ 45″ 12,1
NGC 4646 spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 42m 52,1s +54° 51′ 24″ 13,4
NGC 4647 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 43m 32,5s +11° 34′ 58″ 11,3
NGC 4648 eliptična galaksija Zmaj 12h 41m 44,4s +74° 25′ 20″ 12,0
NGC 4649 eliptična galaksija Djevica 12h 43m 39,8s +11° 33′ 11″ 8,8
NGC 4650 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 12h 44m 19,4s -40° 43′ 55″ 11,6
NGC 4650A spiralna galaksija Kentaur 12h 44m 49,0s -40° 42′ 52″ 13,3
NGC 4650B eliptična galaksija Kentaur 12h 45m 14,9s -40° 49′ 28″ 13,5
NGC 4651 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 43m 42,5s +16° 23′ 37″ 10,8
NGC 4652 spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 43m 19,7s +58° 57′ 55″ 14,6
NGC 4653 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 43m 51,0s -0° 33′ 40″ 12,2
NGC 4654 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 43m 56,5s +13° 7′ 35″ 10,5
NGC 4655 spiralna galaksija Lovački psi 12h 43m 36,4s +41° 1′ 9″ 13,9
NGC 4656 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 12h 43m 58,1s +32° 10′ 11″ 10,5
NGC 4657 nepravilna galaksija Lovački psi 12h 44m 6,9s +32° 12′ 33″ 12,4
NGC 4658 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 44m 37,7s -10° 5′ 4″ 12,5
NGC 4659 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 44m 29,5s +13° 29′ 56″ 12,1
NGC 4660 eliptična galaksija Djevica 12h 44m 31,8s +11° 11′ 26″ 11,2
NGC 4661 eliptična galaksija Kentaur 12h 45m 14,9s -40° 49′ 28″ 13,5
NGC 4662 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 12h 44m 26,3s +37° 7′ 16″ 12,7
NGC 4663 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 44m 47,0s -10° 11′ 53″ 13,5
NGC 4664 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 45m 6,1s +3° 3′ 19″ 10,5
NGC 4665 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 45m 6,1s +3° 3′ 19″ 10,5
NGC 4666 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 45m 8,2s -0° 27′ 46″ 10,7
NGC 4667 eliptična galaksija Djevica 12h 42m 47,3s +11° 26′ 33″ 11,2
NGC 4668 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 45m 31,8s -0° 32′ 10″ 13,1
NGC 4669 spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 44m 46,7s +54° 52′ 34″ 13,2
NGC 4670 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 45m 16,9s +27° 7′ 33″ 12,7
NGC 4671 eliptična galaksija Djevica 12h 45m 47,5s -7° 4′ 11″ 12,6
NGC 4672 spiralna galaksija Kentaur 12h 46m 15,6s -41° 42′ 21″ 13,1
NGC 4673 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 45m 34,7s +27° 3′ 40″ 12,9
NGC 4674 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 46m 3,3s -8° 39′ 19″ 13,1
NGC 4675 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 45m 31,7s +54° 44′ 14″ 14,3
NGC 4676A prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 46m 10,1s +30° 43′ 57″ 13,5
NGC 4676B spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 46m 11,2s +30° 43′ 21″ 13,8
NGC 4677 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 12h 46m 57,0s -41° 34′ 57″ 12,8
NGC 4678-1 spiralna galaksija Djevica 12h 49m 42,3s -4° 34′ 47″ 14,3
NGC 4678-2 spiralna galaksija Djevica 12h 49m 41,0s -4° 34′ 49″ 13,5
NGC 4679 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 12h 47m 30,0s -39° 34′ 16″ 12,4
NGC 4680 spiralna galaksija Djevica 12h 46m 54,7s -11° 38′ 11″ 12,8
NGC 4681 spiralna galaksija Kentaur 12h 47m 28,7s -43° 20′ 5″ 12,5
NGC 4682 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 47m 15,5s -10° 3′ 50″ 12,2
NGC 4683 eliptična galaksija Kentaur 12h 47m 42,2s -41° 31′ 44″ 12,7
NGC 4684 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 47m 17,6s -2° 43′ 37″ 11,4
NGC 4685 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 47m 11,4s +19° 27′ 53″ 12,6
NGC 4686 spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 46m 39,7s +54° 32′ 4″ 12,6
NGC 4687 eliptična galaksija Lovački psi 12h 47m 23,8s +35° 21′ 7″ 13,2
NGC 4688 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 47m 46,5s +4° 20′ 9″ 11,9
