Theodore "T-Bag" Bagwell

Izvor: Wikipedia
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Theodore "T-Bag" Bagwell
lik iz Prison Break
Pb bagwell.png
Prvo pojavljivanje "Allen"
Posljednje pojavljivanje The Bag Man
Portretirao/la Robert Knepper
Michael Gohlke (mladi Theodore Bagwell)
Informacije
AliasiT-Bag
Teddy
Dr. Marvin Gudat (S2E02)
Clyde May (S2E04)
Stumpy (S3E9)
Sam (S2E13)
Dr. Erik Stammel (S2E18)
Teodoro
Cole Pfeiffer (S4E03-S4E12)
Charles Patoshik (S4E17)
PorodicaJames Bagwell
(rođak) (preminuo)
Partner/ljubavSusan Hollander (bivša djevojka)
Jason "Maytag" Buchanan (momak, ubijen u zatvorskoj pobuni)


Teodor „Ti-Beg“ Begvel (engl. Theodore „T-Bag“ Bagwell) je izmišljeni lik iz američke TV serije Bekstvo iz zatvora. Njegov lik tumači Robert Kneper. „Ti-Beg“ se u seriji prvi put pojavljuje u drugoj epizodi.

Teodor Begvel je jedan od najopasnijih zatvorenika u Foks riveru. Nije veliko iznenađenje što on praktično i ne poznaje život izvan zatvorskih zidina. Posle višestrukih optužbi za vandalizam i okrutnost prema životinjama, desetogodišnji Begvel je uhvaćen u pokušaju da spali kuću svoje učiteljice, nakon čega je poslat u dom za maloletne delinkvente. Tamo je upoznao članove alijanse koja se bori za nadmoć bele rase.

Kako je Begvel rastao, rasla je i ozbiljnost njegovih zločina, među kojima su i napad vatrenim oružjem i pokušaj ubistva. Zbog ovih zločina Begvel je završio u strogo čuvanom zatvoru u Alabami, gde je preuzeo lidersko mesto u Alijansi. Po odsluženju kazne, ponovo se vratio kriminalu i započeo seriju silovanja, mučenja i ubistava po Alabami. A zbog toga što su među njegovim žrtvama bili i tinejdžeri, našao se na listi najtraženijih kriminalaca. Tada je živeo kod svoje supruge. Pošto je ona videla poternicu, ona je Begvela odala policiji. Kada su ga konačno uhvatili, Begvelov advokat je zahtevao da bude smešten u zatvor van Alabame, jer je postojala bojazan da će on ponovo postati vođa Alijanse. Smešten je u zatvor Foks river zbog toga što u njemu nije postojao ogranak Alijanse za nadmoć belaca. Ali, karizmatičnom Begvelu je trebalo samo deset meseci da napravi ogranak Alijanse, jednu od najmoćnijih bandi u zatvoru Foks river stejt.

Begvel se kasnije pojavio kao lik u jednoj od epizoda TV-serije Breakout Kings.

Zanimljivosti[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. „Izdanje uloge Ti-Bega”. fox.com. Arhivirano iz originala na datum 2008-03-28. Pristupljeno 2012-06-28. 

Spoljašnje veze[uredi | uredi kod]