Popis NGC objekata (3001-4000)

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Merge-arrows 2.svg Predloženo je da se ovaj članak spoji s člankom Popis NGC objekata (3000-3999).
Molimo vas da svoje mišljenje o ovom prijedlogu iznesete na stranici za razgovor.

Ovdje je dat spisak objekata dalekog svemira iz Novog općeg kataloga za NGC objekte 3001-4000. Podaci su bazirani na revizirani NGC i IC katalog koji je napravio Wolfgang Steinicke.[1]

3001-3100[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 3001 prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 9h 46m 18,5s -30° 26′ 13″ 11,9
NGC 3002 zvijezda Veliki medvjed 9h 48m 57,1s +44° 3′ 24″
NGC 3003 prečkasta spiralna galaksija Mali lav 9h 48m 35,9s +33° 25′ 19″ 11,9
NGC 3004 zvijezda Veliki medvjed 9h 49m 2,1s +44° 6′ 42″
NGC 3005 spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 49m 14,9s +44° 7′ 50″ 14,9
NGC 3006 spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 49m 17,2s +44° 1′ 32″ 14,9
NGC 3007 spiralna galaksija Sekstant 9h 47m 45,5s -6° 26′ 16″ 13,4
NGC 3008 spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 49m 34,1s +44° 6′ 10″ 14,5
NGC 3009 spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 50m 11,2s +44° 17′ 43″ 13,6
NGC 3010A spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 50m 34,5s +44° 19′ 25″ 14,6
NGC 3010B spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 50m 33,2s +44° 18′ 53″ 14,5
NGC 3010C spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 50m 39,4s +44° 19′ 51″ 15,0
NGC 3011 spiralna galaksija Lav 9h 49m 41,1s +32° 13′ 18″ 13,3
NGC 3012 eliptična galaksija Mali lav 9h 49m 52,0s +34° 42′ 53″ 13,5
NGC 3013 spiralna galaksija Mali lav 9h 50m 9,3s +33° 34′ 11″ 14,9
NGC 3014 galaksija Sekstant 9h 49m 7,8s -4° 44′ 34″ 13,9
NGC 3015 spiralna galaksija Sekstant 9h 49m 22,9s +1° 8′ 43″ 13,5
NGC 3016 spiralna galaksija Lav 9h 49m 50,6s +12° 41′ 43″ 12,9
NGC 3017 eliptična galaksija Sekstant 9h 49m 3,0s -2° 49′ 17″ 13,1
NGC 3018 spiralna galaksija Sekstant 9h 49m 41,6s +0° 37′ 22″ 13,3
NGC 3019 galaksija Lav 9h 50m 7,2s +12° 44′ 46″ 15,2
NGC 3020 prečkasta spiralna galaksija Lav 9h 50m 6,5s +12° 48′ 49″ 11,9
NGC 3021 galaksija Mali lav 9h 50m 57,2s +33° 33′ 15″ 12,1
NGC 3022 spiralna galaksija Sekstant 9h 49m 39,2s -5° 9′ 59″ 13,2
NGC 3023-1 prečkasta spiralna galaksija Sekstant 9h 49m 52,6s +0° 37′ 8″ 12,3
NGC 3023-2 kompaktna galaksija Sekstant 9h 49m 54,1s +0° 37′ 1″ 14,0
NGC 3024 spiralna galaksija Lav 9h 50m 27,3s +12° 45′ 56″ 13,1
NGC 3025 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 49m 29,0s -21° 44′ 29″ 12,9
NGC 3026 nepravilna galaksija Lav 9h 50m 54,8s +28° 33′ 5″ 12,9
NGC 3027 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 55m 40,3s +72° 12′ 15″ 11,8
NGC 3028 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 49m 54,2s -19° 11′ 4″ 12,9
NGC 3029 spiralna galaksija Sekstant 9h 48m 53,8s -8° 3′ 4″ 14,0
NGC 3030 eliptična galaksija Vodena zmija 9h 50m 10,5s -12° 13′ 33″ 13,3
NGC 3031 spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 55m 33,5s +69° 4′ 2″ 6,9
NGC 3032 prečkasta spiralna galaksija Lav 9h 52m 8,1s +29° 14′ 12″ 12,5
NGC 3033 otvoreno zvjezdano jato Jedro 9h 48m 40,0s -56° 24′ 42″ 8,8
NGC 3034 spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 55m 54,0s +69° 40′ 59″ 8,4
NGC 3035 prečkasta spiralna galaksija Sekstant 9h 51m 54,9s -6° 49′ 22″ 12,4
NGC 3036 otvoreno zvjezdano jato Kobilica 9h 49m 15,9s -62° 40′ 32″
NGC 3037 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 9h 51m 24,2s -27° 0′ 39″ 13,0
NGC 3038 spiralna galaksija Zračna pumpa 9h 51m 15,3s -32° 45′ 13″ 11,6
NGC 3039 prečkasta spiralna galaksija Sekstant 9h 52m 29,5s +2° 9′ 13″ 13,4
NGC 3040A spiralna galaksija Lav 9h 53m 5,0s +19° 25′ 58″ 13,4
NGC 3040B spiralna galaksija Lav 9h 53m 3,4s +19° 26′ 32″ 15,0
NGC 3041 prečkasta spiralna galaksija Lav 9h 53m 7,1s +16° 40′ 39″ 11,5
NGC 3042 spiralna galaksija Sekstant 9h 53m 20,2s +0° 41′ 52″ 12,9
NGC 3043 spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 56m 14,4s +59° 18′ 26″ 12,6
NGC 3044 prečkasta spiralna galaksija Sekstant 9h 53m 40,8s +1° 34′ 46″ 11,9
NGC 3045 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 53m 17,7s -18° 38′ 38″ 13,0
NGC 3046 nepostoji Zračna pumpa 9h 53m 20,0s -27° 19′ 54″
NGC 3047 spiralna galaksija Sekstant 9h 54m 32,0s -1° 17′ 28″ 14,1
NGC 3047A eliptična galaksija Sekstant 9h 54m 29,5s -1° 17′ 16″ 13,2
NGC 3048-1 spiralna galaksija Lav 9h 54m 56,5s +16° 27′ 22″ 14,4
NGC 3048-2 dvostruka spiralna galaksija Lav 9h 54m 58,0s +16° 27′ 33″ 15,2
NGC 3049 prečkasta spiralna galaksija Lav 9h 54m 49,5s +9° 16′ 19″ 12,1
NGC 3050 spiralna galaksija Sekstant 9h 43m 8,6s -10° 22′ 59″ 12,3
NGC 3051 eliptična galaksija Zračna pumpa 9h 53m 58,4s -27° 17′ 10″ 11,8
NGC 3052 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 9h 54m 28,0s -18° 38′ 20″ 12,2
NGC 3053 prečkasta spiralna galaksija Lav 9h 55m 33,6s +16° 26′ 0″ 12,8
NGC 3054 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 9h 54m 28,7s -25° 42′ 13″ 11,8
NGC 3055 prečkasta spiralna galaksija Sekstant 9h 55m 17,8s +4° 16′ 10″ 12,1
NGC 3056 prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 9h 54m 32,7s -28° 17′ 54″ 11,7
NGC 3057 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 10h 5m 39,5s +80° 17′ 7″ 13,0
NGC 3058 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 53m 36,1s -12° 28′ 56″ 13,5
NGC 3058A kompaktna galaksija Vodena zmija 9h 53m 35,1s -12° 28′ 46″ 14,8
NGC 3059 prečkasta spiralna galaksija Kobilica 9h 50m 8,0s -73° 55′ 17″ 11,0
NGC 3060 spiralna galaksija Lav 9h 56m 19,2s +16° 49′ 53″ 13,0
NGC 3061 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 9h 56m 11,9s +75° 51′ 59″ 12,8
NGC 3062 spiralna galaksija Sekstant 9h 56m 35,7s +1° 25′ 45″ 14,4
NGC 3063 dvostruka zvijezda Veliki medvjed 10h 1m 41,6s +72° 7′ 4″
NGC 3064 galaksija Sekstant 9h 55m 41,4s -6° 21′ 51″ 14,1
NGC 3065 spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 1m 55,1s +72° 10′ 12″ 12,5
NGC 3066 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 2m 10,0s +72° 7′ 32″ 12,9
NGC 3067 prečkasta spiralna galaksija Lav 9h 58m 21,5s +32° 22′ 12″ 12,1
NGC 3068 eliptična galaksija Lav 9h 58m 40,1s +28° 52′ 41″ 14,3
NGC 3068A eliptična galaksija Lav 9h 58m 40,1s +28° 52′ 41″ 14,3
NGC 3068B kompaktna galaksija Lav 9h 58m 38,1s +28° 52′ 16″ 15,2
NGC 3069 spiralna galaksija Lav 9h 57m 56,7s +10° 25′ 58″ 14,2
NGC 3070 eliptična galaksija Lav 9h 58m 6,9s +10° 21′ 37″ 12,3
NGC 3071 spiralna galaksija Lav 9h 58m 52,9s +31° 37′ 15″ 14,5
NGC 3072 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 57m 23,9s -19° 21′ 17″ 12,8
NGC 3073 eliptična galaksija Veliki medvjed 10h 0m 52,2s +55° 37′ 6″ 13,4
NGC 3074 spiralna galaksija Mali lav 9h 59m 41,2s +35° 23′ 36″ 12,7
NGC 3075 spiralna galaksija Lav 9h 58m 56,3s +14° 25′ 10″ 13,6
NGC 3076 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 57m 37,7s -18° 10′ 42″ 13,3
NGC 3077 spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 3m 20,3s +68° 44′ 6″ 9,9
NGC 3078 eliptična galaksija Vodena zmija 9h 58m 24,5s -26° 55′ 34″ 11,1
NGC 3079 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 1m 57,7s +55° 40′ 53″ 10,9
NGC 3080 spiralna galaksija Lav 9h 59m 55,9s +13° 2′ 39″ 13,6
NGC 3081 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 9h 59m 29,5s -22° 49′ 34″ 12,0
NGC 3082 eliptična galaksija Zračna pumpa 9h 58m 52,9s -30° 21′ 27″ 12,5
NGC 3083 spiralna galaksija Sekstant 9h 59m 49,6s -2° 52′ 39″ 13,7
NGC 3084 prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 9h 59m 6,1s -27° 7′ 42″ 12,3
NGC 3085 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 59m 29,1s -19° 29′ 34″ 13,2
NGC 3086 spiralna galaksija Sekstant 10h 0m 10,9s -2° 58′ 33″ 13,9
NGC 3087 eliptična galaksija Zračna pumpa 9h 59m 8,6s -34° 13′ 32″ 10,5
NGC 3088 spiralna galaksija Lav 10h 1m 8,3s +22° 24′ 22″ 13,8
NGC 3088A spiralna galaksija Lav 10h 1m 8,3s +22° 24′ 22″ 13,8
NGC 3088B galaksija Lav 10h 1m 9,9s +22° 24′ 6″ 15,0
NGC 3089 prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 9h 59m 36,6s -28° 19′ 52″ 12,2
NGC 3090 eliptična galaksija Sekstant 10h 0m 30,2s -2° 58′ 7″ 12,6
NGC 3091 eliptična galaksija Vodena zmija 10h 0m 14,1s -19° 38′ 12″ 11,1
NGC 3092 spiralna galaksija Sekstant 10h 0m 47,4s -3° 0′ 44″ 13,3
NGC 3093 eliptična galaksija Sekstant 10h 0m 53,5s -2° 58′ 17″ 14,2
NGC 3094 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 1m 25,9s +15° 46′ 12″ 12,3
NGC 3095 prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 0m 5,7s -31° 33′ 12″ 11,7
NGC 3096 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 10h 0m 33,1s -19° 39′ 44″ 13,8
NGC 3097 zvijezda Veliki medvjed 10h 3m 58,4s +60° 4′ 59″
NGC 3098 spiralna galaksija Lav 10h 2m 16,7s +24° 42′ 41″ 12,0
NGC 3099A eliptična i kompaktna galaksija Mali lav 10h 2m 36,5s +32° 42′ 26″ 13,5
NGC 3099B dvostruka kompaktna galaksija Mali lav 10h 2m 30,9s +32° 42′ 52″ 14,8
NGC 3100 prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 0m 40,8s -31° 39′ 51″ 11,1

3101-3200[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 3101 spiralna galaksija Sekstant 10h 1m 35,5s -2° 59′ 41″ 14,4
NGC 3102 eliptična galaksija Veliki medvjed 10h 4m 31,7s +60° 6′ 28″ 13,3
NGC 3103 prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 0m 40,8s -31° 39′ 51″ 11,1
NGC 3104 nepravilna galaksija Mali lav 10h 3m 57,1s +40° 45′ 26″ 13,2
NGC 3105 otvoreno zvjezdano jato Jedro 10h 0m 39,5s -54° 47′ 15″ 9,7
NGC 3106 spiralna galaksija Mali lav 10h 4m 5,2s +31° 11′ 9″ 12,4
NGC 3107 galaksija Lav 10h 4m 22,4s +13° 37′ 19″ 13,4
NGC 3108 spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 2m 29,1s -31° 40′ 33″ 11,8
NGC 3109 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 10h 3m 6,6s -26° 9′ 30″ 9,9
NGC 3110 spiralna galaksija Sekstant 10h 4m 1,9s -6° 28′ 29″ 12,2
NGC 3111 eliptična galaksija Veliki medvjed 10h 6m 7,4s +47° 15′ 47″ 13,0
NGC 3112 galaksija Vodena zmija 10h 3m 59,0s -20° 46′ 56″ 15,2
NGC 3113 prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 4m 26,0s -28° 26′ 41″ 12,5
NGC 3114 otvoreno zvjezdano jato Kobilica 10h 2m 36,0s -60° 6′ 0″ 4,2
NGC 3115 eliptična galaksija Sekstant 10h 5m 14,1s -7° 43′ 5″ 8,9
NGC 3116 eliptična galaksija Mali lav 10h 6m 45,0s +31° 5′ 54″ 14,5
NGC 3117 eliptična galaksija Sekstant 10h 6m 10,4s +2° 54′ 48″ 13,3
NGC 3118 galaksija Mali lav 10h 7m 11,4s +33° 1′ 38″ 13,5
NGC 3119 kompaktna galaksija Lav 10h 6m 47,8s +14° 18′ 20″ 14,4
NGC 3120 prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 5m 22,8s -34° 13′ 15″ 12,8
