Park Johna Lennona

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Park Johna Lennona u Havani tokom ljetnog perioda.

Park Johna Lennona (španjolski: Parque John Lennon), ranije znan kao Parque Menocal, javni je park koji se nalazi u četvrti Vedado u glavnom gradu Kube, Havani.

Park je najpoznatiji po tome što se na jednoj njegovoj klupi, blizu križanja 17. i 6. ulice, nalazi brončana skulptura Johna Lennona, bivšeg člana Beatlesa, koju je izradio kipar José Villa Soberón, a koja se nalazi na desnom kraju klupe. U podnožju klupe nalazi se i brončana ploča na kojoj piše: "Dirás que soy un soñador pero no soy el único", John Lennon. Radi se o španjolskom prijevodu prvog stiha Lennonove pjesme "Imagine", a koji u izvorniku glasi "You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one" (srpskohrvatski: "Moglo bi se reći da sam sanjar, ali nisam jedini").

Lenonove karakteristične naočale ("lenonke") su nekoliko puta ukradene ili vandalizirane te je kip danas bez njih. Ipak, tokom dana, pored kipa uvijek sjedi zaštitar koji, na zahtjev, postavi naočale na kip. Statua je službeno otkrivena 8. prosinca 2000. godine, dvadeset godina nakon atentata na poznatog pjevača. Godinu dana kasnije, pisac Ernesto Juan Castellanos napisao je knjigu i kipu, John Lennon en La Habana with a little help from my friends, a koja se bavi i zabranom koju su Lennon i Beatlesi imali na Kubi tokom 60-ih i 70-ih godina.

Galerija[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]