Davor Jelavić

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Davor Jelavić (Podprolog, Vrgorac) je pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet. Diplomirani ekonomist, oženjen, otac dvoje djece. Predsjednik košarkaškog kluba Zagreb.

Životopis[uredi | uredi kod]

U Zagreb se doselio 1963.,gdje uz rad nastavlja stručno usavršavanje i obrazovanje. Politički je aktivan od mladosti, član je SDP-a od njegova osnivanja, svojevremeno je bio predsjednik Općine Trnje (kasnije predsjednik VGČ Trnje do 2002. godine).

Radno iskustvo stekao je na različitim poslovima sukladno obrazovanju u "Strojotehni", "Rade Končar", u razdoblju od 1970. do 2002. godine u TŽV "Gredelj", te od 2002. godine do danas u Gradskom poglavarstvu kao pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet. Organizator je mnogih stručnih seminara i simpozija te dobitnik mnogih stručnih i humanitarnih pohvala i priznanja. Vrijedno je spomenuti da je dobrovoljni darivatelj krvi 55 puta.

Izvori[uredi | uredi kod]