NGC 4689 galaksija Berenikina kosa 12h 47m 45,7s +13° 45′ 44″ 11,0
NGC 4690 eliptična galaksija Djevica 12h 47m 55,5s -1° 39′ 22″ 12,9
NGC 4691 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 48m 13,4s -3° 19′ 57″ 11,1
NGC 4692 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 47m 55,2s +27° 13′ 20″ 12,5
NGC 4693 spiralna galaksija Zmaj 12h 47m 9,0s +71° 10′ 34″ 13,4
NGC 4694 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 48m 14,9s +10° 59′ 2″ 11,4
NGC 4695 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 47m 32,0s +54° 22′ 28″ 13,5
NGC 4696 eliptična galaksija Kentaur 12h 48m 49,1s -41° 18′ 42″ 10,4
NGC 4696A prečkasta spiralna galaksija Kentaur 12h 46m 55,5s -41° 29′ 51″ 13,6
NGC 4696B eliptična galaksija Kentaur 12h 47m 21,7s -41° 14′ 14″ 11,6
NGC 4696C spiralna galaksija Kentaur 12h 48m 2,6s -40° 49′ 10″ 13,7
NGC 4696D prečkasta spiralna galaksija Kentaur 12h 48m 21,4s -41° 42′ 52″ 12,8
NGC 4696E prečkasta spiralna galaksija Kentaur 12h 48m 26,1s -40° 56′ 7″ 13,4
NGC 4697 eliptična galaksija Djevica 12h 48m 35,8s -5° 48′ 0″ 9,2
NGC 4698 spiralna galaksija Djevica 12h 48m 23,0s +8° 29′ 18″ 10,6
NGC 4699 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 49m 2,2s -8° 39′ 50″ 9,5
NGC 4700 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 49m 7,8s -11° 24′ 42″ 11,9

4701-4800[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 4701 spiralna galaksija Djevica 12h 49m 11,4s +3° 23′ 20″ 12,4
NGC 4702 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 47m 55,2s +27° 13′ 20″ 12,5
NGC 4703 spiralna galaksija Djevica 12h 49m 18,9s -9° 6′ 30″ 13,2
NGC 4704 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 12h 48m 46,4s +41° 55′ 16″ 13,7
NGC 4705 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 49m 24,9s -5° 11′ 43″ 11,7
NGC 4706 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 12h 49m 54,0s -41° 16′ 46″ 12,8
NGC 4707 spiralna galaksija Lovački psi 12h 48m 23,2s +51° 9′ 48″ 12,9
NGC 4708 spiralna galaksija Djevica 12h 49m 41,6s -11° 5′ 37″ 13,1
NGC 4709 eliptična galaksija Kentaur 12h 50m 3,9s -41° 22′ 57″ 10,9
NGC 4710 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 49m 38,7s +15° 9′ 53″ 11,0
NGC 4711 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 12h 48m 45,7s +35° 19′ 58″ 13,4
NGC 4712 galaksija Berenikina kosa 12h 49m 34,1s +25° 28′ 11″ 12,8
NGC 4713 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 49m 57,6s +5° 18′ 40″ 11,7
NGC 4714 eliptična galaksija Gavran 12h 50m 19,2s -13° 19′ 28″ 12,7
NGC 4715 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 49m 57,8s +27° 49′ 22″ 13,1
NGC 4716 spiralna galaksija Djevica 12h 50m 33,1s -9° 27′ 3″ 12,9
NGC 4717 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 50m 34,5s -9° 27′ 46″ 14,2
NGC 4718 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 50m 32,5s -5° 16′ 55″ 13,4
NGC 4719 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 12h 50m 8,6s +33° 9′ 33″ 13,2
NGC 4720 eliptična galaksija Djevica 12h 50m 42,6s -4° 9′ 21″ 13,3
NGC 4721 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 50m 19,8s +27° 19′ 29″ 14,5
NGC 4722 spiralna galaksija Gavran 12h 51m 32,3s -13° 19′ 48″ 12,8
NGC 4723 spiralna galaksija Gavran 12h 51m 3,0s -13° 14′ 12″ 14,5
NGC 4724 eliptična galaksija Gavran 12h 50m 53,6s -14° 19′ 56″ 12,7
NGC 4725 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 50m 26,5s +25° 30′ 0″ 9,4
NGC 4726 spiralna galaksija Gavran 12h 50m 46,0s -14° 16′ 4″ 14,8
NGC 4727 prečkasta spiralna galaksija Gavran 12h 50m 57,2s -14° 19′ 59″ 11,8
NGC 4728 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 50m 28,0s +27° 26′ 7″ 13,5
NGC 4728A eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 50m 28,0s +27° 26′ 7″ 13,5
NGC 4728B galaksija Berenikina kosa 12h 50m 37,4s +27° 25′ 31″ 13,9
NGC 4728C spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 50m 36,9s +27° 29′ 1″ 15,0
NGC 4729 eliptična galaksija Kentaur 12h 51m 46,2s -41° 7′ 56″ 12,3
NGC 4730 eliptična galaksija Kentaur 12h 52m 0,5s -41° 8′ 49″ 12,8