NGC 3121 eliptična galaksija Lav 10h 6m 51,8s +14° 22′ 26″ 12,6
NGC 3122 spiralna galaksija Sekstant 10h 4m 1,9s -6° 28′ 29″ 12,2
NGC 3123 nepostoji Sekstant 10h 7m 1,8s +0° 4′ 2″
NGC 3124 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 10h 6m 40,0s -19° 13′ 18″ 12,2
NGC 3125 eliptična galaksija Zračna pumpa 10h 6m 33,2s -29° 56′ 8″ 13,0
NGC 3126 spiralna galaksija Mali lav 10h 8m 20,6s +31° 51′ 49″ 12,8
NGC 3127 spiralna galaksija Vodena zmija 10h 6m 24,7s -16° 7′ 34″ 13,8
NGC 3128 spiralna galaksija Vodena zmija 10h 6m 1,4s -16° 7′ 22″ 13,5
NGC 3129 dvostruka zvijezda Lav 10h 8m 19,2s +18° 25′ 54″
NGC 3130 spiralna galaksija Lav 10h 8m 12,3s +9° 58′ 36″ 13,4
NGC 3131 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 8m 36,2s +18° 13′ 52″ 13,0
NGC 3132 planetarna maglina Jedro 10h 7m 1,8s -40° 26′ 10″ 9,2
NGC 3133 spiralna galaksija Vodena zmija 10h 7m 12,7s -11° 57′ 55″ 14,5
NGC 3134 spiralna galaksija Lav 10h 12m 29,1s +12° 22′ 37″ 13,7
NGC 3135 galaksija Veliki medvjed 10h 10m 54,4s +45° 57′ 2″ 13,5
NGC 3136 eliptična galaksija Kobilica 10h 5m 48,2s -67° 22′ 39″ 10,7
NGC 3136A nepravilna galaksija Kobilica 10h 3m 33,0s -67° 26′ 56″ 15,0
NGC 3136B eliptična galaksija Kobilica 10h 10m 13,2s -67° 0′ 18″ 11,7
NGC 3137 prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 9m 7,4s -29° 3′ 49″ 11,5
NGC 3138 galaksija Vodena zmija 10h 9m 16,6s -11° 57′ 26″ 14,8
NGC 3139 spiralna galaksija Vodena zmija 10h 10m 5,1s -11° 46′ 40″ 13,5
NGC 3140 spiralna galaksija Vodena zmija 10h 9m 27,8s -16° 37′ 40″ 14,0
NGC 3141 spiralna galaksija Vodena zmija 10h 9m 19,8s -16° 39′ 11″ 15,4
NGC 3142 spiralna galaksija Sekstant 10h 10m 6,4s -8° 28′ 46″ 13,8
NGC 3143 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 10h 10m 3,9s -12° 34′ 55″ 14,3
NGC 3144 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 10h 15m 32,1s +74° 13′ 14″ 13,4
NGC 3145 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 10h 10m 9,9s -12° 26′ 4″ 11,7
NGC 3146 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 10h 11m 9,8s -20° 52′ 15″ 13,0
NGC 3147 galaksija Zmaj 10h 16m 53,2s +73° 24′ 1″ 10,6
NGC 3148 zvijezda Veliki medvjed 10h 13m 43,8s +50° 29′ 49″
NGC 3149 spiralna galaksija Kameleon 10h 3m 43,4s -80° 25′ 20″ 12,6
NGC 3150 spiralna galaksija Mali lav 10h 13m 26,2s +38° 39′ 29″ 14,6
NGC 3151 spiralna galaksija Mali lav 10h 13m 29,0s +38° 37′ 13″ 13,8
NGC 3152 prečkasta spiralna galaksija Mali lav 10h 13m 34,1s +38° 50′ 37″ 14,2
NGC 3153 spiralna galaksija Lav 10h 12m 50,5s +12° 40′ 0″ 12,7
NGC 3154 spiralna galaksija Lav 10h 13m 1,1s +17° 2′ 4″ 13,5
NGC 3155 spiralna galaksija Zmaj 10h 17m 39,7s +74° 20′ 52″ 12,9
NGC 3156 spiralna galaksija Sekstant 10h 12m 41,1s +3° 7′ 47″ 12,3
NGC 3157 prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 11m 42,4s -31° 38′ 34″ 13,2
NGC 3158 eliptična galaksija Mali lav 10h 13m 50,5s +38° 45′ 56″ 11,9
NGC 3159 eliptična galaksija Mali lav 10h 13m 52,8s +38° 39′ 18″ 13,6
NGC 3160 spiralna galaksija Mali lav 10h 13m 55,2s +38° 50′ 34″ 14,1
NGC 3161 eliptična galaksija Mali lav 10h 13m 59,1s +38° 39′ 28″ 13,7
NGC 3162 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 13m 31,5s +22° 44′ 14″ 11,6
NGC 3163 eliptična galaksija Mali lav 10h 14m 7,1s +38° 39′ 10″ 13,3
NGC 3164 spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 15m 11,5s +56° 40′ 20″ 13,7
NGC 3165 spiralna galaksija Sekstant 10h 13m 31,4s +3° 22′ 30″ 13,9
NGC 3166 prečkasta spiralna galaksija Sekstant 10h 13m 45,5s +3° 25′ 33″ 10,4
NGC 3167 nepostoji Mali lav 10h 14m 36,0s +29° 35′ 48″
NGC 3168 eliptična galaksija Veliki medvjed 10h 16m 23,0s +60° 14′ 6″ 13,4
NGC 3169 spiralna galaksija Sekstant 10h 14m 14,7s +3° 28′ 1″ 10,2
NGC 3170 dvostruka zvijezda Veliki medvjed 10h 16m 14,4s +46° 36′ 45″
NGC 3171 eliptična galaksija Vodena zmija 10h 15m 36,8s -20° 38′ 51″ 12,8
NGC 3172 spiralna galaksija Mali medvjed 11h 47m 14,5s +89° 5′ 37″ 14,1
NGC 3173 spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 14m 35,0s -27° 41′ 36″ 12,8
NGC 3174 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 10h 15m 32,1s +74° 13′ 14″ 13,4
NGC 3175 prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 14m 42,3s -28° 52′ 16″ 11,2
NGC 3176 galaksija Vodena zmija 10h 14m 52,1s -20° 0′ 45″ 14,2
NGC 3177 galaksija Lav 10h 16m 34,1s +21° 7′ 23″ 12,4
NGC 3178 spiralna galaksija Vodena zmija 10h 16m 9,4s -15° 47′ 28″ 12,7
NGC 3179 spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 17m 57,2s +41° 6′ 53″ 13,1
NGC 3180 dio galaksije Veliki medvjed 10h 18m 10,7s +41° 26′ 57″ 15,0
NGC 3181 dio galaksije Veliki medvjed 10h 18m 11,5s +41° 24′ 48″ 14,8
NGC 3182 spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 19m 33,0s +58° 12′ 22″ 12,1
NGC 3183 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 10h 21m 48,6s +74° 10′ 38″ 11,9
NGC 3184 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 18m 17,0s +41° 25′ 24″ 9,8
NGC 3185 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 17m 38,4s +21° 41′ 19″ 12,2
NGC 3186-1 kompaktna galaksija Lav 10h 15m 53,4s +6° 57′ 52″ 14,1
NGC 3186-2 kompaktna galaksija Lav 10h 15m 52,5s +6° 57′ 34″ 15,0
NGC 3187 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 17m 47,7s +21° 52′ 26″ 13,4
NGC 3188 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 19m 42,9s +57° 25′ 23″ 13,7
NGC 3188A spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 19m 38,2s +57° 25′ 7″ 16,6
NGC 3189 dio galaksije Lav 10h 18m 4,2s +21° 49′ 56″
NGC 3190 spiralna galaksija Lav 10h 18m 5,6s +21° 49′ 58″ 11,2
NGC 3191 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 19m 5,1s +46° 27′ 18″ 13,3
NGC 3192 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 19m 5,1s +46° 27′ 18″ 13,3
NGC 3193 eliptična galaksija Lav 10h 18m 24,8s +21° 53′ 38″ 10,9
NGC 3194 spiralna galaksija Zmaj 10h 17m 39,7s +74° 20′ 52″ 12,9
NGC 3195 planetarna maglina Kameleon 10h 9m 21,1s -80° 51′ 29″ 11,6
NGC 3196 spiralna galaksija Lav 10h 18m 49,0s +27° 40′ 10″ 14,9
NGC 3197 galaksija Zmaj 10h 14m 27,3s +77° 49′ 13″ 13,5
NGC 3198 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 19m 54,9s +45° 33′ 0″ 10,3
NGC 3199 emisijska maglina Kobilica 10h 17m 24,0s -57° 55′ 18″
NGC 3200 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 10h 18m 36,4s -17° 58′ 56″ 12,0

3201-3300[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 3201 kuglasto zvjezdano jato Jedro 10h 17m 36,8s -46° 24′ 38″ 6,9
NGC 3202 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 20m 31,6s +43° 1′ 17″ 13,2
NGC 3203 spiralna galaksija Vodena zmija 10h 19m 33,6s -26° 41′ 56″ 12,1
NGC 3204 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 20m 11,2s +27° 49′ 2″ 13,5
NGC 3205 pekulijarna galaksija Veliki medvjed 10h 20m 50,0s +42° 58′ 18″ 13,3
NGC 3206 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 21m 47,6s +56° 55′ 51″ 11,9
NGC 3207 pekulijarna galaksija Veliki medvjed 10h 21m 0,5s +42° 59′ 9″ 13,3
NGC 3208 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 10h 19m 41,4s -25° 48′ 52″ 12,7
NGC 3209 eliptična galaksija Lav 10h 20m 38,5s +25° 30′ 17″ 12,7
NGC 3210 dvostruka zvijezda Zmaj 10h 27m 59,2s +79° 49′ 59″
NGC 3211 planetarna maglina Kobilica 10h 17m 50,4s -62° 40′ 12″ 10,7
NGC 3212 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 10h 28m 16,4s +79° 49′ 26″ 13,2
NGC 3213 galaksija Lav 10h 21m 17,4s +19° 39′ 6″ 13,5
NGC 3214 spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 23m 8,7s +57° 2′ 20″ 13,9
NGC 3215 galaksija Zmaj 10h 28m 40,8s +79° 48′ 45″ 13,1
NGC 3216 eliptična galaksija Lav 10h 21m 41,2s +23° 55′ 24″ 13,4
NGC 3217 spiralna galaksija Lav 10h 23m 32,6s +10° 57′ 35″ 14,5
NGC 3218 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 10h 21m 48,6s +74° 10′ 38″ 11,9
NGC 3219 eliptična galaksija Mali lav 10h 22m 37,4s +38° 34′ 47″ 13,2
NGC 3220 spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 23m 44,7s +57° 1′ 36″ 13,1
NGC 3221 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 22m 20,2s +21° 34′ 8″ 13,1
NGC 3222 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 22m 34,4s +19° 53′ 12″ 12,8
NGC 3223 spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 21m 34,8s -34° 16′ 1″ 11,0
NGC 3224 eliptična galaksija Zračna pumpa 10h 21m 41,1s -34° 41′ 46″ 11,0
NGC 3225 spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 25m 9,9s +58° 8′ 59″ 12,6
NGC 3226 eliptična galaksija Lav 10h 23m 26,9s +19° 53′ 51″ 11,4
NGC 3227 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 23m 30,4s +19° 51′ 55″ 10,3
NGC 3228 otvoreno zvjezdano jato Jedro 10h 21m 22,0s -51° 43′ 42″ 6,0
NGC 3229 trostruka zvijezda Sekstant 10h 23m 24,6s +0° 3′ 56″
NGC 3230 spiralna galaksija Lav 10h 23m 44,0s +12° 34′ 3″ 12,8
NGC 3231 otvoreno zvjezdano jato Veliki medvjed 10h 26m 57,8s +66° 48′ 45″
NGC 3232 prečkasta spiralna galaksija Mali lav 10h 24m 24,4s +28° 1′ 42″ 14,3
NGC 3233 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 10h 21m 57,5s -22° 16′ 4″ 12,5
NGC 3234 eliptična galaksija Mali lav 10h 24m 59,3s +28° 1′ 27″ 13,3
NGC 3235 eliptična galaksija Mali lav 10h 24m 59,3s +28° 1′ 27″ 13,3
NGC 3236 eliptična galaksija Veliki medvjed 10h 26m 48,4s +61° 16′ 24″ 14,3
NGC 3237 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 25m 43,4s +39° 38′ 50″ 13,0
NGC 3238 spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 26m 42,9s +57° 13′ 34″ 12,9
NGC 3239 nepravilna galaksija Lav 10h 25m 5,5s +17° 9′ 37″ 11,3
NGC 3240 spiralna galaksija Vodena zmija 10h 24m 30,9s -21° 47′ 29″ 13,1
NGC 3241 prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 24m 17,0s -32° 29′ 0″ 12,2
NGC 3242 planetarna maglina Vodena zmija 10h 24m 46,1s -18° 38′ 31″ 7,7
NGC 3243 spiralna galaksija Sekstant 10h 26m 21,3s -2° 37′ 20″ 12,7
NGC 3244 spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 25m 28,8s -39° 49′ 40″ 12,3
NGC 3245 spiralna galaksija Mali lav 10h 27m 18,2s +28° 30′ 28″ 10,8
NGC 3245A prečkasta spiralna galaksija Mali lav 10h 27m 1,1s +28° 38′ 21″ 14,3
NGC 3246 prečkasta spiralna galaksija Sekstant 10h 26m 41,9s +3° 51′ 45″ 12,6
NGC 3247 otvoreno zvjezdano jato Kobilica 10h 24m 12,0s -57° 45′ 48″ 7,6
NGC 3248 spiralna galaksija Lav 10h 27m 45,3s +22° 50′ 51″ 12,4
NGC 3249 prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 26m 22,0s -34° 57′ 50″ 12,9
NGC 3250 eliptična galaksija Zračna pumpa 10h 26m 32,1s -39° 56′ 37″ 11,1
NGC 3250A spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 27m 53,6s -40° 4′ 52″ 14,9
NGC 3250B prečkasta spiralna galaksija Jedro 10h 27m 44,5s -40° 26′ 8″ 12,7
NGC 3250C spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 27m 42,3s -40° 0′ 9″ 13,5
