Popis NGC objekata (2001-3000)

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Ovdje je dat spisak objekata dalekog svemira iz Novog općeg kataloga za NGC objekte 2001-3000. Podaci su bazirani na revizirani NGC i IC katalog koji je napravio Wolfgang Steinicke.[1]

2001-2100[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Zviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 2001 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 29m 2,1s -68° 46′ 10″
NGC 2002 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 30m 20,4s -66° 53′ 3″ 10,1
NGC 2003 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 30m 54,4s -66° 27′ 59″ 11,3
NGC 2004 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 30m 40,3s -67° 17′ 10″ 9,6
NGC 2005 kuglasto zvjezdano jato Zlatna riba 5h 30m 10,9s -69° 45′ 9″ 11,6
NGC 2006 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 31m 19,6s -66° 58′ 19″ 11,5
NGC 2007 spiralna galaksija Slikarski stalak 5h 34m 58,9s -50° 55′ 18″ 13,4
NGC 2008 spiralna galaksija Slikarski stalak 5h 35m 3,8s -50° 57′ 58″ 13,2
NGC 2009 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 30m 59,2s -69° 10′ 54″ 11,0
NGC 2010 otvoreno zvjezdano jato Sto 5h 30m 35,0s -70° 49′ 11″ 11,7
NGC 2011 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 32m 20,3s -67° 31′ 24″ 10,6
NGC 2012 eliptična galaksija Sto 5h 22m 35,1s -79° 51′ 7″ 12,9
NGC 2013 otvoreno zvjezdano jato Kočijaš 5h 44m 1,6s +55° 47′ 22″
NGC 2014 otvoreno zvjezdano jato i emisijska maglina Zlatna riba 5h 32m 19,9s -67° 41′ 24″ 9,0
NGC 2015 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 32m 6,0s -69° 14′ 36″
NGC 2016 otvoreno zvjezdano jato Sto 5h 31m 36,0s -69° 56′ 30″ 10,4
NGC 2017 grupa zvijezda Zec 5h 39m 16,2s -17° 50′ 59″
NGC 2018 otvoreno zvjezdano jato i emisijska maglina Sto 5h 31m 20,2s -71° 3′ 58″ 10,9
NGC 2019 kuglasto zvjezdano jato Sto 5h 31m 56,7s -70° 9′ 35″ 10,9
NGC 2020 emisijska maglina Zlatna riba 5h 33m 12,7s -67° 42′ 57″
NGC 2021 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 33m 30,7s -67° 27′ 11″ 12,1
NGC 2022 planetarna maglina Orion 5h 42m 6,2s +9° 5′ 12″ 11,6
NGC 2023 emisijska i odrazna maglina Orion 5h 41m 38,2s -2° 15′ 33″
NGC 2024 emisijska maglina Orion 5h 41m 42,0s -1° 51′ 24″
NGC 2025 otvoreno zvjezdano jato Sto 5h 32m 33,7s -71° 42′ 56″ 10,9
NGC 2026 otvoreno zvjezdano jato Bik 5h 43m 12,0s +20° 8′ 0″
NGC 2027 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 34m 59,8s -66° 54′ 59″ 11,9
NGC 2028 otvoreno zvjezdano jato Sto 5h 33m 48,6s -69° 57′ 7″ 12,9
NGC 2029 emisijska maglina Zlatna riba 5h 35m 38,0s -66° 2′ 0″
NGC 2030 emisijska maglina Zlatna riba 5h 35m 0,0s -67° 33′ 18″
NGC 2031 otvoreno zvjezdano jato Sto 5h 33m 41,9s -70° 59′ 13″ 10,8
NGC 2032 emisijska maglina Zlatna riba 5h 35m 20,0s -67° 34′ 36″
NGC 2033 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 34m 30,6s -69° 46′ 48″ 11,6
NGC 2034 otvoreno zvjezdano jato i emisijska maglina Zlatna riba 5h 35m 32,8s -66° 54′ 13″
NGC 2035 emisijska maglina Zlatna riba 5h 35m 32,5s -67° 35′ 8″
NGC 2036 otvoreno zvjezdano jato Sto 5h 34m 31,5s -70° 3′ 52″ 12,8
NGC 2037 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 34m 54,0s -69° 44′ 12″ 10,3
NGC 2038 otvoreno zvjezdano jato Sto 5h 34m 42,4s -70° 33′ 47″ 11,9
NGC 2039 grupa zvijezda Orion 5h 44m 1,0s +8° 41′ 30″
NGC 2040 emisijska maglina Zlatna riba 5h 36m 7,6s -67° 34′ 4″
NGC 2041 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 36m 28,1s -66° 59′ 23″ 10,4
NGC 2042 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 36m 9,6s -68° 55′ 25″ 9,6
NGC 2043 otvoreno zvjezdano jato Sto 5h 35m 57,3s -70° 4′ 28″
NGC 2044 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 36m 6,0s -69° 11′ 55″ 10,6
NGC 2045 zvijezda Bik 5h 45m 1,4s +12° 53′ 18″
NGC 2046 otvoreno zvjezdano jato Sto 5h 35m 37,6s -70° 14′ 27″ 12,6
NGC 2047 otvoreno zvjezdano jato Sto 5h 35m 53,1s -70° 11′ 34″ 13,2
NGC 2048 emisijska maglina sa jednom ili više zvijezda Zlatna riba 5h 35m 55,4s -69° 38′ 58″
NGC 2049 spiralna galaksija Golub 5h 43m 15,1s -30° 4′ 41″ 12,7
NGC 2050 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 36m 38,9s -69° 23′ 1″ 9,3
NGC 2051 otvoreno zvjezdano jato Sto 5h 36m 7,4s -71° 0′ 41″ 11,7
NGC 2052 emisijska maglina Zlatna riba 5h 37m 11,1s -69° 46′ 27″
NGC 2053 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 37m 39,8s -67° 24′ 47″ 12,2
NGC 2054 četverostruka zvijezda Orion 5h 45m 15,6s -10° 4′ 58″
NGC 2055 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 37m 3,0s -69° 25′ 54″ 8,4
NGC 2056 otvoreno zvjezdano jato Sto 5h 36m 34,1s -70° 40′ 19″ 12,3
NGC 2057 otvoreno zvjezdano jato Sto 5h 36m 55,2s -70° 16′ 8″ 12,2
NGC 2058 otvoreno zvjezdano jato Sto 5h 36m 54,3s -70° 9′ 44″ 11,9
NGC 2059 otvoreno zvjezdano jato Sto 5h 37m 0,6s -70° 7′ 45″ 12,9
NGC 2060 ostatak supernove Zlatna riba 5h 37m 51,6s -69° 10′ 23″ 9,6
NGC 2061 grupa zvijezda Golub 5h 42m 41,9s -34° 0′ 14″
NGC 2062 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 40m 2,8s -66° 52′ 33″ 12,7
NGC 2063 grupa zvijezda Orion 6h 32m 30,0s +8° 50′ 0″
NGC 2064 odrazna maglina Orion 5h 46m 18,4s +0° 0′ 21″
NGC 2065 otvoreno zvjezdano jato Sto 5h 37m 38,5s -70° 14′ 12″ 11,2
NGC 2066 otvoreno zvjezdano jato Sto 5h 37m 43,2s -70° 10′ 0″ 13,1
NGC 2067 odrazna maglina Orion 5h 46m 32,0s +0° 7′ 54″
NGC 2068 odrazna maglina Orion 5h 46m 45,0s +0° 4′ 48″
NGC 2069 emisijska maglina Zlatna riba 5h 38m 40,0s -69° 0′ 18″
NGC 2070 emisijska maglina Zlatna riba 5h 38m 42,5s -69° 6′ 3″
NGC 2071 odrazna maglina Orion 5h 47m 7,2s +0° 17′ 39″
NGC 2072 otvoreno zvjezdano jato Sto 5h 38m 24,5s -70° 14′ 3″ 13,2
NGC 2073 eliptična galaksija Zec 5h 45m 53,8s -21° 59′ 57″ 12,5
NGC 2074 emisijska maglina Zlatna riba 5h 39m 3,6s -69° 29′ 53″
NGC 2075 otvoreno zvjezdano jato i emisijska maglina Sto 5h 38m 20,8s -70° 41′ 9″ 11,5
NGC 2076 spiralna galaksija Zec 5h 46m 47,4s -16° 46′ 58″ 13,0
NGC 2077 emisijska maglina Zlatna riba 5h 39m 36,0s -69° 39′ 26″
NGC 2078 emisijska maglina Zlatna riba 5h 39m 39,3s -69° 44′ 38″
NGC 2079 emisijska maglina Zlatna riba 5h 39m 40,0s -69° 46′ 26″
NGC 2080 emisijska maglina Zlatna riba 5h 39m 44,2s -69° 38′ 44″
NGC 2081 otvoreno zvjezdano jato i emisijska maglina Zlatna riba 5h 39m 59,5s -69° 24′ 21″
NGC 2082 prečkasta spiralna galaksija Zlatna riba 5h 41m 50,9s -64° 18′ 5″ 12,1
NGC 2083 emisijska maglina Zlatna riba 5h 39m 59,3s -69° 44′ 16″
NGC 2084 emisijska maglina Zlatna riba 5h 40m 7,1s -69° 45′ 34″
NGC 2085 emisijska maglina Zlatna riba 5h 40m 9,0s -69° 40′ 24″
NGC 2086 emisijska maglina Zlatna riba 5h 40m 13,0s -69° 40′ 5″
NGC 2087 prečkasta spiralna galaksija Slikarski stalak 5h 44m 16,1s -55° 31′ 59″ 13,6
NGC 2088 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 40m 59,9s -68° 27′ 56″ 12,5
NGC 2089 eliptična galaksija Zec 5h 47m 51,3s -17° 36′ 10″ 12,0
NGC 2090 spiralna galaksija Golub 5h 47m 1,6s -34° 15′ 3″ 11,2
NGC 2091 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 40m 58,1s -69° 26′ 14″ 12,1
NGC 2092 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 41m 22,1s -69° 13′ 27″
NGC 2093 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 41m 49,8s -68° 55′ 17″ 11,6
NGC 2094 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 42m 8,0s -68° 21′ 48″
NGC 2095 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 42m 50,0s -67° 19′ 12″ 13,1
NGC 2096 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 42m 17,9s -68° 27′ 31″ 11,3
NGC 2097 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 44m 16,0s -62° 47′ 8″ 13,7
NGC 2098 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 42m 30,4s -68° 16′ 32″ 10,7
NGC 2099 otvoreno zvjezdano jato Kočijaš 5h 52m 18,3s +32° 33′ 11″ 5,6
NGC 2100 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 42m 9,1s -69° 12′ 43″ 9,6

2101-2200[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Zviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 2101 nepravilna galaksija Slikarski stalak 5h 46m 22,4s -52° 5′ 24″ 13,3
NGC 2102 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 42m 20,6s -69° 29′ 14″ 11,4
NGC 2103 emisijska maglina Sto 5h 41m 40,0s -71° 19′ 54″
NGC 2104 prečkasta spiralna galaksija Slikarski stalak 5h 47m 4,2s -51° 33′ 11″ 12,7
NGC 2105 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 44m 19,2s -66° 55′ 4″ 12,2
NGC 2106 prečkasta spiralna galaksija Zec 5h 50m 46,3s -21° 34′ 1″ 12,1
NGC 2107 otvoreno zvjezdano jato Sto 5h 43m 13,0s -70° 38′ 24″ 11,5
NGC 2108 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 43m 55,3s -69° 10′ 51″ 12,8
NGC 2109 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 44m 23,0s -68° 32′ 52″ 12,2
NGC 2110 eliptična galaksija Orion 5h 52m 11,2s -7° 27′ 23″ 12,5
NGC 2111 otvoreno zvjezdano jato Sto 5h 44m 33,1s -70° 59′ 36″ 12,5
NGC 2112 otvoreno zvjezdano jato Orion 5h 53m 45,2s +0° 24′ 39″ 9,1
NGC 2113 otvoreno zvjezdano jato i emisijska maglina Zlatna riba 5h 45m 24,6s -69° 46′ 27″ 12,3
NGC 2114 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 46m 12,2s -68° 2′ 54″ 12,5
NGC 2115A spiralna galaksija Slikarski stalak 5h 51m 19,8s -50° 35′ 0″ 13,0
NGC 2115B spiralna galaksija Slikarski stalak 5h 51m 21,3s -50° 35′ 32″ 15,1
NGC 2116 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 47m 15,2s -68° 30′ 29″ 12,9
NGC 2117 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 47m 46,0s -67° 27′ 1″ 12,7
NGC 2118 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 47m 39,6s -69° 7′ 55″ 12,0
NGC 2119 eliptična galaksija Orion 5h 57m 26,9s +11° 56′ 56″ 14,0
NGC 2120 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 50m 34,8s -63° 40′ 30″ 12,7
NGC 2121 otvoreno zvjezdano jato Sto 5h 48m 12,4s -71° 28′ 52″ 12,4
