Untouchables (razvrstavanje)

Izvor: Wikipedia
Višeznačna odrednica Ova strana je razvrstavanje za više pojmova označenih jednim nazivom.
Opis ovih pojmova treba da je kratak. Da sadrži poveznice prema samo jednoj, nezamjenjivim nazivom označenoj odrednici. Ako ste ovdje stigli poveznicom sa druge vikipedijine odrednice, vratite se tamo i promijenite tu poveznicu na jedan od pojmova iz gornje liste.


Untouchable (množ. Untouchables) je engleska riječ za "nedodirljiv" ili "nedodirljivo". Obično se pod time podrazumijevaju društvene grupe ili pojedinci "nedodirljivih", bilo u smislu parija, bilo u smislu osoba čiji ih visoki položaj štiti od nasilja ili kaznenog progona.

The Untouchables[uredi - уреди]

The Untouchables, na prostoru bivše Jugoslavije najčešće prevođen pod nazivom Nedodirljivi, a nešto ranije pod nazivima Nesalomivi ili Neslomljivi, je izraz koji se najčešće koristi za istoimenu grupu američkih federalnih agenata koja je djelovala u Chicagu za vrijeme Prohibicije početkom 1930-ih.

Zbog svojih podviga je ta grupa postala miljenicima američke javnosti, a kasnije i dijelom popularne kulture za što su najviše zaslužni:

Osim gore navedenog, godine 1997. je napravljena i parodija u obliku animirane TV-serije Eliot Mouse and the Untouchables.

Muzika[uredi - уреди]

Izvođači[uredi - уреди]

Albumi[uredi - уреди]

Pjesme[uredi - уреди]

Knjige i stripovi[uredi - уреди]

Sport[uredi - уреди]