Univerzitet Bocconi

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Univerzitet Bocconi
Università Commerciale Luigi Bocconi
Grafton Building.jpg
Historija
OsnivačFerdinando Bocconi
Osnivanje1902.
Generalno
Vrstaprivatni univerzitet
Lokacija
Sedište
  – grad
  – pokrajina
  – država

Flag of Milan.svg Milano
Flag of Lombardy.svg Lombardija
 Italija
Službene stranice
www.unibocconi.eu

Univerzitet Bocconi (italijanski: Università Commerciale Luigi Bocconi) privatni je univerzitet u Milanu u Italiji. Na univerzitetu se izvode studijski programi ekonomije, financija, prava, menadžmenta, političkih nauka i javne uprave. Na poslovnoj školi univerziteta može se steći profesionalna MBA diploma. Institucija izvodi programe na sim studijskim nivoima od preddiplomskog, diplomskog (magisterij) do poslediplomskog (doktorski studiji).

Na međunarodnim rangiranjima univerziteta Bocconi je redovito rangiran u samom vrhu ili na prvom mestu među italijanskim univerzitetima i kao institucija rangirana pri vrhu međunarodnih lista. 2020, QS World University Rankings rangirao je poslovni program škole kao 7. najbolji na svetu i 3. najbolji u Evropi. Univerzitet je rangiran i kao 16. u ekonometriji, najviše rangirana institucija u ovoj disciplini izvan SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva.

Univerzitet je 1902. osnovao italijanski političar Ferdinando Bocconi i nazvao ga po svome sinu Luigiju Bocconiju koji je stradao u Bitci kod Adwe u toku Prvog italijansko-abesinskog rata.

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi kôd]