NGC 4731 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 51m 1,0s -6° 23′ 33″ 11,5
NGC 4731A nepravilna galaksija Djevica 12h 51m 13,1s -6° 33′ 35″ 12,8
NGC 4732 eliptična galaksija Veliki medvjed 12h 50m 7,0s +52° 51′ 0″ 13,9
NGC 4733 eliptična galaksija Djevica 12h 51m 6,7s +10° 54′ 43″ 11,9
NGC 4734 spiralna galaksija Djevica 12h 51m 12,8s +4° 51′ 31″ 13,5
NGC 4735 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 51m 1,9s +28° 55′ 41″ 14,6
NGC 4736 spiralna galaksija Lovački psi 12h 50m 53,1s +41° 7′ 17″ 8,2
NGC 4737 spiralna galaksija Lovački psi 12h 50m 52,9s +34° 9′ 26″ 14,3
NGC 4738 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 51m 8,9s +28° 47′ 18″ 13,4
NGC 4739 eliptična galaksija Djevica 12h 51m 37,1s -8° 24′ 35″ 12,5
NGC 4740 prečkasta spiralna galaksija Gavran 12h 50m 57,2s -14° 19′ 59″ 11,8
NGC 4741 spiralna galaksija Lovački psi 12h 50m 59,4s +47° 40′ 18″ 13,7
NGC 4742 eliptična galaksija Djevica 12h 51m 48,0s -10° 27′ 17″ 11,3
NGC 4743 spiralna galaksija Kentaur 12h 52m 15,6s -41° 23′ 24″ 12,4
NGC 4744 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 12h 52m 19,5s -41° 3′ 38″ 12,7
NGC 4745 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 51m 26,1s +27° 25′ 18″ 15,1
NGC 4745A prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 51m 26,1s +27° 25′ 18″ 15,1
NGC 4745B spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 51m 22,0s +27° 26′ 39″ 14,8
NGC 4746 spiralna galaksija Djevica 12h 51m 55,2s +12° 4′ 59″ 12,6
NGC 4747 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 51m 45,4s +25° 46′ 26″ 12,4
NGC 4748 spiralna galaksija Gavran 12h 52m 12,6s -13° 24′ 49″ 13,7
NGC 4749 spiralna galaksija Zmaj 12h 51m 12,2s +71° 38′ 6″ 13,5
NGC 4750 spiralna galaksija Zmaj 12h 50m 6,5s +72° 52′ 28″ 11,2
NGC 4751 eliptična galaksija Kentaur 12h 52m 50,6s -42° 39′ 36″ 11,2
NGC 4752 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 51m 29,1s +13° 46′ 57″ 14,5
NGC 4753 spiralna galaksija Djevica 12h 52m 22,1s -1° 12′ 0″ 10,0
NGC 4754 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 52m 17,6s +11° 18′ 50″ 10,6
NGC 4755 otvoreno zvjezdano jato Južni krst 12h 53m 39,0s -60° 21′ 42″ 4,2
NGC 4756 eliptična galaksija Gavran 12h 52m 52,2s -15° 24′ 45″ 12,4
NGC 4757 spiralna galaksija Djevica 12h 52m 49,9s -10° 18′ 39″ 13,7
NGC 4758 nepravilna galaksija Berenikina kosa 12h 52m 43,9s +15° 50′ 55″ 13,3
NGC 4759A spiralna galaksija Djevica 12h 53m 4,5s -9° 11′ 59″ 13,0
NGC 4759B spiralna galaksija Djevica 12h 53m 5,7s -9° 12′ 14″ 12,5
NGC 4760 eliptična galaksija Djevica 12h 53m 7,2s -10° 29′ 41″ 11,4
NGC 4761 eliptična galaksija Djevica 12h 53m 9,7s -9° 11′ 51″ 13,8
NGC 4762 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 52m 55,9s +11° 13′ 50″ 10,3
NGC 4763 prečkasta spiralna galaksija Gavran 12h 53m 27,1s -17° 0′ 21″ 12,4
NGC 4764 eliptična galaksija Djevica 12h 53m 6,7s -9° 15′ 27″ 15,1
NGC 4765 spiralna galaksija Djevica 12h 53m 14,6s +4° 27′ 47″ 13,0
NGC 4766 spiralna galaksija Djevica 12h 53m 8,2s -10° 22′ 43″ 14,4
NGC 4767 eliptična galaksija Kentaur 12h 53m 52,9s -39° 42′ 52″ 11,5
NGC 4767A spiralna galaksija Kentaur 12h 53m 1,3s -39° 50′ 9″ 15,7
NGC 4767B prečkasta spiralna galaksija Kentaur 12h 54m 44,9s -39° 51′ 11″ 13,1
NGC 4768 zvijezda Djevica 12h 53m 17,2s -9° 31′ 54″
NGC 4769 zvijezda Djevica 12h 53m 18,0s -9° 32′ 11″
NGC 4770 spiralna galaksija Djevica 12h 53m 32,2s -9° 32′ 28″ 12,7
NGC 4771 spiralna galaksija Djevica 12h 53m 20,9s +1° 16′ 12″ 12,3
NGC 4772 spiralna galaksija Djevica 12h 53m 29,0s +2° 10′ 7″ 11,0
NGC 4773-1 eliptična galaksija Djevica 12h 53m 35,9s -8° 38′ 18″ 12,7
NGC 4773-2 eliptična galaksija Djevica 12h 53m 35,8s -8° 38′ 43″ 14,9
NGC 4774 prstenasta galaksija Lovački psi 12h 53m 6,6s +36° 49′ 8″ 14,3
NGC 4775 spiralna galaksija Djevica 12h 53m 45,9s -6° 37′ 22″ 11,1
NGC 4776 spiralna galaksija Djevica 12h 53m 4,5s -9° 11′ 59″ 13,0
NGC 4777 spiralna galaksija Djevica 12h 53m 58,5s -8° 46′ 31″ 13,1
