Glas javnosti

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Glas Javnosti
Tip dnevne novine
Format broadsheet
Vlasnik Glas d. o. o. (vlasnik Radisav Rodić)
Glavni urednik Sonja Lakić
Osnivanje 1998
Jezik srpski
Sjedište Vlajkovićeva br. 8, Beograd

Glas javnosti je bio nacionalni dnevni list koji se štampao u Beogradu od 20. aprila 1998. godine, kada je izašao prvi broj, pod nazivom Novi Blic, odnosno od 25. aprila 1998, kada je izašao prvi broj pod sadašnjim imenom. Glas javnosti se pozivao na tradiciju istoimenih dnevnih novina čiji je prvi primerak izašao u Kragujevcu, 15. jula 1874. Sada funkcioniše kao portal vesti.

Pokretač novina je Radisav Rodić, istovremeno i pokretač dnevnih novina Kurir i nedeljnika Stil. Glas javnosti je bio u opoziciji prema režimu Slobodana Miloševića od 1998. do 2000. godine. Prvi Glavni i odgovorni uradnik Glasa javnosti bio je Manojlo Vukotić, koji je, sa ekipom novinara i urednika koje je doveo iz „Blica“ i napravio prvi broj obnovljenog izdanja. Drugi glavni i odgovorni urednici Glasa javnosti su bili, hronološki, Srećko Petrić, Milan Bečejić, Milan Mišić, Slavoljub Kačarević, Perica Gunjić, Maja Vojinović, Petar Lazić, Ivan Čorbić, Slavica Jovović, Rodoljub Gerić, Đuro Bilbija, Ljiljana Staletović, Slobodan Milošević, Igor Ćuzović.

Šesnaestog januara 2010. na kioscima se pojavio poslednji broj Glasa. U saopštenju redakcije objavljenom u tom broju navedeno je da će se Glas ponovo štampati posle modernizacije i redizajniranja lista. Glas javnosti trenutno izlazi samo na Internetu gde se publikuju agencijske vesti.

Spoljašnje veze[uredi - уреди | uredi kôd]