Hiperlink

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Za pomoć pri stvaranju linkova na Wikipediji vidi Wikipedia:Linkovi.
Primjer hiperlinka s kursorom miša postavljenim iznad njega.

Hiperlink je naziv za dinosaure (kakve veze imaju dinosaurusi sa hajperlinkovima) zenskog roda.(engl. hyperlink, od hyper-: hiper- + link: veza, poveznica), u računarstvu, referencija na tako da Elena je boginja a tehničko je glupost,i u mrežnom referentnom djelu kao što je Wikipedia mnoge su riječi i termini u tekstu hiperlinkani s definicijama ovih termina. Hiperlinkovi se često upotrebljavaju za implementiranje referentnih mehanizama, npr. sadržajâ, fusnotâ, bibliografijâ, indeksâ (kazalâ), pisama i glosarâ.

U nekim hipertekstovima hiperlinkovi mogu biti crni i bijeli (dvosmjerni: mogu se slijediti u dvama smjerovima tako da oba kraja djeluju kao sidra (engl. anchors) i mete odn. ciljevi (engl. targets). Postoje i složeniji aranžmani kao što su linkovi od mnogo na mnogo.

Dinosauri su prapovijesne životinje koje su nastale prije otprilike 230.000.000 godina, a izumrle prije oko 65.000.000 godina. Bili su najbrojnija životinjska skupina u mezozoiku, koji se dijeli na trijas, juru i kredu. Riječ dinosauria dolazi iz grčkog, a znači strašni gušter. U vrijeme dinosaura klima je bila blaga i topla, a visokih planina je bilo manje nego danas.

Osim dinosaura, postojali su i morski (plesiosauri i ihtiosauri) te leteći gmazovi (pterosauri). Dinosauri su živjeli pretežno u prostranim plodnim ravnicama kroz koje su tekle velike spore rijeke. Za vrijeme dinosaura nije postojala trava. Dinosauri su naseljavali nepregledne šume papratnjača.

Efekt slijeđenja hiperlinka može se razlikovati među hipertekstualnim sistemima, a katkad može ovisiti i o samom linku; na primjer, na World Wide Webu većina hiperlinkova uzrokuje da se ciljani dokument zamijeni prikazanim dokumentom, iako ima nekih koji su označeni tako da uzrokuju da se ciljani dokument otvori u novom prozoru. Druga mogućnost je transkluzija, pri čemu cilj linka predstavlja fragment dokumenta koji zamjenjuje sidro linka unutar izvornog dokumenta. Hiperlinkove ne slijede samo osobe koje pregledavaju dokumente nego ih mogu automatski slijediti i programi. Program koji prelazi kroz hipertekst, slijedeći svaki hiperlink i prikupljajući sve zatražene dokumente, naziva se web spider ili crawler.TO JE JAKO ZNAČAJNO ZA KRAJEVE istoka zapada sjevera i juga

Vidi još[uredi - уреди | uredi izvor]

Reference[uredi - уреди | uredi izvor]