Os Sertões

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Os Sertões je knjiga koju je [1902]. napisao brazilski pisac Euclides da Cunha i u kojoj se opisuje krvavi sukob brazilske republikanske vlade i pobunjenih seljaka poznat kao Rat Canudosa. Da Cunha je u ljeto 1897. sukobu neposredno svjedočio prateći vojsku kao ratni dopisnik lista O Estado de S. Paulo.

Knjiga je karakteristična po tome što da Cuhna, kao sljedbenik pozitivizma i Darwina, pokušava sukob objasniti kroz naučnu analizu. Podijeljena je u tri dijela - prvi posvećen geografiji, klimi, flori i fauni oblasti sjeveroistočne Bahie gdje se sukob odigrao; drugi njegovom stanovništvu, a prvenstveno rasnom sastavu, kulturi i običajima; te treći, u kojoj se opisuje rat i njegove krvave posljedice.

Knjiga je postala veliki hit u Brazilu i prevedena je na strane jezike, utječući na razne autore kao što su Sandor Marai i Mario Vargas Llosa.

Izvori[uredi | uredi kod]

  • Cunha, Euclides da. Rebellion in the Backlands. Translated from Portuguese Os Sertões. University Of Chicago Press, 1957. ISBN 0-226-12444-4.
  • AMORY, FREDERIC. Historical Source and Biographical Context in the Interpretation of Euclides da Cunha's Os Sertões. Journal of Latin American Studies, Vol.28. No.3, Brazil: History and Society. (Oct., 1996), pp. 667–685.
  • CURY, Maria Z. F. Os Sertões, de Euclides da Cunha: Espaços. Luso-Brazilian Review, Vol.41, No.1. (2004), pp. 71–79.
  • FERNANDES, Raúl. C. G. Euclides e a literatura: Comentários sobre a “moldura” de Os Sertões. Luso-Brazilian Review. Vol. 43, No. 2. (2006), pp. 45–62.
Wikiizvor
Wikiizvor
Portugalski Wikiizvor ima originalni tekst vezan uz ovaj članak: