Popis SF-pisaca

Izvor: Wikipedia

Ovo je abecedni popis književnika koji su pisali u žanru SF-a (naučne fantastike / znanstvene fantastike).

Indeks: 0-9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž


A[uredi - уреди]

Adams, Douglas Noël (1952. - 12001.) www.douglasadams.com
Alargić, Danilo (1925-1995)
Asimov, Isaac (1920. – 1992.)

B[uredi - уреди]

Banks, Iain M. (* 1954.) www.iainbanks.net
Baxter, Stephen (* 1957.) en:Stephen Baxter
Bear, Greg (* 1951.) www.gregbear.com
Belan, Branko (1912. - 1986.)
Benford, Gregory (* 1941.) www.gregorybenford.com
Bradbury, Ray (* 1920.) www.raybradbury.com
Bujold, Lois McMaster (* 1949.) en:Lois McMaster Bujold, www.dendarii.com

C[uredi - уреди]

Card, Orson Scott (* 1951.) www.hatrack.com
Carroll, Lewis (1832. - 1898.)
Clarke, Arthur Charles (* 1917.) www.clarkefoundation.org

Č[uredi - уреди]

Čapek, Karel (1890. - 1938.)

Ć[uredi - уреди]

D[uredi - уреди]

Devlić, Radovan (1950. - 2000.)
Dick, Philip K. (1928. - 1982.) www.philipkdick.com

[uredi - уреди]

Đ[uredi - уреди]

E[uredi - уреди]

F[uredi - уреди]

G[uredi - уреди]

Gavran, Ivan (* 1953.)
Gibson, William (* 1948.) www.williamgibsonbooks.com
Gorše, Vesna (* 1961.)

H[uredi - уреди]

Heinlein, Robert Anson (1907. - 1988.) www.heinleinsociety.org
Herbert, Frank (1920. - 1986.) en:Frank Herbert
Huxley, Aldous (1884. - 1963.)

I[uredi - уреди]

J[uredi - уреди]

K[uredi - уреди]

L[uredi - уреди]

Lem, Stanisław (1921. - 2006.) www.lem.pl
Le Guin, Ursula K. (* 1929.) www.ursulakleguin.com

Lj[uredi - уреди]

M[uredi - уреди]

Macan, Darko (* 1966.) darkomacan.com
Miller, Walter M. (1923. - 1996.)

N[uredi - уреди]

Niven, Larry (* 1938.) www.larryniven.org

Nj[uredi - уреди]

O[uredi - уреди]

Orvell, George (1903. - 1950.)

P[uredi - уреди]

Perković, Dalibor (* 1974.)
Pratchett, Terry (* 1948.)
Pihač, Branko (* 1956.)

Q[uredi - уреди]

R[uredi - уреди]

Raos, Predrag (* 1951.)
Reynolds, Alastair (* 1966.) www.alastairreynolds.com
Robinson, Kim Stanley (* 1952.)

S[uredi - уреди]

Sagan, Carl (1934. - 1996.)
Shelley, Mary (1797. - 1851.)
Spirin, Vanja (* 1963.) free-zg.htnet.hr/VanjaSpirin
Stephenson, Neal (* 1959.) www.nealstephenson.com
Sterling, Bruce (* 1954.) blog.wired.com/sterling
Strugacki, Arkadij i Boris (Струга́цкий, Арка́дий: 1925. – 1991.; Бори́с: * 1933.)

Š[uredi - уреди]

Šufflay, Milan (1879. - 1931.)

T[uredi - уреди]

U[uredi - уреди]

V[uredi - уреди]

Verne, Jules (1828. – 1905.)
Vinge, Vernor (* 1944.)

W[uredi - уреди]

Wells, Herbert George (1866. - 1946.)

X[uredi - уреди]

Y[uredi - уреди]

Z[uredi - уреди]

Zamjatin, Jevgenij (Евгений Иванович Замятин, 1884. - 1937.)
Zelazny, Roger (1937. - 1995.)

Ž[uredi - уреди]

Žiljak, Aleksandar (* 1963.)
Živković, Zoran (*1948.)

Vidi također[uredi - уреди]

Popis književnih SF-djela