Popis gradova u Švedskoj

Izvor: Wikipedia
  • Avesta (od 1641-1686, zatim od 1919.)
  • Alingsos (1619.)
  • Arboga (12. veka)
  • Arvika (1911.)
  • Askersund (1643.)
  • Bolnes (1942.)
  • Borgholm (1816.)
  • Borlenge (1944.)
  • Boros (1622.)
  • Buden (1919.)
  • Čeping (1474.)
  • Ekše (1400.)
  • Engelholm (1516.)
  • Enčeping (1300.)
  • Erebro (1200.)
  • Eregrund (1491.)
  • Ernšeldsvik (1893.)
  • Eskilstuna (1659.)
  • Eslev (1911.)
  • Estersund (1786.)
  • Esthamar (1300.)
  • Fagersta (1944.)
  • Falkenberg (1558.)
  • Falsterbo (1200.)
  • Falun (1641.)
  • Falčeping (1200.)
  • Geteborg (1619.)
  • Grena (1652.)
  • Hagfors (1950.)
  • Halmstad (1200.)
  • Haparanda (1848.)
  • Heganes (1936.)
  • Hedemura (1400.)
  • Helsingborg (1085.)
  • Hernesand (1585.)
  • Hesleholm (1914.)
  • Hudiksval (1582.)
  • Huskvarna (1911.)
  • Istad (1200.)
  • Jevle (1300.)
  • Jenčeping (1284.)
  • Ju (1400)
  • Jungbi (1936.)
  • Jursholm (1914.)
  • Kalmar (1100.)
  • Karlshamn (1664.)
  • Karlskruna (1680.)
  • Karlskuga (1940.)
  • Karlstad (1584.)
  • Katrineholm (1917.)
  • Kiruna (1948.)
  • Kramfors (1947.)
  • Kristijanstad (1622.)
  • Kristinehamn (1642.)
  • Kumla (1942.)
  • Kungelv (1100.)
  • Kungsbaka (1400.)
  • Landskruna (1413.)
  • Laholm (1200.)
  • Lidinge (1926.)
  • Lidčeping (1446.)
  • Liksele (1946.)
  • Lindesberg (1643.)
  • Linčeping (1287.)
  • Lisešil (1903.)
  • Ludvika (1919.)
  • Luleo (1621.)
  • Lund (990.)
  • Malme (oko 1250, ne pre 1256.)
  • Marijestad (1583.)
  • Marijefred (1605.)
  • Marstrand (1200.)
  • Melndal (1922.)
  • Mjelbi (1922.)
  • Mutala (1881.)
  • Naka (1949.)
  • Neše (1914.)
  • Nibro (1932.)
  • Nineshamn (1946.)
  • Ničeping (1187.)
  • Nortelje (1622.)
  • Norčeping (1384.)
  • Nura (1643.)
  • Omol (1643.)
  • Oskarshamn (1856.)
  • Piteo (1621.)
  • Ronebi (1387.)
  • Sala (1624.)
  • Sandviken (1943.)
  • Sevše (1947.)
  • Sedertelje (1000.)
  • Sederhamn (1620.)
  • Sederčeping (1200.)
  • Selvesborg (1445.)
  • Seter (1642.)
  • Sefle (1951.)
  • Siktuna (990.)
  • Simrishamn (1300.)
  • Skaner (1200.) ¹
  • Skara (988.)
  • Solefteo (1917.)
  • Solna (1943.)
  • Stokholm (1252.)
  • Stremstad (1672.)
  • Strengnes (1336.)
  • Sundbiberg (1927.)
  • Sundsval (1624.)
  • Ševde (1400.)
  • Šelefteo (1845.)
  • Šeninge (1200.)
  • Tidaholm (1910.)
  • Tranos (1919.)
  • Treleborg (1200.)
  • Trolhetan (1916.)
  • Trusa (1300.)
  • Turshela (1317.)
  • Udevala (1498.)
  • Ulrisehamn (1400.)
  • Ukselesund (1950.)
  • Umeo (1622.)
  • Upsala (1286.)
  • Vadstena (1400.)
  • Vaksholm (1652.)
  • Varberg (1100.)
  • Vekše (1342.)
  • Venersborg (1644.)
  • Vernamo (1920.)
  • Vestervik (1200.)
  • Vesteros (990.)
  • Vetlanda (1920.)
  • Vizbi (1000.)
  • Vimerbi (1400.)

¹ Skaner se u poslednjih sto godina često smatra delom Falsterboa (vidi Skaner-Falsterbo).