The Phil Silvers Show

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

The Phil Silvers Show (originalno nazvan You'll Never Get Rich) je bila američka humoristička TV serija koja se emitirala na CBS-u od 1955. do 1959. u ukupno 143 epizoda (uključujući specijalnu emisiju 1959. godine). Glavna zvijezda je bio Phil Silvers u ulozi poduzetnog narednika američke vojske Ernesta G. Bilkoa, koji je sve vrijeme pokušavao zaraditi novac raznim prevarama i shemama za brzo bogaćenje. Seriju je stvorio i najveći broj epizoda napisao Nat Hiken, a ona je nagrađena s tri uzastopne nagrade Emmy za najbolu humorističku seriju. Ponekad se za nju, prilikom repriza, koristi naziv Sergeant Bilko ili jednostavno Bilko.

Serija se prve tri sezone snimala u njujorškom studiju, jer je Hiken vjerovao da će tako sačuvati kreativnu slobodu u odnosu na Hollywood. Međutim, u četvrtoj sezoni je napustio seriju, a produkcija se preselila u Los Angeles. To je bila prilika da mnoge ugledne holivduske zvijezde počnu gostovati, odnosno glumiti sporedne likove. Njihovi honorari su doveli do povećanja troškova, pa je snimanje obustavljeno usprkos vrlo dobre gledanosti.

Godine 1996. je snimljen filmski remake Sgt. Bilko sa Steve Martin|Steveom Martinom u glavnoj ulozi koji je doživio neuspjeh kod publike i kritike.

Vanjski linkovi[uredi | uredi kod]