Emerson Kent

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
DC Emerson Kent
Lik iz serijala Whitechapel

Emerson Kent tijekom treće sezone
Debi "Part One"
Odlazak "Case Three (Part 2)"
Tumači Sam Stockman
Detalji
Spol muškarac
Zanimanje istražitelj
Titula Detective Constable (DC)
Obitelj Erica Kent (sestra blizanka)
Prebivalište Engleska London, Engleska
Državljanstvo Ujedinjeno Kraljevstvo britansko

DC (Detective Constable) Emerson Kent je fiktivni lik iz ITV-jeve krimi-drame Whitechapel kojeg glumi Sam Stockman. Kent je jedan od članova tima kojeg tijekom tri sezone vode Chandler i Miles.

Biografija[uredi | uredi kod]

Kent je najmlađi član detektivskog tima kojeg vodi DS Ray Miles u Whitechapelu. Po dolasku Josepha Chandlera, novog šefa odjela, Kent je zapravo jedini koji od samog početka pokazuje koliko-toliko poštovanje prema njemu. Naime, ostali članovi tima otvoreno iskazuju svoje nezadovoljstvo novim šefom odjela i bojkotiraju njega i njegove radne metode kad god su u prilici. Iako Kent slijedi njihov primjer, jedini pokazuje žaljenje i ispriča se Chandleru, koji se još uvijek snalazi s novim timom. Kao najmlađi član tima često je meta zezanja starijih kolega, a poslovi koje dobiva su uglavnom nadgledanje sumnjivaca ili analiza podataka (npr. knjiga koju je dobio na čitanje od Chandlera tijekom slučaja Trbosjek).

U drugoj sezoni, nakon što Chandler spasi Milesov život, Kent, zajedno s ostatkom tima, prihvaća novog šefa. Dok se tim bavi uskrsnulom braćom Kray, Kent je jedan od članova tima koji ozbiljnije shvaća zadatak i posvećuje se slučaju s velikim elanom. Ipak, upravo će ga taj elan gotovo koštati života kada, dok je istraživao po East Endu, postaje žrtva blizanaca Kray. Dok je napuštao lokaciju s koje je prikupio podatke, blizanci su ga napali s leđa i sabljom ozlijedili kralježnicu te ga gotovo paralizirali. Iako nije zadobio nikakve teže ozljede, Kent je neko vrijeme morao nositi štake kako bi hodao. U takvom je stanju dežurao u uredu onu večer kada su podmićeni policajci, na platnom računu Krayjevih, izneredili ured kao znak upozorenja. Kent, koji je bio prisutan, nije ništa rekao Chandleru, zbog čega ga je ovaj suspendirao pod sumnjom da je odavao podatke. Kasnije se ispostavilo da je s tim povezan Fitzgerald, koji je degradiran jer je tijekom prve sezone odavao podatke medijima. Kada se Chandlerov tim preselio na tajnu lokaciju, Buchanovu kuću, Kent je dobio službenu ispriku te je primljen natrag u tim. Do kraja sezone se potpuno oporavio i sudjelovao je u hapšenju Jimmyja i Johnnyja Krayja.

U trećoj sezoni, Kent je puno više involviran u slučajeve, a radnja serije otkriva puno više o njegovom životu. Tijekom slučaja bezglavih torza, Kent se zaljubi u inspektoricu Minu Norroy, koja dolazi iz obljižnjeg distrikta, ali ona simpatizira Chandlera, što uzrokoje negativne emocije kod kod Kenta. Tijekom potrage za lisicom koja je pronašla ruku, Kent je bio sparen upravo s inspektoricom, tijekom čega je imao priliku čuti kako ona preispituje Milesovu vjerodostojnost, što naljuti Kenta. Isto tako, Kent se može vidjeti kako je jedan od rijetkih koji dosljedno slijede Chandlerova pravila o higijeni kada u koš za otpad baca sve ono što njegovi kolege nisu pokupili. Tijekom trećeg slučaja, kada se Chandleru svidi psihologinja Morgan Lamb, Kent redovito izražava svoju sumnju u njezinu vjerodostojnost. Kada to pokuša reći Chandleru, porječkaju se te se međusobno optuže da su nepristrani. Kent je sumnjao kako je ona nekako povezana s ubojicom, u što je posumnjao nakon što je prečuo telefonski razgovor između nje i nepoznate osobe (kasnije se ispostavilo kako je to bila njezina majka). Ipak, kasnije se ispričao i Chandleru i Morgan, ali se ispostavilo kako je ona doista bila povezana s ubojičinom obitelji, što je i bio razlog njezina ubojstva.

Na samom početku četvrte sezone saznajemo kako ima sestru blizanku, Ericu, koja je umjetnica. Kada njegova sestra prohoda s Mansellom, unatoč njegovom protivljenju, Kent pokazuje prilično neugodnu stranu i pokušava ih razdvojiti, temeljeći svoje pokušaje na Mansellovim ranijim, neuspjelim vezama. Četvrta je sezona tako usmjerena na proučavanje odnosa Mansella i Kenta, dok su Kentovi detektivski poslovi od sekundarnog značaja za samu radnju. Tokom epizoda, njihov odnos stagnira da bi sve kulminiralo u posljednjoj epizodi, u kojoj saznajemo kako je Kent uspio razdvojiti sestru od Mansella. Kada Megan sazna da se koristio lažima, zaprijeti mu da to popravi, što ovaj i učini. Kada Mansell sazna što se točno dogodilo, odvali Kenta šakom usred ureda, nakon čega njih dvojica rješavaju svoj sukob.