Philomena (film)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Philomena
kino-poster
RežijaStephen Frears
Producent
Scenario
PredložakThe Lost Child of Philomena Lee; autor:
Martin Sixsmith
Uloge
MuzikaAlexandre Desplat
FotografijaRobbie Ryan
MontažaValerio Bonelli
Studio
Distribucija
Datum(i) premijere
31. 8. 2013 (2013-08-31) (Venecija)
Trajanje98 min.[1]
Zemlja
Jezikengleski
Budžet12 mil. $[2]
Bruto prihod100,1 mil. $[2]

Filomina (engl. Philomena) je britansko-američka filmska drama iz 2013. godine, snimljena po motivima knjige Izgubljeno dete Filomine Li novinara Martina Siksmita, odnosno istinitim događajima vezanim uz slučaj Filomine Li. S obzirom na nezavisnu produkciju, skroman budžet i ograničen broj bioskopa u kojima je prikazan, film je ostvario velik komercijalni uspeh, zaradivši nešto više od sto miliona dolara.

Priča prati život mlade Filomine Li koja 1951. ostaje u drugom stanju, a otac je šalje u manastir kako bi okajala svoj greh. Kaluđerice je odmah posle porođaja teraju da obavlja različite poslove, sve dok se ne navrše četiri godine od trenutka kada je došla u manastir. Nastojnica, sestra Hildegard, prodaje Filominino dete bogatom američkom paru, nedugo pre nego što će devojka konačno bit puštena iz manastira. Posle pedeset godina Filomina kreće u potragu za svojim davno izgubljenim sinom.

Film je režirao Stiven Frirs, a glavna uloga dodeljena je Džudi Denč. Premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Veneciji 2013. godine. Džudi je za svoju ulogu nominovana za Oskara za najbolju glavnu glumicu, Zlatni globus za najbolju glavnu glumicu i za Nagradu Udruženja filmskih glumaca za najbolju žensku ulogu.

Glavne uloge[uredi | uredi kod]

Glumac Uloga
Džudi Denč Filomina Li
Stiv Kugan Martin
Mer Viningam Meri
Ana Maksvel Martin Džejn
Mišel Ferli Sali Mičel
Barbara Džeford sestra Hildegard
Piter Herman Pit Olsen

Povezano[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. Philomena (12A)”. Pathé. British Board of Film Classification. Arhivirano iz originala na datum 2014-03-19. Pristupljeno 27. II 2014. 
  2. 2,0 2,1 „Philomena (2013)”. Box Office Mojo. Pristupljeno 17. V 2014. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]