NGC 2122 otvoreno zvjezdano jato i emisijska maglina Sto 5h 48m 52,6s -70° 4′ 12″ 10,4
NGC 2123 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 51m 43,4s -65° 19′ 18″ 12,6
NGC 2124 spiralna galaksija Zec 5h 57m 52,3s -20° 5′ 6″ 12,2
NGC 2125 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 50m 54,3s -69° 28′ 45″
NGC 2126 otvoreno zvjezdano jato Kočijaš 6h 2m 32,9s +49° 51′ 57″ 10,2
NGC 2127 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 51m 22,4s -69° 21′ 41″ 11,6
NGC 2128 eliptična galaksija Žirafa 6h 4m 34,0s +57° 37′ 39″ 12,6
NGC 2129 otvoreno zvjezdano jato Blizanci 6h 1m 6,5s +23° 19′ 4″ 6,7
NGC 2130 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 52m 23,8s -67° 20′ 3″ 12,0
NGC 2131 nepravilna galaksija Zec 5h 58m 47,2s -26° 39′ 11″ 14,0
NGC 2132 grupa zvijezda Slikarski stalak 5h 55m 9,1s -59° 54′ 37″
NGC 2133 otvoreno zvjezdano jato Sto 5h 51m 28,8s -71° 10′ 30″
NGC 2134 otvoreno zvjezdano jato Sto 5h 51m 56,7s -71° 5′ 50″ 11,1
NGC 2135 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 53m 35,0s -67° 25′ 38″ 12,1
NGC 2136 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 52m 58,5s -69° 29′ 33″ 10,5
NGC 2137 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 53m 13,2s -69° 28′ 55″ 12,7
NGC 2138 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 54m 48,8s -65° 50′ 7″ 13,8
NGC 2139 prečkasta spiralna galaksija Zec 6h 1m 8,0s -23° 40′ 22″ 11,6
NGC 2140 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 54m 16,3s -68° 36′ 0″ 12,4
NGC 2141 otvoreno zvjezdano jato Orion 6h 2m 55,0s +10° 26′ 47″ 9,4
NGC 2142 zvijezda Jednorog 6h 1m 50,3s -10° 35′ 51″
NGC 2143 otvoreno zvjezdano jato Orion 6h 3m 7,4s +5° 43′ 42″
NGC 2144 spiralna galaksija Sto 5h 40m 56,3s -82° 7′ 8″ 13,0
NGC 2145 otvoreno zvjezdano jato Sto 5h 54m 22,8s -70° 54′ 7″ 12,1
NGC 2146 prečkasta spiralna galaksija Žirafa 6h 18m 38,3s +78° 21′ 21″ 10,6
NGC 2146A prečkasta spiralna galaksija Žirafa 6h 23m 54,6s +78° 31′ 48″ 12,9
NGC 2147 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 55m 45,7s -68° 12′ 6″ 12,9
NGC 2148 spiralna galaksija Slikarski stalak 5h 58m 45,6s -59° 7′ 35″ 13,6
NGC 2149 odrazna maglina Jednorog 6h 3m 30,7s -9° 43′ 50″
NGC 2150 prečkasta spiralna galaksija Zlatna riba 5h 55m 46,4s -69° 33′ 39″ 13,0
NGC 2151 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 56m 20,5s -69° 1′ 3″
NGC 2152 prečkasta spiralna galaksija Slikarski stalak 6h 0m 55,0s -50° 44′ 27″ 13,5
NGC 2153 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 57m 51,8s -66° 24′ 3″ 13,1
NGC 2154 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 57m 38,3s -67° 15′ 44″ 11,8
NGC 2155 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 58m 33,3s -65° 28′ 35″ 12,6
NGC 2156 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 57m 50,4s -68° 27′ 39″ 11,4
NGC 2157 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 57m 34,9s -69° 11′ 50″ 10,2
NGC 2158 otvoreno zvjezdano jato Blizanci 6h 7m 25,6s +24° 5′ 46″ 8,6
NGC 2159 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 58m 3,0s -68° 37′ 28″ 11,4
NGC 2160 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 58m 12,9s -68° 17′ 23″ 12,2
NGC 2161 otvoreno zvjezdano jato Sto 5h 55m 43,2s -74° 21′ 14″ 13,0
NGC 2162 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 6h 0m 30,4s -63° 43′ 20″
NGC 2163 odrazna maglina Orion 6h 7m 49,5s +18° 39′ 27″
NGC 2164 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 58m 55,0s -68° 30′ 56″ 10,3
NGC 2165 otvoreno zvjezdano jato Kočijaš 6h 11m 4,0s +51° 40′ 42″ 12,7
NGC 2166 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 5h 59m 33,8s -67° 56′ 29″ 12,9
NGC 2167 zvijezda Jednorog 6h 6m 58,6s -6° 12′ 10″ 6,6
NGC 2168 otvoreno zvjezdano jato Blizanci 6h 9m 0,0s +24° 21′ 0″ 5,1
NGC 2169 otvoreno zvjezdano jato Orion 6h 8m 24,3s +13° 57′ 53″ 5,9
NGC 2170 odrazna maglina Jednorog 6h 7m 31,3s -6° 23′ 53″
NGC 2171 zvjezdano jato Sto 5h 44m 13,8s -70° 40′ 9″
NGC 2172 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 6h 0m 5,9s -68° 38′ 13″ 11,8
NGC 2173 otvoreno zvjezdano jato Sto 5h 57m 58,5s -72° 58′ 41″ 11,9
NGC 2174 emisijska maglina Orion 6h 9m 0,3s +20° 38′ 26″
NGC 2175 emisijska maglina Orion 6h 9m 38,6s +20° 29′ 18″
NGC 2175S otvoreno zvjezdano jato Orion 6h 10m 54,0s +20° 36′ 36″
NGC 2176 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 6h 1m 19,4s -66° 51′ 12″
NGC 2177 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 6h 1m 16,5s -67° 44′ 0″ 12,8
NGC 2178 eliptična galaksija Slikarski stalak 6h 2m 47,5s -63° 45′ 50″ 12,9
NGC 2179 prečkasta spiralna galaksija Zec 6h 8m 2,1s -21° 44′ 46″ 12,3
NGC 2180 otvoreno zvjezdano jato Orion 6h 9m 36,2s +4° 42′ 44″
NGC 2181 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 6h 2m 43,7s -65° 15′ 54″ 13,6
NGC 2182 odrazna maglina Jednorog 6h 9m 30,9s -6° 19′ 35″
NGC 2183 odrazna maglina Jednorog 6h 10m 46,9s -6° 12′ 43″
NGC 2184 grupa zvijezda Orion 6h 11m 0,0s -3° 29′ 0″
NGC 2185 odrazna maglina Jednorog 6h 11m 0,4s -6° 13′ 36″
NGC 2186 otvoreno zvjezdano jato Orion 6h 12m 7,1s +5° 27′ 31″ 8,7
NGC 2187 spiralna galaksija Zlatna riba 6h 3m 52,4s -69° 34′ 40″ 12,2
NGC 2187A spiralna galaksija Zlatna riba 6h 3m 44,2s -69° 35′ 17″ 12,0
NGC 2188 prečkasta spiralna galaksija Golub 6h 10m 9,7s -34° 6′ 18″ 11,7
NGC 2189 nepostoji Orion 6h 12m 17,0s +1° 3′ 42″
NGC 2190 otvoreno zvjezdano jato Sto 6h 1m 4,1s -74° 43′ 32″ 12,9
NGC 2191 prečkasta spiralna galaksija Kobilica 6h 8m 23,7s -52° 30′ 44″ 11,4
NGC 2192 otvoreno zvjezdano jato Kočijaš 6h 15m 17,4s +39° 51′ 19″ 10,9
NGC 2193 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 6h 6m 17,9s -65° 5′ 57″ 13,4
NGC 2194 otvoreno zvjezdano jato Orion 6h 13m 45,9s +12° 48′ 24″ 8,5
NGC 2195 dvostruka zvijezda Orion 6h 14m 34,8s +17° 38′ 22″
NGC 2196 spiralna galaksija Zec 6h 12m 9,6s -21° 48′ 22″ 11,0
NGC 2197 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 6h 6m 8,7s -67° 5′ 51″ 13,5
NGC 2198 nepostoji Orion 6h 13m 54,0s +0° 59′ 42″
NGC 2199 spiralna galaksija Sto 6h 4m 44,9s -73° 24′ 0″ 12,8
NGC 2200 prečkasta spiralna galaksija Krma 6h 13m 17,4s -43° 39′ 47″ 14,0

2201-2300[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Zviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 2201 prečkasta spiralna galaksija Krma 6h 13m 31,4s -43° 42′ 18″ 13,3
NGC 2202 otvoreno zvjezdano jato Orion 6h 16m 50,7s +5° 59′ 48″
NGC 2203 otvoreno zvjezdano jato Sto 6h 4m 42,7s -75° 26′ 18″ 12,0
NGC 2204 otvoreno zvjezdano jato Veliki pas 6h 15m 33,0s -18° 39′ 54″ 8,6
NGC 2205 eliptična galaksija Slikarski stalak 6h 10m 32,8s -62° 32′ 19″ 12,7
NGC 2206 prečkasta spiralna galaksija Veliki pas 6h 15m 59,7s -26° 45′ 55″ 12,2
NGC 2207 prečkasta spiralna galaksija Veliki pas 6h 16m 21,8s -21° 22′ 22″ 10,9
NGC 2208 spiralna galaksija Kočijaš 6h 22m 34,6s +51° 54′ 36″ 12,8
NGC 2209 otvoreno zvjezdano jato Sto 6h 8m 33,5s -73° 50′ 16″ 13,2
NGC 2210 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 6h 11m 31,9s -69° 7′ 15″ 10,2
NGC 2211 prečkasta spiralna galaksija Veliki pas 6h 18m 30,2s -18° 32′ 16″ 12,7
NGC 2212 prečkasta spiralna galaksija Veliki pas 6h 18m 35,7s -18° 31′ 12″ 13,4
NGC 2213 otvoreno zvjezdano jato Sto 6h 10m 42,0s -71° 31′ 42″ 12,4
NGC 2214 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 6h 12m 57,5s -68° 15′ 33″ 10,9
NGC 2215 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 6h 20m 49,2s -7° 17′ 2″ 8,4
NGC 2216 prečkasta spiralna galaksija Veliki pas 6h 21m 30,7s -22° 5′ 14″ 12,8
NGC 2217 prečkasta spiralna galaksija Veliki pas 6h 21m 39,8s -27° 14′ 3″ 10,7
NGC 2218 nepostoji Blizanci 6h 24m 42,0s +19° 20′ 42″
NGC 2219 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 6h 23m 44,3s -4° 40′ 36″
NGC 2220 grupa zvijezda Krma 6h 21m 12,0s -44° 45′ 28″
NGC 2221 spiralna galaksija Slikarski stalak 6h 20m 15,8s -57° 34′ 43″ 13,2
NGC 2222 prečkasta spiralna galaksija Slikarski stalak 6h 20m 16,8s -57° 32′ 0″ 13,3
NGC 2223 prečkasta spiralna galaksija Veliki pas 6h 24m 35,8s -22° 50′ 19″ 11,5
NGC 2224 grupa zvijezda Blizanci 6h 27m 32,0s +12° 39′ 20″
NGC 2225 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 6h 26m 37,0s -9° 38′ 30″
NGC 2226 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 6h 26m 37,5s -9° 38′ 32″
NGC 2227 prečkasta spiralna galaksija Veliki pas 6h 25m 57,9s -22° 0′ 17″ 12,5
NGC 2228 prečkasta spiralna galaksija Zlatna riba 6h 21m 15,9s -64° 27′ 33″ 13,3
NGC 2229 prečkasta spiralna galaksija Zlatna riba 6h 21m 23,8s -64° 57′ 24″ 13,2
NGC 2230 eliptična galaksija Zlatna riba 6h 21m 27,9s -64° 59′ 34″ 12,8
NGC 2231 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 6h 20m 43,0s -67° 31′ 7″ 13,2
NGC 2232 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 6h 27m 15,0s -4° 45′ 30″ 4,2
NGC 2233 eliptična galaksija Zlatna riba 6h 21m 40,1s -65° 2′ 0″ 13,7
NGC 2234 grupa zvijezda Blizanci 6h 29m 29,2s +16° 43′ 8″
NGC 2235 eliptična galaksija Zlatna riba 6h 22m 22,2s -64° 56′ 5″ 12,7
NGC 2236 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 6h 29m 39,6s +6° 49′ 51″ 8,5
NGC 2237 emisijska maglina Jednorog 6h 30m 54,6s +5° 2′ 52″
NGC 2238 emisijska maglina Jednorog 6h 30m 40,3s +5° 0′ 47″
NGC 2239 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 6h 32m 19,0s +4° 51′ 24″ 4,8
NGC 2240 otvoreno zvjezdano jato Kočijaš 6h 33m 10,5s +35° 15′ 2″
NGC 2241 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 6h 22m 53,3s -68° 55′ 29″ 13,3
NGC 2242 planetarna maglina Kočijaš 6h 34m 7,4s +44° 46′ 40″ 15,0
NGC 2243 otvoreno zvjezdano jato Veliki pas 6h 29m 34,4s -31° 16′ 53″ 9,4
NGC 2244 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 6h 32m 19,0s +4° 51′ 24″ 4,8