NGC 3250D spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 27m 57,8s -39° 48′ 55″ 13,3
NGC 3250E prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 29m 0,8s -40° 4′ 57″ 12,5
NGC 3251 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 29m 16,5s +26° 5′ 56″ 13,4
NGC 3252 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 10h 34m 22,3s +73° 45′ 50″ 13,5
NGC 3253 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 28m 27,3s +12° 42′ 14″ 13,6
NGC 3254 galaksija Mali lav 10h 29m 19,9s +29° 29′ 32″ 11,7
NGC 3255 otvoreno zvjezdano jato Kobilica 10h 26m 31,3s -60° 40′ 42″ 11,0
NGC 3256 spiralna galaksija Jedro 10h 27m 51,4s -43° 54′ 19″ 11,5
NGC 3256A prečkasta spiralna galaksija Jedro 10h 25m 51,1s -43° 44′ 51″ 14,4
NGC 3256B prečkasta spiralna galaksija Jedro 10h 29m 1,1s -44° 24′ 12″ 13,0
NGC 3256C prečkasta spiralna galaksija Jedro 10h 29m 5,8s -43° 51′ 1″ 12,6
NGC 3257 eliptična galaksija Zračna pumpa 10h 28m 47,0s -35° 39′ 29″ 13,1
NGC 3258 eliptična galaksija Zračna pumpa 10h 28m 53,4s -35° 36′ 18″ 11,5
NGC 3258A prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 28m 19,1s -35° 27′ 17″ 13,2
NGC 3258B spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 30m 25,1s -35° 33′ 49″ 14,2
NGC 3258C prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 31m 24,1s -35° 13′ 12″ 13,7
NGC 3258D prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 31m 55,6s -35° 24′ 37″ 13,2
NGC 3258E spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 32m 24,8s -34° 59′ 53″ 14,6
NGC 3259 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 32m 34,5s +65° 2′ 28″ 12,1
NGC 3260 eliptična galaksija Zračna pumpa 10h 29m 6,1s -35° 35′ 45″ 12,6
NGC 3261 prečkasta spiralna galaksija Jedro 10h 29m 1,4s -44° 39′ 27″ 11,2
NGC 3262 prečkasta spiralna galaksija Jedro 10h 29m 6,1s -44° 9′ 36″ 13,2
NGC 3263 prečkasta spiralna galaksija Jedro 10h 29m 13,3s -44° 7′ 22″ 11,9
NGC 3264 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 32m 19,9s +56° 5′ 2″ 12,0
NGC 3265 eliptična galaksija Mali lav 10h 31m 6,8s +28° 47′ 49″ 12,9
NGC 3266 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 33m 17,6s +64° 44′ 59″ 12,4
NGC 3267 prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 29m 48,5s -35° 19′ 22″ 12,4
NGC 3268 eliptična galaksija Zračna pumpa 10h 30m 0,3s -35° 19′ 32″ 11,5
NGC 3269 prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 29m 57,0s -35° 13′ 26″ 12,2
NGC 3270 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 31m 30,0s +24° 52′ 10″ 13,1
NGC 3271 prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 30m 26,5s -35° 21′ 36″ 11,8
NGC 3272 dvostruka zvijezda Mali lav 10h 31m 48,1s +28° 28′ 10″
NGC 3273 prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 30m 29,0s -35° 36′ 40″ 12,5
NGC 3274 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 32m 17,1s +27° 40′ 8″ 12,8
NGC 3275 prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 30m 51,7s -36° 44′ 13″ 11,8
NGC 3275A spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 30m 4,1s -36° 41′ 41″ 14,2
NGC 3276 spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 31m 9,1s -39° 56′ 42″ 13,4
NGC 3277 spiralna galaksija Mali lav 10h 32m 55,4s +28° 30′ 44″ 11,7
NGC 3278 spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 31m 35,5s -39° 57′ 21″ 12,2
NGC 3279 spiralna galaksija Lav 10h 34m 42,6s +11° 11′ 49″ 13,4
NGC 3280A eliptična galaksija Vodena zmija 10h 32m 43,8s -12° 38′ 12″ 14,7
NGC 3280B eliptična galaksija Vodena zmija 10h 32m 45,5s -12° 38′ 12″ 15,0
NGC 3280C eliptična galaksija Vodena zmija 10h 32m 46,3s -12° 38′ 2″ 15,0
NGC 3281 spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 31m 52,2s -34° 51′ 16″ 11,7
NGC 3281A prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 31m 58,3s -35° 11′ 55″ 13,4
NGC 3281B spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 31m 52,0s -35° 12′ 19″ 13,6
NGC 3281C spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 32m 59,3s -34° 53′ 11″ 13,3
NGC 3281D prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 34m 18,9s -34° 24′ 11″ 14,0
NGC 3282 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 10h 32m 21,8s -22° 18′ 7″ 12,9
NGC 3283 spiralna galaksija Jedro 10h 31m 11,2s -46° 15′ 2″ 11,5
NGC 3284 eliptična galaksija Veliki medvjed 10h 36m 21,3s +58° 37′ 13″ 13,6
NGC 3285 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 10h 33m 35,8s -27° 27′ 16″ 12,1
NGC 3285A prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 10h 32m 48,7s -27° 31′ 19″ 13,8
NGC 3285B prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 10h 34m 36,7s -27° 39′ 12″ 13,1
NGC 3286 eliptična galaksija Veliki medvjed 10h 36m 21,3s +58° 37′ 13″ 13,6
NGC 3287 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 34m 47,3s +21° 38′ 52″ 12,3
NGC 3288 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 36m 25,5s +58° 33′ 22″ 14,0
NGC 3289 prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 34m 7,3s -35° 19′ 23″ 12,5
NGC 3290 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 10h 35m 17,5s -17° 16′ 36″ 13,5
NGC 3291 zvijezda Mali lav 10h 36m 6,2s +37° 16′ 30″
NGC 3292-1 spiralna galaksija Sekstant 10h 35m 34,4s -6° 10′ 46″ 14,1
NGC 3292-2 spiralna galaksija Sekstant 10h 35m 30,9s -6° 11′ 3″ 15,1
NGC 3293 otvoreno zvjezdano jato Kobilica 10h 35m 51,0s -58° 13′ 48″ 4,7
NGC 3294 spiralna galaksija Mali lav 10h 36m 16,0s +37° 19′ 29″ 11,8
NGC 3295A eliptična galaksija Vodena zmija 10h 32m 43,8s -12° 38′ 12″ 14,7
NGC 3295B eliptična galaksija Vodena zmija 10h 32m 45,5s -12° 38′ 12″ 15,0
NGC 3295C eliptična galaksija Vodena zmija 10h 32m 46,3s -12° 38′ 2″ 15,0
NGC 3296 eliptična galaksija Vodena zmija 10h 32m 45,3s -12° 43′ 0″ 13,9
NGC 3297 spiralna galaksija Vodena zmija 10h 33m 11,7s -12° 40′ 16″ 14,5
NGC 3298 eliptična galaksija Veliki medvjed 10h 37m 12,2s +50° 7′ 13″ 13,9
NGC 3299 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 36m 23,9s +12° 42′ 26″ 12,7
NGC 3300 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 36m 38,5s +14° 10′ 16″ 12,1

3301-3400[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 3301 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 36m 55,8s +21° 52′ 54″ 11,4
NGC 3302 spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 35m 47,4s -32° 21′ 30″ 12,3
NGC 3303 galaksija Lav 10h 36m 59,9s +18° 8′ 13″ 13,7
NGC 3304 prečkasta spiralna galaksija Mali lav 10h 37m 37,9s +37° 27′ 23″ 13,4
NGC 3305 eliptična galaksija Vodena zmija 10h 36m 11,7s -27° 9′ 44″ 12,7
NGC 3306 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 37m 10,1s +12° 39′ 9″ 13,4
NGC 3307 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 10h 36m 17,2s -27° 31′ 44″ 13,5
NGC 3308 eliptična galaksija Vodena zmija 10h 36m 22,3s -27° 26′ 14″ 11,9
NGC 3309 eliptična galaksija Vodena zmija 10h 36m 35,7s -27° 31′ 3″ 11,6
NGC 3310 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 38m 45,6s +53° 30′ 12″ 10,8
NGC 3311 eliptična galaksija Vodena zmija 10h 36m 42,7s -27° 31′ 43″ 11,7
NGC 3312 spiralna galaksija Vodena zmija 10h 37m 2,3s -27° 33′ 56″ 11,9
NGC 3313 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 10h 37m 25,5s -25° 19′ 8″ 11,4
NGC 3314A prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 10h 37m 12,7s -27° 41′ 0″ 13,1
NGC 3314B eliptična galaksija Vodena zmija 10h 37m 9,6s -27° 39′ 27″ 14,3
NGC 3315 eliptična galaksija Vodena zmija 10h 37m 19,2s -27° 11′ 30″ 13,3
NGC 3316-1 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 10h 37m 37,2s -27° 35′ 39″ 12,7
NGC 3316-2 spiralna galaksija Vodena zmija 10h 37m 38,0s -27° 35′ 59″ 15,2
NGC 3317 trostruka zvijezda Vodena zmija 10h 37m 43,1s -27° 31′ 9″
NGC 3318 prečkasta spiralna galaksija Jedro 10h 37m 15,0s -41° 37′ 38″ 11,6
NGC 3318A prečkasta spiralna galaksija Jedro 10h 35m 31,2s -41° 44′ 25″ 15,1
NGC 3318B prečkasta spiralna galaksija Jedro 10h 37m 33,3s -41° 27′ 58″ 13,2
NGC 3319 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 39m 9,6s +41° 41′ 14″ 11,1
NGC 3320 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 39m 36,5s +47° 23′ 50″ 12,3
NGC 3321 spiralna galaksija Sekstant 10h 38m 50,5s -11° 38′ 56″ 13,0
NGC 3322 spiralna galaksija Sekstant 10h 38m 50,5s -11° 38′ 56″ 13,0
NGC 3323 galaksija Mali lav 10h 39m 39,1s +25° 19′ 21″ 13,4
NGC 3324 emisijska maglina Kobilica 10h 37m 19,3s -58° 38′ 3″
NGC 3325 eliptična galaksija Sekstant 10h 39m 20,4s -0° 11′ 59″ 12,7
NGC 3326 spiralna galaksija Sekstant 10h 39m 31,8s +5° 6′ 26″ 13,7
NGC 3327 spiralna galaksija Mali lav 10h 39m 57,8s +24° 5′ 30″ 13,4
NGC 3328 dvostruka zvijezda Lav 10h 39m 54,2s +9° 18′ 2″
NGC 3329 spiralna galaksija Zmaj 10h 44m 39,0s +76° 48′ 35″ 12,2
NGC 3330 otvoreno zvjezdano jato Jedro 10h 38m 46,0s -54° 6′ 54″ 7,4
NGC 3331 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 10h 40m 9,0s -23° 49′ 14″ 13,2
NGC 3332 eliptična galaksija Lav 10h 40m 28,2s +9° 10′ 57″ 12,3
NGC 3333 prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 39m 49,7s -36° 2′ 10″ 13,2
NGC 3334 spiralna galaksija Mali lav 10h 41m 31,1s +37° 18′ 45″ 12,9
NGC 3335 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 10h 39m 34,1s -23° 55′ 19″ 13,1
NGC 3336 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 10h 40m 16,8s -27° 46′ 38″ 12,2
NGC 3337 spiralna galaksija Sekstant 10h 41m 47,5s +4° 59′ 20″ 14,3
NGC 3338 spiralna galaksija Lav 10h 42m 7,6s +13° 44′ 48″ 11,1
NGC 3339 zvijezda Sekstant 10h 42m 10,0s -0° 22′ 6″
NGC 3340 galaksija Sekstant 10h 42m 17,9s -0° 22′ 37″ 13,0
NGC 3341 pekulijarna galaksija Sekstant 10h 42m 31,5s +5° 2′ 39″ 14,0
NGC 3342 nepostoji Lav 10h 42m 45,8s +9° 26′ 34″
NGC 3343 eliptična galaksija Zmaj 10h 46m 10,3s +73° 21′ 12″ 13,4
NGC 3344 prečkasta spiralna galaksija Mali lav 10h 43m 30,9s +24° 55′ 22″ 9,9
NGC 3345 dvostruka zvijezda Lav 10h 43m 31,9s +11° 59′ 9″
NGC 3346 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 43m 38,7s +14° 52′ 20″ 11,7
NGC 3347 prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 42m 46,6s -36° 21′ 12″ 11,3
NGC 3347A prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 40m 20,5s -36° 24′ 45″ 12,8
NGC 3347B prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 42m 0,2s -36° 56′ 11″ 13,0
NGC 3347C prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 40m 53,8s -36° 17′ 19″ 14,1
NGC 3348 eliptična galaksija Veliki medvjed 10h 47m 10,0s +72° 50′ 20″ 11,1
NGC 3349-1 spiralna galaksija Lav 10h 43m 50,6s +6° 45′ 47″ 14,5
NGC 3349-2 pekulijarna galaksija Lav 10h 43m 52,7s +6° 45′ 26″ 14,4
NGC 3350 spiralna galaksija Mali lav 10h 44m 22,9s +30° 43′ 31″ 14,3
NGC 3351 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 43m 57,8s +11° 42′ 12″ 9,7
