Up Pompeii!

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Up Pompeii!

uvodni kadar Up Pompeii!
Scenario Talbot Rothwell
Sid Colin
Nastupaju Frankie Howerd
Max Adrian
Elizabeth Larne
Kerry Gardner
Kompozitor(i) Alan Braden
Zemlja porijekla  Ujedinjeno Kraljevstvo
Jezik/ci engleski
Broj epizoda 16 (računajući Further Up Pompeii)
Produkcija
Producent(i) Michael Mills
David Croft
Sydney Lotterby
Trajanje 30-45 min.
Emitiranje
Originalni kanal BBC1, ITV (1991)
Originalno prikazivanje 1969 – 1970
(1975)
(1991)

Up Pompeii! (sh. Uz Pompeje!) je britanski televizijski sitkom koji se originalno prikazivao na programu kanala BBC One od 1970. godine. Radnja se događa u antičko doba u drevnom rimskom gradu Pompeji, a protagonist i narator je rob po imenu Lurcio (fonetski:Lurkio), koga tumači Frankie Howerd, čije su se pustolovine uglavnom ticale porodice njegovih gospodara. Serija se isticala humorom seksualne prirode, odnosno nizom double entendrea, a snimana je u studiju pred živom publikom.

Nastala je kao pilot epizoda, originalno emitirana 1969. godine u okviru humorističke antologije Comedy Playhouse, a inspiraciju njenim tvorcima je pružio veliki uspjeh teatarskog mjuzikla A Funny Thing Happened on the Way to the Forum, gdje je Howerd bio tumačio lik roba Pseudola, prilično nalik na Lurkia.

Uspjeh serije, koja je snimljena u dvije mini-sezone (engl. series), je potakao snimanje istoimene cjelovečernje filmske verzije, a potom daleko manje uspješne TV-serije Whoops Baghdad, koja je radnju premjestila u srednjovjekovni Bagdad.

Svoj nastavak je dobila u obliku dvije specijalne emisije emitirana 1975. i 1991. godine.

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]