NGC 2245 odrazna maglina Jednorog 6h 32m 41,2s +10° 9′ 24″
NGC 2246 emisijska maglina Jednorog 6h 32m 33,7s +5° 7′ 42″
NGC 2247 odrazna maglina Jednorog 6h 33m 5,1s +10° 19′ 18″
NGC 2248 grupa zvijezda Blizanci 6h 34m 35,3s +26° 18′ 21″
NGC 2249 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 6h 25m 49,6s -68° 55′ 11″ 12,2
NGC 2250 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 6h 33m 49,8s -5° 5′ 4″ 8,9
NGC 2251 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 6h 34m 38,4s +8° 21′ 59″ 7,3
NGC 2252 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 6h 34m 19,8s +5° 19′ 22″
NGC 2253 grupa zvijezda Žirafa 6h 42m 32,0s +66° 24′ 0″
NGC 2254 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 6h 35m 46,6s +7° 40′ 15″ 9,1
NGC 2255 prečkasta spiralna galaksija Golub 6h 33m 58,6s -34° 48′ 42″ 13,5
NGC 2256 eliptična galaksija Žirafa 6h 47m 14,2s +74° 14′ 13″ 12,5
NGC 2257 otvoreno zvjezdano jato Zlatna riba 6h 30m 13,0s -64° 19′ 29″ 13,5
NGC 2258 spiralna galaksija Žirafa 6h 47m 46,5s +74° 28′ 53″ 11,9
NGC 2259 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 6h 38m 33,3s +10° 52′ 57″ 10,8
NGC 2260 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 6h 38m 3,0s -1° 28′ 20″
NGC 2261 emisijska i odrazna maglina Jednorog 6h 39m 9,5s +8° 44′ 40″
NGC 2262 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 6h 39m 38,7s +1° 8′ 30″ 11,3
NGC 2263 prečkasta spiralna galaksija Veliki pas 6h 38m 28,8s -24° 50′ 55″ 11,9
NGC 2264 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 6h 40m 58,2s +9° 53′ 44″ 4,1
NGC 2265 grupa zvijezda Blizanci 6h 41m 41,6s +11° 54′ 19″
NGC 2266 otvoreno zvjezdano jato Blizanci 6h 43m 19,2s +26° 58′ 10″ 9,5
NGC 2267 prečkasta spiralna galaksija Veliki pas 6h 40m 51,7s -32° 28′ 56″ 12,5
NGC 2268 prečkasta spiralna galaksija Žirafa 7h 14m 17,5s +84° 22′ 56″ 11,5
NGC 2269 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 6h 43m 17,0s +4° 37′ 28″ 10,0
NGC 2270 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 6h 43m 57,7s +3° 28′ 45″
NGC 2271 eliptična galaksija Veliki pas 6h 42m 52,9s -23° 28′ 33″ 12,1
NGC 2272 eliptična galaksija Veliki pas 6h 42m 41,2s -27° 27′ 35″ 11,5
NGC 2273 prečkasta spiralna galaksija Ris 6h 50m 8,4s +60° 50′ 45″ 11,7
NGC 2273A spiralna galaksija Ris 6h 40m 7,0s +60° 4′ 50″ 12,6
NGC 2273B prečkasta spiralna galaksija Ris 6h 46m 31,5s +60° 20′ 25″ 12,5
NGC 2274 eliptična galaksija Blizanci 6h 47m 17,4s +33° 34′ 3″ 12,1
NGC 2275 spiralna galaksija Blizanci 6h 47m 17,9s +33° 35′ 57″ 13,2
NGC 2276 prečkasta spiralna galaksija Kefej 7h 27m 13,6s +85° 45′ 18″ 11,4
NGC 2277 zvijezda Blizanci 6h 47m 47,0s +33° 27′ 17″ 13,4
NGC 2278 dvostruka zvijezda Blizanci 6h 48m 16,3s +33° 23′ 43″
NGC 2279 trostruka zvijezda Blizanci 6h 48m 24,7s +33° 24′ 52″
NGC 2280 spiralna galaksija Veliki pas 6h 44m 48,9s -27° 38′ 20″ 10,3
NGC 2281 otvoreno zvjezdano jato Kočijaš 6h 48m 17,8s +41° 4′ 44″ 5,4
NGC 2282 odrazna maglina Jednorog 6h 46m 51,2s +1° 18′ 54″
NGC 2283 prečkasta spiralna galaksija Veliki pas 6h 45m 52,6s -18° 12′ 37″ 11,5
NGC 2284 četverostruka zvijezda Blizanci 6h 49m 9,5s +33° 11′ 40″
NGC 2285 dvostruka zvijezda Blizanci 6h 49m 36,0s +33° 21′ 54″
NGC 2286 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 6h 47m 40,1s -3° 8′ 52″ 7,5
NGC 2287 otvoreno zvjezdano jato Veliki pas 6h 46m 0,0s -20° 45′ 24″ 4,5
NGC 2288 eliptična galaksija Blizanci 6h 50m 52,0s +33° 27′ 44″ 14,4
NGC 2289 spiralna galaksija Blizanci 6h 50m 53,6s +33° 28′ 45″ 13,1
NGC 2290 spiralna galaksija Blizanci 6h 50m 56,9s +33° 26′ 17″ 13,2
NGC 2291 spiralna galaksija Blizanci 6h 50m 58,6s +33° 31′ 32″ 13,2
NGC 2292 prečkasta spiralna galaksija Veliki pas 6h 47m 39,4s -26° 44′ 47″ 11,0
NGC 2293 prečkasta spiralna galaksija Veliki pas 6h 47m 42,8s -26° 45′ 17″ 11,2
NGC 2294 eliptična galaksija Blizanci 6h 51m 11,2s +33° 31′ 37″ 13,8
NGC 2295 spiralna galaksija Veliki pas 6h 47m 23,2s -26° 44′ 10″ 12,5
NGC 2296 odrazna maglina Veliki pas 6h 48m 39,0s -16° 54′ 4″
NGC 2297 prečkasta spiralna galaksija Slikarski stalak 6h 44m 24,5s -63° 43′ 3″ 12,7
NGC 2298 kuglasto zvjezdano jato Krma 6h 48m 59,2s -36° 0′ 17″ 9,3
NGC 2299 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 6h 51m 56,6s -7° 5′ 4″ 8,9
NGC 2300 eliptična galaksija Kefej 7h 32m 20,3s +85° 42′ 33″ 11,0

2301-2400[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Zviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 2301 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 6h 51m 45,2s +0° 27′ 33″ 6,0
NGC 2302 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 6h 51m 56,6s -7° 5′ 4″ 8,9
NGC 2303 eliptična galaksija Kočijaš 6h 56m 17,4s +45° 29′ 36″ 12,6
NGC 2304 otvoreno zvjezdano jato Blizanci 6h 55m 11,8s +17° 59′ 19″ 10,0
NGC 2305 eliptična galaksija Leteća riba 6h 48m 37,3s -64° 16′ 22″ 11,7
NGC 2306 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 6h 54m 29,5s -7° 11′ 55″
NGC 2307 prečkasta spiralna galaksija Leteća riba 6h 48m 51,0s -64° 20′ 6″ 12,0
NGC 2308 spiralna galaksija Ris 6h 58m 37,5s +45° 12′ 40″ 13,2
NGC 2309 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 6h 56m 3,6s -7° 10′ 28″ 10,5
NGC 2310 spiralna galaksija Krma 6h 53m 53,8s -40° 51′ 49″ 11,8
NGC 2311 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 6h 57m 47,5s -4° 36′ 41″ 9,6
NGC 2312 grupa zvijezda Jednorog 6h 58m 47,0s +10° 17′ 44″
NGC 2313 emisijska maglina Jednorog 6h 58m 2,8s -7° 56′ 42″
NGC 2314 eliptična galaksija Žirafa 7h 10m 31,8s +75° 19′ 40″ 12,2
NGC 2315 spiralna galaksija Ris 7h 2m 33,0s +50° 35′ 27″ 13,6
NGC 2316 odrazna i emisijska maglina Jednorog 6h 59m 40,8s -7° 46′ 38″
NGC 2317 odrazna i emisijska maglina Jednorog 6h 59m 40,8s -7° 46′ 38″
NGC 2318 otvoreno zvjezdano jato Veliki pas 6h 59m 27,0s -13° 41′ 52″
NGC 2319 grupa zvijezda Jednorog 7h 0m 32,2s +3° 2′ 34″
NGC 2320 eliptična galaksija Ris 7h 5m 41,9s +50° 34′ 51″ 11,9
NGC 2321 prečkasta spiralna galaksija Ris 7h 5m 58,9s +50° 45′ 24″ 13,6
NGC 2322 prečkasta spiralna galaksija Ris 7h 6m 0,3s +50° 30′ 38″ 13,8
NGC 2323 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 7h 2m 47,8s -8° 22′ 33″ 5,9
NGC 2324 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 7h 4m 7,9s +1° 2′ 41″ 8,4
NGC 2325 eliptična galaksija Veliki pas 7h 2m 40,2s -28° 41′ 52″ 11,3
NGC 2326 prečkasta spiralna galaksija Ris 7h 8m 10,9s +50° 40′ 56″ 13,1
NGC 2326A spiralna galaksija Ris 7h 8m 34,3s +50° 37′ 54″ 14,7
NGC 2327 emisijska maglina Veliki pas 7h 4m 7,2s -11° 18′ 51″
NGC 2328 eliptična galaksija Krma 7h 2m 36,1s -42° 4′ 5″ 12,1
NGC 2329 eliptična galaksija Ris 7h 9m 7,9s +48° 36′ 57″ 12,5
NGC 2330 eliptična galaksija Ris 7h 9m 28,3s +50° 9′ 11″ 14,8
NGC 2331 otvoreno zvjezdano jato Blizanci 7h 6m 59,8s +27° 15′ 42″ 8,5
NGC 2332 spiralna galaksija Ris 7h 9m 33,8s +50° 10′ 55″ 12,8
NGC 2333 spiralna galaksija Blizanci 7h 8m 21,2s +35° 10′ 12″ 13,3
NGC 2334 kompaktna galaksija Ris 7h 11m 33,6s +50° 14′ 56″ 13,7
NGC 2335 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 7h 6m 49,4s -10° 1′ 43″ 7,2
NGC 2336 prečkasta spiralna galaksija Žirafa 7h 27m 3,6s +80° 10′ 40″ 10,4
NGC 2336A spiralna galaksija Žirafa 7h 56m 15,1s +78° 0′ 47″ 13,7
NGC 2337 nepravilna galaksija Ris 7h 10m 13,6s +44° 27′ 25″ 12,4
NGC 2338 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 7h 7m 43,0s -5° 43′ 0″
NGC 2339 prečkasta spiralna galaksija Blizanci 7h 8m 20,3s +18° 46′ 46″ 11,8
NGC 2340 eliptična galaksija Ris 7h 11m 10,7s +50° 10′ 29″ 11,7
NGC 2341 spiralna galaksija Blizanci 7h 9m 12,0s +20° 36′ 12″ 13,2
NGC 2342 spiralna galaksija Blizanci 7h 9m 18,1s +20° 38′ 13″ 12,6
NGC 2343 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 7h 8m 6,7s -10° 37′ 0″ 6,7
NGC 2344 prečkasta spiralna galaksija Ris 7h 12m 28,6s +47° 10′ 2″ 12,0
NGC 2345 otvoreno zvjezdano jato Veliki pas 7h 8m 18,7s -13° 11′ 37″ 7,7
NGC 2346 planetarna maglina Jednorog 7h 9m 22,5s -0° 48′ 22″ 11,6
NGC 2347 spiralna galaksija Žirafa 7h 16m 4,0s +64° 42′ 41″ 12,5
NGC 2348 otvoreno zvjezdano jato Leteća riba 7h 3m 2,7s -67° 23′ 39″
NGC 2349 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 7h 10m 48,1s -8° 35′ 34″
NGC 2350 spiralna galaksija Mali pas 7h 13m 12,1s +12° 15′ 59″ 12,3
NGC 2351 grupa zvijezda Jednorog 7h 13m 30,0s -10° 28′ 58″
NGC 2352 grupa zvijezda Veliki pas 7h 13m 5,7s -24° 2′ 20″
NGC 2353 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 7h 14m 30,3s -10° 15′ 57″ 7,1
NGC 2354 otvoreno zvjezdano jato Veliki pas 7h 14m 10,0s -25° 41′ 24″ 6,5
NGC 2355 otvoreno zvjezdano jato Blizanci 7h 16m 59,2s +13° 45′ 0″ 9,7
NGC 2356 otvoreno zvjezdano jato Blizanci 7h 16m 59,2s +13° 45′ 0″ 9,7
NGC 2357 spiralna galaksija Blizanci 7h 17m 40,9s +23° 21′ 23″ 13,3
NGC 2358 otvoreno zvjezdano jato Veliki pas 7h 16m 56,3s -17° 7′ 0″
NGC 2359 emisijska maglina Veliki pas 7h 18m 30,0s -13° 13′ 30″
NGC 2360 otvoreno zvjezdano jato Veliki pas 7h 17m 43,1s -15° 38′ 29″ 7,2
NGC 2361 emisijska maglina Veliki pas 7h 18m 23,7s -13° 12′ 32″
NGC 2362 otvoreno zvjezdano jato Veliki pas 7h 18m 41,4s -24° 57′ 15″ 3,8
NGC 2363 dio galaksije Žirafa 7h 28m 29,9s +69° 11′ 34″ 13,0
NGC 2364 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 7h 20m 46,4s -7° 32′ 58″
NGC 2365 prečkasta spiralna galaksija Blizanci 7h 22m 22,3s +22° 5′ 0″ 12,4
NGC 2366 nepravilna galaksija Žirafa 7h 28m 54,8s +69° 12′ 58″ 11,1
NGC 2367 otvoreno zvjezdano jato Veliki pas 7h 20m 6,0s -21° 52′ 54″ 7,9
NGC 2368 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 7h 21m 2,2s -10° 22′ 28″ 11,8
NGC 2369 prečkasta spiralna galaksija Kobilica 7h 16m 37,7s -62° 20′ 38″ 12,3
NGC 2369A prečkasta spiralna galaksija Kobilica 7h 18m 43,5s -62° 56′ 12″ 12,9
NGC 2369B prečkasta spiralna galaksija Kobilica 7h 20m 29,7s -62° 3′ 14″ 13,2