NGC 3352 spiralna galaksija Lav 10h 44m 14,8s +22° 22′ 17″ 12,6
NGC 3353 spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 45m 22,2s +55° 57′ 35″ 12,8
NGC 3354 spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 43m 2,8s -36° 21′ 46″ 13,2
NGC 3355 nepostoji Vodena zmija 10h 43m 32,6s -23° 11′ 36″
NGC 3356 galaksija Lav 10h 44m 12,4s +6° 45′ 32″ 13,3
NGC 3357 eliptična galaksija Lav 10h 44m 20,9s +14° 5′ 4″ 12,7
NGC 3358 prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 43m 33,0s -36° 24′ 39″ 11,4
NGC 3359 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 46m 36,3s +63° 13′ 24″ 10,6
NGC 3360 spiralna galaksija Sekstant 10h 44m 16,2s -11° 14′ 33″ 13,7
NGC 3361 prečkasta spiralna galaksija Sekstant 10h 44m 29,1s -11° 12′ 29″ 12,8
NGC 3362 spiralna galaksija Lav 10h 44m 51,7s +6° 35′ 50″ 12,8
NGC 3363 spiralna galaksija Lav 10h 45m 9,5s +22° 4′ 43″ 13,4
NGC 3364 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 48m 29,5s +72° 25′ 30″ 12,8
NGC 3365 spiralna galaksija Sekstant 10h 46m 12,7s +1° 48′ 46″ 12,6
NGC 3366 prečkasta spiralna galaksija Jedro 10h 35m 8,1s -43° 41′ 37″ 11,3
NGC 3367 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 46m 34,9s +13° 45′ 1″ 11,5
NGC 3368 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 46m 45,8s +11° 49′ 12″ 9,3
NGC 3369 eliptična galaksija Vodena zmija 10h 46m 44,7s -25° 14′ 39″ 13,6
NGC 3370 spiralna galaksija Lav 10h 47m 4,0s +17° 16′ 26″ 11,6
NGC 3371 eliptična galaksija Lav 10h 48m 16,7s +12° 37′ 43″ 9,9
NGC 3372 emisijska maglina Kobilica 10h 45m 6,0s -59° 52′ 0″
NGC 3373 spiralna galaksija Lav 10h 48m 28,0s +12° 31′ 59″ 11,9
NGC 3374 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 48m 1,0s +43° 11′ 10″ 13,7
NGC 3375 spiralna galaksija Sekstant 10h 47m 0,7s -9° 56′ 31″ 12,6
NGC 3376 spiralna galaksija Sekstant 10h 47m 26,5s +6° 2′ 55″ 13,4
NGC 3377 eliptična galaksija Lav 10h 47m 42,3s +13° 59′ 9″ 10,4
NGC 3377A prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 47m 22,2s +14° 4′ 12″ 13,6
NGC 3378 prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 46m 43,3s -40° 0′ 56″ 12,5
NGC 3379 eliptična galaksija Lav 10h 47m 49,5s +12° 34′ 52″ 9,3
NGC 3380 prečkasta spiralna galaksija Mali lav 10h 48m 12,1s +28° 36′ 7″ 12,5
NGC 3381 galaksija Mali lav 10h 48m 24,7s +34° 42′ 41″ 11,8
NGC 3382 dvostruka zvijezda Mali lav 10h 48m 25,5s +36° 43′ 32″
NGC 3383 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 10h 47m 19,2s -24° 26′ 16″ 12,8
NGC 3384 eliptična galaksija Lav 10h 48m 16,7s +12° 37′ 43″ 9,9
NGC 3385 spiralna galaksija Sekstant 10h 48m 11,6s +4° 55′ 42″ 12,6
NGC 3386 eliptična galaksija Sekstant 10h 48m 11,8s +4° 59′ 57″ 13,8
NGC 3387 kompaktna galaksija Sekstant 10h 48m 16,9s +4° 58′ 1″ 15,0
NGC 3388 spiralna galaksija Lav 10h 51m 25,5s +8° 34′ 3″ 13,1
NGC 3389 spiralna galaksija Lav 10h 48m 28,0s +12° 31′ 59″ 11,9
NGC 3390 spiralna galaksija Vodena zmija 10h 48m 4,3s -31° 32′ 0″ 11,9
NGC 3391 spiralna galaksija Lav 10h 48m 56,4s +14° 13′ 10″ 13,0
NGC 3392 eliptična galaksija Veliki medvjed 10h 51m 2,9s +65° 46′ 53″ 13,7
NGC 3393 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 10h 48m 23,4s -25° 9′ 42″ 12,2
NGC 3394 spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 50m 39,8s +65° 43′ 40″ 12,4
NGC 3395 prečkasta spiralna galaksija Mali lav 10h 49m 49,9s +32° 58′ 53″ 12,1
NGC 3396 prečkasta spiralna galaksija Mali lav 10h 49m 55,6s +32° 59′ 26″ 12,0
NGC 3397 spiralna galaksija Zmaj 10h 44m 39,0s +76° 48′ 35″ 12,2
NGC 3398 spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 51m 31,2s +55° 23′ 28″ 13,6
NGC 3399 spiralna galaksija Lav 10h 49m 27,6s +16° 13′ 8″ 12,9
NGC 3400 prečkasta spiralna galaksija Mali lav 10h 50m 45,5s +28° 28′ 8″ 13,2

3401-3500[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 3401 nepostoji Sekstant 10h 50m 19,8s +5° 48′ 42″
NGC 3402 eliptična galaksija Vodena zmija 10h 50m 26,1s -12° 50′ 42″ 11,9
NGC 3403 galaksija Zmaj 10h 53m 54,3s +73° 41′ 24″ 12,2
NGC 3404 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 10h 50m 17,8s -12° 6′ 29″ 13,2
NGC 3405-1 spiralna galaksija Lav 10h 49m 43,3s +16° 14′ 21″ 14,4
NGC 3405-2 eliptična galaksija Lav 10h 49m 44,3s +16° 14′ 33″ 13,3
NGC 3406-1 eliptična galaksija Veliki medvjed 10h 51m 43,7s +51° 1′ 22″ 12,7
NGC 3406-2 pekulijarna galaksija Veliki medvjed 10h 51m 44,6s +51° 1′ 33″ 12,9
NGC 3407 eliptična galaksija Veliki medvjed 10h 52m 17,8s +61° 22′ 46″ 13,6
NGC 3408 spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 52m 11,5s +58° 26′ 19″ 13,5
NGC 3409 spiralna galaksija Vodena zmija 10h 50m 20,2s -17° 2′ 41″ 14,1
NGC 3410 spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 51m 53,6s +51° 0′ 23″ 14,2
NGC 3411 eliptična galaksija Vodena zmija 10h 50m 26,1s -12° 50′ 42″ 11,9
NGC 3412 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 50m 53,3s +13° 24′ 46″ 10,5
NGC 3413 spiralna galaksija Mali lav 10h 51m 20,7s +32° 45′ 58″ 12,2
NGC 3414 prečkasta spiralna galaksija Mali lav 10h 51m 16,1s +27° 58′ 30″ 11,0
NGC 3415 spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 51m 42,4s +43° 42′ 46″ 12,7
NGC 3416 spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 51m 48,3s +43° 45′ 53″ 14,5
NGC 3417 spiralna galaksija Lav 10h 51m 1,7s +8° 28′ 25″ 14,6
NGC 3418 prečkasta spiralna galaksija Mali lav 10h 51m 23,9s +28° 6′ 44″ 13,2
NGC 3419 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 51m 17,8s +13° 56′ 44″ 12,5
NGC 3419A prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 51m 19,8s +14° 1′ 24″ 14,1
NGC 3420 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 10h 50m 9,6s -17° 14′ 35″ 13,8
NGC 3421 spiralna galaksija Vodena zmija 10h 50m 57,6s -12° 26′ 52″ 13,7
NGC 3422 spiralna galaksija Pehar 10h 51m 17,4s -12° 24′ 7″ 14,1
NGC 3423 spiralna galaksija Sekstant 10h 51m 14,4s +5° 50′ 24″ 11,1
NGC 3424 prečkasta spiralna galaksija Mali lav 10h 51m 46,2s +32° 54′ 1″ 12,4
NGC 3425 spiralna galaksija Lav 10h 51m 25,5s +8° 34′ 3″ 13,1
NGC 3426 spiralna galaksija Lav 10h 51m 41,7s +18° 28′ 52″ 13,2
NGC 3427 spiralna galaksija Lav 10h 51m 26,2s +8° 17′ 54″ 13,2
NGC 3428 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 51m 29,5s +9° 16′ 45″ 13,1
NGC 3429 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 51m 29,5s +9° 16′ 45″ 13,1
NGC 3430 prečkasta spiralna galaksija Mali lav 10h 52m 11,5s +32° 57′ 3″ 11,6
NGC 3431 spiralna galaksija Pehar 10h 51m 15,0s -17° 0′ 30″ 13,6
NGC 3432 prečkasta spiralna galaksija Mali lav 10h 52m 31,0s +36° 37′ 8″ 11,3
NGC 3433 spiralna galaksija Lav 10h 52m 4,0s +10° 8′ 52″ 11,6
NGC 3434 spiralna galaksija Lav 10h 51m 58,0s +3° 47′ 31″ 12,0
NGC 3435 spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 54m 48,2s +61° 17′ 20″ 13,2
NGC 3436 spiralna galaksija Lav 10h 52m 27,4s +8° 5′ 39″ 14,1
NGC 3437 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 52m 35,3s +22° 56′ 6″ 12,1
NGC 3438 spiralna galaksija Lav 10h 52m 25,9s +10° 32′ 51″ 13,4
NGC 3439 eliptična galaksija Lav 10h 52m 25,7s +8° 33′ 28″ 13,9
NGC 3440 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 53m 49,5s +57° 7′ 8″ 13,2
NGC 3441 spiralna galaksija Lav 10h 52m 31,0s +7° 13′ 30″ 13,6
NGC 3442 spiralna galaksija Mali lav 10h 53m 8,0s +33° 54′ 36″ 13,4
NGC 3443 spiralna galaksija Lav 10h 53m 0,1s +17° 34′ 26″ 13,1
NGC 3444 galaksija Lav 10h 52m 59,4s +10° 12′ 38″ 14,7
NGC 3445 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 54m 35,8s +56° 59′ 24″ 12,6
NGC 3446 otvoreno zvjezdano jato Jedro 10h 52m 12,0s -45° 9′ 36″
NGC 3447 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 53m 24,0s +16° 46′ 19″ 13,3
NGC 3447A nepravilna galaksija Lav 10h 53m 30,3s +16° 47′ 5″ 12,5
NGC 3448 spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 54m 38,8s +54° 18′ 19″ 11,6
NGC 3449 prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 10h 52m 53,8s -32° 55′ 40″ 11,7
NGC 3450 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 10h 48m 3,5s -20° 50′ 56″ 11,8
NGC 3451 prečkasta spiralna galaksija Mali lav 10h 54m 21,1s +27° 14′ 23″ 13,0
NGC 3452 spiralna galaksija Pehar 10h 54m 14,1s -11° 24′ 18″ 14,0
NGC 3453 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 10h 53m 40,4s -21° 47′ 36″ 12,9
NGC 3454 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 54m 29,4s +17° 20′ 37″ 13,3
NGC 3455 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 54m 30,9s +17° 17′ 4″ 12,0
NGC 3456 prečkasta spiralna galaksija Pehar 10h 54m 3,3s -16° 1′ 39″ 12,6
NGC 3457 spiralna galaksija Lav 10h 54m 48,6s +17° 37′ 17″ 12,7
NGC 3458 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 56m 1,4s +57° 7′ 2″ 12,3
NGC 3459 spiralna galaksija Pehar 10h 54m 44,4s -17° 2′ 30″ 13,4
NGC 3460 spiralna galaksija Lav 10h 54m 48,6s +17° 37′ 17″ 12,7
NGC 3461 eliptična galaksija Lav 10h 54m 55,2s +17° 42′ 30″ 14,5
NGC 3462 spiralna galaksija Lav 10h 55m 21,0s +7° 41′ 49″ 12,2
NGC 3463 spiralna galaksija Vodena zmija 10h 55m 13,3s -26° 8′ 25″ 12,8
NGC 3464 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 10h 54m 39,8s -21° 3′ 59″ 12,6
NGC 3465 spiralna galaksija Zmaj 10h 59m 31,3s +75° 11′ 30″ 13,5
NGC 3466 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 56m 15,4s +9° 45′ 15″ 13,8
NGC 3467 spiralna galaksija Lav 10h 56m 44,1s +9° 45′ 32″ 13,4
NGC 3468 spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 57m 31,2s +40° 56′ 47″ 13,0
NGC 3469 prečkasta spiralna galaksija Pehar 10h 56m 57,6s -14° 18′ 1″ 13,1
NGC 3470 spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 58m 44,8s +59° 30′ 38″ 13,2
NGC 3471 spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 59m 8,8s +61° 31′ 49″ 12,5
NGC 3472 spiralna galaksija Gavran 11h 57m 28,1s -19° 37′ 26″ 14,3
NGC 3473 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 58m 5,2s +17° 7′ 30″ 13,5
NGC 3474 spiralna galaksija Lav 10h 58m 8,7s +17° 5′ 46″ 13,9
NGC 3475 spiralna galaksija Lav 10h 58m 25,2s +24° 13′ 37″ 13,1
NGC 3476 eliptična galaksija Lav 10h 58m 7,6s +9° 16′ 34″ 13,8
NGC 3477 spiralna galaksija Lav 10h 58m 12,5s +9° 13′ 4″ 14,8
NGC 3478 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 10h 59m 27,4s +46° 7′ 23″ 12,9
NGC 3479 prečkasta spiralna galaksija Pehar 10h 58m 55,4s -14° 57′ 40″ 13,0
NGC 3480 eliptična galaksija Lav 10h 58m 7,6s +9° 16′ 34″ 13,8
NGC 3481 spiralna galaksija Pehar 10h 59m 26,4s -7° 32′ 39″ 13,8
NGC 3482 prečkasta spiralna galaksija Jedro 10h 58m 34,2s -46° 35′ 3″ 12,4
NGC 3483 spiralna galaksija Vodena zmija 10h 59m 0,1s -28° 28′ 40″ 12,0
NGC 3484 nepostoji Zmaj 11h 3m 6,0s +75° 49′ 6″
NGC 3485 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 0m 2,4s +14° 50′ 28″ 11,8
