Gornji Drapnići

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Gornji Drapnići
Osnovni podaci
Država  Bosna i Hercegovina
Entitet Federacija Bosne i Hercegovine
Kanton/Županija Zeničko-dobojski kanton
Opština/Općina Olovo
Stanovništvo
Stanovništvo ((1991)) 119
Geografija
Ostali podaci
Pozivni broj 032

Gornji Drapnići su naseljeno mjesto u Bosni i Hercegovini u opštini Olovo koja pripada entitetu Federacija Bosne i Hercegovine. Na popisu stanovništva 1991. u njemu je živjelo 119 stanovnika.[1]

Geografija[uredi | uredi kod]

Selo pripada Republici Srpskoj. Nalazi se na tromeđi opština Sokolca, Olovo i Han Pijesak. Selo je okruženo brdima kao što su Rogoč, Kočarin, Rid, Palež, Žućaj gora, Žitna rpa a sa istočne strane pruža se Sljemenska planina. Kroz selo protiču dva potoka Smrčevac i Dragača. Nadmorska visina se kreće od 900m do 1200m. Sa svih strana oko sela obrasla je četinarska šuma a okolo raštrkanih kuća su lijepe pitome livade, voćnjaci i pašnjaci.

Stanovništvo[uredi | uredi kod]

Nacionalnost 1991.
Muslimani 53
Srbi 66
Hrvati 0
Jugosloveni 0
ostali 0
Ukupno 119

Privreda[uredi | uredi kod]

Privreda je bazirana na iskorištenju šume, branju gljiva i ljekovitih biljaka, i poljoprivredi. Među poljoprivrednim aktivnostima najvažnije su stočarstvo i pčelarstvo. Selo je nadaleko poznato po dobroj rakiji od kruške.

Reference[uredi | uredi kod]

  1. Nacionalni sastav stanovništva - Rezultati za Republiku po opštinama i naseljenim mjestima 1991.. Sarajevo: Izdanje Državnog zavoda za statistiku Republike Bosne i Hercegovine. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]