Faster, Pussycat! Kill! Kill!

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Faster, Pussycat! Kill! Kill!

Originalni filmski poster
Režija Russ Meyer
Producent Russ Meyer
Scenario Jack Moran
Russ Meyer
Uloge Tura Satana
Haji
Lori Williams
Susan Bernard
Muzika Paul Sawtell
Fotografija Walter Schenk
Montaža Russ Meyer
Distribucija Rm Films International .Inc
Datum(i) premijere 1965.
Trajanje 83 min.
Zemlja  Sjedinjene Države
Jezik engleski
Budžet 45.000 $
Faster, Pussycat! Kill! Kill! na Internet Movie Database

Brže, mačkice! Ubij! Ubij! (engleski Faster, Pussycat! Kill! Kill!) američki je eksploatacijski film iz 1965. koji je režirao Russ Meyer a napiso Jack Moran i sam Meyer. Kao i kod većine Meyerovih filmova, i u ovom glavnu ulogu igra prsata ljepotica, koja se ovdje zove Varla (Tura Satana) te je vođa ženske motociklističke bande koja usred pustinje nailazi na izoliranu kolibu u kojoj žive tupavi mladić i njegov otac, starac u kolicima, a koju planiraju opljačkati jer su čule da u njoj skrivaju velike svote novca.

Film sadrži veliku količinu nasilja, seksualnosti i provokativnih dijaloga. Bio je uspjeh u kinima te je usprkos podvojenim recenzijama s vremenom stekao kultni status. Iako su pohvale najviše stizale na račun cinične i snažne junakinje, Meyeru je ovo bio jedini film u kojem je surađivao sa glumicom Satanom. Američki glam metal band Faster Pussycat nazvao se kao posveta filmu, dok je scenarist-režiser John Waters u svojoj knjizi Shock Value [Vrijednost šoka] napisao da Faster, Pussycat! nije "samo najbolji film ikada snimljen, već i najbolji film koji će ikada biti snimljen."[1]

Glavne uloge[uredi - уреди | uredi izvor]

Recenzije[uredi - уреди | uredi izvor]

Što je to s Meyerom zbog čega kritičari tako burno reagiraju? Smatram da je to intenzivno osobna reakcija na organsku snagu Meyerovih neobičnih prizora. Oduzmite sve šale, elaborirane kadrove kamere, nasilje, akciju i seks, i ono što ostaje je osnovni prizor filma Russa Meyera: nad-žena sa ogromnim grudima, koja dominira svim muškarcima oko sebe, zahtijeva seksualnu satisfakciju i odbacuje muškarce na isti način koji muškarci, u srednjostrujaškim seksualnim fantazijama, inače odbacuju žene. Meyerove nevjerojatne žene su naravno fascinantne onima koji imaju fetiš za grudi, ali ako promotrite dalje, uočit ćete da grudi nisu uvijek u središtu požude. Umjesto toga, grudi su oružje za zastrašivanje muškaraca. Tura Satana, koja glumi glavnu ulogu, daje izvanrednu ulogu: njena šminka, sa dodacima obrva po Kabuki-stilu, izgleda doista opasno... Kada sam prvi put pogledao Pussycat 1967., bio sam zapanjen. Jednostavno nikada prije nisam vidio ovakav lik, niti u filmovima niti (nepotrebno je reći) bilo gdje.

Roger Ebert, Utmarkt Guld.svgUtmarkt Guld.svgUtmarkt Guld.svgUtmarkt Guld.svgSimple GA.png[2]

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

  1. Waters, John (2005). Shock Value: A Tasteful Book About Bad Taste. Philadelphia: Running Press. ISBN 978-1560256984. 
  2. Roger Ebert (24.3. 1995). "Faster, Pussycat! Kill! Kill! (1965)". rogerebert.com. http://www.rogerebert.com/reviews/faster-pussycat-kill-kill-1995. 

Eksterni linkovi[uredi - уреди | uredi izvor]