NGC 3486 prečkasta spiralna galaksija Mali lav 11h 0m 24,0s +28° 58′ 32″ 10,5
NGC 3487 spiralna galaksija Lav 11h 0m 46,6s +17° 35′ 15″ 13,9
NGC 3488 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 1m 23,6s +57° 40′ 39″ 12,9
NGC 3489 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 0m 18,4s +13° 54′ 3″ 10,3
NGC 3490 eliptična galaksija Lav 10h 59m 54,3s +9° 21′ 44″ 13,8
NGC 3491 eliptična galaksija Lav 11h 0m 35,4s +12° 9′ 42″ 13,2
NGC 3492-1 eliptična galaksija Lav 11h 0m 57,3s +10° 30′ 23″ 13,1
NGC 3492-2 eliptična galaksija Lav 11h 0m 56,8s +10° 30′ 16″ 15,0
NGC 3493 prečkasta spiralna galaksija Mali lav 11h 1m 27,8s +27° 43′ 12″ 14,3
NGC 3494 dvostruka zvijezda Lav 11h 1m 10,9s +3° 46′ 28″
NGC 3495 spiralna galaksija Lav 11h 1m 15,8s +3° 37′ 37″ 11,8
NGC 3496 otvoreno zvjezdano jato Kobilica 10h 59m 36,0s -60° 20′ 12″ 8,2
NGC 3497 spiralna galaksija Pehar 11h 7m 18,1s -19° 28′ 17″ 11,9
NGC 3498 trostruka zvijezda Lav 11h 1m 41,8s +14° 21′ 0″
NGC 3499 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 3m 10,9s +56° 13′ 20″ 13,6
NGC 3500 spiralna galaksija Zmaj 11h 1m 51,3s +75° 12′ 4″ 13,5

3501-3600[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 3501 spiralna galaksija Lav 11h 2m 47,3s +17° 59′ 23″ 12,9
NGC 3502 prečkasta spiralna galaksija Pehar 10h 58m 55,4s -14° 57′ 40″ 13,0
NGC 3503 emisijska maglina i otvoreno zvjezdano jato Kobilica 11h 1m 17,2s -59° 50′ 50″
NGC 3504 prečkasta spiralna galaksija Mali lav 11h 3m 11,1s +27° 58′ 23″ 11,1
NGC 3505 spiralna galaksija Pehar 11h 2m 59,7s -16° 17′ 19″ 12,4
NGC 3506 spiralna galaksija Lav 11h 3m 12,8s +11° 4′ 37″ 12,5
NGC 3507 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 3m 25,5s +18° 8′ 5″ 11,9
NGC 3508 spiralna galaksija Pehar 11h 2m 59,7s -16° 17′ 19″ 12,4
NGC 3509 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 4m 24,4s +4° 49′ 42″ 12,7
NGC 3510 prečkasta spiralna galaksija Mali lav 11h 3m 43,7s +28° 53′ 5″ 12,1
NGC 3511 prečkasta spiralna galaksija Pehar 11h 3m 23,7s -23° 5′ 11″ 11,0
NGC 3512 prečkasta spiralna galaksija Mali lav 11h 4m 2,7s +28° 2′ 15″ 12,3
NGC 3513 prečkasta spiralna galaksija Pehar 11h 3m 45,8s -23° 14′ 39″ 11,5
NGC 3514 prečkasta spiralna galaksija Pehar 11h 3m 59,9s -18° 46′ 50″ 12,8
NGC 3515 galaksija Mali lav 11h 4m 37,3s +28° 13′ 41″ 13,9
NGC 3516 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 6m 47,5s +72° 34′ 9″ 11,7
NGC 3517-1 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 5m 36,9s +56° 31′ 31″ 13,0
NGC 3517-2 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 5m 37,1s +56° 32′ 4″ 15,7
NGC 3518 spiralna galaksija Sekstant 10h 4m 1,9s -6° 28′ 29″ 12,2
NGC 3519 otvoreno zvjezdano jato Kobilica 11h 4m 2,7s -61° 22′ 5″ 7,7
NGC 3520 eliptična galaksija Pehar 11h 7m 8,7s -18° 1′ 29″ 13,8
NGC 3521 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 5m 48,8s -0° 2′ 13″ 9,0
NGC 3522 eliptična galaksija Lav 11h 6m 40,4s +20° 5′ 10″ 13,1
NGC 3523 galaksija Zmaj 11h 3m 6,7s +75° 6′ 57″ 12,9
NGC 3524 spiralna galaksija Lav 11h 6m 32,1s +11° 23′ 6″ 12,8
NGC 3525 spiralna galaksija Pehar 11h 7m 18,1s -19° 28′ 17″ 11,9
NGC 3526 spiralna galaksija Lav 11h 6m 56,4s +7° 10′ 24″ 13,2
NGC 3527 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 7m 18,3s +28° 31′ 40″ 14,0
NGC 3528 spiralna galaksija Pehar 11h 7m 18,1s -19° 28′ 17″ 11,9
NGC 3529 prečkasta spiralna galaksija Pehar 11h 7m 19,2s -19° 33′ 22″ 13,1
NGC 3530 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 8m 40,3s +57° 13′ 49″ 13,8
NGC 3531 spiralna galaksija Lav 11h 6m 56,4s +7° 10′ 24″ 13,2
NGC 3532 otvoreno zvjezdano jato Kobilica 11h 5m 40,0s -58° 44′ 0″ 3,0
NGC 3533 spiralna galaksija Kentaur 11h 7m 7,5s -37° 10′ 23″ 12,6
NGC 3534A spiralna galaksija Lav 11h 8m 55,5s +26° 36′ 37″ 14,3
NGC 3534B spiralna galaksija Lav 11h 8m 57,0s +26° 35′ 48″ 14,7
NGC 3535 spiralna galaksija Lav 11h 8m 33,9s +4° 49′ 57″ 13,5
NGC 3536 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 8m 51,2s +28° 28′ 34″ 13,8
NGC 3537-1 spiralna galaksija Pehar 11h 8m 26,5s -10° 15′ 24″ 12,8
NGC 3537-2 spiralna galaksija Pehar 11h 8m 27,0s -10° 15′ 32″ 13,5
NGC 3538 dvostruka zvijezda Zmaj 11h 11m 32,9s +75° 34′ 16″
NGC 3539 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 9m 8,8s +28° 40′ 21″ 14,6
NGC 3540 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 9m 16,0s +36° 1′ 17″ 13,3
NGC 3541 spiralna galaksija Pehar 11h 8m 32,2s -10° 29′ 31″ 14,5
NGC 3542 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 9m 55,6s +36° 56′ 47″ 14,2
NGC 3543 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 10m 56,5s +61° 20′ 49″ 14,2
NGC 3544 prečkasta spiralna galaksija Pehar 11h 11m 30,4s -18° 17′ 24″ 12,1
NGC 3545 eliptična galaksija Veliki medvjed 11h 10m 13,1s +36° 58′ 1″ 13,8
NGC 3545A eliptična galaksija Veliki medvjed 11h 10m 13,1s +36° 58′ 1″ 13,8
NGC 3545B eliptična galaksija Veliki medvjed 11h 10m 12,2s +36° 57′ 53″ 13,8
NGC 3546 eliptična galaksija Pehar 11h 9m 46,7s -13° 22′ 49″ 13,4
NGC 3547 spiralna galaksija Lav 11h 9m 55,9s +10° 43′ 15″ 12,8
NGC 3548 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 9m 16,0s +36° 1′ 17″ 13,3
NGC 3549 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 10m 56,8s +53° 23′ 17″ 12,1
NGC 3550 eliptična galaksija Veliki medvjed 11h 10m 38,3s +28° 46′ 4″ 13,2
NGC 3551 eliptična galaksija Lav 11h 9m 44,3s +21° 45′ 33″ 13,5
NGC 3552 eliptična galaksija Veliki medvjed 11h 10m 42,8s +28° 41′ 35″ 14,5
NGC 3553 eliptična galaksija Veliki medvjed 11h 10m 40,3s +28° 41′ 9″ 14,1
NGC 3554 eliptična galaksija Veliki medvjed 11h 10m 47,8s +28° 39′ 38″ 14,2
NGC 3555 spiralna galaksija Lav 11h 9m 50,2s +21° 48′ 38″ 14,7
NGC 3556 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 11m 29,4s +55° 40′ 22″ 10,0
NGC 3557 eliptična galaksija Kentaur 11h 9m 57,4s -37° 32′ 22″ 10,4
NGC 3557A spiralna galaksija Kentaur 11h 7m 7,5s -37° 10′ 23″ 12,6
NGC 3557B eliptična galaksija Kentaur 11h 9m 31,9s -37° 20′ 59″ 12,6
NGC 3558 eliptična galaksija Veliki medvjed 11h 10m 55,9s +28° 32′ 37″ 13,8
NGC 3559 spiralna galaksija Lav 11h 10m 45,1s +12° 0′ 59″ 12,8
NGC 3560 spiralna galaksija Lav 11h 10m 45,1s +12° 0′ 59″ 12,8
NGC 3561 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 11m 13,2s +28° 41′ 48″ 13,8
NGC 3561A prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 11m 13,2s +28° 41′ 48″ 13,8
NGC 3561B spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 11m 13,0s +28° 42′ 43″ 13,4
NGC 3562 eliptična galaksija Zmaj 11h 12m 58,4s +72° 52′ 45″ 12,2
NGC 3563 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 11m 25,2s +26° 57′ 51″ 13,7
NGC 3563A prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 11m 25,2s +26° 57′ 51″ 13,7
NGC 3563B spiralna galaksija Lav 11h 11m 23,7s +26° 57′ 44″ 13,7
NGC 3564 spiralna galaksija Kentaur 11h 10m 36,2s -37° 32′ 54″ 12,1
NGC 3565 eliptična galaksija Pehar 11h 7m 47,8s -20° 1′ 20″ 14,3
NGC 3566 prečkasta spiralna galaksija Pehar 11h 7m 47,8s -20° 1′ 20″ 14,5
NGC 3567-1 spiralna galaksija Lav 11h 11m 18,7s +5° 50′ 11″ 13,3
NGC 3567-2 eliptična galaksija Lav 11h 11m 20,6s +5° 49′ 51″ 13,9
NGC 3568 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 11h 10m 48,4s -37° 26′ 56″ 12,0
NGC 3569 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 12m 8,0s +35° 27′ 7″ 13,3
NGC 3570 spiralna galaksija Lav 11h 12m 3,3s +27° 35′ 25″ 13,5
NGC 3571 prečkasta spiralna galaksija Pehar 11h 11m 30,4s -18° 17′ 24″ 12,1
NGC 3572 otvoreno zvjezdano jato Kobilica 11h 10m 26,6s -60° 14′ 38″ 6,6
NGC 3573 spiralna galaksija Kentaur 11h 11m 18,1s -36° 52′ 32″ 12,3
NGC 3574 spiralna galaksija Lav 11h 12m 12,1s +27° 37′ 31″ 15,2
NGC 3575 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 13m 31,5s +22° 44′ 14″ 11,6
NGC 3576 emisijska maglina Kobilica 11h 11m 32,7s -61° 21′ 44″
NGC 3577 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 13m 44,8s +48° 16′ 24″ 13,4
NGC 3578 dvostruka zvijezda Pehar 11h 12m 49,9s -15° 56′ 43″
NGC 3579 emisijska maglina Kobilica 11h 11m 59,6s -61° 14′ 35″
NGC 3580 spiralna galaksija Lav 11h 13m 16,0s +3° 39′ 27″ 14,0
NGC 3581 emisijska maglina Kobilica 11h 12m 1,9s -61° 18′ 6″
NGC 3582 emisijska maglina Kobilica 11h 12m 11,9s -61° 16′ 24″
NGC 3583 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 14m 11,0s +48° 19′ 6″ 11,1
NGC 3584 emisijska maglina Kobilica 11h 12m 19,8s -61° 13′ 42″
NGC 3585 eliptična galaksija Vodena zmija 11h 13m 17,3s -26° 45′ 18″ 9,9
NGC 3586 emisijska maglina Kobilica 11h 12m 29,9s -61° 21′ 8″
NGC 3587 planetarna maglina Veliki medvjed 11h 14m 47,7s +55° 1′ 10″ 9,9
NGC 3588-1 spiralna galaksija Lav 11h 14m 2,4s +20° 23′ 11″ 14,5
NGC 3588-2 spiralna galaksija Lav 11h 14m 2,7s +20° 23′ 20″ 15,0
NGC 3589 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 15m 13,3s +60° 42′ 2″ 13,8
NGC 3590 otvoreno zvjezdano jato Kobilica 11h 12m 58,9s -60° 47′ 20″ 8,2
NGC 3591 spiralna galaksija Pehar 11h 14m 3,2s -14° 5′ 12″ 13,3
NGC 3592 spiralna galaksija Lav 11h 14m 27,5s +17° 15′ 34″ 13,7
NGC 3593 spiralna galaksija Lav 11h 14m 37,0s +12° 49′ 6″ 10,9
NGC 3594 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 16m 13,9s +55° 42′ 17″ 13,7
NGC 3595 eliptična galaksija Veliki medvjed 11h 15m 25,4s +47° 26′ 49″ 12,1
NGC 3596 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 15m 6,1s +14° 47′ 13″ 11,3
NGC 3597 spiralna galaksija Pehar 11h 14m 42,0s -23° 43′ 38″ 12,7
NGC 3598 eliptična galaksija Lav 11h 15m 11,5s +17° 15′ 45″ 12,3
NGC 3599 spiralna galaksija Lav 11h 15m 26,8s +18° 6′ 37″ 12,0
NGC 3600 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 15m 52,0s +41° 35′ 28″ 11,7

3601-3700[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 3601 spiralna galaksija Lav 11h 15m 33,2s +5° 6′ 56″ 13,8
NGC 3602 spiralna galaksija Lav 11h 15m 48,3s +17° 24′ 58″ 15,0
NGC 3603 otvoreno zvjezdano jato Kobilica 11h 15m 6,6s -61° 15′ 40″ 9,1
NGC 3604 spiralna galaksija Lav 11h 17m 30,1s +4° 33′ 19″ 12,2
NGC 3605 eliptična galaksija Lav 11h 16m 46,6s +18° 1′ 3″ 12,3
NGC 3606 eliptična galaksija Vodena zmija 11h 16m 15,6s -33° 49′ 39″ 12,3
NGC 3607 eliptična galaksija Lav 11h 16m 54,5s +18° 3′ 8″ 9,9
NGC 3608 eliptična galaksija Lav 11h 16m 59,0s +18° 8′ 53″ 10,8
NGC 3609 spiralna galaksija Lav 11h 17m 50,6s +26° 37′ 31″ 13,3
NGC 3610 eliptična galaksija Veliki medvjed 11h 18m 24,9s +58° 47′ 12″ 10,8
NGC 3611 spiralna galaksija Lav 11h 17m 30,1s +4° 33′ 19″ 12,2
NGC 3612 spiralna galaksija Lav 11h 18m 14,7s +26° 37′ 14″ 14,1
NGC 3613 eliptična galaksija Veliki medvjed 11h 18m 35,9s +58° 0′ 2″ 10,9
