Law & Order: UK (sezona 5)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Dolje se nalazi popis epizoda američke TV-serije Law & Order: UK od premijere 5. sezone u sezoni (2013).

Law & Order: UK
Zemlja porijekla UK
Broj epizoda6
Emitiranje
MrežaITV
Originalno prikazivanje11. 7. 2011 (2011-07-11)
14. 8. 2011 (2011-08-14)
Kronologija
← Prethodna
4
Sljedeća →
6
Spisak epizoda serije Law & Order: UK

Format[uredi | uredi kod]

Dominick Rowan i Peter Davison su se pridružili glavnoj postavi na početku sezona. Jamie Bamber je napustio seriju na kraju sezone.

Uloge[uredi | uredi kod]

Epizode[uredi | uredi kod]

Br.
ukupno
Br. u
sezoni
Naslov Režija Scenario Originalni datum prikazivanja
271 Pogrešan čovek Marisol AdlerDebbie O'Malley10. 7. 2011 (2011-07-10)

18-godišnji Suzanne Morton umire u nepoznatim okolnostima na prometnoj ambulanti, njen otac poziva pomoć Brooks i Devlin da saznate samo šta je izazvalo njenu smrt. Oni otkrivaju da je A & E ona je tretirana na ima tri takva prerane smrti u roku od šest mjeseci, a da je njena smrt možda su uzrokovana sukobom između droge je dobila i lijekove je uzimao u to vrijeme. Brooks i Devlin sumnjaju dr Grant, koji je bio zna da je prema njoj te večeri. Stvari postaju komplikovane, međutim, kada je otkriveno da je polovina njene medicinske bilješke su nestali, izvještaj o noći u pitanje je frizirane, a osumnjičeni je kupio kartu u jednom pravcu za Belgiji . Brooks i Devlin uhvatiti korak sa svojim osumnjičenog, samo da otkriju mrežu laži, uključuje pedikir koji se predstavljao kao doktor, trijaža medicinska sestra koja je plaćena da ćuti, i dobro poštovani doktor sa istorijom zloupotrebe alkohola koji je tajno ovisni o kodein za tri godine. Viši Crown tužilac Jake Thorne mora odlučiti koju da krivično goni kako bi se pravda za Suzanne smrt.