NGC 4778 spiralna galaksija Djevica 12h 53m 5,7s -9° 12′ 14″ 12,5
NGC 4779 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 53m 50,7s +9° 42′ 33″ 12,6
NGC 4780 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 54m 5,2s -8° 37′ 15″ 13,4
NGC 4780A spiralna galaksija Djevica 12h 54m 3,1s -8° 39′ 12″ 14,8
NGC 4781 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 54m 23,6s -10° 32′ 10″ 11,1
NGC 4782 eliptična galaksija Gavran 12h 54m 35,8s -12° 34′ 9″ 11,7
NGC 4783 eliptična galaksija Gavran 12h 54m 36,4s -12° 33′ 29″ 11,6
NGC 4784 spiralna galaksija Djevica 12h 54m 37,0s -10° 36′ 46″ 13,6
NGC 4785 spiralna galaksija Kentaur 12h 53m 27,1s -48° 44′ 59″ 12,4
NGC 4786 eliptična galaksija Djevica 12h 54m 32,3s -6° 51′ 33″ 11,7
NGC 4787 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 54m 5,8s +27° 4′ 6″ 14,4
NGC 4788 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 54m 16,2s +27° 18′ 11″ 14,4
NGC 4789 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 54m 19,2s +27° 4′ 4″ 12,1
NGC 4789A nepravilna galaksija Berenikina kosa 12h 54m 5,5s +27° 8′ 50″ 13,6
NGC 4790 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 54m 51,9s -10° 14′ 52″ 12,4
NGC 4791 spiralna galaksija Djevica 12h 54m 43,9s +8° 3′ 13″ 14,1
NGC 4792 spiralna galaksija Gavran 12h 55m 3,6s -12° 29′ 48″ 14,2
NGC 4793 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 54m 40,7s +28° 56′ 17″ 11,6
NGC 4794 prečkasta spiralna galaksija Gavran 12h 55m 10,4s -12° 36′ 33″ 13,6
NGC 4795 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 55m 2,8s +8° 3′ 58″ 12,1
NGC 4796 kompaktna galaksija Djevica 12h 55m 4,6s +8° 4′ 1″ 14,5
NGC 4797 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 54m 55,3s +27° 24′ 46″ 13,2
NGC 4798 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 54m 55,3s +27° 24′ 46″ 13,2
NGC 4799 spiralna galaksija Djevica 12h 55m 15,4s +2° 53′ 48″ 13,4
NGC 4800 spiralna galaksija Lovački psi 12h 54m 37,8s +46° 31′ 53″ 11,6

4801-4900[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 4801 spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 54m 37,6s +53° 5′ 26″ 14,2
NGC 4802 spiralna galaksija Gavran 12h 55m 49,6s -12° 3′ 17″ 11,4
NGC 4803 kompaktna galaksija Djevica 12h 55m 33,7s +8° 14′ 24″ 14,1
NGC 4804 spiralna galaksija Gavran 12h 55m 49,6s -12° 3′ 17″ 11,4
NGC 4805 zvijezda Berenikina kosa 12h 55m 24,3s +27° 58′ 49″
NGC 4806 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 12h 56m 12,4s -29° 30′ 10″ 12,8
NGC 4807 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 55m 29,3s +27° 31′ 16″ 13,5
NGC 4807A eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 55m 30,8s +27° 32′ 38″ 15,2
NGC 4808 spiralna galaksija Djevica 12h 55m 48,9s +4° 18′ 13″ 11,7
NGC 4809 nepravilna galaksija Djevica 12h 54m 50,9s +2° 39′ 10″ 13,8
NGC 4810 nepravilna galaksija Djevica 12h 54m 51,2s +2° 38′ 27″ 14,3
NGC 4811 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 12h 56m 52,3s -41° 47′ 51″ 13,1
NGC 4812 spiralna galaksija Kentaur 12h 56m 52,6s -41° 48′ 49″ 12,9
NGC 4813 spiralna galaksija Djevica 12h 56m 36,0s -6° 49′ 5″ 13,1
NGC 4814 spiralna galaksija Veliki medvjed 12h 55m 21,8s +58° 20′ 40″ 12,2
NGC 4815 otvoreno zvjezdano jato Mušica 12h 57m 58,3s -64° 57′ 42″ 8,6
NGC 4816 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 56m 12,3s +27° 44′ 43″ 12,8
NGC 4817 kompaktna galaksija Berenikina kosa 12h 56m 29,6s +27° 56′ 25″ 14,7
NGC 4818 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 56m 48,9s -8° 31′ 30″ 11,1
NGC 4819 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 56m 28,0s +26° 59′ 13″ 13,2
NGC 4820 spiralna galaksija Djevica 12h 57m 0,5s -13° 43′ 8″ 13,9
NGC 4821 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 56m 29,3s +26° 57′ 25″ 14,5
NGC 4822 eliptična galaksija Djevica 12h 57m 3,6s -10° 45′ 44″ 13,3
NGC 4823 spiralna galaksija Djevica 12h 57m 25,6s -13° 41′ 54″ 14,7
NGC 4824 zvijezda Berenikina kosa 12h 56m 36,2s +27° 26′ 1″
