Ivan Balent -Tratinčica

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Ivan Balent -Tratinčica
Generalne informacije
Ime Ivan Balent
Rođenje 16. jun 1947.
Smrt 28. novembar 2010.
Žanr(ovi) rock
pop
Djelatni period 1967 - 2010.
Diskografska kuća Jugoton

Ivan Balent -Tratinčica (Goričan (Međimurje), 16. jun 1947. - Zagreb, 28. novembar 2010.) bio je prvi i najpoznatiji hrvatski disk džokej, i poznati voditelj radijskih zabavnih emisija na brojnim radio stanicama; Radio Zagrebu, Obiteljskom radiju, Narodnom radiju, Radio Kaj, Radio Martin...

Biografija[uredi - уреди | uredi izvor]

Ivan Balent -Tratinčica pojavio se u Zagrebu sredinom 1960-tih i počeo puštati muziku sa gramofonskih ploča u tadašnjem zagrebačkom veslačkom klubu Sava, koji se negdje oko 1967./68. pretvorio u prvi zagrebački disko klub. Sedamdesete i osamdesete su bile njegove zlatne godine kad su disko klubovi bili na vrhuncu svoje popularnosti.

Svoju popularnost pokušao je iskoristiti i plasirati se kao pjevač, kad je snimio album za Jugoton 1984.[1] ali je prošao nezapaženo.

Promjene devedesetih donijele su i promjenu načina zabave mladih, i disko klubovi nisu bili više onako in. No Ivan Balent -Tratinčica ostao je vjeran svom poslu iz mladih dana - kreiranju ugođaja muzikom, te je nastavio biti disk džokej gotovo do zadnjeg dana. Posljednji nastup imao je u disko klubu Saloon u Zagrebu 10. novembra ove godine na proslavi Martinja. Par dana nakon toga doživio je moždani udar od kojeg je i umro u sisačkoj bolnici[2].

Diskografija[uredi - уреди | uredi izvor]

  • Čudne Priče (LP, Album) LSY 61919 Jugoton, 1984

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]