NGC 2370 prečkasta spiralna galaksija Blizanci 7h 25m 1,5s +23° 47′ 1″ 13,7
NGC 2371 planetarna maglina Blizanci 7h 25m 33,9s +29° 29′ 18″ 11,2
NGC 2372 planetarna maglina Blizanci 7h 25m 33,9s +29° 29′ 18″ 11,2
NGC 2373 galaksija Blizanci 7h 26m 36,9s +33° 49′ 27″ 13,8
NGC 2374 otvoreno zvjezdano jato Veliki pas 7h 23m 56,0s -13° 15′ 48″ 8,0
NGC 2375 prečkasta spiralna galaksija Blizanci 7h 27m 9,4s +33° 49′ 57″ 13,6
NGC 2376 galaksija Blizanci 7h 26m 35,9s +23° 4′ 24″ 14,4
NGC 2377 spiralna galaksija Jednorog 7h 24m 56,7s -9° 39′ 38″ 12,7
NGC 2378 dvostruka zvijezda Blizanci 7h 27m 23,9s +33° 49′ 55″
NGC 2379 spiralna galaksija Blizanci 7h 27m 26,2s +33° 48′ 43″ 13,5
NGC 2380 prečkasta spiralna galaksija Veliki pas 7h 23m 54,5s -27° 31′ 43″ 11,2
NGC 2381 prečkasta spiralna galaksija Kobilica 7h 19m 57,4s -63° 4′ 1″ 12,8
NGC 2382 prečkasta spiralna galaksija Veliki pas 7h 23m 54,5s -27° 31′ 43″ 11,2
NGC 2383 otvoreno zvjezdano jato Veliki pas 7h 24m 39,9s -20° 56′ 51″ 8,4
NGC 2384 otvoreno zvjezdano jato Veliki pas 7h 25m 10,0s -21° 1′ 18″ 7,4
NGC 2385 spiralna galaksija Blizanci 7h 28m 28,2s +33° 50′ 17″ 13,9
NGC 2386 dvostruka zvijezda Blizanci 7h 28m 38,1s +33° 46′ 35″
NGC 2387 spiralna galaksija Kočijaš 7h 28m 57,9s +36° 52′ 47″ 14,5
NGC 2388 spiralna galaksija Blizanci 7h 28m 53,5s +33° 49′ 8″ 13,8
NGC 2389 prečkasta spiralna galaksija Blizanci 7h 29m 4,8s +33° 51′ 39″ 12,9
NGC 2390 zvijezda Blizanci 7h 29m 4,2s +33° 50′ 13″
NGC 2391 zvijezda Blizanci 7h 29m 7,6s +33° 49′ 33″
NGC 2392 planetarna maglina Blizanci 7h 29m 10,8s +20° 54′ 45″ 9,1
NGC 2393 spiralna galaksija Blizanci 7h 30m 4,9s +34° 1′ 40″ 14,0
NGC 2394 grupa zvijezda Mali pas 7h 28m 36,5s +7° 5′ 14″
NGC 2395 otvoreno zvjezdano jato Blizanci 7h 27m 12,8s +13° 36′ 30″ 8,0
NGC 2396 otvoreno zvjezdano jato Krma 7h 28m 0,0s -11° 43′ 0″ 7,4
NGC 2397 spiralna galaksija Leteća riba 7h 21m 19,5s -69° 0′ 5″ 11,8
NGC 2397A spiralna galaksija Leteća riba 7h 21m 7,9s -69° 6′ 55″ 14,1
NGC 2397B nepravilna galaksija Leteća riba 7h 21m 55,7s -68° 50′ 45″ 14,4
NGC 2398-1 spiralna galaksija Blizanci 7h 30m 16,2s +24° 29′ 17″ 13,9
NGC 2398-2 patuljasta galaksija Blizanci 7h 30m 13,6s +24° 29′ 29″ 14,9
NGC 2399 trostruka zvijezda Mali pas 7h 29m 49,9s -0° 12′ 49″
NGC 2400 trostruka zvijezda Mali pas 7h 29m 55,1s -0° 12′ 51″

2401-2500[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Zviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 2401 otvoreno zvjezdano jato Krma 7h 29m 24,3s -13° 58′ 0″ 12,6
NGC 2402-1 eliptična galaksija Mali pas 7h 30m 46,5s +9° 38′ 51″ 13,9
NGC 2402-2 spiralna galaksija Mali pas 7h 30m 47,8s +9° 39′ 14″ 15,2
NGC 2403 prečkasta spiralna galaksija Žirafa 7h 36m 50,6s +65° 36′ 6″ 8,5
NGC 2404 dio galaksije Žirafa 7h 37m 7,0s +65° 36′ 40″ 14,5
NGC 2405-1 spiralna galaksija Blizanci 7h 32m 13,9s +25° 54′ 22″ 14,1
NGC 2405-2 eliptična galaksija Blizanci 7h 32m 15,1s +25° 54′ 21″ 14,5
NGC 2406 eliptična galaksija Blizanci 7h 31m 47,7s +18° 17′ 19″ 14,2
NGC 2407 eliptična galaksija Blizanci 7h 31m 56,6s +18° 20′ 1″ 13,4
NGC 2408 grupa zvijezda Žirafa 7h 40m 30,0s +71° 40′ 0″
NGC 2409 otvoreno zvjezdano jato Krma 7h 31m 36,7s -17° 11′ 23″ 7,3
NGC 2410 prečkasta spiralna galaksija Blizanci 7h 35m 2,2s +32° 49′ 21″ 13,0
NGC 2411 eliptična galaksija Blizanci 7h 34m 36,4s +18° 16′ 55″ 13,8
NGC 2412 dvostruka zvijezda Mali pas 7h 34m 21,5s +8° 32′ 51″
NGC 2413 grupa zvijezda Krma 7h 33m 19,0s -13° 7′ 9″
NGC 2414 otvoreno zvjezdano jato Krma 7h 33m 12,8s -15° 27′ 14″ 7,9
NGC 2415 nepravilna galaksija Ris 7h 36m 56,5s +35° 14′ 31″ 12,4
NGC 2416 spiralna galaksija Mali pas 7h 35m 41,4s +11° 36′ 45″ 13,4
NGC 2417 galaksija Kobilica 7h 30m 12,1s -62° 15′ 9″ 12,0
NGC 2418 eliptična galaksija Blizanci 7h 36m 37,4s +17° 53′ 2″ 12,2
NGC 2419 kuglasto zvjezdano jato Ris 7h 38m 8,5s +38° 52′ 57″ 10,3
NGC 2420 otvoreno zvjezdano jato Blizanci 7h 38m 23,8s +21° 34′ 27″ 8,3
NGC 2421 otvoreno zvjezdano jato Krma 7h 36m 12,0s -20° 36′ 42″ 8,3
NGC 2422 otvoreno zvjezdano jato Krma 7h 36m 35,0s -14° 28′ 47″ 4,4
NGC 2423 otvoreno zvjezdano jato Krma 7h 37m 6,7s -13° 52′ 17″ 6,7
NGC 2424 prečkasta spiralna galaksija Ris 7h 40m 39,3s +39° 14′ 0″ 12,6
NGC 2425 otvoreno zvjezdano jato Krma 7h 38m 17,6s -14° 52′ 40″
NGC 2426 eliptična galaksija Ris 7h 43m 18,4s +52° 19′ 5″ 13,1
NGC 2427 prečkasta spiralna galaksija Krma 7h 36m 27,9s -47° 38′ 9″ 11,5
NGC 2428 otvoreno zvjezdano jato Krma 7h 39m 22,0s -16° 31′ 42″
NGC 2429 galaksija Ris 7h 43m 47,5s +52° 21′ 27″ 13,7
NGC 2429A galaksija Ris 7h 43m 47,5s +52° 21′ 27″ 13,7
NGC 2429B eliptična galaksija Ris 7h 43m 51,8s +52° 20′ 53″ 16,5
NGC 2430 grupa zvijezda Krma 7h 39m 41,0s -16° 17′ 46″
NGC 2431 prečkasta spiralna galaksija Ris 7h 45m 13,3s +53° 4′ 32″ 13,4
NGC 2432 otvoreno zvjezdano jato Krma 7h 40m 53,0s -19° 4′ 36″ 10,2
NGC 2433 trostruka zvijezda Mali pas 7h 42m 43,6s +9° 15′ 33″
NGC 2434 eliptična galaksija Leteća riba 7h 34m 51,5s -69° 17′ 4″ 11,2
NGC 2435 spiralna galaksija Blizanci 7h 44m 13,4s +31° 39′ 2″ 12,8
NGC 2436 prečkasta spiralna galaksija Ris 7h 45m 13,3s +53° 4′ 32″ 13,4
NGC 2437 otvoreno zvjezdano jato Krma 7h 41m 46,8s -14° 48′ 36″ 6,1
NGC 2438 planetarna maglina Krma 7h 41m 50,6s -14° 44′ 5″ 10,8
NGC 2439 otvoreno zvjezdano jato Krma 7h 40m 45,4s -31° 41′ 33″ 6,9
NGC 2440 planetarna maglina Krma 7h 41m 55,4s -18° 12′ 29″ 9,4
NGC 2441 prečkasta spiralna galaksija Žirafa 7h 51m 54,5s +73° 0′ 55″ 12,2
NGC 2442 prečkasta spiralna galaksija Leteća riba 7h 36m 23,8s -69° 31′ 51″ 10,4
NGC 2443 prečkasta spiralna galaksija Leteća riba 7h 36m 23,8s -69° 31′ 51″ 10,4
NGC 2444 spiralna galaksija Ris 7h 46m 53,0s +39° 1′ 57″ 13,2
NGC 2445 prstenasta galaksija Ris 7h 46m 55,0s +39° 0′ 56″ 13,3
NGC 2446 spiralna galaksija Ris 7h 48m 39,2s +54° 36′ 42″ 12,9
NGC 2447 otvoreno zvjezdano jato Krma 7h 44m 30,0s -23° 51′ 24″ 6,2
NGC 2448 grupa zvijezda Krma 7h 44m 34,5s -24° 40′ 51″
NGC 2449 spiralna galaksija Blizanci 7h 47m 20,4s +26° 55′ 50″ 13,4
NGC 2450 galaksija Blizanci 7h 47m 32,2s +27° 1′ 10″ 14,7
NGC 2451 otvoreno zvjezdano jato Krma 7h 45m 24,0s -37° 57′ 0″ 2,8
NGC 2452 planetarna maglina Krma 7h 47m 26,2s -27° 20′ 6″ 12,0
NGC 2453 otvoreno zvjezdano jato Krma 7h 47m 34,1s -27° 11′ 41″ 8,3
NGC 2454 spiralna galaksija Blizanci 7h 50m 34,9s +16° 22′ 9″ 13,8
NGC 2455 otvoreno zvjezdano jato Krma 7h 49m 0,0s -21° 18′ 6″ 10,2
NGC 2456 eliptična galaksija Ris 7h 54m 10,7s +55° 29′ 43″ 13,1
NGC 2457 galaksija Ris 7h 54m 45,7s +55° 32′ 50″ 15,4
NGC 2458 eliptična galaksija Ris 7h 55m 51,6s +56° 42′ 39″ 14,5
NGC 2459 otvoreno zvjezdano jato Mali pas 7h 52m 1,7s +9° 33′ 29″
NGC 2460 spiralna galaksija Žirafa 7h 56m 52,8s +60° 20′ 58″ 11,8
NGC 2461 zvijezda Ris 7h 56m 26,2s +56° 40′ 26″
NGC 2462 spiralna galaksija Ris 7h 56m 31,9s +56° 41′ 12″ 13,2
NGC 2463 eliptična galaksija Ris 7h 57m 12,2s +56° 40′ 37″ 14,2
NGC 2464 trostruka zvijezda Ris 7h 57m 32,3s +56° 41′ 27″
NGC 2465 zvijezda Ris 7h 57m 25,0s +56° 49′ 17″
NGC 2466 spiralna galaksija Leteća riba 7h 45m 15,6s -71° 24′ 39″ 13,0
NGC 2467 emisijska maglina i otvoreno zvjezdano jato Krma 7h 52m 26,0s -26° 26′ 12″
NGC 2468 spiralna galaksija Ris 7h 58m 2,2s +56° 21′ 33″ 13,9
NGC 2469 spiralna galaksija Ris 7h 58m 3,2s +56° 40′ 48″ 12,7
NGC 2470 spiralna galaksija Mali pas 7h 54m 20,4s +4° 27′ 36″ 12,7
NGC 2471 dvostruka zvijezda Ris 7h 58m 33,2s +56° 46′ 32″
NGC 2472 spiralna galaksija Ris 7h 58m 41,7s +56° 42′ 4″ 15,3
NGC 2473 spiralna galaksija Ris 7h 55m 35,0s +56° 44′ 11″ 15,1
NGC 2474 eliptična galaksija Ris 7h 58m 0,3s +52° 51′ 44″ 13,1
NGC 2475 eliptična galaksija Ris 7h 57m 58,8s +52° 51′ 26″ 13,2
NGC 2476 eliptična galaksija Ris 7h 56m 45,2s +39° 55′ 40″ 12,6
NGC 2477 otvoreno zvjezdano jato Krma 7h 52m 10,0s -38° 31′ 48″ 5,8
NGC 2478 otvoreno zvjezdano jato Krma 7h 36m 35,0s -14° 28′ 47″ 4,4
NGC 2479 otvoreno zvjezdano jato Krma 7h 55m 6,0s -17° 42′ 28″ 9,6
NGC 2480 prečkasta spiralna galaksija Blizanci 7h 57m 10,6s +23° 46′ 47″ 13,8
NGC 2481 spiralna galaksija Blizanci 7h 57m 13,7s +23° 46′ 3″ 13,0
NGC 2482 otvoreno zvjezdano jato Krma 7h 55m 12,0s -24° 15′ 30″ 7,3
NGC 2483 otvoreno zvjezdano jato Krma 7h 55m 39,0s -27° 53′ 42″ 7,6
NGC 2484 spiralna galaksija Ris 7h 58m 28,1s +37° 47′ 12″ 13,0
NGC 2485 spiralna galaksija Mali pas 7h 56m 48,7s +7° 28′ 39″ 12,2
NGC 2486 spiralna galaksija Blizanci 7h 57m 56,5s +25° 9′ 40″ 13,3
NGC 2487 prečkasta spiralna galaksija Blizanci 7h 58m 20,3s +25° 8′ 57″ 12,5
NGC 2488 eliptična galaksija Ris 8h 1m 45,6s +56° 33′ 10″ 12,4
NGC 2489 otvoreno zvjezdano jato Krma 7h 56m 15,9s -30° 3′ 51″ 7,9
NGC 2490 kompaktna galaksija Blizanci 7h 59m 17,9s +27° 4′ 40″ 14,6
NGC 2491 spiralna galaksija Mali pas 7h 58m 27,3s +7° 59′ 4″ 14,8
NGC 2492 eliptična galaksija Blizanci 7h 59m 29,7s +27° 1′ 35″ 12,7
NGC 2493 prečkasta spiralna galaksija Ris 8h 0m 23,8s +39° 49′ 51″ 12,0
NGC 2494 prečkasta spiralna galaksija Jednorog 7h 59m 7,2s -0° 38′ 15″ 13,1
NGC 2495 spiralna galaksija Ris 8h 0m 33,2s +39° 50′ 26″ 15,2
NGC 2496 eliptična galaksija Mali pas 7h 58m 37,4s +8° 1′ 41″ 12,9
NGC 2497 eliptična galaksija Ris 8h 2m 11,1s +56° 56′ 32″ 13,2
NGC 2498 prečkasta spiralna galaksija Blizanci 7h 59m 38,7s +24° 59′ 0″ 13,4
NGC 2499 prečkasta spiralna galaksija Mali pas 7h 58m 51,7s +7° 29′ 34″ 14,0
NGC 2500 prečkasta spiralna galaksija Ris 8h 1m 53,0s +50° 44′ 12″ 11,6

2501-2600[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Zviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 2501 spiralna galaksija Krma 7h 58m 30,0s -14° 21′ 15″ 13,4
NGC 2502 prečkasta spiralna galaksija Kobilica 7h 55m 51,5s -52° 18′ 25″ 12,0
