Antonija Blaće

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Antonija Blaće (Šibenik, 2. listopada 1979.), hrvatska je televizijska voditeljica na RTL Televiziji. Vodila je popularne reality showove poput Big Brothera, Fear Factora, Survivora i Hrvatska traži zvijezdu.

Biografija[uredi | uredi kod]

Antonija Blaće je rođena u Šibeniku, 1979. godine, u naselju Crnica. Srednju školu pohađala je u Zagrebu.[1] Na televiziji se prvi put pojavljuje u prvoj sezoni hrvatskog Big Brothera kao natjecateljica, gdje je ispala u devetom tjednu. Već se u drugoj sezoni showa pojavljuje kao glavna voditeljica, što je ostala i do kraja zadnje, 6. sezone showa. Kao drugi veliki show Antonije Blaće, došao je Fear Factor, show o opasnim akrobacijama, koji je trajao samo jednu sezonu. Vodila je i prvu sezonu kulinarske lifestyle emisije Večera za 5.[2]

Također je 2008. godine vodila i Celebrity Big Brother (Hrvatska) u kojem je vodila poznate zvijezde koje su nastupile u Big Brotheru.

Od 2009.-2010. godine, Blaće je bila glavna voditeljica talent-showa Hrvatska traži zvijezdu, hrvatske verzije Pop Idola. Njen suvoditelj bio je Marko Lušić u prvoj sezoni, a u drugoj Ivan Šarić. Antonija Blaće je vođenjem HTZ-a postala jedina voditeljica u svijetu koja je vodila i Big Brother i Idol franšize.[2]

Šestu sezonu Big Brothera vodila je sa Marijanom Mićić u Beogradu gdje su sudjelovali stanari iz Hrvatske, Makedonije, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Jedna od najperspektivnijih mladih voditeljica, iza sebe već ima dugogodišnji voditeljski staž kao voditeljica najvećeg reality showa Big Brother.

Od 12. ožujka do 2. lipnja 2012.-te je Antonija uz Marijanu Batinić, Andriju Miloševića i Milana Kalinića vodila Survivor na RTL Televiziji i PRVOJ Televiziji.

Od 9. prosinca 2013. počinje voditi kulinarski show Tri, dva, jedan, peci! i Tri, dva , jedan, kuhaj!! skupa sa televizijskim i radijskim voditeljem Davorom Dretarom Dreletom.

Gledatelji je ispred malih ekrana mogu gledati u trećoj sezoni popularnog kviza Tog se nitko nije sjetio!, kojeg vodi sa Krešimirom Sučevićem-Međeralom.

Do 1. listopada 2013. godine radila je na Narodnom radiju kao voditeljica emisiju Jutro uz Narodni, a onda je prešla na Prvi radio Zagreb i sa kolegom Sandrom Ruotolom voditi Dobro jutro Zagrebe od 5 do 9.

Privatni život[uredi | uredi kod]

Blaće je diplomirana inženjerka grafičke tehnologije, a uz to je završila školu za Odnose s javnošću. Šibenčanka je postala i veleposlanica Udruge "RTL pomaže djeci". Osvojila je "Večernjakov ekran" za debitanta godine, te nagradu za "Naj žensku TV-osobu". [3]

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. „Antonija-Blace.com - Biografija”. Arhivirano iz originala na datum 2011-08-09. Pristupljeno 2014-07-27. 
  2. 2,0 2,1 „HTZ.hr - voditelji: Antonija Blaće”. Arhivirano iz originala na datum 2011-12-23. Pristupljeno 2014-07-27. 
  3. „Antonija-Blace.com - Posao i karijera”. Arhivirano iz originala na datum 2009-08-03. Pristupljeno 2014-07-27. 

Vanjske poveznice[uredi | uredi kod]