NGC 3614 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 18m 21,6s +45° 44′ 55″ 11,6
NGC 3614A prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 18m 11,8s +45° 43′ 1″ 14,4
NGC 3615 eliptična galaksija Lav 11h 18m 6,5s +23° 23′ 51″ 12,8
NGC 3616 zvijezda Lav 11h 18m 8,6s +14° 45′ 58″
NGC 3617 eliptična galaksija Vodena zmija 11h 17m 50,8s -26° 8′ 2″ 12,8
NGC 3618 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 18m 32,4s +23° 28′ 8″ 13,6
NGC 3619 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 19m 21,5s +57° 45′ 30″ 11,5
NGC 3620 prečkasta spiralna galaksija Kameleon 11h 16m 5,0s -76° 13′ 2″ 13,3
NGC 3621 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 11h 18m 15,8s -32° 48′ 40″ 9,7
NGC 3622 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 20m 12,2s +67° 14′ 31″ 13,2
NGC 3623 spiralna galaksija Lav 11h 18m 55,6s +13° 5′ 27″ 9,3
NGC 3624 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 18m 50,9s +7° 31′ 15″ 13,9
NGC 3625 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 20m 31,2s +57° 46′ 52″ 13,1
NGC 3626 spiralna galaksija Lav 11h 20m 3,6s +18° 21′ 24″ 11,0
NGC 3627 spiralna galaksija Lav 11h 20m 15,1s +12° 59′ 24″ 8,9
NGC 3628 spiralna galaksija Lav 11h 20m 16,7s +13° 35′ 24″ 9,5
NGC 3629 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 20m 31,7s +26° 57′ 46″ 12,1
NGC 3630 spiralna galaksija Lav 11h 20m 16,9s +2° 57′ 52″ 12,0
NGC 3631 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 21m 2,7s +53° 10′ 11″ 10,4
NGC 3632 spiralna galaksija Lav 11h 20m 3,6s +18° 21′ 24″ 11,0
NGC 3633 spiralna galaksija Lav 11h 20m 26,2s +3° 35′ 8″ 13,5
NGC 3634 eliptična galaksija Pehar 11h 20m 30,3s -9° 0′ 49″ 14,2
NGC 3635 galaksija Pehar 11h 20m 31,3s -9° 0′ 47″ 14,5
NGC 3636 eliptična galaksija Pehar 11h 20m 25,0s -10° 16′ 55″ 12,4
NGC 3637 prečkasta spiralna galaksija Pehar 11h 20m 39,6s -10° 15′ 25″ 12,7
NGC 3638 spiralna galaksija Pehar 11h 20m 9,9s -8° 6′ 20″ 13,4
NGC 3639 spiralna galaksija Lav 11h 21m 35,5s +18° 27′ 31″ 13,7
NGC 3640 eliptična galaksija Lav 11h 21m 6,7s +3° 14′ 5″ 10,4
NGC 3641 eliptična galaksija Lav 11h 21m 8,8s +3° 11′ 41″ 13,2
NGC 3642 galaksija Veliki medvjed 11h 22m 17,5s +59° 4′ 30″ 11,2
NGC 3643 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 21m 24,9s +3° 0′ 51″ 14,1
NGC 3644 spiralna galaksija Lav 11h 21m 32,9s +2° 48′ 37″ 13,7
NGC 3645 spiralna galaksija Lav 11h 20m 16,9s +2° 57′ 52″ 12,0
NGC 3646 galaksija Lav 11h 21m 43,2s +20° 10′ 9″ 11,1
NGC 3647 eliptična galaksija Lav 11h 21m 32,5s +2° 53′ 14″ 14,2
NGC 3648 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 22m 31,3s +39° 52′ 37″ 12,6
NGC 3649 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 22m 14,8s +20° 12′ 31″ 13,7
NGC 3650 spiralna galaksija Lav 11h 22m 35,4s +20° 42′ 17″ 13,9
NGC 3651-1 eliptična galaksija Lav 11h 22m 26,3s +24° 17′ 56″ 13,6
NGC 3651-2 spiralna galaksija Lav 11h 22m 26,2s +24° 17′ 46″ 14,8
NGC 3652 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 22m 39,0s +37° 45′ 54″ 12,2
NGC 3653 eliptična galaksija Lav 11h 22m 30,0s +24° 16′ 47″ 13,7
NGC 3654 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 24m 10,9s +69° 24′ 46″ 12,8
NGC 3655 spiralna galaksija Lav 11h 22m 54,7s +16° 35′ 23″ 11,7
NGC 3656 eliptična galaksija Veliki medvjed 11h 23m 38,6s +53° 50′ 32″ 12,3
NGC 3657 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 23m 55,4s +52° 55′ 16″ 12,4
NGC 3658 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 23m 58,5s +38° 33′ 49″ 12,2
NGC 3659 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 23m 45,1s +17° 49′ 1″ 12,2
NGC 3660 prečkasta spiralna galaksija Pehar 11h 23m 32,2s -8° 39′ 31″ 11,9
NGC 3661 spiralna galaksija Pehar 11h 23m 38,3s -13° 49′ 51″ 13,1
NGC 3662 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 23m 46,4s -1° 6′ 19″ 12,9
NGC 3663 galaksija Pehar 11h 23m 59,9s -12° 17′ 48″ 12,3
NGC 3664A prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 24m 25,1s +3° 13′ 19″ 14,5
NGC 3664 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 24m 24,4s +3° 19′ 35″ 12,8
NGC 3665 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 24m 43,6s +38° 45′ 47″ 10,8
NGC 3666 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 24m 26,2s +11° 20′ 32″ 12,3
NGC 3667 spiralna galaksija Pehar 11h 24m 16,9s -13° 51′ 24″ 13,0
NGC 3667A spiralna galaksija Pehar 11h 24m 16,9s -13° 51′ 24″ 13,0
NGC 3667B spiralna galaksija Pehar 11h 24m 21,3s -13° 51′ 21″ 13,5
NGC 3668 galaksija Veliki medvjed 11h 25m 30,3s +63° 26′ 47″ 12,3
NGC 3669 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 25m 26,5s +57° 43′ 17″ 12,4
NGC 3670 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 24m 49,6s +23° 56′ 44″ 13,5
NGC 3671 kompaktna galaksija Veliki medvjed 11h 25m 52,5s +60° 28′ 48″ 14,8
NGC 3672 spiralna galaksija Pehar 11h 25m 2,3s -9° 47′ 41″ 11,4
NGC 3673 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 11h 25m 12,7s -26° 44′ 12″ 11,5
NGC 3674 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 26m 26,3s +57° 2′ 55″ 12,3
NGC 3675 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 26m 8,1s +43° 35′ 11″ 10,2
NGC 3676 eliptična galaksija Pehar 11h 25m 37,4s -11° 8′ 21″ 13,6
NGC 3677 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 26m 17,6s +46° 58′ 28″ 12,6
NGC 3678 galaksija Lav 11h 26m 15,7s +27° 52′ 1″ 13,6
NGC 3679 eliptična galaksija Lav 11h 21m 47,9s -5° 45′ 28″ 13,6
NGC 3680 otvoreno zvjezdano jato Kentaur 11h 25m 38,0s -43° 15′ 0″ 7,6
NGC 3681 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 26m 29,7s +16° 51′ 50″ 11,2
NGC 3682 spiralna galaksija Zmaj 11h 27m 41,3s +66° 35′ 27″ 12,5
NGC 3683 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 27m 31,7s +56° 52′ 40″ 12,5
NGC 3683A prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 29m 11,6s +57° 7′ 59″ 11,9
NGC 3684 galaksija Lav 11h 27m 11,1s +17° 1′ 51″ 11,4
NGC 3685 eliptična galaksija Lav 11h 28m 16,2s +4° 19′ 39″ 14,1
NGC 3686 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 27m 44,1s +17° 13′ 24″ 11,3
NGC 3687 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 28m 0,5s +29° 30′ 40″ 12,0
NGC 3688 spiralna galaksija Pehar 11h 27m 44,4s -9° 9′ 54″ 14,3
NGC 3689 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 28m 10,8s +25° 39′ 41″ 12,3
NGC 3690A spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 28m 30,3s +58° 33′ 40″ 11,2
NGC 3690B spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 28m 32,6s +58° 33′ 52″ 10,9
NGC 3691 galaksija Lav 11h 28m 9,4s +16° 55′ 12″ 12,4
NGC 3692 spiralna galaksija Lav 11h 28m 23,8s +9° 24′ 28″ 12,1
NGC 3693 spiralna galaksija Pehar 11h 28m 11,5s -13° 11′ 39″ 12,7
NGC 3694 eliptična galaksija Veliki medvjed 11h 28m 54,0s +35° 24′ 50″ 12,7
NGC 3695 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 29m 17,3s +35° 34′ 32″ 13,9
NGC 3696 spiralna galaksija Pehar 11h 28m 43,9s -11° 16′ 59″ 14,1
NGC 3697 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 28m 50,4s +20° 47′ 42″ 13,1
NGC 3697A prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 28m 50,4s +20° 47′ 42″ 13,1
NGC 3697B spiralna galaksija Lav 11h 28m 58,5s +20° 45′ 0″ 14,4
NGC 3697C spiralna galaksija Lav 11h 28m 59,8s +20° 44′ 22″ 14,2
NGC 3698 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 29m 17,3s +35° 34′ 32″ 13,9
NGC 3699 planetarna maglina Kentaur 11h 27m 57,2s -59° 57′ 27″ 11,3
NGC 3700 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 29m 38,5s +35° 30′ 54″ 14,0

3701-3800[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 3701 galaksija Lav 11h 29m 28,8s +24° 5′ 37″ 13,0
NGC 3702 spiralna galaksija Pehar 11h 30m 13,4s -8° 51′ 44″ 13,1
NGC 3703 spiralna galaksija Pehar 11h 29m 9,0s -8° 26′ 47″ 14,7
NGC 3704 eliptična galaksija Pehar 11h 30m 4,6s -11° 32′ 45″ 12,9
NGC 3705 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 30m 7,6s +9° 16′ 34″ 11,1
NGC 3705A spiralna galaksija Lav 11h 30m 29,5s +9° 23′ 18″ 14,5
NGC 3705B spiralna galaksija Lav 11h 29m 43,6s +9° 12′ 20″ 15,2
NGC 3706 eliptična galaksija Kentaur 11h 29m 44,2s -36° 23′ 29″ 11,4
NGC 3707 eliptična galaksija Pehar 11h 30m 11,5s -11° 32′ 34″ 14,7
NGC 3708 nepostoji Lav 11h 30m 39,2s -3° 13′ 21″
NGC 3709 nepostoji Lav 11h 30m 39,2s -3° 15′ 21″
NGC 3710 eliptična galaksija Lav 11h 31m 6,9s +22° 46′ 7″ 13,1
NGC 3711-1 prečkasta spiralna galaksija Pehar 11h 29m 25,5s -11° 4′ 47″ 14,0
NGC 3711-2 kompaktna galaksija Pehar 11h 29m 26,0s -11° 4′ 26″ 15,0
NGC 3712 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 31m 53,6s +28° 21′ 31″ 13,3
NGC 3713 eliptična galaksija Lav 11h 31m 41,9s +28° 9′ 14″ 13,2
NGC 3714 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 31m 53,6s +28° 21′ 31″ 13,3
NGC 3715 galaksija Pehar 11h 31m 32,2s -14° 13′ 52″ 12,5
NGC 3716 spiralna galaksija Lav 11h 31m 41,2s +3° 29′ 17″ 13,5
NGC 3717 spiralna galaksija Vodena zmija 11h 31m 32,0s -30° 18′ 30″ 11,2
NGC 3718 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 32m 34,7s +53° 4′ 2″ 10,8
NGC 3719 galaksija Lav 11h 32m 13,5s +0° 49′ 9″ 13,0
NGC 3720 spiralna galaksija Lav 11h 32m 21,6s +0° 48′ 14″ 13,0
NGC 3721 spiralna galaksija Pehar 11h 34m 7,8s -9° 28′ 0″ 14,5
NGC 3722 eliptična galaksija Pehar 11h 34m 23,2s -9° 40′ 46″ 14,1
NGC 3723 eliptična galaksija Pehar 11h 32m 30,5s -9° 58′ 8″ 13,3
NGC 3724 spiralna galaksija Pehar 11h 34m 28,7s -9° 39′ 34″ 14,1
NGC 3725 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 33m 40,7s +61° 53′ 20″ 13,0
NGC 3726 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 33m 20,8s +47° 1′ 40″ 10,4
NGC 3727 spiralna galaksija Pehar 11h 33m 40,9s -13° 52′ 42″ 14,1
NGC 3728 spiralna galaksija Lav 11h 33m 15,7s +24° 26′ 51″ 13,0
NGC 3729 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 33m 49,2s +53° 7′ 35″ 11,4
NGC 3730 eliptična galaksija Pehar 11h 34m 16,9s -9° 34′ 34″ 13,0
NGC 3731 eliptična galaksija Lav 11h 34m 11,6s +12° 30′ 46″ 13,1
NGC 3732 prečkasta spiralna galaksija Pehar 11h 34m 13,9s -9° 50′ 43″ 12,5
NGC 3733 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 35m 1,7s +54° 51′ 1″ 12,4
NGC 3734 galaksija Pehar 11h 34m 40,6s -14° 4′ 52″ 13,9
NGC 3735 spiralna galaksija Zmaj 11h 35m 57,1s +70° 32′ 8″ 11,9
NGC 3736 spiralna galaksija Zmaj 11h 35m 41,7s +73° 27′ 9″ 14,5
NGC 3737 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 35m 36,2s +54° 56′ 56″ 12,8
NGC 3737A spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 35m 31,2s +54° 55′ 52″ 14,8
NGC 3738 nepravilna galaksija Veliki medvjed 11h 35m 48,2s +54° 31′ 26″ 11,7
NGC 3739 galaksija Lav 11h 35m 37,5s +25° 5′ 19″ 14,4
NGC 3740 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 36m 12,1s +59° 58′ 36″ 14,0