NGC 4825 eliptična galaksija Djevica 12h 57m 12,2s -13° 39′ 52″ 11,7
NGC 4826 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 56m 43,8s +21° 40′ 59″ 8,5
NGC 4827 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 56m 43,7s +27° 10′ 43″ 12,9
NGC 4828 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 56m 42,8s +28° 1′ 15″ 14,2
NGC 4829 eliptična galaksija Djevica 12h 57m 24,5s -13° 44′ 14″ 14,8
NGC 4830 eliptična galaksija Djevica 12h 57m 27,9s -19° 41′ 28″ 12,1
NGC 4831 eliptična galaksija Vodena zmija 12h 57m 36,6s -27° 17′ 31″ 12,5
NGC 4832 spiralna galaksija Kentaur 12h 57m 47,4s -39° 45′ 43″ 11,1
NGC 4833 kuglasto zvjezdano jato Mušica 12h 59m 35,0s -70° 52′ 27″ 8,4
NGC 4834 galaksija Lovački psi 12h 56m 25,1s +52° 17′ 45″ 14,8
NGC 4835 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 12h 58m 7,7s -46° 15′ 54″ 11,6
NGC 4835A spiralna galaksija Kentaur 12h 57m 13,0s -46° 22′ 38″ 13,4
NGC 4836 spiralna galaksija Djevica 12h 57m 34,2s -12° 44′ 37″ 13,4
NGC 4837-1 pekulijarna galaksija Lovački psi 12h 56m 47,8s +48° 17′ 46″ 13,4
NGC 4837-2 spiralna galaksija Lovački psi 12h 56m 49,8s +48° 18′ 0″ 13,8
NGC 4838 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 57m 56,1s -13° 3′ 37″ 13,0
NGC 4839 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 57m 24,4s +27° 29′ 51″ 12,1
NGC 4840 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 57m 32,8s +27° 36′ 38″ 13,7
NGC 4841A eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 57m 32,0s +28° 28′ 35″ 13,1
NGC 4841B eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 57m 34,0s +28° 28′ 56″ 13,0
NGC 4842A eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 57m 36,0s +27° 29′ 35″ 14,0
NGC 4842B eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 57m 36,4s +27° 29′ 4″ 15,1
NGC 4843 spiralna galaksija Djevica 12h 58m 0,9s -3° 37′ 17″ 13,0
NGC 4844 zvijezda Djevica 12h 58m 8,4s -13° 4′ 46″
NGC 4845 spiralna galaksija Djevica 12h 58m 0,9s +1° 34′ 32″ 11,2
NGC 4846 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 12h 57m 47,7s +36° 22′ 12″ 13,6
NGC 4847 eliptična galaksija Djevica 12h 58m 28,9s -13° 8′ 28″ 14,3
NGC 4848 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 58m 5,7s +28° 14′ 33″ 13,7
NGC 4849 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 58m 12,7s +26° 23′ 47″ 12,9
NGC 4849A galaksija Berenikina kosa 12h 58m 13,9s +26° 25′ 34″ 15,1
NGC 4850 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 58m 21,7s +27° 58′ 6″ 14,2
NGC 4851-1 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 58m 21,8s +28° 8′ 52″ 14,2
NGC 4851-2 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 58m 22,3s +28° 9′ 7″ 15,0
NGC 4852 otvoreno zvjezdano jato Kentaur 13h 0m 9,0s -59° 36′ 48″ 8,9
NGC 4853 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 58m 35,4s +27° 35′ 45″ 13,6
NGC 4854 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 58m 47,6s +27° 40′ 27″ 13,9
NGC 4855 eliptična galaksija Djevica 12h 59m 18,4s -13° 13′ 50″ 12,9
NGC 4856 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 59m 21,1s -15° 2′ 32″ 10,5
NGC 4857 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 12h 57m 18,1s +70° 12′ 11″ 13,8
NGC 4858 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 59m 2,3s +28° 6′ 55″ 15,2
NGC 4859 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 59m 1,9s +26° 48′ 56″ 13,6
NGC 4860 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 59m 4,0s +28° 7′ 24″ 13,5
NGC 4861 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 12h 59m 1,8s +34° 51′ 43″ 13,5
NGC 4862 prečkasta spiralna galaksija Djevica 12h 59m 30,8s -14° 7′ 55″ 14,2
NGC 4863 spiralna galaksija Djevica 12h 59m 42,5s -14° 1′ 46″ 13,7
NGC 4864 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 59m 13,2s +27° 58′ 35″ 13,6
NGC 4865 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 59m 20,0s +28° 5′ 3″ 13,7
NGC 4866 spiralna galaksija Djevica 12h 59m 27,0s +14° 10′ 17″ 11,2
NGC 4867 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 59m 15,5s +27° 58′ 14″ 14,5