  • Prva pojava Jacoba Thornea i Henryja Shrapea. 
282 Sigurnost Julian HolmesEmilia Di Girolamo17. 7. 2011 (2011-07-17)
Kada Kayla Stark piše da joj je dva-godišnji sin, Ryan, je uzeta iz high-street Okolo naokolo, Brooks i Devlin sumnja da je njen bivši dečko, koji je ujedno i otac djeteta, može biti odgovorna. Međutim, nakon ispitivanja CCTV snimke, par otkrije da dijete nikad nije bio na Merry-go-round , i da je buggy Kayla je gurao u to vrijeme je bila prazna. Sumnja onda se okreće trenutnog partnera Kayla, a kada je dječak pronađen mrtav u provjetravanje ormar u svom stanu, Brooks i Devlin vjeruju da imaju čovjeka. Međutim, bez ikakvih dokaza da li Kayla ili njen dečko ubio Ryan, Thorne i Phillips mora odlučiti koji krivca za krivično gonjenje. 
293 Sudar Mat KingNicholas Hicks-Beach24. 7. 2011 (2011-07-24)
Escort Katerina Čizik nalazi izboden na smrt u svojoj hotelskoj sobi, Brooks i Devlin odmah sumnjaju slučaj ucjene, kada £ 4.000 i evidenciju plaćanja nalaze se u noćni ormarić žene. Sumnja pada na hotel Porter, koji je zgodno iz zgrade u to vrijeme - ali tajna veza između uglednog muškog praktičar i pratnju dolazi na vidjelo, i ubrzo dovodi Thorne i Phillips da vjeruju da je ljubomorna supruga praktičar je spremni da okvir svog muža, kao njegov sastanke sa pratnjom doveli su do svog sina koji se rodio s cerebralnom paralizom, uzrokovan slučaju herpesa koji je suprug ugovorene iz pratnje, a zauzvrat dao svoju ženu. 
304 Tik-tak Mark EverestRichard Stokes31. 7. 2011 (2011-07-31)
Dok istražuje snimanje dva nedužni prolaznici u lokalnom noćnom klubu, Brooks i Devlin noć ide nizbrdo kada su pozvani da treći snimanje lokalne off-licence polaznik po par provalnika nosi Tony Blair i Maggie Thatcher gumene lice maske i imaju moguću situaciju taoca u njihovim rukama. Kada se nalazi četvrto tijelo - vlasnik noćnog kluba - sumnje nastaju u nevinost mentalno nestabilne Iraku rata veteran Andy Bishop - i kada je tim konačno sustigne Andy, stvari uzeti strašan zaokret kada je ubijena u trenutku neposredne njegova djevojka. Kada je slučaj dođe na sud, Thorne i Phillips moraju opravdati činjenicu da, iako Andy nije tu da služi vrijeme za smrt, njegova djevojka mora uzeti rap za dopuštajući mu da ubije četiri osobe. 
315 Namera Julian HolmesDebbie O'Malley7. 8. 2011 (2011-08-07)
Domaćica stiže da joj poslodavci mrtav, Brooks i Devlin početi istragu o ubistvu David i Elaine Lerner, koji je samo preselio u kuću prije šest mjeseci, a radili ga kao svoj dom iz snova za kada su u penziji. Kada se bore da pronađu motiv za ubijanje, svoju liniju istrage ubrzo pretvara u prethodnih vlasnika kuće, bivši muž i žena Camilla Mallon i Lucas Boyd nakon što je otkrila da su dio velikih hedge fond prevara unazad nekoliko godina. Kada CCTV snimke stavlja Boyd u tom području u vrijeme ubistva, oni otkrivaju da njegove otiske odgovaraju koji se nalazi u Elaine krvi. Boyd, pijan za volanom svog automobila, srušio vozilo okrećući uglu, lupanje glavom, i greškom vratio svoju staru kuću - i brutalno izbo Lerners. Pritisnite Thorne i Phillips za punjenje ubistvo, dok su suočeni sa Jake stari mentor Margaret Rumsfield, koji tvrdi da je optuženi treba da se suoči samo optužbe ubistvo. 
326 Nagodba Andy GoddardEmilia Di Girolamo14. 8. 2011 (2011-08-14)

Majka jednog deteta, Lia Brown nalazi pucao u svom krevetu, sumnja odmah pada na svog dečka, koji se bori s MS i mora da se medicinski kanabis da pomogne njegovo stanje. Međutim, kada je otkriveno da je metak ispaljen iz više od 100 metara, Kaden Blake, trinaest-godišnji sin poznatog ovisnik, dolazi u vatrenoj liniji. On tvrdi da mu je rečeno da ubije svog prijatelja Chase Wade, i to kada je prvi put ispalio pištolj, on je propustio Chase i metak leteo kroz vazduh i na Lia stana, ubija je. Kada je otkriveno da je bio pod instrukcijama Mark Ellis, dugo vremena trgovac krivično i poznate droge, koji je policija prethodno nije privede pravdi, Jake i Alesha nude Kaden smanjenu kaznu kako bi se donijeti Ellis pravdi. On uskoro postaje jasno da Kaden majka, koja je zavisna od crack, prodala svog sina na Ellis u zamjenu za besplatne droge, i da Ellis je mučenje dječaka i što ga vodi ilegalne poslove. Ellis je ubrzo izveden pred sud i proglašen krivim za nezakonito zatvaranje, posjedovanje klase A droga i GBH. Kaden je također dobio kaznu u ustanovi mladog delinkventa, ali nakon što je pušten iz suda, on nađe u vatrenoj liniji oružane čovjek vozi 4x4. Devlin upravlja uočiti je napadač, a u pokušaju da spasi Kaden, potrebno je metak za njega.

  • Poslednja pojava Matta Devlina. 

Izvori i napomene[uredi | uredi kod]