NGC 3741 nepravilna galaksija Veliki medvjed 11h 36m 6,0s +45° 17′ 3″ 14,0
NGC 3742 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 11h 35m 32,1s -37° 57′ 22″ 12,1
NGC 3743 eliptična galaksija Lav 11h 35m 57,3s +21° 43′ 23″ 14,4
NGC 3744 spiralna galaksija Lav 11h 35m 57,8s +23° 0′ 44″ 15,0
NGC 3745 eliptična galaksija Lav 11h 37m 44,5s +22° 1′ 16″ 15,2
NGC 3746 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 37m 43,6s +22° 0′ 35″ 14,1
NGC 3747 spiralna galaksija Zmaj 11h 32m 31,2s +74° 22′ 44″ 15,0
NGC 3748 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 37m 49,1s +22° 1′ 35″ 14,8
NGC 3749 spiralna galaksija Kentaur 11h 35m 53,0s -37° 59′ 51″ 12,3
NGC 3750 eliptična galaksija Lav 11h 37m 51,6s +21° 58′ 29″ 13,9
NGC 3751 eliptična galaksija Lav 11h 37m 53,9s +21° 56′ 13″ 14,4
NGC 3752 spiralna galaksija Zmaj 11h 32m 32,3s +74° 37′ 43″ 12,9
NGC 3753 spiralna galaksija Lav 11h 37m 53,8s +21° 58′ 53″ 13,7
NGC 3754 spiralna galaksija Lav 11h 37m 55,0s +21° 59′ 8″ 14,3
NGC 3755 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 36m 33,2s +36° 24′ 37″ 12,8
NGC 3756 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 36m 47,8s +54° 17′ 39″ 11,5
NGC 3757 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 37m 2,9s +58° 24′ 58″ 12,6
NGC 3758 spiralna galaksija Lav 11h 36m 29,1s +21° 35′ 49″ 14,3
NGC 3759 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 36m 53,8s +54° 49′ 23″ 13,3
NGC 3759A prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 36m 58,0s +55° 9′ 44″ 13,6
NGC 3760 prečkasta spiralna galaksija Lav 10h 36m 55,8s +21° 52′ 54″ 11,4
NGC 3761 eliptična galaksija Lav 11h 36m 44,1s +22° 59′ 33″ 13,9
NGC 3762 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 37m 23,8s +61° 45′ 33″ 12,6
NGC 3763 prečkasta spiralna galaksija Pehar 11h 36m 30,2s -9° 50′ 50″ 11,8
NGC 3764 pekulijarna galaksija Lav 11h 36m 54,5s +17° 53′ 21″ 14,7
NGC 3765 spiralna galaksija Lav 11h 37m 4,3s +24° 5′ 47″ 14,1
NGC 3766 otvoreno zvjezdano jato Kentaur 11h 36m 14,3s -61° 36′ 36″ 5,3
NGC 3767 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 37m 15,5s +16° 52′ 39″ 13,4
NGC 3768 spiralna galaksija Lav 11h 37m 14,4s +17° 50′ 22″ 12,4
NGC 3769 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 37m 44,1s +47° 53′ 36″ 11,7
NGC 3769A prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 37m 50,5s +47° 52′ 54″ 14,2
NGC 3770 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 37m 58,7s +59° 37′ 2″ 12,8
NGC 3771 eliptična galaksija Pehar 11h 39m 5,9s -9° 20′ 52″ 12,6
NGC 3772 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 37m 48,4s +22° 41′ 26″ 13,5
NGC 3773 spiralna galaksija Lav 11h 38m 13,0s +12° 6′ 45″ 12,0
NGC 3774 prečkasta spiralna galaksija Pehar 11h 38m 30,3s -8° 58′ 35″ 13,8
NGC 3775 spiralna galaksija Pehar 11h 38m 26,7s -10° 38′ 17″ 13,8
NGC 3776 spiralna galaksija Djevica 11h 38m 17,9s -3° 21′ 14″ 14,7
NGC 3777 spiralna galaksija Pehar 11h 36m 6,8s -12° 34′ 9″ 13,4
NGC 3778 eliptična galaksija Kentaur 11h 38m 21,4s -50° 42′ 56″ 13,1
NGC 3779 spiralna galaksija Pehar 11h 38m 50,8s -10° 35′ 3″ 13,8
NGC 3780 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 39m 21,9s +56° 16′ 14″ 11,5
NGC 3781 spiralna galaksija Lav 11h 39m 3,9s +26° 21′ 45″ 13,8
NGC 3782 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 39m 20,5s +46° 30′ 47″ 12,4
NGC 3783 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 11h 39m 1,6s -37° 44′ 18″ 11,9
NGC 3784 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 39m 29,7s +26° 18′ 35″ 14,4
NGC 3785 spiralna galaksija Lav 11h 39m 32,9s +26° 18′ 10″ 14,2
NGC 3786 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 39m 42,5s +31° 54′ 31″ 12,3
NGC 3787 spiralna galaksija Lav 11h 39m 38,1s +20° 27′ 18″ 13,7
NGC 3788 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 39m 44,7s +31° 55′ 50″ 12,6
NGC 3789 spiralna galaksija Pehar 11h 38m 9,0s -9° 36′ 24″ 13,4
NGC 3790 spiralna galaksija Lav 11h 39m 47,2s +17° 42′ 44″ 13,9
NGC 3791 spiralna galaksija Pehar 11h 39m 41,6s -9° 22′ 0″ 13,4
NGC 3792 dvostruka zvijezda Djevica 11h 39m 38,5s +5° 6′ 0″
NGC 3793 zvijezda Veliki medvjed 11h 40m 2,0s +31° 52′ 41″
NGC 3794 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 40m 54,0s +56° 12′ 6″ 12,9
NGC 3795 galaksija Veliki medvjed 11h 40m 6,7s +58° 36′ 45″ 13,2
NGC 3795A spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 39m 21,3s +58° 16′ 7″ 13,5
NGC 3795B eliptična galaksija Veliki medvjed 11h 38m 8,6s +58° 45′ 29″ 13,2
NGC 3796 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 40m 31,0s +60° 17′ 56″ 12,6
NGC 3797 zvijezda Veliki medvjed 11h 40m 13,4s +31° 54′ 23″
NGC 3798 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 40m 13,9s +24° 41′ 49″ 12,1
NGC 3799 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 40m 9,3s +15° 19′ 39″ 13,9
NGC 3800 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 40m 13,3s +15° 20′ 32″ 12,7

3801-3900[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 3801 spiralna galaksija Lav 11h 40m 16,8s +17° 43′ 39″ 12,0
NGC 3802 spiralna galaksija Lav 11h 40m 18,7s +17° 45′ 55″ 13,3
NGC 3803 eliptična galaksija Lav 11h 40m 17,3s +17° 48′ 6″ 15,5
NGC 3804 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 40m 54,0s +56° 12′ 6″ 12,9
NGC 3805 eliptična galaksija Lav 11h 40m 41,6s +20° 20′ 37″ 12,7
NGC 3806 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 40m 46,7s +17° 47′ 44″ 13,6
NGC 3807 zvijezda Lav 11h 40m 54,7s +17° 49′ 7″ 16,0
NGC 3808 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 40m 44,0s +22° 25′ 47″ 13,5
NGC 3808A spiralna galaksija Lav 11h 40m 44,7s +22° 26′ 48″ 13,7
NGC 3809 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 41m 15,9s +59° 53′ 10″ 12,7
NGC 3810 spiralna galaksija Lav 11h 40m 58,6s +11° 28′ 13″ 10,8
NGC 3811 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 41m 16,5s +47° 41′ 28″ 12,3
NGC 3812 eliptična galaksija Lav 11h 41m 7,8s +24° 49′ 21″ 12,4
NGC 3813 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 41m 18,5s +36° 32′ 48″ 11,7
NGC 3814 spiralna galaksija Lav 11h 41m 27,7s +24° 48′ 20″ 14,7
NGC 3815 spiralna galaksija Lav 11h 41m 39,3s +24° 48′ 1″ 13,0
NGC 3816 spiralna galaksija Lav 11h 41m 47,8s +20° 6′ 13″ 12,5
NGC 3817 prečkasta spiralna galaksija Djevica 11h 41m 52,8s +10° 18′ 16″ 13,3
NGC 3818 eliptična galaksija Djevica 11h 41m 57,3s -6° 9′ 20″ 11,7
NGC 3819 eliptična galaksija Lav 11h 42m 5,8s +10° 21′ 6″ 13,8
NGC 3820 galaksija Lav 11h 42m 4,8s +10° 23′ 4″ 14,5
NGC 3821 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 42m 9,0s +20° 18′ 55″ 12,9
NGC 3822 spiralna galaksija Djevica 11h 42m 11,1s +10° 16′ 41″ 13,1
NGC 3823-1 eliptična galaksija Pehar 11h 42m 15,1s -13° 52′ 0″ 12,7
NGC 3823-2 spiralna galaksija Pehar 11h 42m 18,9s -13° 51′ 42″ 14,7
NGC 3824 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 42m 44,8s +52° 46′ 48″ 13,6
NGC 3825 prečkasta spiralna galaksija Djevica 11h 42m 23,8s +10° 15′ 53″ 13,0
NGC 3826 eliptična galaksija Lav 11h 42m 32,9s +26° 29′ 21″ 13,4
NGC 3827 spiralna galaksija Lav 11h 42m 36,2s +18° 50′ 43″ 13,3
NGC 3828 spiralna galaksija Lav 11h 42m 58,3s +16° 29′ 16″ 14,8
NGC 3829 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 43m 27,3s +52° 42′ 41″ 14,0
NGC 3830 eliptična galaksija Lav 11h 42m 32,9s +26° 29′ 21″ 13,4
NGC 3831 spiralna galaksija Pehar 11h 43m 18,6s -12° 52′ 41″ 12,7
NGC 3832 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 43m 31,4s +22° 43′ 31″ 13,0
NGC 3833 spiralna galaksija Djevica 11h 43m 28,9s +10° 9′ 41″ 13,5
NGC 3834 spiralna galaksija Lav 11h 43m 37,7s +19° 5′ 26″ 13,5
NGC 3835 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 44m 5,0s +60° 7′ 13″ 12,4
NGC 3835A spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 47m 22,8s +60° 18′ 2″ 13,1
NGC 3836 spiralna galaksija Pehar 11h 43m 29,8s -16° 47′ 51″ 12,9
NGC 3837 eliptična galaksija Lav 11h 43m 56,6s +19° 53′ 41″ 13,3
NGC 3838 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 44m 13,4s +57° 56′ 55″ 12,3
NGC 3839 spiralna galaksija Lav 11h 43m 54,4s +10° 47′ 4″ 13,3
NGC 3840 spiralna galaksija Lav 11h 43m 59,0s +20° 4′ 37″ 13,8
NGC 3841 spiralna galaksija Lav 11h 44m 2,1s +19° 58′ 20″ 13,6
NGC 3842 eliptična galaksija Lav 11h 44m 2,0s +19° 57′ 0″ 11,8
NGC 3843 spiralna galaksija Djevica 11h 43m 54,6s +7° 55′ 34″ 13,5
NGC 3844 spiralna galaksija Lav 11h 44m 0,9s +20° 1′ 46″ 13,9
NGC 3845 spiralna galaksija Lav 11h 44m 5,5s +19° 59′ 46″ 14,0
NGC 3846 galaksija Veliki medvjed 11h 44m 28,9s +55° 39′ 8″ 13,4
NGC 3846A prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 44m 14,8s +55° 2′ 6″ 13,3
NGC 3847 eliptična galaksija Veliki medvjed 11h 44m 14,0s +33° 30′ 52″ 13,3
NGC 3848 spiralna galaksija Djevica 11h 42m 11,1s +10° 16′ 41″ 13,1
NGC 3849 spiralna galaksija Djevica 11h 45m 35,2s +3° 13′ 56″ 13,7
NGC 3850 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 45m 35,5s +55° 53′ 12″ 13,3
NGC 3851 eliptična galaksija Lav 11h 44m 20,4s +19° 58′ 52″ 14,7
NGC 3852 prečkasta spiralna galaksija Djevica 11h 42m 23,8s +10° 15′ 53″ 13,0
NGC 3853 eliptična galaksija Lav 11h 44m 28,3s +16° 33′ 30″ 12,4
NGC 3854 prečkasta spiralna galaksija Pehar 11h 44m 51,9s -9° 13′ 59″ 12,0
NGC 3855 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 44m 25,8s +33° 21′ 21″ 14,0
NGC 3856 eliptična galaksija Veliki medvjed 11h 44m 14,0s +33° 30′ 52″ 13,3
NGC 3857 spiralna galaksija Lav 11h 44m 50,1s +19° 31′ 59″ 14,1
NGC 3858 spiralna galaksija Pehar 11h 45m 11,6s -9° 18′ 52″ 13,2
NGC 3859 spiralna galaksija Lav 11h 44m 52,4s +19° 27′ 17″ 14,1
NGC 3860A spiralna galaksija Lav 11h 44m 49,2s +19° 47′ 42″ 13,4
NGC 3860B kompaktna galaksija Lav 11h 44m 47,6s +19° 46′ 24″ 14,2
NGC 3861A spiralna galaksija Lav 11h 45m 3,8s +19° 58′ 25″ 12,7
NGC 3861B galaksija Lav 11h 45m 7,0s +19° 58′ 1″ 14,7
NGC 3862 eliptična galaksija Lav 11h 45m 5,0s +19° 36′ 23″ 12,7
NGC 3863 galaksija Djevica 11h 45m 5,5s +8° 28′ 12″ 12,9
NGC 3864 patuljasta galaksija Lav 11h 45m 15,6s +19° 23′ 32″ 14,2
NGC 3865 prečkasta spiralna galaksija Pehar 11h 44m 51,9s -9° 13′ 59″ 12,0
NGC 3866 spiralna galaksija Pehar 11h 45m 11,6s -9° 18′ 52″ 13,2
NGC 3867 spiralna galaksija Lav 11h 45m 29,6s +19° 24′ 1″ 13,2
NGC 3868 spiralna galaksija Lav 11h 45m 30,0s +19° 26′ 41″ 14,4
NGC 3869 spiralna galaksija Lav 11h 45m 45,5s +10° 49′ 29″ 12,8
NGC 3870 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 45m 56,6s +50° 12′ 2″ 13,0
NGC 3871 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 46m 10,1s +33° 6′ 34″ 14,8
NGC 3872 eliptična galaksija Lav 11h 45m 48,9s +13° 46′ 0″ 11,7