NGC 4868 spiralna galaksija Lovački psi 12h 59m 9,0s +37° 18′ 34″ 12,2
NGC 4869 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 59m 23,5s +27° 54′ 41″ 13,8
NGC 4870 spiralna galaksija Lovački psi 12h 59m 17,8s +37° 2′ 54″ 14,6
NGC 4871 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 59m 30,1s +27° 57′ 23″ 14,2
NGC 4872 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 59m 35,8s +27° 57′ 34″ 11,7
NGC 4873 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 59m 32,9s +27° 59′ 0″ 14,1
NGC 4874 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 59m 34,3s +27° 56′ 48″ 14,4
NGC 4875 spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 59m 38,1s +27° 54′ 27″ 14,7
NGC 4876 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 59m 44,6s +27° 54′ 44″ 14,4
NGC 4877 spiralna galaksija Djevica 13h 0m 26,4s -15° 16′ 58″ 12,4
NGC 4878 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 0m 20,1s -6° 6′ 14″ 12,9
NGC 4879 zvijezda Djevica 13h 0m 25,6s -6° 6′ 40″ 15,5
NGC 4880 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 0m 10,5s +12° 29′ 0″ 11,4
NGC 4881 eliptična galaksija Berenikina kosa 12h 59m 57,9s +28° 14′ 47″ 13,6
NGC 4882 eliptična galaksija Berenikina kosa 13h 0m 4,6s +27° 59′ 11″ 13,9
NGC 4883 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 12h 59m 56,2s +28° 2′ 3″ 14,3
NGC 4884 eliptična galaksija Berenikina kosa 13h 0m 8,3s +27° 58′ 35″ 11,5
NGC 4885 spiralna galaksija Djevica 13h 0m 33,8s -6° 51′ 11″ 14,0
NGC 4886 eliptična galaksija Berenikina kosa 13h 0m 4,6s +27° 59′ 11″ 13,9
NGC 4887 spiralna galaksija Djevica 13h 0m 39,3s -14° 40′ 0″ 13,6
NGC 4888 spiralna galaksija Djevica 13h 0m 36,2s -6° 4′ 32″ 13,4
NGC 4889 eliptična galaksija Berenikina kosa 13h 0m 8,3s +27° 58′ 35″ 11,5
NGC 4890 spiralna galaksija Djevica 13h 0m 38,9s -4° 36′ 14″ 13,2
NGC 4891 zvijezda Djevica 13h 0m 47,0s -13° 25′ 35″
NGC 4892 spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 0m 3,6s +26° 53′ 53″ 14,0
NGC 4893A spiralna galaksija Lovački psi 12h 59m 59,9s +37° 11′ 14″ 15,0
NGC 4893 spiralna galaksija Lovački psi 12h 59m 59,6s +37° 11′ 38″ 14,3
NGC 4894 spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 0m 16,7s +27° 58′ 1″ 15,2
NGC 4895 spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 0m 18,0s +28° 12′ 6″ 13,2
NGC 4895A eliptična galaksija Berenikina kosa 13h 0m 9,3s +28° 10′ 12″ 15,0
NGC 4896 eliptična galaksija Berenikina kosa 13h 0m 30,9s +28° 20′ 47″ 13,9
NGC 4897 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 0m 52,9s -13° 26′ 56″ 11,8
NGC 4898-1 eliptična galaksija Berenikina kosa 13h 0m 17,7s +27° 57′ 18″ 13,5
NGC 4898-2 eliptična galaksija Berenikina kosa 13h 0m 18,2s +27° 57′ 20″ 13,6
NGC 4899 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 0m 56,5s -13° 56′ 43″ 11,9
NGC 4900 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 0m 39,0s +2° 30′ 4″ 11,4

4901-5000[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 4901 spiralna galaksija Lovački psi 12h 59m 56,3s +47° 12′ 22″ 14,5
NGC 4902 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 0m 59,6s -14° 30′ 50″ 10,9
NGC 4903 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 13h 1m 22,7s -30° 56′ 6″ 12,9
NGC 4904 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 0m 58,5s -0° 1′ 37″ 12,0
NGC 4905 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 13h 1m 30,6s -30° 52′ 3″ 13,3
NGC 4906 eliptična galaksija Berenikina kosa 13h 0m 39,8s +27° 55′ 26″ 14,1
NGC 4907 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 0m 48,8s +28° 9′ 25″ 13,6
NGC 4908 eliptična galaksija Berenikina kosa 13h 0m 54,4s +28° 0′ 25″ 13,2
NGC 4909 spiralna galaksija Kentaur 13h 2m 1,7s -42° 46′ 18″ 12,7
NGC 4910 nepostoji Djevica 13h 1m 20,8s +1° 37′ 33″
NGC 4911 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 0m 56,3s +27° 47′ 25″ 12,8
NGC 4911A spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 0m 54,0s +27° 47′ 4″ 14,9
