Juste une question d'amour

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Juste une question d'amour
ŽanrDrama
RežijaChristian Faure
ProducentJean-Luc Azoulay
Dominique Janne
Marie-Astrid Lamboray
ScenarioAnnick Larboulette
Christian Faure
Pierre Pauquet
UlogeCyrille Thouvenin
Stéphan Guérin-Tillié
Eva Darlan
Caroline Veyt
MuzikaCharles Court
Datum(i) premijere2000.
Trajanje88 min.
ZemljaFrancuska Francuska
Belgija Belgija
JezikFrancuski jezik
Juste une question d'amour na Internet Movie Database

Juste une question d'amour je francusko-belgijski televizijski film iz 2000. godine u režiji Christian Faurea, sa Cyrille Thouveninom i Stéphan Guérin-Tilliéom u glavnim ulogama.

Radnja[uredi | uredi kod]

Est-ce qu'on aime vraiment nos enfants autant qu'on le prétend?[1]

Laurent (Cyrille Thouvenin) je gej, ali to krije od svojih roditelja tako što svoju sustanarku i prijateljicu, Carole (Caroline Veyt) predstavlja kao svoju devojku. Razlog za takvo ponašanje leži u porodičnoj istoriji. Njegov rođak Marc bio je, takođe, gej. Kada je to rekao svojoj porodici, oni su ga oterali i odrekli su ga se. Nešto kasnije Marc se razboleo od hepatitisa na putovanju sa svojim momkom po Vjetnamu, ali njegova porodica ni tada nije htela da se stara o njemu, verujući da umire od AIDSa i smatrajući da to i zaslužuje. Takođe, ni Laurentova porodica nije ništa uradila da bi pomogla Marcu.

Stvari počinju da se komplikuju kada upoznaje Cédrica (Stéphan Guérin-Tillié) i zaljubljuje se u njega. Cédric je otvoreno gej i živi sa svojom majkom, Emmom (Éva Darlan), sa kojom vodi rasadnik i laboratoriju za agrikulturu i koja ga potpuno podržava. Cédricova i Laurentova veza je srećna sve do momenta kada Laurent počinje da uvlači Cédrica u svoj dvostruki život.

Posle svađe u vezi sa outovanjem pred roditeljima, na koje ga Cédric nagovara, Laurent i Cédric se razdvajaju. Misleći da će pomoći, Emma odlazi kod Laurentovih roditelja i saopštava im da je njihov sin u vezi sa njenim sinom. Oni reaguju kao i u slučaju Marca i odbacuju ga. Laurent u besu razbija laboratoriju i projekat na kome rade, misleći da ga je Cédric outovao.

Konačno, kada mu Cédric, vozeći ga na stanicu, kaže da ga voli, Laurent se predomišlja u vezi sa planom da se preseli za Pariz i odlučuje da se suoči sa roditeljima. Cédric i on odlaze kod njegovih roditelja, koji su posle dosta razmišljanja, rešili da ne žele da izgube sina i hteli bi da ga prihvate.

Uloge[uredi | uredi kod]

Reference[uredi | uredi kod]

  1. Da li zaista volimo svoju decu kao što kažemo? – citat iz filma

Vanjske veze[uredi | uredi kod]

Juste une question d'amour na sajtu IMDb