NGC 2503 prečkasta spiralna galaksija Rak 8h 0m 36,8s +22° 24′ 0″ 13,7
NGC 2504 pekulijarna galaksija Mali pas 7h 59m 52,2s +5° 36′ 28″ 13,3
NGC 2505 prečkasta spiralna galaksija Ris 8h 4m 6,7s +53° 32′ 59″ 13,2
NGC 2506 otvoreno zvjezdano jato Jednorog 8h 0m 1,7s -10° 46′ 11″ 7,6
NGC 2507 spiralna galaksija Rak 8h 1m 37,1s +15° 42′ 37″ 12,2
NGC 2508 eliptična galaksija Mali pas 8h 1m 57,1s +8° 33′ 7″ 12,7
NGC 2509 otvoreno zvjezdano jato Krma 8h 0m 47,8s -19° 3′ 2″ 9,3
NGC 2510 spiralna galaksija Mali pas 8h 2m 10,5s +9° 29′ 10″ 13,4
NGC 2511 spiralna galaksija Mali pas 8h 2m 15,0s +9° 23′ 43″ 14,2
NGC 2512 prečkasta spiralna galaksija Rak 8h 3m 7,6s +23° 23′ 30″ 13,1
NGC 2513 eliptična galaksija Rak 8h 2m 24,7s +9° 24′ 50″ 11,6
NGC 2514 prečkasta spiralna galaksija Rak 8h 2m 49,7s +15° 48′ 28″ 13,4
NGC 2515 dvostruka zvijezda Rak 8h 3m 21,3s +20° 11′ 17″
NGC 2516 otvoreno zvjezdano jato Kobilica 7h 58m 4,0s -60° 45′ 12″ 3,8
NGC 2517 prečkasta spiralna galaksija Krma 8h 2m 47,0s -12° 19′ 2″ 11,8
NGC 2518 eliptična galaksija Ris 8h 7m 20,2s +51° 7′ 56″ 13,0
NGC 2519 zvijezda Ris 8h 7m 58,8s +51° 7′ 44″
NGC 2520 otvoreno zvjezdano jato Krma 8h 4m 58,1s -28° 8′ 46″ 6,5
NGC 2521 eliptična galaksija Ris 8h 8m 49,4s +57° 46′ 11″ 12,8
NGC 2522 spiralna galaksija Rak 8h 6m 13,5s +17° 42′ 24″ 13,8
NGC 2523 prečkasta spiralna galaksija Žirafa 8h 15m 0,0s +73° 34′ 44″ 11,9
NGC 2523A prečkasta spiralna galaksija Žirafa 8h 4m 8,4s +74° 2′ 53″ 13,8
NGC 2523B spiralna galaksija Žirafa 8h 12m 56,8s +73° 33′ 49″ 14,0
NGC 2523C eliptična galaksija Žirafa 8h 17m 44,2s +73° 19′ 5″ 13,3
NGC 2524 spiralna galaksija Ris 8h 8m 9,6s +39° 9′ 28″ 12,7
NGC 2525 prečkasta spiralna galaksija Krma 8h 5m 38,0s -11° 25′ 39″ 11,6
NGC 2526 spiralna galaksija Rak 8h 6m 58,4s +8° 0′ 15″ 13,8
NGC 2527 otvoreno zvjezdano jato Krma 8h 4m 58,1s -28° 8′ 46″ 6,5
NGC 2528 spiralna galaksija Ris 8h 7m 25,0s +39° 11′ 41″ 12,6
NGC 2529 nepostoji Rak 8h 6m 57,3s +17° 49′ 43″
NGC 2530 prečkasta spiralna galaksija Rak 8h 7m 55,7s +17° 49′ 6″ 13,6
NGC 2531 nepostoji Rak 8h 7m 56,0s +17° 50′ 6″
NGC 2532 prečkasta spiralna galaksija Ris 8h 10m 15,2s +33° 57′ 22″ 12,4
NGC 2533 otvoreno zvjezdano jato Krma 8h 7m 4,0s -29° 52′ 0″ 7,6
NGC 2534 eliptična galaksija Ris 8h 12m 54,1s +55° 40′ 19″ 12,9
NGC 2535 spiralna galaksija Rak 8h 11m 13,6s +25° 12′ 26″ 12,8
NGC 2536 prečkasta spiralna galaksija Rak 8h 11m 16,1s +25° 10′ 47″ 14,2
NGC 2537 prečkasta spiralna galaksija Ris 8h 13m 14,4s +45° 59′ 29″ 11,7
NGC 2537A prečkasta spiralna galaksija Ris 8h 13m 41,1s +45° 59′ 36″ 15,4
NGC 2538 prečkasta spiralna galaksija Mali pas 8h 11m 23,0s +3° 37′ 59″ 12,6
NGC 2539 otvoreno zvjezdano jato Krma 8h 10m 36,9s -12° 49′ 14″ 6,5
NGC 2540 prečkasta spiralna galaksija Rak 8h 12m 46,5s +26° 21′ 41″ 13,5
NGC 2541 prečkasta spiralna galaksija Ris 8h 14m 40,0s +49° 3′ 43″ 11,8
NGC 2542 zvijezda Krma 8h 11m 16,2s -12° 55′ 35″
NGC 2543 prečkasta spiralna galaksija Ris 8h 12m 57,8s +36° 15′ 13″ 11,9
NGC 2544 prečkasta spiralna galaksija Žirafa 8h 21m 40,3s +73° 59′ 18″ 12,9
NGC 2545 prečkasta spiralna galaksija Rak 8h 14m 14,1s +21° 21′ 22″ 12,4
NGC 2546 otvoreno zvjezdano jato Krma 8h 12m 24,0s -37° 37′ 0″ 6,3
NGC 2547 otvoreno zvjezdano jato Jedro 8h 10m 9,0s -49° 13′ 30″ 4,7
NGC 2548 otvoreno zvjezdano jato Vodena zmija 8h 13m 43,1s -5° 45′ 2″ 5,8
NGC 2549 spiralna galaksija Ris 8h 18m 58,3s +57° 48′ 11″ 11,2
NGC 2550 spiralna galaksija Žirafa 8h 24m 33,7s +74° 0′ 43″ 12,8
NGC 2550A spiralna galaksija Žirafa 8h 28m 39,1s +73° 44′ 53″ 12,7
NGC 2551 spiralna galaksija Žirafa 8h 24m 50,2s +73° 24′ 45″ 12,1
NGC 2552 prečkasta spiralna galaksija Ris 8h 19m 19,6s +50° 0′ 25″ 12,1
NGC 2553 spiralna galaksija Rak 8h 17m 35,1s +20° 54′ 12″ 13,9
NGC 2554 spiralna galaksija Rak 8h 17m 53,4s +23° 28′ 20″ 12,0
NGC 2555 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 8h 17m 56,3s +0° 44′ 42″ 12,2
NGC 2556 spiralna galaksija Rak 8h 19m 0,8s +20° 56′ 15″ 14,5
NGC 2557 prečkasta spiralna galaksija Rak 8h 19m 10,9s +21° 26′ 10″ 13,2
NGC 2558 spiralna galaksija Rak 8h 19m 12,7s +20° 30′ 41″ 13,0
NGC 2559 prečkasta spiralna galaksija Krma 8h 17m 6,1s -27° 27′ 25″ 10,9
NGC 2560 spiralna galaksija Rak 8h 19m 51,9s +20° 59′ 5″ 13,3
NGC 2561 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 8h 19m 36,7s +4° 39′ 24″ 13,2
NGC 2562 spiralna galaksija Rak 8h 20m 23,5s +21° 7′ 54″ 12,9
NGC 2563 spiralna galaksija Rak 8h 20m 35,7s +21° 4′ 5″ 12,2
NGC 2564 eliptična galaksija Krma 8h 18m 30,0s -21° 48′ 58″ 12,4
NGC 2565 prečkasta spiralna galaksija Rak 8h 19m 48,2s +22° 1′ 53″ 12,6
NGC 2566 prečkasta spiralna galaksija Krma 8h 18m 45,5s -25° 30′ 2″ 11,0
NGC 2567 otvoreno zvjezdano jato Krma 8h 18m 32,0s -30° 38′ 24″ 7,4
NGC 2568 otvoreno zvjezdano jato Krma 8h 18m 18,1s -37° 6′ 19″ 10,7
NGC 2569 eliptična galaksija Rak 8h 21m 21,1s +20° 52′ 5″ 14,3
NGC 2570 spiralna galaksija Rak 8h 21m 22,6s +20° 54′ 38″ 14,5
NGC 2571 otvoreno zvjezdano jato Krma 8h 18m 56,3s -29° 44′ 57″ 7,0
NGC 2572 spiralna galaksija Rak 8h 21m 24,7s +19° 8′ 52″ 13,8
NGC 2573 prečkasta spiralna galaksija Oktant 1h 41m 53,2s -89° 20′ 3″ 13,5
NGC 2573A prečkasta spiralna galaksija Oktant 23h 12m 14,6s -89° 7′ 27″ 13,9
NGC 2573B nepravilna galaksija Oktant 23h 7m 32,0s -89° 6′ 55″ 14,5
NGC 2574 spiralna galaksija Vodena zmija 8h 20m 48,1s -8° 55′ 6″ 12,3
NGC 2575 spiralna galaksija Rak 8h 22m 45,0s +24° 17′ 49″ 12,7
NGC 2576 spiralna galaksija Rak 8h 22m 57,8s +25° 44′ 22″ 14,3
NGC 2577 eliptična galaksija Rak 8h 22m 43,4s +22° 33′ 13″ 12,4
NGC 2578 prečkasta spiralna galaksija Krma 8h 21m 24,2s -13° 19′ 5″ 12,6
NGC 2579 otvoreno zvjezdano jato Krma 8h 20m 52,7s -36° 12′ 58″ 7,5
NGC 2580 otvoreno zvjezdano jato Krma 8h 21m 28,0s -30° 17′ 30″ 9,7
NGC 2581 prečkasta spiralna galaksija Rak 8h 24m 30,9s +18° 35′ 49″ 13,4
NGC 2582 prečkasta spiralna galaksija Rak 8h 25m 12,1s +20° 20′ 3″ 13,0
NGC 2583 eliptična galaksija Vodena zmija 8h 23m 7,9s -5° 0′ 9″ 13,4
NGC 2584 galaksija Vodena zmija 8h 23m 15,5s -4° 58′ 15″ 13,8
NGC 2585 spiralna galaksija Vodena zmija 8h 23m 26,2s -4° 54′ 55″ 13,6
NGC 2586 trostruka zvijezda Vodena zmija 8h 23m 31,4s -4° 57′ 5″
NGC 2587 otvoreno zvjezdano jato Krma 8h 23m 24,0s -29° 30′ 31″ 9,2
NGC 2588 otvoreno zvjezdano jato Krma 8h 23m 9,5s -32° 58′ 30″ 11,8
NGC 2589 nepostoji Vodena zmija 8h 24m 29,4s -8° 46′ 4″
NGC 2590 galaksija Vodena zmija 8h 25m 2,0s -0° 35′ 28″ 13,1
NGC 2591 spiralna galaksija Žirafa 8h 37m 25,5s +78° 1′ 32″ 12,2
NGC 2592 eliptična galaksija Rak 8h 27m 8,1s +25° 58′ 15″ 12,3
NGC 2593 spiralna galaksija Rak 8h 26m 47,8s +17° 22′ 28″ 13,9
NGC 2594 spiralna galaksija Rak 8h 27m 17,1s +25° 52′ 43″ 14,1
NGC 2595 prečkasta spiralna galaksija Rak 8h 27m 41,9s +21° 28′ 46″ 12,3
NGC 2596 spiralna galaksija Rak 8h 27m 26,6s +17° 17′ 4″ 13,5
NGC 2597 dvostruka zvijezda Rak 8h 29m 57,4s +21° 30′ 9″
NGC 2598 prečkasta spiralna galaksija Rak 8h 30m 2,5s +21° 29′ 18″ 13,6
NGC 2599 spiralna galaksija Rak 8h 32m 11,2s +22° 33′ 39″ 12,2
NGC 2600 spiralna galaksija Veliki medvjed 8h 34m 44,8s +52° 42′ 55″ 14,2

2601-2700[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Zviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 2601 prečkasta spiralna galaksija Leteća riba 8h 25m 30,4s -68° 7′ 4″ 12,5
NGC 2602 spiralna galaksija Veliki medvjed 8h 35m 4,3s +52° 49′ 53″ 14,7
NGC 2603 kompaktna galaksija Veliki medvjed 8h 34m 31,2s +52° 50′ 25″ 15,5
NGC 2604 prečkasta spiralna galaksija Rak 8h 33m 22,9s +29° 32′ 19″ 12,6
NGC 2604A prečkasta spiralna galaksija Rak 8h 33m 22,9s +29° 32′ 19″ 12,6
NGC 2604B spiralna galaksija Rak 8h 33m 35,7s +29° 29′ 58″ 14,8
NGC 2605 spiralna galaksija Veliki medvjed 8h 34m 53,3s +52° 48′ 16″ 15,5
NGC 2606 galaksija Veliki medvjed 8h 35m 34,4s +52° 47′ 19″ 14,3
NGC 2607 spiralna galaksija Rak 8h 33m 56,6s +26° 58′ 23″ 13,7
NGC 2608 prečkasta spiralna galaksija Rak 8h 35m 17,2s +28° 28′ 24″ 12,3
NGC 2609 otvoreno zvjezdano jato Kobilica 8h 29m 30,0s -61° 6′ 36″
NGC 2610 planetarna maglina Vodena zmija 8h 33m 23,4s -16° 8′ 55″ 12,7
NGC 2611 spiralna galaksija Rak 8h 35m 29,1s +25° 1′ 40″ 14,4
NGC 2612 eliptična galaksija Vodena zmija 8h 33m 50,1s -13° 10′ 27″ 12,7
NGC 2613 spiralna galaksija Kompas 8h 33m 22,8s -22° 58′ 22″ 10,3
NGC 2614 spiralna galaksija Veliki medvjed 8h 42m 47,6s +72° 58′ 36″ 12,9
NGC 2615 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 8h 34m 33,1s -2° 32′ 50″ 12,5
NGC 2616 spiralna galaksija Vodena zmija 8h 35m 34,0s -1° 51′ 3″ 12,5
NGC 2617 spiralna galaksija Vodena zmija 8h 35m 38,9s -4° 5′ 16″ 13,8
NGC 2618 spiralna galaksija Vodena zmija 8h 35m 53,5s +0° 42′ 28″ 12,1
NGC 2619 prečkasta spiralna galaksija Rak 8h 37m 32,6s +28° 42′ 18″ 12,4
NGC 2620 spiralna galaksija Rak 8h 37m 28,3s +24° 56′ 49″ 13,5
NGC 2621 spiralna galaksija Rak 8h 37m 36,9s +25° 0′ 1″ 14,8
NGC 2622 spiralna galaksija Rak 8h 38m 10,9s +24° 53′ 43″ 14,1
NGC 2623 spiralna galaksija Rak 8h 38m 24,1s +25° 45′ 17″ 13,4
NGC 2624 spiralna galaksija Rak 8h 38m 9,6s +19° 43′ 34″ 14,1
NGC 2625 eliptična galaksija Rak 8h 38m 23,1s +19° 42′ 58″ 13,9
NGC 2626 emisijska i odrazna maglina Jedro 8h 35m 31,0s -40° 40′ 20″
NGC 2627 otvoreno zvjezdano jato Kompas 8h 37m 15,0s -29° 57′ 18″ 8,4
NGC 2628 spiralna galaksija Rak 8h 40m 22,6s +23° 32′ 23″ 13,3
NGC 2629 eliptična galaksija Veliki medvjed 8h 47m 15,2s +72° 59′ 8″ 12,2
NGC 2630 nepostoji Veliki medvjed 8h 47m 6,0s +73° 0′ 0″
NGC 2631 nepostoji Veliki medvjed 8h 47m 6,0s +73° 0′ 0″
NGC 2632 otvoreno zvjezdano jato Rak 8h 40m 24,0s +19° 40′ 12″ 3,1
NGC 2633 prečkasta spiralna galaksija Žirafa 8h 48m 4,6s +74° 5′ 57″ 12,2
