Palgrave Macmillan

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Palgrave Macmillan
Palgrave macmillan logo.png
Logo Palgrave Macmillana
Matično društvo Macmillan Publishers
Status aktivan
Osnovano 1. septembar 2000. (2000.-09-1.) (20 god.)
Matična država  Ujedinjeno Kraljevstvo
Sjedište Ujedinjeno Kraljevstvo London
Tip publikacija knjige, naučni časopisi, monografije, e-knjige
Tematika humanističke i društvene nauke, ekonomija, inženjerstvo
Web-stranica www.palgrave.com

Palgrave Macmillan je međunarodni akademski nakladnik iz Ujedinjenog Kraljevstva s glavnim uredom u Londonu.[1] Osnovan je 1. 9. 2000. godine kao podružnica Macmillan Publishersa, izdavača knjiga sa 177-godišnjom tradicijom, odnosno spajanjem britanskog Macmillan Pressa i američkog St Martin's Press Scholarly and Reference Divisiona.[2] Novi izdavački brend prvotno je nosio naziv Palgrave prema porodici koja je u drugoj polovini 19. vijeka usko surađivala s braćom Macmillan, a 2002. je proširen u Palgrave Macmillan s ciljem da se ukaže na bogatu i dugu tradiciju.[2] Kompanija izdaje knjige, naučne časopise, monografije i e-knjige,[3] a glavna stručna područja na koja se fokusira su humanističke i društvene nauke, ekonomija i inženjerstvo.[4] Palgrave Macmillan posluje u više od 50 država svijeta, a osim Londona ima urede i u američkom New Yorku, australijskom Melbourneu, kineskom Šangaju i Pekingu, emiratskom Dubaiju, južnoafričkom Johannesburgu, ruskoj Moskvi, te indijskom Čenaju i Gurgaonu.[1] Godine 2015. Palgrave Macmillan je ugovorio udruživanje sa Springerom i GvH-ovim izdavačkim kućama Nature (NPG) i Macmillan Education, stvorivši u oktobru iste godine Springer Nature, novu izdavačku kompaniju i najvećeg svjetskog akademskog nakladnika.

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

  1. 1,0 1,1 ((en)) Palgrave (2020.). "Locations". London: Palgrave Macmillan. http://www.palgrave.com//page/about-us-office-locations/. Pristupljeno 25. 7. 2015. 
  2. 2,0 2,1 ((en)) Palgrave (2020.). "Our History". London: Palgrave Macmillan. http://www.palgrave.com/page/about-us-history/. Pristupljeno 25. 7. 2015. 
  3. ((en)) Palgrave (2020.). "What We Do". London: Palgrave Macmillan. http://www.palgrave.com/page/about-us-what-we-do/. Pristupljeno 25. 7. 2015. 
  4. ((en)) Palgrave (2020.). "About Us". London: Palgrave Macmillan. http://www.palgrave.com/page/about-us/. Pristupljeno 25. 7. 2015. 

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]