NGC 4912 nepostoji Lovački psi 13h 0m 46,0s +37° 22′ 42″
NGC 4913 nepostoji Lovački psi 13h 0m 46,5s +37° 20′ 40″
NGC 4914 eliptična galaksija Lovački psi 13h 0m 42,9s +37° 18′ 53″ 11,6
NGC 4915 eliptična galaksija Djevica 13h 1m 28,1s -4° 32′ 46″ 12,1
NGC 4916 nepostoji Lovački psi 13h 0m 54,5s +37° 21′ 40″
NGC 4917 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 0m 55,5s +47° 13′ 21″ 13,8
NGC 4918 spiralna galaksija Djevica 13h 1m 50,7s -4° 30′ 2″ 14,4
NGC 4919 spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 1m 17,6s +27° 48′ 31″ 14,1
NGC 4920 nepravilna galaksija Djevica 13h 2m 4,2s -11° 22′ 42″ 13,5
NGC 4921 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 1m 26,3s +27° 53′ 8″ 12,2
NGC 4922-2 spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 1m 25,3s +29° 18′ 47″ 14,2
NGC 4922-1 eliptična galaksija Berenikina kosa 13h 1m 24,7s +29° 18′ 28″ 13,0
NGC 4923 eliptična galaksija Berenikina kosa 13h 1m 31,8s +27° 50′ 49″ 13,7
NGC 4924 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 2m 12,9s -14° 58′ 9″ 12,8
NGC 4925 spiralna galaksija Djevica 13h 2m 7,3s -7° 42′ 38″ 13,1
NGC 4926 eliptična galaksija Berenikina kosa 13h 1m 53,9s +27° 37′ 28″ 13,0
NGC 4926A prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 2m 8,1s +27° 38′ 53″ 14,2
NGC 4926B prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 2m 0,9s +27° 39′ 13″ 15,3
NGC 4927 eliptična galaksija Berenikina kosa 13h 1m 57,6s +28° 0′ 22″ 13,8
NGC 4928 galaksija Djevica 13h 3m 0,5s -8° 5′ 5″ 12,5
NGC 4929 eliptična galaksija Berenikina kosa 13h 2m 44,5s +28° 2′ 43″ 13,4
NGC 4930 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 13h 4m 5,1s -41° 24′ 41″ 11,1
NGC 4931 spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 3m 1,1s +28° 1′ 55″ 13,5
NGC 4932 spiralna galaksija Lovački psi 13h 2m 37,5s +50° 26′ 21″ 13,6
NGC 4933 spiralna galaksija Djevica 13h 3m 56,7s -11° 29′ 51″ 11,7
NGC 4933A spiralna galaksija Djevica 13h 3m 56,7s -11° 29′ 51″ 11,7
NGC 4933B eliptična galaksija Djevica 13h 3m 54,5s -11° 30′ 18″ 14,2
NGC 4933C spiralna galaksija Djevica 13h 4m 1,2s -11° 29′ 27″ 15,3
NGC 4934 spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 3m 16,3s +28° 1′ 48″ 14,4
NGC 4935 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 3m 21,2s +14° 22′ 41″ 13,0
NGC 4936 eliptična galaksija Kentaur 13h 4m 17,0s -30° 31′ 36″ 10,7
NGC 4937 grupa zvijezda Kentaur 13h 4m 51,9s -47° 13′ 8″
NGC 4938 spiralna galaksija Lovački psi 13h 2m 57,4s +51° 19′ 9″ 14,3
NGC 4939 galaksija Djevica 13h 4m 14,3s -10° 20′ 24″ 11,3
NGC 4940 spiralna galaksija Kentaur 13h 5m 0,2s -47° 14′ 13″ 12,3
NGC 4941 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 4m 13,0s -5° 33′ 5″ 11,1
NGC 4942 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 4m 19,0s -7° 38′ 56″ 13,0
NGC 4943 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 3m 45,0s +28° 5′ 1″ 14,4
NGC 4944 spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 3m 50,0s +28° 11′ 7″ 12,9
NGC 4945 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 13h 5m 26,1s -49° 27′ 46″ 8,4
NGC 4945A prečkasta spiralna galaksija Kentaur 13h 6m 33,7s -49° 41′ 30″ 12,4
NGC 4946 eliptična galaksija Kentaur 13h 5m 29,2s -43° 35′ 30″ 12,4
NGC 4947 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 13h 5m 20,2s -35° 20′ 13″ 11,9
NGC 4947A prečkasta spiralna galaksija Kentaur 13h 4m 20,7s -35° 13′ 42″ 14,5
NGC 4948 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 4m 55,8s -7° 56′ 47″ 13,2
NGC 4948A prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 5m 5,8s -8° 9′ 38″ 13,5
NGC 4949 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 4m 18,1s +29° 1′ 45″ 14,9
NGC 4950 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 13h 5m 36,4s -43° 30′ 1″ 13,9
NGC 4951 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 5m 7,5s -6° 29′ 39″ 11,9
NGC 4952 eliptična galaksija Berenikina kosa 13h 4m 58,5s +29° 7′ 21″ 12,4
NGC 4953-1 spiralna galaksija Kentaur 13h 6m 10,3s -37° 35′ 10″ 12,9