NGC 2634 eliptična galaksija Žirafa 8h 48m 25,5s +73° 58′ 2″ 12,0
NGC 2634A prečkasta spiralna galaksija Žirafa 8h 48m 38,1s +73° 56′ 19″ 13,5
NGC 2635 otvoreno zvjezdano jato Kompas 8h 38m 25,9s -34° 46′ 18″ 11,2
NGC 2636 eliptična galaksija Žirafa 8h 48m 24,4s +73° 40′ 18″ 13,8
NGC 2637 spiralna galaksija Rak 8h 41m 13,4s +19° 41′ 25″ 14,7
NGC 2638 spiralna galaksija Ris 8h 42m 25,8s +37° 13′ 15″ 12,8
NGC 2639 spiralna galaksija Veliki medvjed 8h 43m 37,8s +50° 12′ 22″ 11,7
NGC 2640 eliptična galaksija Kobilica 8h 37m 24,7s -55° 7′ 25″ 11,1
NGC 2641 spiralna galaksija Veliki medvjed 8h 47m 57,4s +72° 53′ 47″ 13,6
NGC 2642 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 8h 40m 44,4s -4° 7′ 20″ 12,6
NGC 2643 nepostoji Rak 8h 42m 9,0s +19° 31′ 20″
NGC 2644 spiralna galaksija Vodena zmija 8h 41m 32,0s +4° 58′ 51″ 12,4
NGC 2645 otvoreno zvjezdano jato Jedro 8h 39m 3,1s -46° 13′ 38″ 7,0
NGC 2646 prečkasta spiralna galaksija Žirafa 8h 50m 21,8s +73° 27′ 46″ 12,1
NGC 2647 kompaktna galaksija Rak 8h 42m 43,0s +19° 39′ 4″ 14,3
NGC 2648 spiralna galaksija Rak 8h 42m 39,8s +14° 17′ 6″ 11,8
NGC 2649 prečkasta spiralna galaksija Ris 8h 44m 8,1s +34° 43′ 3″ 12,3
NGC 2650 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 8h 49m 58,3s +70° 17′ 58″ 13,3
NGC 2651 spiralna galaksija Rak 8h 43m 55,1s +11° 46′ 16″ 14,5
NGC 2652 eliptična galaksija Sekstant 9h 42m 33,2s -3° 41′ 57″ 10,9
NGC 2653 dvostruka zvijezda Žirafa 8h 54m 55,5s +78° 23′ 39″
NGC 2654 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 8h 49m 12,0s +60° 13′ 15″ 11,8
NGC 2655 prečkasta spiralna galaksija Žirafa 8h 55m 37,7s +78° 13′ 25″ 10,1
NGC 2656 eliptična galaksija Veliki medvjed 8h 47m 53,1s +53° 52′ 34″ 13,8
NGC 2657 spiralna galaksija Rak 8h 45m 15,8s +9° 38′ 45″ 13,0
NGC 2658 otvoreno zvjezdano jato Kompas 8h 43m 27,3s -32° 39′ 22″ 9,2
NGC 2659 otvoreno zvjezdano jato Jedro 8h 42m 36,0s -45° 0′ 0″ 8,6
NGC 2660 otvoreno zvjezdano jato Jedro 8h 42m 38,0s -47° 12′ 2″ 8,8
NGC 2661 spiralna galaksija Rak 8h 45m 59,5s +12° 37′ 11″ 12,8
NGC 2662 eliptična galaksija Vodena zmija 8h 45m 32,0s -15° 7′ 16″ 12,8
NGC 2663 eliptična galaksija Kompas 8h 45m 8,3s -33° 47′ 42″ 10,6
NGC 2664 otvoreno zvjezdano jato Rak 8h 47m 10,4s +12° 36′ 13″
NGC 2665 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 8h 46m 0,8s -19° 18′ 12″ 12,2
NGC 2666 otvoreno zvjezdano jato Ris 8h 49m 47,3s +44° 42′ 16″
NGC 2667 spiralna galaksija Rak 8h 48m 27,2s +19° 1′ 11″ 14,0
NGC 2667A spiralna galaksija Rak 8h 48m 27,2s +19° 1′ 11″ 14,0
NGC 2667B spiralna galaksija Rak 8h 48m 30,2s +19° 2′ 37″ 14,7
NGC 2668 prečkasta spiralna galaksija Ris 8h 49m 22,5s +36° 42′ 39″ 13,8
NGC 2669 otvoreno zvjezdano jato Jedro 8h 46m 19,0s -52° 56′ 6″ 6,1
NGC 2670 otvoreno zvjezdano jato Jedro 8h 45m 30,0s -48° 47′ 30″ 7,8
NGC 2671 otvoreno zvjezdano jato Jedro 8h 46m 12,0s -41° 52′ 38″ 11,6
NGC 2672 eliptična galaksija Rak 8h 49m 21,8s +19° 4′ 28″ 11,7
NGC 2673 eliptična galaksija Rak 8h 49m 24,1s +19° 4′ 29″ 13,5
NGC 2674 spiralna galaksija Vodena zmija 8h 49m 13,2s -14° 17′ 37″ 14,9
NGC 2675 eliptična galaksija Veliki medvjed 8h 52m 5,0s +53° 37′ 2″ 13,3
NGC 2676 spiralna galaksija Veliki medvjed 8h 51m 35,6s +47° 33′ 30″ 13,4
NGC 2677 spiralna galaksija Rak 8h 50m 1,3s +19° 0′ 37″ 14,6
NGC 2678 otvoreno zvjezdano jato Rak 8h 50m 2,7s +11° 20′ 19″
NGC 2679 prečkasta spiralna galaksija Rak 8h 51m 32,9s +30° 51′ 54″ 12,6
NGC 2680 kompaktna galaksija Rak 8h 51m 33,6s +30° 51′ 57″ 14,5
NGC 2681 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 8h 53m 32,5s +51° 18′ 47″ 10,3
NGC 2682 otvoreno zvjezdano jato Rak 8h 51m 18,0s +11° 49′ 0″ 6,9
NGC 2683 spiralna galaksija Ris 8h 52m 41,3s +33° 25′ 12″ 9,8
NGC 2684 spiralna galaksija Veliki medvjed 8h 54m 53,8s +49° 9′ 37″ 12,9
NGC 2685 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 8h 55m 34,9s +58° 44′ 5″ 11,3
NGC 2686A kompaktna galaksija Veliki medvjed 8h 54m 58,8s +49° 8′ 33″ 14,8
NGC 2686B kompaktna galaksija Veliki medvjed 8h 55m 0,5s +49° 8′ 32″ 16,2
NGC 2687A spiralna galaksija Veliki medvjed 8h 55m 5,1s +49° 9′ 22″ 17,1
NGC 2687B spiralna galaksija Veliki medvjed 8h 55m 5,8s +49° 9′ 22″ 15,7
NGC 2687 spiralna galaksija Veliki medvjed 8h 55m 5,1s +49° 9′ 22″ 17,1
NGC 2687 spiralna galaksija Veliki medvjed 8h 55m 5,8s +49° 9′ 22″ 15,7
NGC 2688 spiralna galaksija Veliki medvjed 8h 55m 11,4s +49° 7′ 21″ 15,8
NGC 2689 spiralna galaksija Veliki medvjed 8h 55m 25,3s +49° 6′ 55″ 16,3
NGC 2690 spiralna galaksija Vodena zmija 8h 52m 38,0s -2° 36′ 13″ 13,1
NGC 2691 spiralna galaksija Ris 8h 54m 46,3s +39° 32′ 21″ 13,1
NGC 2692 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 8h 56m 57,8s +52° 3′ 57″ 13,3
NGC 2693 eliptična galaksija Veliki medvjed 8h 56m 59,4s +51° 20′ 52″ 11,9
NGC 2694 eliptična galaksija Veliki medvjed 8h 56m 59,2s +51° 19′ 57″ 14,4
NGC 2695 spiralna galaksija Vodena zmija 8h 54m 27,0s -3° 4′ 1″ 11,9
NGC 2696 eliptična galaksija Vodena zmija 8h 50m 42,0s -5° 0′ 34″ 13,3
NGC 2697 spiralna galaksija Vodena zmija 8h 54m 59,3s -2° 59′ 16″ 12,3
NGC 2698 spiralna galaksija Vodena zmija 8h 55m 36,4s -3° 11′ 3″ 12,6
NGC 2699 eliptična galaksija Vodena zmija 8h 55m 48,8s -3° 7′ 38″ 12,6
NGC 2700 zvijezda Vodena zmija 8h 55m 50,6s -3° 6′ 58″

2701-2800[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Zviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 2701 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 8h 59m 5,5s +53° 46′ 14″ 12,3
NGC 2702 zvijezda Vodena zmija 8h 55m 54,6s -3° 3′ 53″
NGC 2703 dvostruka zvijezda Vodena zmija 8h 55m 47,1s -3° 18′ 23″
NGC 2704 prečkasta spiralna galaksija Ris 8h 56m 47,7s +39° 22′ 57″ 13,5
NGC 2705 zvijezda Vodena zmija 8h 56m 0,0s -3° 0′ 51″
NGC 2706 galaksija Vodena zmija 8h 56m 12,3s -2° 33′ 48″ 13,0
NGC 2707 zvijezda Vodena zmija 8h 56m 5,6s -3° 3′ 57″
NGC 2708 spiralna galaksija Vodena zmija 8h 56m 7,9s -3° 21′ 38″ 12,0
NGC 2709 spiralna galaksija Vodena zmija 8h 56m 12,8s -3° 14′ 33″ 13,7
NGC 2710 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 8h 59m 48,4s +55° 42′ 21″ 12,9
NGC 2711 prečkasta spiralna galaksija Rak 8h 57m 23,5s +17° 17′ 17″ 13,7
NGC 2712 prečkasta spiralna galaksija Ris 8h 59m 30,6s +44° 54′ 50″ 12,1
NGC 2713 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 8h 57m 20,6s +2° 55′ 17″ 11,8
NGC 2714 eliptična galaksija Kobilica 8h 53m 29,8s -59° 13′ 3″ 12,9
NGC 2715 prečkasta spiralna galaksija Žirafa 9h 8m 5,9s +78° 5′ 9″ 11,2
NGC 2716 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 8h 57m 35,8s +3° 5′ 25″ 11,8
NGC 2717 eliptična galaksija Kompas 8h 57m 1,1s -24° 40′ 26″ 12,3
NGC 2718 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 8h 58m 50,3s +6° 17′ 38″ 11,8
NGC 2719 nepravilna galaksija Ris 9h 0m 15,6s +35° 43′ 40″ 13,1
NGC 2719A nepravilna galaksija Ris 9h 0m 15,9s +35° 43′ 14″ 13,9
NGC 2720 eliptična galaksija Rak 8h 59m 8,0s +11° 8′ 59″ 12,8
NGC 2721 galaksija Vodena zmija 8h 58m 56,5s -4° 54′ 5″ 12,2
NGC 2722 galaksija Vodena zmija 8h 58m 46,1s -3° 42′ 35″ 12,7
NGC 2723 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 0m 14,3s +3° 10′ 42″ 13,2
NGC 2724 prečkasta spiralna galaksija Ris 9h 1m 1,8s +35° 45′ 45″ 13,6
NGC 2725 pekulijarna galaksija Rak 9h 1m 3,2s +11° 5′ 51″ 13,5
NGC 2726 spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 4m 56,8s +59° 56′ 0″ 12,5
NGC 2727 spiralna galaksija Vodena zmija 8h 56m 7,9s -3° 21′ 38″ 12,0
NGC 2728 spiralna galaksija Rak 9h 1m 40,9s +11° 5′ 1″ 13,6
NGC 2729 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 1m 28,6s +3° 43′ 16″ 13,4
NGC 2730 prečkasta spiralna galaksija Rak 9h 2m 15,8s +16° 50′ 18″ 13,0
NGC 2731 spiralna galaksija Rak 9h 2m 8,2s +8° 18′ 2″ 13,7
NGC 2732 spiralna galaksija Žirafa 9h 13m 25,0s +79° 11′ 16″ 11,9
NGC 2733 galaksija Vodena zmija 8h 58m 46,1s -3° 42′ 35″ 12,7
NGC 2734 eliptična galaksija Rak 9h 3m 1,5s +16° 51′ 51″ 15,5
NGC 2735 prečkasta spiralna galaksija Rak 9h 2m 38,5s +25° 56′ 5″ 13,3
NGC 2735A nepravilna galaksija Rak 9h 2m 41,8s +25° 56′ 20″ 15,3
NGC 2736 emisijska maglina Jedro 9h 0m 17,0s -45° 56′ 53″
NGC 2737 spiralna galaksija Rak 9h 3m 59,6s +21° 54′ 23″ 14,1
NGC 2738 spiralna galaksija Rak 9h 4m 0,5s +21° 58′ 6″ 13,1
NGC 2739 spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 6m 2,7s +51° 44′ 40″ 14,7
NGC 2740 spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 6m 5,0s +51° 44′ 8″ 14,0
NGC 2741 spiralna galaksija Rak 9h 3m 16,5s +18° 15′ 38″ 15,0
NGC 2742 spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 7m 33,2s +60° 28′ 46″ 11,4
NGC 2742A prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 9m 57,6s +62° 14′ 49″ 13,2
NGC 2743 spiralna galaksija Rak 9h 4m 54,0s +25° 0′ 15″ 13,6
NGC 2744 prečkasta spiralna galaksija Rak 9h 4m 39,1s +18° 27′ 51″ 13,5
NGC 2744A prečkasta spiralna galaksija Rak 9h 4m 38,7s +18° 27′ 22″ 15,7
NGC 2745 spiralna galaksija Rak 9h 4m 39,3s +18° 15′ 28″ 14,6
NGC 2746 prečkasta spiralna galaksija Ris 9h 5m 59,5s +35° 22′ 38″ 13,1
NGC 2747 spiralna galaksija Rak 9h 5m 18,3s +18° 26′ 34″ 14,5
NGC 2748 galaksija Žirafa 9h 13m 43,0s +76° 28′ 33″ 11,7
NGC 2749 eliptična galaksija Rak 9h 5m 21,3s +18° 18′ 49″ 11,8
NGC 2750 spiralna galaksija Rak 9h 5m 48,0s +25° 26′ 15″ 11,9
NGC 2751 galaksija Rak 9h 5m 32,4s +18° 15′ 43″ 14,3
NGC 2752 prečkasta spiralna galaksija Rak 9h 5m 42,9s +18° 20′ 23″ 13,7
NGC 2753-1 eliptična galaksija Rak 9h 7m 8,2s +25° 20′ 28″ 14,5
NGC 2753-2 eliptična galaksija Rak 9h 7m 8,5s +25° 20′ 39″ 14,0
NGC 2754 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 5m 11,2s -19° 5′ 5″ 14,1
NGC 2755 spiralna galaksija Ris 9h 7m 58,3s +41° 42′ 31″ 13,3
NGC 2756 spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 9m 0,9s +53° 50′ 55″ 12,4
