Deadlier Than the Male

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Deadlier Than the Male
RežijaRalph Thomas
ProducentBetty E. Box
izvršni:
Sydney Box
Bruce Newbery
ScenarioLiz Charles-Williams
David D. Osborn
Jimmy Sangster
sinopsis: Jimmy Sangster
UlogeRichard Johnson
Elke Sommer
Sylva Koscina
Nigel Green
MuzikaMalcolm Lockyer
Deadilier Than the Male (naslovna pjesma); izvode: The Walker Brothers
FotografijaErnest Steward
MontažaAlfred Roome
StudioSantor Film Productions
DistribucijaJ. Arthur Rank Film Distributors (UK)
Universal Pictures (USA)
Datum(i) premijere
21. 2. 1967 (1967-02-21)
Trajanje98 min.
Zemlja Ujedinjeno Kraljevstvo
Jezikengleski
Budžet1,7 mil. $[1]
Kronologija
Prethodi: Sl(ij)edi:
Some Girls Do (1969)

Deadlier Than the Male (sh. Smrtonosnija od muškarca[α 1]) je britanski kriminalistički film snimljen 1967. godine u režiji Ralpha Thomasa. Predstavlja prvi film o pustolovu Bulldogu Drummondu napravljen u boji, kao i prvi koji se ne temelji na romanima H. C. McNeilea. Umjesto toga se temelji na originalnom scenariju za koji je siže napisao Jimmy Sangster, i u kome je lik prilagođen modernim vremenima, pa tako od veterana Prvog svjetskog rata pretvoren u veterana Korejskog rata. Naslovni lik tumači Richard Johnson, a radnja prikazuje kako se suprostavlja dvjema ženama-profesionalnim ubicama (koje tumače Elke Sommer i Sylva Koscina). Film je napravljen u vrijeme kada su špijunski filmovi nalik na seriju o Jamesu Bondu uživali veliku popularnost, pa se Thomas velikim dijelom stilski na njih oslanjao, koristeći egzotične lokacije i oskudno odjevene žene (zbog čega je film od strane cenzora kasnije dobio oznaku X). Godine 1969. je snimljen nastavak pod naslovom Some Girls Do.

Uloge[uredi | uredi kod]

Napomene[uredi | uredi kod]

  1. Originalno stih u pjesmi Female of the Species Rudyarda Kiplinga iz 1921. godine, čiji je naslov, pak, poslužio kao naslov istoimenog romana iz ciklusa o Bulldogu Drummondu.

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. Comedians' and Others Enlisted in Future Film Wars: More About Movie Matters By A.H. WEILER. New York Times (1923-Current file) [New York, N.Y] 30 Jan 1966: X11.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]