Justin Taylor

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Justin Taylor
Lik iz serijala Queer as Folk
Debi sezona 1, epizoda 1
Odlazak sezona 5, epizoda 13
Autor(i) Ron Cowen
Daniel Lipman
Tumači Randy Harrison
UK parnjakNathan Maloney (Charlie Hunnam)
Detalji
Nadimak Sunshine (Debbie)
Spol muški
Zanimanje Učenik
Kelner
Go-go dancer
Strip crtač
Umetnik
Obitelj Jennifer Taylor (majka)
Craig Taylor (otac)
Molly (mlađa sestra)
Bračni drug(ovi) {{{supružnik}}}

Justin Taylor je izmišljeni lik iz amerčko-kanadske serije Queer as Folk, koja prati živote grupe gej i lezbejskih prijatelja i prijateljica u Pittsburghu, Pennsylvania. Lik je tumačio američki glumac Randy Harrison. Ted je zasnovan na liku Nathana Maloneya iz istoimene britanske serije Russella T. Daviesa. Justin je mlad, ali veoma jak i odlučan da ostvari ono što zamisli.

Pregled[uredi | uredi kod]

Justin ima samo 17 godina na početku serije, kada upoznaje Briana ispred Babylona i ima sa njim svoj prvi seks u životu. Iako je trebalo samo da bude seks za jedno veče, Justin se zaljubio u Briana i više se nije izgubio iz njegovog života. U toku prvog serijala Justin se bori sa svojim roditeljima da prihvate njegovu seksualnost. Njegov otac ga izbacuje iz kuće, tako da Justin živi najpre sa Debbie, a kasnije sa Brianom. Njegova majka je dosta tolerantnija, ali i sama ima problema da prihvati da joj je sin gej. Kasnije prihvata i Justinovu seksualnost i Briana kao Justinovog dečka i postaje aktivna u PFLAG-u.

Po završetku škole Justin je primljen na Pittsburgh Institute of Fine Arts, kao talentovani slikar. Međutim, na maturskoj večeri biva napadnut od strane homofobičnog kolege, zbog čega je mesec dana u komi i ima problema sa koordinacijom pokreta ruke, što mu otežava crtanje. Počinje da crta ponovo uz pomoć posebnog kompjutera koji mu nabavlja Brian i uspeva da nastavi sa školovanjem; a zajedno sa Michaelom počinje da crta strip, Rage, sa pričama zasnovanim na njihovim životima.

Na kraju druge sezone, Justin napušta Briana i počinje vezu sa Ethanom, studentom violine, za koga misli da mu pruža više ljubavi od Briana. Kada ga Ethan prevari sa svojim obožavaocem u toku treće sezone, Justin se vraća Brianu.

U toku predizborne kampanje za gradonačelnika, Justin radi praktični deo nastave u Brianovoj firmi kao crtač i koristi resurse firme za pravljenje anti-propagandnih plakata protiv konzervativnog kandidata, koji je klijent iste firme. Kada se to otkriva, školski odbor zahteva da se Justin izvini školi, advertising firmi i kandidatu, što on odbija jer kandidat zastupa anti-gej stavove. Justina izbacuju iz škole.

Kada se Brian izlečio od raka, Justin se ponovo useljava kod njega. Justin i Michael dobijaju ponudu iz Hollywooda da se njihov strip preradi u film i Justin odlazi u Los Angeles. Kada pregovori propadnu, vraća se kod Briana očekujući da će njihova veza biti ozbiljnija, što Brian ne želi i on ga napušta. Međutim, posle eksplozije u Babylonu, u kome je bio i Justin, Brian mu priznaje da ga voli i pita ga da se venčaju. Planiraju venčanje, kupuju veliku kuću van grada, ali sve to otkazuju, jer ga Brian ubeđuje da je za njega bolje da ode u New York i izgradi svoju umetničku karijeru. Justin odlazi, ali govori Brianu da nikada neće prestati da ga voli.

Kritike[uredi | uredi kod]

Tokom emitovanja mogle su se čuti kritike zbog Justinovih godina na početku serije.

Justin je na sajtu AfterElton dospeo na treće mesto u glasanju za omiljenog gej TV junaka.[1]

Izvori[uredi | uredi kod]