NGC 4953-2 spiralna galaksija Kentaur 13h 6m 8,1s -37° 35′ 49″ 14,8
NGC 4954 spiralna galaksija Zmaj 13h 2m 19,3s +75° 24′ 17″ 13,2
NGC 4955 eliptična galaksija Vodena zmija 13h 6m 4,8s -29° 45′ 16″ 12,2
NGC 4956 spiralna galaksija Lovački psi 13h 5m 1,0s +35° 10′ 40″ 12,4
NGC 4957 eliptična galaksija Berenikina kosa 13h 5m 12,5s +27° 34′ 10″ 13,0
NGC 4958 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 5m 48,9s -8° 1′ 12″ 10,7
NGC 4959 spiralna galaksija Lovački psi 13h 5m 41,0s +33° 10′ 46″ 14,5
NGC 4960 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 5m 47,8s +27° 44′ 3″ 13,6
NGC 4961 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 5m 47,8s +27° 44′ 3″ 13,6
NGC 4962 eliptična galaksija Berenikina kosa 13h 4m 58,5s +29° 7′ 21″ 12,4
NGC 4963 spiralna galaksija Lovački psi 13h 5m 51,9s +41° 43′ 17″ 13,3
NGC 4964 spiralna galaksija Veliki medvjed 13h 5m 24,8s +56° 19′ 23″ 13,3
NGC 4965 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 13h 7m 9,2s -28° 13′ 42″ 12,2
NGC 4966 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 6m 17,3s +29° 3′ 46″ 13,3
NGC 4967 eliptična galaksija Veliki medvjed 13h 5m 36,4s +53° 33′ 52″ 14,2
NGC 4968 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 13h 7m 6,0s -23° 40′ 37″ 12,8
NGC 4969-1 eliptična galaksija Djevica 13h 7m 2,4s +13° 38′ 12″ 13,9
NGC 4969-2 spiralna galaksija Djevica 13h 7m 3,3s +13° 38′ 12″ 14,7
NGC 4970 spiralna galaksija Vodena zmija 13h 7m 33,6s -24° 0′ 32″ 12,2
NGC 4971 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 6m 54,9s +28° 32′ 55″ 13,5
NGC 4972 spiralna galaksija Zmaj 13h 2m 19,3s +75° 24′ 17″ 13,2
NGC 4973 eliptična galaksija Veliki medvjed 13h 5m 32,1s +53° 41′ 8″ 13,9
NGC 4974 spiralna galaksija Veliki medvjed 13h 5m 55,9s +53° 39′ 33″ 13,2
NGC 4975 spiralna galaksija Djevica 13h 7m 50,3s -5° 1′ 3″ 13,9
NGC 4976 eliptična galaksija Kentaur 13h 8m 37,4s -49° 30′ 21″ 10,0
NGC 4977 spiralna galaksija Veliki medvjed 13h 6m 4,4s +55° 39′ 24″ 13,8
NGC 4978 spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 7m 50,4s +18° 24′ 58″ 13,1
NGC 4979 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 7m 42,8s +24° 48′ 40″ 13,9
NGC 4980 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 13h 9m 10,1s -28° 38′ 30″ 12,9
NGC 4981 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 8m 48,7s -6° 46′ 39″ 11,3
NGC 4982 četverostruka zvijezda Djevica 13h 8m 46,1s -10° 35′ 17″
NGC 4983 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 8m 27,4s +28° 19′ 15″ 14,0
NGC 4984 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 8m 57,1s -15° 30′ 57″ 11,3
NGC 4985 spiralna galaksija Lovački psi 13h 8m 12,0s +41° 40′ 37″ 13,7
NGC 4986 prečkasta spiralna galaksija Lovački psi 13h 8m 24,5s +35° 12′ 19″ 13,2
NGC 4987 eliptična galaksija Lovački psi 13h 7m 59,0s +51° 55′ 46″ 13,4
NGC 4988 spiralna galaksija Kentaur 13h 9m 54,2s -43° 6′ 20″ 13,1
NGC 4989 spiralna galaksija Djevica 13h 9m 16,0s -5° 23′ 47″ 13,3
NGC 4990 spiralna galaksija Djevica 13h 9m 17,3s -5° 16′ 21″ 13,9
NGC 4991 spiralna galaksija Djevica 13h 9m 15,2s +2° 20′ 54″ 14,7
NGC 4992 spiralna galaksija Djevica 13h 9m 5,7s +11° 38′ 3″ 13,4
NGC 4993 eliptična galaksija Vodena zmija 13h 9m 47,6s -23° 23′ 2″ 12,4
NGC 4994 eliptična galaksija Vodena zmija 13h 9m 47,6s -23° 23′ 2″ 12,4
NGC 4995 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 9m 40,6s -7° 49′ 59″ 11,1
NGC 4996 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 9m 31,8s +0° 51′ 27″ 12,6
NGC 4997 eliptična galaksija Djevica 13h 9m 51,6s -16° 30′ 55″ 12,9
NGC 4998 spiralna galaksija Lovački psi 13h 8m 10,3s +50° 39′ 52″ 14,5
NGC 4999 prečkasta spiralna galaksija Djevica 13h 9m 33,2s +1° 40′ 21″ 11,8
NGC 5000 prečkasta spiralna galaksija Berenikina kosa 13h 9m 47,5s +28° 54′ 24″ 13,2

Reference[uredi - уреди | uredi izvor]

  1. ((en))((de)) "Wolfgang Steinicke-ov revizirani NGC i IC katalog". http://www.klima-luft.de/steinicke/ngcic/ngcic_e.htm. pristupljeno 10. 4. 2013.