Belgrade Theatre

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Za ostale upotrebe, v. Belgrejd (razvrstavanje).
Belgrejd teatar
Belgrejd teatar u Koventriju
Adresa
Corporation Street
Grad
Država  Ujedinjeno Kraljevstvo
Dezignacija Belgrejd teatar
Kapacitet 866
Otvoreno 1958.
Period aktivnosti 1958. – danas
Obnovljeno/Renovirano 2007.
www.belgrade.co.uk

Belgrejd teatar (engl. Belgrade Theatre) je pozorišna hala sa 866 sedišta u gradu Koventriju u Engleskoj.

Pozorište je dobilo ime po glavnom gradu Srbije (tada i Jugoslavije), Beogradu, u znak zahvalnosti za poklonjenu drvnu građu koja je intenzivno korištena u izgradnji auditorijuma. Od otvaranja 1958. godine, teatar se smatra centrom nove i inovativne produkcije.

Teatar je renoviran i ponovno otvoren septembra 2007. godine. Renoviranje i dodatna izgradnja 7 novih spratova je koštala £12 miliona. Petog februara 2008, na pedesetogodišnjicu postojanja, princ Endru je otvorio preuređeni studio B2 u okviru ovog pozorišta.

Zanimljivosti[uredi | uredi kod]

31. januara 1971. godine u ovom teatru komičarska grupa "Leteći cirkus Montija Pajtona" (engl. Monty Python's Flying Circus), koja je već stekla popularnost emitovanjem nekoliko serijala svog programa preko britanske televizijske mreže BBC, nastupila je po prvi put na pozorišnoj bini.[1] Uspeh tri predstave koje su se održale 31.1.1971, 1.2.1971. i 2.2.1971, u okviru Lančester art festivala (engl. Lanchester Arts Festival) je bio uvod u niz njihovih brilijantnih pojavljivanja na pozorišnoj sceni širom Engleske, Kanade i Sjedinjenih Američkih Država.

Reference[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]