Che?

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Che?
Quoi?
Was?
RežijaRoman Polanski
ProducentCarlo Ponti
ScenarioRoman Polanski
Gérard Brach
UlogeMarcello Mastroianni
Sydne Rome
Hugh Griffith
Romolo Valli
Dieter Hallervorden
Carlo delle Piane
Mogens von Gadow
MuzikaClaudio Gizzi[1]
FotografijaMarcello Gatti
Giuseppe Ruzzolini
Datum(i) premijere
7. 12. 1972 (1972-12-07)
Trajanje110 min.
Zemlja Italija
 Francuska
 Zapadna Njemačka
Jezikengleski
italijanski
francuski

Che? (sh. Što?; fr. Quoi?) je italijansko-francusko-zapadnonjemačka filmska komedija snimljena 1972. godine u režiji Romana Polanskog. Protagonistica, čiji lik tumači Sydne Rome je mlada američka turistkinja koja autostopom putuje po Evropi te koja, nakon što jedva izbjegla silovanje, pronalazi utočište u vili na italijanskoj obali. Radnja prikazuje kako tamo upoznaje niz njenih neobičnih stanovnika, te izložena bizarnim događajima i vizijama, postepeno prestaje razlikovati stvarnost od fantazije.

Film je producirao Carlo Ponti koji je Polanskom kao lokaciju dao na raspolaganje vlastitu vilu. Polanski je od filma, koji je zamišljen kao svojevrsna moderna verzija Alice u zemlji čudesa, imao velika očekivanja, pa je u njemu ne samo sudjelovao kao jedan od glumaca, nego u njega uložio i značajna financijska sredstva. Tokom snimanja ga je hollywoodski producent Robert Evans nastojao nagovoriti na angažman na projektu koji će kasnije postati poznat kao Kineska četvrt. Polanski je to odbijao sve dok mu Evans nije obećao honorar u visini zarade koju Che? napravi u prvom tjednu prikazivanja u SAD. Polanski je bio uvjeren da će Che? biti veliki hit, ali je na kraju zaradio samo 64 dolara. Ni kritika nije bila previše oduševljena, smatrajući da je Polanski pretjerao u psihodeličnom sadržaju i bizarnim, često antipatičnim likovima, te se Che? smatra jednim od najmanje uspješnijih i najmanje poznatih djela u filmografiji Polanskog.

Uloge[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. „Exclusive Interview with Composer Claudio Gizzi”. Fangoria. Arhivirano iz originala na datum 2009-10-11. Pristupljeno 10. IV 2012. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]