Vjekoslav Jeleč

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Dr. sc. Vjekoslav Jeleč, dr. med., specijalist neurokirurg (Doboj, 1961) je hrvatski neurokirurg i političar.

Obrazovanje i karijera[uredi - уреди | uredi izvor]

Rođen je u Doboju 1961. godine gdje završava osnovnu i srednju skolu. Diplomirao je 1984. na medicinskom fakultetu u Tuzli. Od 1985. - 1989. radi na odjelu kirurgije klinicke bolnice u Tuzli. Godine 1988. započinje specijalizaciju iz neurokirurgije, te 1993. polaže specijalistički ispit za neurokirurgiju na KBC „Rebro“ i stječe zvanje specijaliste neurokirurga. Od 1993. godine radi kao odjelni liječnik na Odjelu za neurokirurgiju KB „Dubrava“ te je stalni sudski vještak Zagrebačke županije iz područja neurokirurgije. Godine 2003. stječe zvanje magistra znanosti te brani doktorsku disertaciju 2013. godine na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Također je član Hrvatskog neurokirurškog društva, EANS-a i WFNS-a. Autor je i koautor više stručnih znanstvenih i kongresnih radova. Trenutno obavlja dužnost pomoćnika ravnatelja za kvalitetu KB Dubrava u Zagrebu. Pod okriljem KB Dubrave privatno operira u jos cetiri bolnice: u Cakovcu, Bjelovaru, Koprivnici i Sisku. Poslijednjih nekoliko godina prema portalu "Najdoktor.com" jedan je od najbolje ocijenjenih neurokirurga u Hrvatskoj prema iskustvima i ocjenama pacijenata.

Politička karijera[uredi - уреди | uredi izvor]

Član je HSLS-a i obnašao je dužnost dopredsjednika te stranke. U svibnju 2013. godine bio je HSLS-ov kandidat za zamjenika gradonačelnika Zagreba u vrijeme dok je Vladimir Ferdelji bio u utrci za gradonačelnika Zagreba. Vijećnik je Gradske skupštine Grada Zagreba i Član u Odboru za zdravstvo i Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju.

Godine 2006. Jedan je od utemeljitelja i clanova predsjednistva Udruge bosanskih Hrvata Prsten (udruga sa više od 3000 fizičkih članova te 250 poslovnih subjekata ciji klub poduzetnika kontrolira oko 8% BDP-a Hrvatske sa godisnjim prometom od oko 30 milijardi kuna i zaposljava oko 35 000 ljudi ) te u dva mandata dopredsjednik istoimene udruge, neprofitne i nepolitičke organizacije za koju se vežu razne kontroverze, čiji je primarni cilj povezati Hrvate iz BiH i lobirati za iste u BiH.

Od 2016. godine član je Upravnog Odbora Hrvatske matice iseljenika.

Godine 2016. kandidat je na Parlamentarnim izborima u Hrvatskoj 11. rujna 2016. godine na listi za dijasporu u 11. Izbornoj jedinici kao treći kandidat za hrvatski sabor. 2017. godine nalazi se na listi Milana Bandica kao nezavisan kandidat na lokalnim izborima i u kolovozu iste godine ulazi u Gradsku upravu postavsi procelnik ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

Nagrade[uredi - уреди | uredi izvor]

Godine 2009. dobiva priznanje Internacionalne lige kao liječnik desetljeća

Nositelj „Večernjakovog pečata“ – Naše gore list u Mostaru 2012. godine

Godine 2013. dodijeljeno priznanje za dugogodišnji Općine Usora te postaje „Počasni građanin Usore

Clanstvo u "Rotary Klub" u Zagrebu

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]

  • Profil na web-stranici Skupštine Grada Zagreba
  • Profil na stranici KB Dubrava