Boxing Day Test

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Boxing Day Test match (srpskohrvatski Test meč na Dan Sv. Stjepana) je naziv za test meč u kriketu koji se održava u Melbourneu (Australija) između australskog kriket tima i stranog tima koji tog ljeta (u južnoj hemisferi) gostuje u Australiji. Počinje na Boxing Day (anglosaksonski naziv za Dan sv. Stjepana) (26.12.) te se igra na Melbournskom igralištu kriketa.

Historija[uredi | uredi kod]

Prvi Boxing Day Test u Australiji je godine 1950. bio održan na Melbournskom igralištu kriketa. Između 1953. i 1967. se nije održavao u Melbourneu, a umjesto toga je australski kriket tim na Dan sv. Stjepana igrao u drugim zemljama svijeta. Godine 1980. su pak Melbournsko igralište kriketa i australski kriket tim osigurali prava na igranje meča svake godine.

Ostali Boxing Day Testovi[uredi | uredi kod]

U Novom Zelandu godišnji test meč za Dan sv. Stjepana se igra u Basin Reserveu u Wellingtonu između novozelandskog kriket tima i suprotne strane. Posljednjih godiona se Boxing day Test manje igra radi one day international i Twenty20 mečeva između novozelandskog i drugih nacionalnih timova na međunarodnoj turneji.

U Južnoj Africi Boxing Day Test se često igra ako u posjet dođe drugi nacionalni tim kako bi igrao protiv južnoafričkog kriket tima.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]