Ercole alla conquista di Atlantide

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ercole alla conquista di Atlantide
Laura Efrikian i Reg Park u sceni filma
RežijaVittorio Cottafavi
ProducentAchille Piazzi
ScenarioVittorio Cottafavi
Sandro Continenza
Duccio Tessari
Archibald Zounds Jr. (Nicolò Ferrari)
UlogeReg Park
Fay Spain
Ettore Manni
Luciano Marin
Laura Efrikian
MuzikaGino Marinuzzi Jr.
Armando Trovajoli
FotografijaCarlo Carlini
MontažaMaurizio Lucidi
DistribucijaComptoir Français du Film (Francuska)
Datum(i) premijere
19. 8. 1961 (1961-08-19) (Italija)
Trajanje101 min.
Zemlja Italija
 Francuska
Jezikitalijanski

Ercole alla conquista di Atlantide (sh. Herkul i osvajanje Atlantide) je italijansko-francuski fantastično-pustolovni (peplum) film snimljen 1961. godine u režiji Vittorija Cottafavija. Naslovni protagonist, koga tumači britanski bodibilder Reg Park, je Herkul, mitski heroj koga vodeći kraljevi drevne Grčke protiv volje šalju na ocean da ispita neobične fenomene. Radnja prikazuje kako tamo pronalazi Atlantidu i doživljava niz neobičnih pustolovina.

Ercole alla conquista di Atlantide je snimljen dijelom i zbog nastojanja da se iskoristi publicitet stvoren američkim SF-filmom Atlantis, the Lost Continent, koji je imao premijeru nekoliko mjeseci ranije. Scenaristi su, pak, također inspiraciju pronašli i u popularnom pustolovnom romanu Atlantida francuskog pisca Pierrea Benoita, pa se tako, kao i u njemu, pojavljuje lik atlantidske kraljice po imenu Antineja. Kritičarima je, međutim, daleko više u oči upalo to što film sadrži za peplum nekarakteristične scene slapsticka ali i politički naboj, odnosno radnja i likovi se koriste kako bi autori iznijeli svoj stav prema tada aktualnim događajima - prije svega hladnoratovskim nuklearnim pokusima za koje se smatralo da mogu izazvati apokalipsu. Zbog toga se Ercolle alla conquista obično navodi kao jedan od najboljih ostvarenja pepluma.

Nekoliko mjeseci kasnije je snimljen njegov neslužbeni nastavak pod nastavkom Ercole al centro della Terra gdje je Park ponovio naslovnu ulogu.

Uloge[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]