Monika Poter

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Monika Poter

Rođen/a Monica Louise Brokaw
30. 6. 1971. (1971-06-30) (dob: 52)
Klivlend, SAD
Zanimanje glumica
Period aktivnosti 1986-

Monika Poter (engl. Monica Potter) je američka filmska i televizijska glumica.

Biografija[uredi | uredi kod]

Monika Poter rođena je 30. juna 1971. godine u Klivlendu u američkoj saveznoj državi Ohajo kao druga od četiri sestre. Rođena je pod imenom Monica Louise Brokaw koje je kasnije zbog karijere promenjeno u Monika Poter.

Odrasla je u strogoj katoličkoj porodici. Otac Pol bio je pronalazač (prvi izumitelj nezapaljivog voska za auto), a majka Nensi sekretarica. U dvanaestoj godini počela je da se bavi manekenstvom, kao i snimanjem reklama, a od petnaeste godine počinje da se zanima za glumu. U osamnaestoj godini ostaje u drugom stanju sa tadašnjim dečkom Tom Poterom, udaje se i dobija sina (u braku sa njim ostala je do 1998. godine i ukupno imaju dvoje dece).

Nakon porođaja sele se u Los Anđeles gde pokušava da dođe do bilo kakve uloge. Prva prilika joj se ukazala kada je dobila malu ulogu u TV seriji "Mladi i neobuzdani"

Dobijala je manje uloge u televizijskim filmovima i serijama. Prvu veliku zapaženu ulogu imala je u akcionom filmu Leteća tamnica kao žena glavnog lika koga je tumačio Nikolas Kejdž. Od tada njena karijera kreće uzlaznom putanjom, dobija sve više uloga u filmovima poznatih reditelja. Neki od partnera u filmovima bili su najveći holivudski glumci:Nikolas Kejdž, Robin Vilijams, Morgan Frimen, Adam Sendler, Fredi Princ mlađi...)

Vanjske veze[uredi | uredi kod]