Law & Order: UK (sezona 4)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Dolje se nalazi popis epizoda američke TV-serije Law & Order: UK od premijere 4. sezone u sezoni (2010-2011).

Law & Order: UK
Zemlja porijekla UK
Broj epizoda6
Emitiranje
MrežaITV
Originalno prikazivanje21. 3. 2011 (2011-03-21)
11. 4. 2011 (2011-04-11)
Kronologija
← Prethodna
3
Sljedeća →
5
Spisak epizoda serije Law & Order: UK

Format[uredi | uredi kod]

Ben Daniels i Bill Paterson su napustili seriju na kraju sezone.

Uloge[uredi | uredi kod]

Epizode[uredi | uredi kod]

Br.
ukupno
Br. u
sezoni
Naslov Režija Scenario Originalni datum prikazivanja
211 Pomoć James StrongTerry Cafolla7. 3. 2011 (2011-03-07)
Devlin i Brooks istraži smrt Premiership fudbaler, Robbie Nicals, dokazi dovodi do prolaznik, Mike Jones, koji je pomogao Nicals promijeniti gumu. Međutim, čovjek treba da se oženi, i primoran da prekine svoju svadbu, oni su ga ispituju za detalje, koji otkrivaju uznemirujuće link na gangstera sa vezama u policiji i pravosuđu. Viši Crown tužilac Stela mora uvjeriti čovjeka čije vjenčanje je uništen od strane istraga da svedoči u javnosti protiv renomiranog razbojnik, dok drži svoju protiv opsesivno kompulzivnog genije odbrane advokat Jason Peters. 
222 Poricanje Robert Del MaestroCatherine Tregenna14. 3. 2011 (2011-03-14)
Brooks i Devlin istražuju snimanje Dame Rachel Callaghan, poznati sudija Višeg suda, koji je pucao u podzemnoj garaži njene zgrade, u nešto što izgleda kao krađa auta krenulo naopako. Oni su preuzeli automobil od dupe koji ga kupili, i uhapsi posrednik u prodaji. Posrednik krivi zločin na čovjeka po imenu Eddie. Postaje jasno da Eddie je unajmio da ubije Callaghan, ali njegov pokušaj otišao naopako. Detektivi vjeruju da Callaghan muž, Dan, bio uključen u parceli ubistvo. Međutim, Callaghan poduzima korake da brani svog muža od krivičnog gonjenja, čak i kada ona predočeni dokazi koji dokazuju njegovu krivicu. Callaghan kraju ima svoje lijekove povučena, što je navelo Steel tražiti dozvolu suda da je pitanje pre nego što umre. Kada Callaghan pokušava da izvrši samoubistvo, Steel traži da joj proglašen mentalno nesposobnim, ali sudija Mary Hall odbija Steel pokreta. George je razapeta između prijateljstva i poštovanja pravo osobe da umre kao on pokušava da se Rachel da prihvati istinu o onome što se dogodilo. 
233 Prepoznavanje Andy GoddardEmilia Di Girolamo21. 3. 2011 (2011-03-21)
Trudnica je ubijena na parkingu, Devlin i Brooks vjerujem da je to zločin iz strasti i sumnja njen bivši dečko. Kada je alibi bivšeg dečka potvrdio izgledaju Joe Nash, sadašnji dečko, koji kaže da je bio sa svojim psihijatrijskim socijalni radnik, koga on vidi za teške poremećaj spavanja. Joe ponašanje osnovu Brooks smatra da on bude ex-con koji se krije nešto. Kada je uhapšen Joe, on priznaje da je njegovo pravo ime je Billy Wells i da je njegov novi identitet je uređen od strane unutrašnjih poslova jer je na dozvolu život za ubistvo svog učitelja kada je imao jedanaest godina. Kada je opozove prijem što je Billy Wells, pokušava da potvrdi svoj identitet razotkrije zavjeru koja uključuje visoki zvaničnici vlade, uključujući i direktora javnog tužilaštva i unutrašnjih poslova. 
244 Briga Julian HolmesDebbie O'Malley28. 3. 2011 (2011-03-28)
Požar počinje u stanu iznad uglu Shop, mlada majka je prisiljena da napusti invaliditetom 13-godišnjeg sina da umre. Brooks i Devlin prvi sumnjaju vlasnik radnje, koji je bio poznat po osiguranje prevaru operacije u prošlosti. Međutim, kasnije postaje jasno da je požar uzrokovan majka dečaka, koji je, nakon što je vjerujući da je umro od epileptičnog napada, odlučio da počne vatru da se ubije. Međutim, kada je njen advokat Dominic Peck da se savijanje istine u pokušaju da prevari žirija, James i Alesha moraju baviti Peck, koji je odlučan da osvoji po svaku cijenu. 
255 Protreseno Paul WilmshurstEmila Di Girolamo4. 4. 2011 (2011-04-04)
Dete je pronađen mrtav u svom krevetu, sumnja se da je beba umrla od krevetić smrti. Međutim, kada je otkriveno da je beba umrla kao rezultat se uzdrmani, Brooks i Devlin početku sumnja live-u dadilja, pogotovo nakon što je priznao da je bio jedina osoba oko bebe u 24 sati prethodi smrti. Stvari počinju da se komplikuju, međutim, kada je otkriveno da su drugi ljudi su bili u kući tog dana. Dečko live-u dadilja uskoro potpada pod sumnjom, kao što je došao njegov grubi stav sa četiri-godišnji nećak pod sumnjom od socijalnih usluga. Međutim, ubrzo postaje jasno da je dadilja u tome imao slobodan dan, a brza reakcija na manji incident je mogao biti uzrok fatalne potez. 
266 Kosturi Andy GoddardCatherine Tregenna11. 4. 2011 (2011-04-11)

Nakon niza ubistva počinjena širom Londona sa istim motivom, sumnja se da Andrew Dillon, serijski ubica iz šest godina prethodnog se vratio da izvrši daljnje zločine. Međutim, Brooks i Devlin uspio pratiti nove igračem manje, a čini se da je on bio odgovoran za smrt Dillon navodno počinio. Međutim, alibi ako u to vrijeme od strane umrlog svjedoka činilo da napusti Dillon u čistoj, uprkos činjenici da nema dokaza da podrže ga u svakom slučaju. To nikada nije stigao sud, međutim, kako se čini Steela navodno izbrisani alibi i optužen je za iskrivljuju tok pravde. Našavši se na pogrešnoj strani zakona, Steel bitke za svoju karijeru i svoju slobodu.

  • Poslednja pojava Jamesa Steela i Georgea Castla. 

Izvori i napomene[uredi | uredi kod]