NGC 2757 dvostruka zvijezda Vodena zmija 9h 5m 23,4s -19° 2′ 5″
NGC 2758 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 5m 31,1s -19° 2′ 34″ 13,4
NGC 2759 eliptična galaksija Ris 9h 8m 37,2s +37° 37′ 17″ 13,0
NGC 2760 nepostoji Žirafa 9h 15m 41,9s +76° 22′ 57″
NGC 2761 spiralna galaksija Rak 9h 7m 30,7s +18° 26′ 6″ 14,3
NGC 2762 spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 9m 54,4s +50° 25′ 6″ 15,0
NGC 2763 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 9h 6m 49,0s -15° 29′ 57″ 12,0
NGC 2764 spiralna galaksija Rak 9h 8m 17,4s +21° 26′ 35″ 12,9
NGC 2765 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 7m 36,5s +3° 23′ 34″ 12,1
NGC 2766 spiralna galaksija Rak 9h 8m 47,4s +29° 51′ 55″ 13,6
NGC 2767 spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 10m 11,8s +50° 24′ 7″ 13,8
NGC 2768 eliptična galaksija Veliki medvjed 9h 11m 37,4s +60° 2′ 11″ 9,9
NGC 2769 spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 10m 32,3s +50° 26′ 1″ 13,0
NGC 2770 spiralna galaksija Ris 9h 9m 33,5s +33° 7′ 27″ 12,2
NGC 2770A dvostruka spiralna galaksija Ris 9h 9m 19,5s +33° 7′ 20″ 15,2
NGC 2771 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 10m 39,7s +50° 22′ 45″ 12,7
NGC 2772 spiralna galaksija Kompas 9h 7m 41,8s -23° 37′ 10″ 13,0
NGC 2773 spiralna galaksija Rak 9h 9m 44,1s +7° 10′ 27″ 14,1
NGC 2774 spiralna galaksija Rak 9h 10m 39,9s +18° 41′ 48″ 13,7
NGC 2775 spiralna galaksija Rak 9h 10m 20,1s +7° 2′ 14″ 10,1
NGC 2776 prečkasta spiralna galaksija Ris 9h 12m 14,5s +44° 57′ 17″ 11,6
NGC 2777 spiralna galaksija Rak 9h 10m 41,8s +7° 12′ 26″ 13,3
NGC 2778 eliptična galaksija Ris 9h 12m 24,5s +35° 1′ 40″ 12,4
NGC 2779 prečkasta spiralna galaksija Ris 9h 12m 28,3s +35° 3′ 14″ 15,0
NGC 2780 galaksija Ris 9h 12m 44,3s +34° 55′ 32″ 13,4
NGC 2781 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 9h 11m 27,5s -14° 49′ 2″ 11,6
NGC 2782 prečkasta spiralna galaksija Ris 9h 14m 5,0s +40° 6′ 49″ 11,6
NGC 2783 eliptična galaksija Rak 9h 13m 39,4s +29° 59′ 35″ 12,6
NGC 2783A eliptična galaksija Rak 9h 13m 39,4s +29° 59′ 35″ 12,6
NGC 2783B spiralna galaksija Rak 9h 13m 32,9s +30° 0′ 1″ 14,3
NGC 2784 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 12m 19,4s -24° 10′ 21″ 10,2
NGC 2785 nepravilna galaksija Ris 9h 15m 15,2s +40° 55′ 5″ 14,1
NGC 2786 spiralna galaksija Rak 9h 13m 35,5s +12° 26′ 26″ 13,3
NGC 2787 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 19m 18,4s +69° 12′ 13″ 10,7
NGC 2788 spiralna galaksija Kobilica 9h 9m 3,3s -67° 55′ 57″ 12,3
NGC 2788A spiralna galaksija Leteća riba 9h 2m 40,0s -68° 13′ 36″ 13,1
NGC 2788B spiralna galaksija Leteća riba 9h 3m 35,0s -67° 57′ 59″ 13,7
NGC 2789 prečkasta spiralna galaksija Rak 9h 14m 59,7s +29° 43′ 49″ 12,2
NGC 2790 spiralna galaksija Rak 9h 15m 2,7s +19° 41′ 51″ 14,5
NGC 2791 spiralna galaksija Rak 9h 15m 1,9s +17° 35′ 34″ 14,6
NGC 2792 planetarna maglina Jedro 9h 12m 26,5s -42° 25′ 39″ 11,6
NGC 2793 prečkasta spiralna galaksija Ris 9h 16m 46,6s +34° 25′ 56″ 13,0
NGC 2794 prečkasta spiralna galaksija Rak 9h 16m 1,7s +17° 35′ 22″ 13,2
NGC 2795 eliptična galaksija Rak 9h 16m 3,7s +17° 37′ 42″ 12,8
NGC 2796 spiralna galaksija Rak 9h 16m 41,8s +30° 54′ 58″ 13,5
NGC 2797 pekulijarna galaksija Rak 9h 16m 21,7s +17° 43′ 38″ 13,5
NGC 2798 prečkasta spiralna galaksija Ris 9h 17m 22,9s +42° 0′ 0″ 12,3
NGC 2799 prečkasta spiralna galaksija Ris 9h 17m 31,0s +41° 59′ 38″ 13,7
NGC 2800 eliptična galaksija Veliki medvjed 9h 18m 35,1s +52° 30′ 53″ 12,8

2801-2900[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Zviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 2801 spiralna galaksija Rak 9h 16m 44,2s +19° 56′ 7″ 14,0
NGC 2802 eliptična galaksija Rak 9h 16m 41,4s +18° 57′ 50″ 14,3
NGC 2803 eliptična galaksija Rak 9h 16m 43,8s +18° 57′ 16″ 14,0
NGC 2804 spiralna galaksija Rak 9h 16m 49,9s +20° 11′ 54″ 12,8
NGC 2805 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 20m 20,4s +64° 6′ 10″ 11,0
NGC 2806 zvijezda Rak 9h 16m 56,7s +20° 4′ 16″
NGC 2807 spiralna galaksija Rak 9h 17m 0,7s +20° 2′ 10″ 15,0
NGC 2807A spiralna galaksija Rak 9h 16m 57,6s +20° 1′ 45″ 15,0
NGC 2808 nepravilna galaksija Kobilica 9h 12m 2,6s -64° 51′ 45″ 6,2
NGC 2809 spiralna galaksija Rak 9h 17m 6,9s +20° 4′ 9″ 13,0
NGC 2810 eliptična galaksija Veliki medvjed 9h 22m 4,5s +71° 50′ 38″ 12,2
NGC 2810A eliptična galaksija Veliki medvjed 9h 22m 4,5s +71° 50′ 38″ 12,2
NGC 2810B spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 21m 58,2s +71° 52′ 0″ 16,2
NGC 2811 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 9h 16m 11,2s -16° 18′ 45″ 11,3
NGC 2812 spiralna galaksija Rak 9h 17m 40,8s +19° 55′ 9″ 15,2
NGC 2813 spiralna galaksija Rak 9h 17m 45,4s +19° 54′ 25″ 14,3
NGC 2814 spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 21m 11,5s +64° 15′ 7″ 13,7
NGC 2815 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 9h 16m 19,5s -23° 38′ 2″ 11,9
NGC 2816 spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 7m 33,2s +60° 28′ 46″ 11,4
NGC 2817 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 9h 17m 10,6s -4° 45′ 10″ 13,0
NGC 2818 planetarna maglina i otvoreno zvjezdano jato Kompas 9h 16m 10,0s -36° 37′ 34″ 11,2
NGC 2819 eliptična galaksija Rak 9h 18m 9,4s +16° 11′ 53″ 12,8
NGC 2820 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 21m 46,0s +64° 15′ 31″ 12,8
NGC 2820A spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 21m 30,2s +64° 14′ 18″ 14,5
NGC 2821 galaksija Kompas 9h 16m 47,8s -26° 49′ 0″ 13,1
NGC 2822 eliptična galaksija Kobilica 9h 13m 49,8s -69° 38′ 39″ 10,9
NGC 2823 prečkasta spiralna galaksija Ris 9h 19m 17,4s +34° 0′ 30″ 14,6
NGC 2824 spiralna galaksija Rak 9h 19m 2,3s +26° 16′ 13″ 13,3
NGC 2825 spiralna galaksija Ris 9h 19m 22,4s +33° 44′ 35″ 14,4
NGC 2826 spiralna galaksija Ris 9h 19m 24,1s +33° 37′ 25″ 13,7
NGC 2827 spiralna galaksija Ris 9h 19m 18,9s +33° 52′ 51″ 14,8
NGC 2828 spiralna galaksija Ris 9h 19m 34,8s +33° 53′ 19″ 15,0
NGC 2829 spiralna galaksija Ris 9h 19m 52,3s +33° 38′ 58″ 14,9
NGC 2830 prečkasta spiralna galaksija Ris 9h 19m 41,2s +33° 44′ 17″ 13,9
NGC 2831 eliptična galaksija Ris 9h 19m 45,6s +33° 44′ 41″ 13,3
NGC 2832 eliptična galaksija Ris 9h 19m 46,8s +33° 44′ 59″ 11,9
NGC 2833 spiralna galaksija Ris 9h 19m 57,8s +33° 55′ 39″ 14,8
NGC 2834 eliptična galaksija Ris 9h 20m 2,5s +33° 42′ 38″ 14,5
NGC 2835 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 9h 17m 52,6s -22° 21′ 19″ 10,5
NGC 2836 galaksija Kobilica 9h 13m 45,3s -69° 19′ 59″ 11,8
NGC 2837 dvostruka zvijezda Vodena zmija 9h 18m 23,4s -16° 28′ 53″
NGC 2838 eliptična galaksija Ris 9h 20m 43,0s +39° 18′ 59″ 13,7
NGC 2839 eliptična galaksija Ris 9h 20m 36,3s +33° 39′ 4″ 14,2
NGC 2840 prečkasta spiralna galaksija Ris 9h 20m 52,7s +35° 22′ 6″ 13,8
NGC 2841 spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 22m 2,3s +50° 58′ 35″ 9,2
NGC 2842 prečkasta spiralna galaksija Kobilica 9h 15m 36,4s -63° 4′ 10″ 12,5
NGC 2843 spiralna galaksija Rak 9h 20m 28,7s +18° 55′ 34″ 15,5
NGC 2844 spiralna galaksija Ris 9h 21m 48,0s +40° 9′ 7″ 13,0
NGC 2845 spiralna galaksija Jedro 9h 18m 36,9s -38° 0′ 35″ 11,7
NGC 2846 dvostruka zvijezda Vodena zmija 9h 19m 40,4s -14° 40′ 32″
NGC 2847 dio galaksije Vodena zmija 9h 20m 8,6s -16° 31′ 2″
NGC 2848 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 9h 20m 9,8s -16° 31′ 32″ 11,8
NGC 2849 otvoreno zvjezdano jato Jedro 9h 19m 22,8s -40° 31′ 13″ 12,5
NGC 2850 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 20m 56,9s -4° 56′ 22″ 14,2
NGC 2851 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 20m 30,3s -16° 29′ 43″ 13,3
NGC 2852 prečkasta spiralna galaksija Ris 9h 23m 14,5s +40° 9′ 52″ 13,2
NGC 2853 prečkasta spiralna galaksija Ris 9h 23m 17,4s +40° 12′ 1″ 13,3
NGC 2854 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 24m 2,9s +49° 12′ 14″ 13,0
NGC 2855 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 21m 27,5s -11° 54′ 37″ 11,7
NGC 2856 galaksija Veliki medvjed 9h 24m 16,2s +49° 14′ 57″ 13,2
NGC 2857 spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 24m 37,7s +49° 21′ 26″ 12,3
NGC 2858 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 22m 54,9s +3° 9′ 27″ 12,6
NGC 2859 prečkasta spiralna galaksija Mali lav 9h 24m 18,6s +34° 30′ 48″ 10,9
NGC 2860 prečkasta spiralna galaksija Ris 9h 24m 53,2s +41° 3′ 36″ 13,7
NGC 2861 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 9h 23m 36,5s +2° 8′ 10″ 13,0
NGC 2862 prečkasta spiralna galaksija Lav 9h 24m 55,0s +26° 46′ 31″ 12,9
NGC 2863 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 23m 36,5s -10° 25′ 59″ 12,9
NGC 2864 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 24m 15,4s +5° 56′ 24″ 14,6
NGC 2865 eliptična galaksija Vodena zmija 9h 23m 30,2s -23° 9′ 41″ 11,7
NGC 2866 otvoreno zvjezdano jato Jedro 9h 22m 6,5s -51° 6′ 8″
NGC 2867 planetarna maglina Kobilica 9h 21m 25,4s -58° 18′ 40″ 9,7
NGC 2868 eliptična galaksija Vodena zmija 9h 23m 27,2s -10° 25′ 44″ 14,3
NGC 2869 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 23m 36,5s -10° 25′ 59″ 12,9
NGC 2870 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 27m 53,7s +57° 22′ 33″ 13,0
NGC 2871 zvijezda Lav 9h 25m 39,4s +11° 26′ 38″
NGC 2872 eliptična galaksija Lav 9h 25m 42,9s +11° 25′ 58″ 11,9
NGC 2873 spiralna galaksija Lav 9h 25m 48,5s +11° 27′ 17″ 15,4
NGC 2874 prečkasta spiralna galaksija Lav 9h 25m 47,8s +11° 25′ 33″ 12,5
NGC 2875 dio galaksije Lav 9h 25m 48,7s +11° 25′ 56″
NGC 2876 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 25m 13,8s -6° 43′ 0″ 13,1
NGC 2877 pekulijarna galaksija Vodena zmija 9h 25m 47,1s +2° 13′ 43″ 14,3
NGC 2878 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 25m 47,4s +2° 5′ 24″ 14,0
NGC 2879 četverostruka zvijezda Vodena zmija 9h 25m 22,6s -11° 39′ 8″
NGC 2880 eliptična galaksija Veliki medvjed 9h 29m 34,6s +62° 29′ 28″ 11,5
NGC 2881-1 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 25m 54,7s -11° 59′ 44″ 13,2
NGC 2881-2 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 25m 53,7s -11° 59′ 33″ 13,3
NGC 2882 spiralna galaksija Lav 9h 26m 35,9s +7° 57′ 15″ 12,6
NGC 2883 nepravilna galaksija Kompas 9h 25m 18,4s -34° 6′ 8″ 14,4
NGC 2884 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 26m 24,5s -11° 33′ 20″ 12,6
NGC 2885 spiralna galaksija Lav 9h 27m 18,4s +23° 1′ 12″ 13,9
NGC 2886 četverostruka zvijezda Vodena zmija 9h 26m 38,7s -21° 44′ 18″
NGC 2887 eliptična galaksija Kobilica 9h 23m 24,3s -63° 48′ 44″ 11,7
NGC 2888 eliptična galaksija Kompas 9h 26m 19,6s -28° 2′ 10″ 12,6
NGC 2889 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 9h 27m 12,5s -11° 38′ 36″ 11,7
NGC 2890 eliptična galaksija Vodena zmija 9h 26m 29,8s -14° 31′ 44″ 14,5
NGC 2891 eliptična galaksija Kompas 9h 26m 56,6s -24° 46′ 58″ 12,6
NGC 2892 eliptična galaksija Veliki medvjed 9h 32m 52,8s +67° 37′ 3″ 13,1
NGC 2893 prečkasta spiralna galaksija Lav 9h 30m 16,9s +29° 32′ 25″ 13,2
NGC 2894 spiralna galaksija Lav 9h 29m 30,2s +7° 43′ 6″ 12,4
NGC 2895 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 32m 24,8s +57° 28′ 59″ 13,8
NGC 2896 spiralna galaksija Lav 9h 30m 16,9s +23° 39′ 49″ 14,0
NGC 2897 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 29m 45,7s +2° 12′ 27″ 14,5
NGC 2898 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 29m 46,3s +2° 3′ 54″ 13,4
NGC 2899 planetarna maglina Jedro 9h 27m 3,0s -56° 6′ 20″ 11,8
NGC 2900 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 9h 30m 15,0s +4° 8′ 37″ 13,0

2901-3000[uredi - уреди | uredi izvor]

Oznaka Vrsta objekta Zviježđe Rektascenzija (J2000) Deklinacija (J2000) Prividna magnituda
NGC 2901 nepostoji Lav 9h 32m 36,0s +31° 6′ 0″
NGC 2902 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 30m 53,1s -14° 44′ 8″ 12,2
NGC 2903 prečkasta spiralna galaksija Lav 9h 32m 9,7s +21° 29′ 57″ 9,0
NGC 2904 eliptična galaksija Zračna pumpa 9h 30m 16,9s -30° 23′ 6″ 12,3
NGC 2905 dio galaksije Lav 9h 32m 11,8s +21° 31′ 7″ 15,0
NGC 2906 spiralna galaksija Lav 9h 32m 6,2s +8° 26′ 32″ 12,7
NGC 2907 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 31m 36,6s -16° 44′ 1″ 11,6
NGC 2908 spiralna galaksija Zmaj 9h 43m 31,2s +79° 42′ 5″ 13,3
NGC 2909 dvostruka zvijezda Veliki medvjed 9h 36m 59,8s +65° 56′ 28″
NGC 2910 otvoreno zvjezdano jato Jedro 9h 30m 29,0s -52° 54′ 50″ 7,2
NGC 2911 spiralna galaksija Lav 9h 33m 46,5s +10° 9′ 10″ 11,5
NGC 2912 zvijezda Lav 9h 33m 56,9s +10° 11′ 33″
NGC 2913 spiralna galaksija Lav 9h 34m 2,7s +9° 28′ 42″ 13,4
NGC 2914 prečkasta spiralna galaksija Lav 9h 34m 2,7s +10° 6′ 33″ 13,2
NGC 2915 prečkasta spiralna galaksija Kameleon 9h 26m 13,6s -76° 37′ 36″ 12,7
NGC 2916 spiralna galaksija Lav 9h 34m 57,5s +21° 42′ 16″ 12,1
NGC 2917 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 34m 27,0s -2° 30′ 14″ 13,6
NGC 2918 eliptična galaksija Lav 9h 35m 44,0s +31° 42′ 19″ 12,6
NGC 2919 prečkasta spiralna galaksija Lav 9h 34m 47,6s +10° 17′ 2″ 12,9
NGC 2920 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 34m 12,0s -20° 51′ 33″ 13,1
NGC 2921 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 9h 34m 31,1s -20° 55′ 11″ 12,0
NGC 2922 nepravilna galaksija Mali lav 9h 36m 52,6s +37° 41′ 41″ 14,0
NGC 2923 kompaktna galaksija Lav 9h 36m 3,8s +16° 45′ 39″ 14,2
NGC 2924 eliptična galaksija Vodena zmija 9h 35m 10,9s -16° 23′ 53″ 12,0
NGC 2925 otvoreno zvjezdano jato Jedro 9h 33m 10,9s -53° 23′ 45″ 8,3
NGC 2926 prečkasta spiralna galaksija Lav 9h 37m 31,0s +32° 50′ 30″ 13,6
NGC 2927 prečkasta spiralna galaksija Lav 9h 37m 15,1s +23° 35′ 25″ 12,9
NGC 2928 spiralna galaksija Lav 9h 37m 10,1s +16° 58′ 39″ 14,7
NGC 2929 spiralna galaksija Lav 9h 37m 29,7s +23° 9′ 40″ 13,8
NGC 2930 spiralna galaksija Lav 9h 37m 32,6s +23° 12′ 13″ 14,2
NGC 2931 spiralna galaksija Lav 9h 37m 37,6s +23° 14′ 26″ 14,2
NGC 2932 grupa zvijezda Jedro 9h 35m 54,0s -46° 55′ 0″
NGC 2933 spiralna galaksija Lav 9h 37m 55,0s +17° 0′ 53″ 14,6
NGC 2934 kompaktna galaksija Lav 9h 37m 55,1s +17° 3′ 18″ 16,0
NGC 2935 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 9h 36m 44,6s -21° 7′ 40″ 11,3
NGC 2936 eliptična galaksija Vodena zmija 9h 37m 44,4s +2° 45′ 38″ 13,1
NGC 2937 eliptična galaksija Vodena zmija 9h 37m 45,1s +2° 44′ 53″ 13,7
NGC 2938 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 9h 38m 24,7s +76° 19′ 9″ 13,5
NGC 2939 galaksija Lav 9h 38m 7,9s +9° 31′ 25″ 12,4
NGC 2940 eliptična galaksija Lav 9h 38m 5,1s +9° 37′ 2″ 13,6
NGC 2941 spiralna galaksija Lav 9h 38m 24,3s +17° 2′ 40″ 15,0
NGC 2942 spiralna galaksija Mali lav 9h 39m 8,0s +34° 0′ 22″ 12,6
NGC 2943 eliptična galaksija Lav 9h 38m 32,9s +17° 1′ 52″ 12,4
NGC 2944-1 spiralna galaksija Lav 9h 39m 18,0s +32° 18′ 38″ 14,0
NGC 2944-2 prečkasta spiralna galaksija Lav 9h 39m 16,8s +32° 18′ 38″ 14,8
NGC 2945 eliptična galaksija Vodena zmija 9h 37m 41,0s -22° 2′ 4″ 12,1
NGC 2946 prečkasta spiralna galaksija Lav 9h 39m 1,6s +17° 1′ 32″ 14,0
NGC 2947 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 9h 36m 5,8s -12° 26′ 12″ 12,1
NGC 2948 prečkasta spiralna galaksija Lav 9h 38m 59,2s +6° 57′ 21″ 12,9
NGC 2949-1 spiralna galaksija Lav 9h 39m 55,1s +16° 47′ 4″ 14,4
NGC 2949-2 spiralna galaksija Lav 9h 39m 57,4s +16° 47′ 13″ 14,4
NGC 2950 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 42m 34,8s +58° 51′ 5″ 10,9
NGC 2951-1 eliptična galaksija Vodena zmija 9h 39m 39,8s -0° 14′ 8″ 14,7
NGC 2951-2 eliptična galaksija Vodena zmija 9h 39m 40,8s -0° 14′ 4″ 14,4
NGC 2952 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 37m 37,1s -10° 11′ 4″ 14,5
NGC 2953 zvijezda Lav 9h 40m 27,7s +14° 50′ 37″
NGC 2954 eliptična galaksija Lav 9h 40m 24,0s +14° 55′ 21″ 12,4
NGC 2955 spiralna galaksija Mali lav 9h 41m 16,4s +35° 52′ 58″ 12,9
NGC 2956 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 39m 16,9s -19° 6′ 4″ 14,2
NGC 2957A eliptična galaksija Zmaj 9h 47m 15,3s +72° 59′ 12″ 14,8
NGC 2957B eliptična galaksija Zmaj 9h 47m 17,9s +72° 59′ 2″ 14,7
NGC 2958 galaksija Lav 9h 40m 41,6s +11° 53′ 19″ 13,2
NGC 2959 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 45m 8,9s +68° 35′ 42″ 12,8
NGC 2959A spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 45m 22,3s +68° 36′ 33″ 14,7
NGC 2960 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 40m 36,5s +3° 34′ 38″ 12,4
NGC 2961 spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 45m 22,3s +68° 36′ 33″ 14,7
NGC 2962 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 9h 40m 54,0s +5° 9′ 57″ 11,9
NGC 2963 prečkasta spiralna galaksija Zmaj 9h 47m 49,8s +72° 57′ 52″ 13,5
NGC 2964 prečkasta spiralna galaksija Lav 9h 42m 54,1s +31° 50′ 49″ 11,3
NGC 2965 spiralna galaksija Mali lav 9h 43m 19,1s +36° 14′ 54″ 13,4
NGC 2966 prečkasta spiralna galaksija Sekstant 9h 42m 11,4s +4° 40′ 25″ 12,7
NGC 2967 spiralna galaksija Sekstant 9h 42m 3,3s +0° 20′ 10″ 11,6
NGC 2968 spiralna galaksija Lav 9h 43m 11,9s +31° 55′ 43″ 11,9
NGC 2969 spiralna galaksija Sekstant 9h 41m 54,5s -8° 36′ 12″ 13,1
NGC 2970 eliptična galaksija Lav 9h 43m 31,0s +31° 58′ 39″ 13,6
NGC 2971 prečkasta spiralna galaksija Mali lav 9h 43m 46,1s +36° 10′ 47″ 14,0
NGC 2972 otvoreno zvjezdano jato Jedro 9h 40m 11,5s -50° 19′ 13″ 9,9
NGC 2973 trostruka zvijezda Zračna pumpa 9h 41m 34,7s -30° 2′ 53″
NGC 2974 eliptična galaksija Sekstant 9h 42m 33,2s -3° 41′ 57″ 10,9
NGC 2975 eliptična galaksija Vodena zmija 9h 41m 16,0s -16° 40′ 26″ 14,8
NGC 2976 spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 47m 14,7s +67° 55′ 3″ 10,2
NGC 2977 spiralna galaksija Zmaj 9h 43m 46,5s +74° 51′ 38″ 12,5
NGC 2978 galaksija Sekstant 9h 43m 16,7s -9° 44′ 46″ 12,8
NGC 2979 spiralna galaksija Sekstant 9h 43m 8,6s -10° 22′ 59″ 12,3
NGC 2980 prečkasta spiralna galaksija Sekstant 9h 43m 11,9s -9° 36′ 45″ 13,0
NGC 2981 prečkasta spiralna galaksija Lav 9h 44m 56,6s +31° 5′ 53″ 13,6
NGC 2982 otvoreno zvjezdano jato Jedro 9h 42m 0,0s -44° 1′ 36″
NGC 2983 prečkasta spiralna galaksija Vodena zmija 9h 43m 41,1s -20° 28′ 39″ 11,8
NGC 2984 spiralna galaksija Lav 9h 43m 40,3s +11° 3′ 41″ 13,4
NGC 2985 spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 50m 21,4s +72° 16′ 43″ 10,4
NGC 2986 eliptična galaksija Vodena zmija 9h 44m 15,9s -21° 16′ 41″ 10,8
NGC 2987 spiralna galaksija Sekstant 9h 45m 41,4s +4° 56′ 29″ 12,9
NGC 2988 galaksija Lav 9h 46m 47,8s +22° 0′ 44″ 14,6
NGC 2989 galaksija Vodena zmija 9h 45m 25,2s -18° 22′ 28″ 13,0
NGC 2990 spiralna galaksija Sekstant 9h 46m 17,3s +5° 42′ 32″ 12,7
NGC 2991 spiralna galaksija Lav 9h 46m 49,9s +22° 0′ 48″ 12,6
NGC 2992 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 45m 41,9s -14° 19′ 37″ 12,2
NGC 2993 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 45m 48,3s -14° 22′ 8″ 12,6
NGC 2994 spiralna galaksija Lav 9h 47m 16,1s +22° 5′ 21″ 13,1
NGC 2995 grupa zvijezda Jedro 9h 44m 0,0s -54° 35′ 0″
NGC 2996 spiralna galaksija Vodena zmija 9h 46m 30,2s -21° 34′ 16″ 12,7
NGC 2997 prečkasta spiralna galaksija Zračna pumpa 9h 45m 38,6s -31° 11′ 26″ 9,5
NGC 2998 prečkasta spiralna galaksija Veliki medvjed 9h 48m 43,6s +44° 4′ 54″ 12,5
NGC 2999 otvoreno zvjezdano jato Jedro 9h 40m 11,5s -50° 19′ 13″ 9,9
NGC 3000 dvostruka zvijezda Veliki medvjed 9h 48m 51,2s +44° 7′ 54″

Reference[uredi - уреди | uredi izvor]

  1. ((en))((de)) "Wolfgang Steinicke-ov revizirani NGC i IC katalog". http://www.klima-luft.de/steinicke/ngcic/ngcic_e.htm. pristupljeno 10. 4. 2013.