Elvir Laković Laka

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Laka
Laka i njegova sestra izvode "Pokušaj" na Eurosongu 2008.
Lični podaci
Ime po rođenjuElvir Laković
Druga imenaLaka
Datum rođenja15. 3. 1969. (1969-03-15) (dob: 55)
Mjesto rođenjaGoražde, SR BiH, SFRJ (današnja Bosna i Hercegovina),
Muzički rad
Period aktivnosti1998-
Žanralternative rock, pop
Diskografska kućaHayat Production


Elvir Laković, poznat kao Laka, bosanskohercegovački je pevač rođen u Goraždu.

Laka je postao poznat u nacionalnim razmerama 1998. kada je snimio pesmu „Malo sam se razočar’o“. Poznat je i po pesmama „Vještica“, „Mor’o“ i „Piškila“. Nekoliko godina je proveo u Njujorku pre nego što se vratio u Bosnu i Hercegovinu i snimio svoj prvi album „Zec“ 2007. godine, koji je izdat i u Hrvatskoj.

Predstavljao je Bosnu i Hercegovinu na Pesmi Evrovizije 2008. u Beogradu sa pesmom „Pokušaj“. Zauzeo je deveto mesto u prvoj polufinalnoj večeri, plasiravši se tako u finale, u kojem je osvojio deseto mesto.

Biografija[uredi | uredi kod]

Laka je rođen 15. marta 1969. godine u Goraždu. Ime je dobio po zagrebačkoj pjevačici Elviri Voća. Završio je srednju školu za mašinskog tehničara, a u Nišu je dvije godine studirao zaštitu na radu. Muzičku karijeru je počeo u grupi "Deformacija proreza" sa kojom je 1998. godine snimio svoj prvi singl "Malo sam se razočar'o", s kojim je osvojio drugo mjesto na takmičenju demo-bendova. Nakon toga je snimio još nekoliko singlova, kao "Vještica", "Mor'o", "Piškila", koje je sa još nekoliko pjesama 2007. godine objavio na svom prvom albumu Zec. U periodu između 2003. i 2006. je živio u New Yorku.[1]

Diskografija[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]