Billie Joe Armstrong

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Billie Joe Armstrong
Billie Joe Armstrong
Rođenje17. 2. 1972. (1972-02-17) (dob: 52)
Oakland
DržavljanstvoSjedinjene Američke Države
ZanimanjeKantautor, Gitarist, muzički producent, pozorišni glumac, Kantautor, kompozitor, televizijski glumac, filmski glumac, mandolinista
Suprug/aAdrienne Armstrong
DjecaJoey Armstrong, Jakob Danger

Billie Joe Armstrong (Oakland, Kalifornija, 17. 2. 1972. -), je američki glazbenik

Billijev otac Andy, koji je bio vozač kamiona i povramani jazz glazbenik, umro je od raka kada je on imao 10 godina. To ga je duboko pogodilo jer je on bio Billiev uzor. Njegova majka Ollie ga je sama odgojila. Ima 5 starijih sestara i braće. Oženjen je i ima dvoje djece. Počeo je pjevati već sa 5 godina kada je u lokalnom studiju Fiat Records snimio pjesmu "Look For Love". Dvije godine nakon smrti njegova oca Billieva majka udala se za čovjeka kojeg su Billie i njegova braća i sestre mrzili. U srednjoj školi je prodavao i uživao u marihuani. Prodavao je "jointove" po cijeni od dva dolara, zbog čega je dobio nadimak "Two Dollar Bill". Tijekom prve Green Dayeve turneje po Americi, u Minneapolisu je upoznao svoju današnju suprugu Adrienne koja je obožavala Green Day. Tada su se savršeno slagali, ali su izgubili vezu. Prije nego što su se vjenčali, Billie je imao drugu curu, a Adrienne se čak i zaručila za drugog muškarca. Vjenčali su se 2. lipnja 1994., a ceremonija je trajala samo 5 minuta.

Svira slijedeće instrumente: gitara, harmonika, mandolina, bubnjevi, klavir i saksofon

Nastupa/o je s više sastava: Pinhead Gunpowder, The Influents, Corrupted Morals, Rancid, The Lookouts, Goodbye Harry i Blatz, a najpoznatiji je Green Day.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]

SA green day -jom je imao velike uspehe osvojio je graamy nagradu za najbolji album{DOOKIE}