NGC 3873 eliptična galaksija Lav 11h 45m 46,0s +19° 46′ 26″ 12,9
NGC 3874 dvostruka zvijezda Djevica 11h 45m 37,9s +8° 34′ 27″
NGC 3875 spiralna galaksija Lav 11h 45m 49,4s +19° 46′ 3″ 13,9
NGC 3876 spiralna galaksija Djevica 11h 45m 26,5s +9° 9′ 39″ 12,8
NGC 3877 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 46m 7,3s +47° 29′ 40″ 11,0
NGC 3878 eliptična galaksija Veliki medvjed 11h 46m 17,7s +33° 12′ 18″ 12,8
NGC 3879 spiralna galaksija Zmaj 11h 46m 49,6s +69° 23′ 0″ 13,0
NGC 3880 eliptična galaksija Veliki medvjed 11h 46m 22,2s +33° 9′ 44″ 13,9
NGC 3881 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 46m 34,4s +33° 6′ 25″ 13,9
NGC 3882 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 11h 46m 6,1s -56° 23′ 20″ 12,0
NGC 3883 spiralna galaksija Lav 11h 46m 47,1s +20° 40′ 33″ 12,7
NGC 3884 spiralna galaksija Lav 11h 46m 12,1s +20° 23′ 29″ 12,6
NGC 3885 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 11h 46m 46,5s -27° 55′ 20″ 10,9
NGC 3886 eliptična galaksija Lav 11h 47m 5,5s +19° 50′ 14″ 13,1
NGC 3887 prečkasta spiralna galaksija Pehar 11h 47m 4,6s -16° 51′ 14″ 10,6
NGC 3888 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 47m 34,9s +55° 57′ 58″ 12,1
NGC 3889 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 47m 48,1s +56° 1′ 7″ 14,8
NGC 3890 spiralna galaksija Zmaj 11h 49m 19,5s +74° 18′ 7″ 13,3
NGC 3891 galaksija Veliki medvjed 11h 48m 3,2s +30° 21′ 35″ 12,4
NGC 3892 prečkasta spiralna galaksija Pehar 11h 48m 1,0s -10° 57′ 44″ 11,5
NGC 3893 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 48m 38,2s +48° 42′ 41″ 10,5
NGC 3894 eliptična galaksija Veliki medvjed 11h 48m 50,2s +59° 24′ 59″ 11,6
NGC 3895 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 49m 3,8s +59° 25′ 59″ 13,1
NGC 3896 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 48m 56,3s +48° 40′ 29″ 12,9
NGC 3897 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 48m 59,4s +35° 0′ 57″ 12,9
NGC 3898 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 49m 15,3s +56° 5′ 5″ 10,7
NGC 3899 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 50m 4,5s +26° 28′ 49″ 12,4
NGC 3900 spiralna galaksija Lav 11h 49m 9,3s +27° 1′ 18″ 11,4

3901-4000[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Sazviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 3901 spiralna galaksija Žirafa 11h 42m 49,2s +77° 22′ 22″ 13,7
NGC 3902 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 49m 18,7s +26° 7′ 18″ 12,8
NGC 3903 prečkasta spiralna galaksija Kentaur 11h 49m 3,3s -37° 31′ 2″ 12,8
NGC 3904 eliptična galaksija Vodena zmija 11h 49m 13,2s -29° 16′ 37″ 10,9
NGC 3905 prečkasta spiralna galaksija Pehar 11h 49m 4,9s -9° 43′ 44″ 12,8
NGC 3906 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 49m 40,2s +48° 25′ 32″ 12,9
NGC 3907 eliptična galaksija Djevica 11h 49m 30,1s -1° 5′ 10″ 13,1
NGC 3907A eliptična galaksija Djevica 11h 49m 30,1s -1° 5′ 10″ 13,1
NGC 3907B spiralna galaksija Djevica 11h 49m 23,5s -1° 5′ 3″ 13,1
NGC 3908 eliptična galaksija Lav 11h 49m 52,6s +12° 11′ 11″ 15,0
NGC 3909 otvoreno zvjezdano jato Kentaur 11h 49m 30,0s -48° 15′ 54″
NGC 3910 eliptična galaksija Lav 11h 49m 59,3s +21° 20′ 2″ 12,8
NGC 3911 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 50m 5,9s +24° 55′ 13″ 14,5
NGC 3912 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 50m 4,5s +26° 28′ 49″ 12,4
NGC 3913 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 50m 38,4s +55° 21′ 14″ 12,6
NGC 3914 prečkasta spiralna galaksija Djevica 11h 50m 32,6s +6° 34′ 3″ 13,2
NGC 3915 spiralna galaksija Djevica 11h 49m 24,2s -5° 7′ 5″ 13,9
NGC 3916 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 50m 51,2s +55° 8′ 37″ 13,9
NGC 3917 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 50m 45,6s +51° 49′ 29″ 11,8
NGC 3917A eliptična galaksija Veliki medvjed 11h 51m 13,4s +52° 0′ 5″ 13,4
NGC 3918 planetarna maglina Kentaur 11h 50m 17,8s -57° 10′ 55″ 8,1
NGC 3919 eliptična galaksija Lav 11h 50m 41,5s +20° 0′ 56″ 13,3
NGC 3920 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 49m 22,1s +24° 56′ 19″ 13,3
NGC 3921 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 51m 6,8s +55° 4′ 46″ 12,4
NGC 3922 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 51m 13,4s +50° 9′ 24″ 12,8
NGC 3923 eliptična galaksija Vodena zmija 11h 51m 1,6s -28° 48′ 21″ 9,8
NGC 3924 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 51m 13,4s +50° 9′ 24″ 12,8
NGC 3925 spiralna galaksija Lav 11h 51m 20,9s +21° 53′ 19″ 14,5
NGC 3926A eliptična galaksija Lav 11h 51m 26,5s +22° 1′ 42″ 14,3
NGC 3926B eliptična galaksija Lav 11h 51m 28,2s +22° 1′ 35″ 14,7
NGC 3927 nepostoji Lav 11h 51m 32,2s +28° 8′ 20″
NGC 3928 eliptična galaksija Veliki medvjed 11h 51m 47,6s +48° 40′ 59″ 12,6
NGC 3929 eliptična galaksija Lav 11h 51m 42,5s +21° 0′ 12″ 14,0
NGC 3930 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 51m 45,7s +38° 0′ 52″ 12,4
NGC 3930A spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 52m 2,2s +38° 1′ 11″ 15,7
NGC 3931 eliptična galaksija Veliki medvjed 11h 51m 13,4s +52° 0′ 5″ 13,4
NGC 3932 zvijezda Veliki medvjed 11h 51m 53,0s +48° 40′ 3″
NGC 3933 spiralna galaksija Lav 11h 52m 1,9s +16° 48′ 36″ 13,6
NGC 3934 spiralna galaksija Lav 11h 52m 12,5s +16° 51′ 6″ 13,6
NGC 3935 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 52m 23,9s +32° 24′ 16″ 13,3
NGC 3936 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 11h 52m 20,4s -26° 54′ 21″ 12,1
NGC 3937 eliptična galaksija Lav 11h 52m 42,6s +20° 37′ 54″ 12,5
NGC 3938 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 52m 49,2s +44° 7′ 17″ 10,4
NGC 3939 spiralna galaksija Zmaj 11h 49m 19,5s +74° 18′ 7″ 13,3
NGC 3940 eliptična galaksija Lav 11h 52m 46,5s +20° 59′ 23″ 12,8
NGC 3941 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 52m 55,3s +36° 59′ 13″ 10,3
NGC 3942 spiralna galaksija Pehar 11h 51m 30,0s -11° 25′ 29″ 13,2
NGC 3943 spiralna galaksija Lav 11h 52m 56,6s +20° 28′ 45″ 13,4
NGC 3944 eliptična galaksija Lav 11h 53m 5,0s +26° 12′ 27″ 12,9
NGC 3945 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 53m 13,4s +60° 40′ 31″ 10,9
NGC 3946 spiralna galaksija Lav 11h 53m 20,6s +21° 1′ 17″ 14,3
NGC 3947 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 53m 20,3s +20° 45′ 6″ 13,2
NGC 3948 zvijezda Lav 11h 53m 36,6s +20° 57′ 4″
NGC 3949 galaksija Veliki medvjed 11h 53m 41,4s +47° 51′ 36″ 11,1
NGC 3950 eliptična galaksija Veliki medvjed 11h 53m 41,1s +47° 53′ 6″ 15,7
NGC 3951 spiralna galaksija Lav 11h 53m 41,3s +23° 22′ 56″ 13,6
NGC 3952 spiralna galaksija Djevica 11h 53m 40,1s -3° 59′ 50″ 13,1
NGC 3953 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 53m 48,4s +52° 19′ 30″ 10,1
NGC 3954 kompaktna galaksija Lav 11h 53m 41,7s +20° 52′ 57″ 13,7
NGC 3955 spiralna galaksija Pehar 11h 53m 57,2s -23° 9′ 52″ 12,0
NGC 3956 prečkasta spiralna galaksija Pehar 11h 54m 0,9s -20° 34′ 0″ 12,0
NGC 3957 spiralna galaksija Pehar 11h 54m 1,5s -19° 34′ 8″ 11,8
NGC 3958 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 54m 33,5s +58° 22′ 0″ 13,0
NGC 3959 prečkasta spiralna galaksija Pehar 11h 54m 37,6s -7° 45′ 23″ 13,7
NGC 3960 otvoreno zvjezdano jato Kentaur 11h 50m 33,1s -55° 40′ 35″ 8,3
NGC 3961 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 11h 54m 57,5s +69° 19′ 47″ 13,5
NGC 3962 eliptična galaksija Pehar 11h 54m 39,8s -13° 58′ 29″ 10,7
NGC 3963 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 54m 58,8s +58° 29′ 36″ 11,9
NGC 3964 spiralna galaksija Lav 11h 54m 53,4s +28° 15′ 46″ 14,0
NGC 3965 spiralna galaksija Pehar 11h 54m 23,1s -10° 51′ 59″ 15,7
NGC 3966 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 56m 44,2s +32° 1′ 17″ 12,7
NGC 3967 eliptična galaksija Pehar 11h 55m 10,3s -7° 50′ 35″ 13,4
NGC 3968 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 55m 28,7s +11° 58′ 7″ 11,8
NGC 3969 prečkasta spiralna galaksija Pehar 11h 55m 9,1s -18° 55′ 38″ 12,9
NGC 3970 spiralna galaksija Pehar 11h 55m 28,1s -12° 3′ 41″ 13,4
NGC 3971 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 55m 36,3s +29° 59′ 45″ 12,7
NGC 3972 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 55m 45,3s +55° 19′ 12″ 12,3
NGC 3973 spiralna galaksija Lav 11h 55m 37,0s +11° 59′ 50″ 15,0
NGC 3974 prečkasta spiralna galaksija Pehar 11h 55m 40,1s -12° 1′ 38″ 13,4
NGC 3975 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 55m 53,7s +60° 31′ 47″ 15,3
NGC 3976 prečkasta spiralna galaksija Djevica 11h 55m 57,2s +6° 44′ 54″ 11,5
NGC 3976A spiralna galaksija Djevica 11h 56m 2,6s +6° 40′ 39″ 14,9
NGC 3977 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 56m 7,3s +55° 23′ 27″ 13,4
NGC 3978 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 56m 10,6s +60° 31′ 22″ 12,7
NGC 3979 spiralna galaksija Djevica 11h 56m 1,1s -2° 43′ 14″ 12,9
NGC 3980 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 56m 7,3s +55° 23′ 27″ 13,4
NGC 3981 prečkasta spiralna galaksija Pehar 11h 56m 7,0s -19° 53′ 50″ 11,0
NGC 3982 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 56m 28,0s +55° 7′ 30″ 11,0
NGC 3983 spiralna galaksija Lav 11h 56m 23,6s +23° 52′ 5″ 14,0
NGC 3984 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 55m 36,3s +29° 59′ 45″ 12,7
NGC 3985 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 56m 41,5s +48° 20′ 8″ 12,5
NGC 3986 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 56m 44,2s +32° 1′ 17″ 12,7
NGC 3987 spiralna galaksija Lav 11h 57m 20,9s +25° 11′ 43″ 12,9
NGC 3988 eliptična galaksija Lav 11h 57m 24,2s +27° 52′ 41″ 13,3
NGC 3989 spiralna galaksija Lav 11h 57m 26,6s +25° 13′ 58″ 14,9
NGC 3990 eliptična galaksija Veliki medvjed 11h 57m 35,5s +55° 27′ 31″ 12,6
NGC 3991 nepravilna galaksija Veliki medvjed 11h 57m 30,7s +32° 20′ 8″ 13,1
NGC 3992 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 57m 35,4s +53° 22′ 25″ 9,8
NGC 3993 spiralna galaksija Lav 11h 57m 37,6s +25° 14′ 25″ 13,7
NGC 3994 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 57m 36,8s +32° 16′ 39″ 12,7
NGC 3995 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 57m 44,0s +32° 17′ 35″ 12,4
NGC 3996 spiralna galaksija Lav 11h 57m 46,1s +14° 17′ 51″ 13,5
NGC 3997 prečkasta spiralna galaksija Lav 11h 57m 48,5s +25° 16′ 15″ 13,5
NGC 3998 spiralna galaksija Veliki medvjed 11h 57m 55,9s +55° 27′ 14″ 10,7
NGC 3999 spiralna galaksija Lav 11h 57m 56,4s +25° 4′ 6″ 14,7
NGC 4000 galaksija Lav 11h 57m 57,0s +25° 8′ 38″ 14,6

Reference[uredi - уреди | uredi izvor]

  1. ((en))((de)) "Wolfgang Steinicke-ov revizirani NGC i IC katalog". http://www.klima-luft.de/steinicke/ngcic/ngcic_e.htm. pristupljeno 10. 4. 2013.