Oxford Classical Dictionary

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

The Oxford Classical Dictionary (OCD), tj. Oxfordski klasični leksikon jeste jednotomna enciklopedija na engleskom jeziku koja obrađuje teme vezane za antičku Grčku i Rim. Prvo izdanje objavljeno je 1949. godine (OCD1), a uredio ga je Max Cary uz pomoć H. J. Rosea, H. P. Harveya i A. Soutera. Drugo izdanje (OCD2), koje su uredili Nicholas G. L. Hammond i H. H. Scullard, izašlo je 1970. godine, a treće izdanje, koje su uredili Simon Hornblower i Antony Spawforth, štampano je 1996. godine (OCD3). Godine 2003. objavljeno je revidirano treće izdanje, koje je skoro identično s prethodnim trećim izdanjem. Četvrto izdanje, koje su uredili Simon Hornblower i Antony Spawforth uz pomoć Esther Eidinow, izašlo je 2012. godine. Ovu najnoviju verziju karakterišu tri glavne odlike: prvo, revidiran je tekst oko polovine odrednica; drugo, 90 je novih ili zamenjenih odrednica (19 je zamenjenih); i treće, ažurirana je bibliografija za sve odrednice.

Digitalno i internetsko izdanje[uredi - уреди | uredi kôd]

Treće revidirano izdanje dostupno je na Internetu za članove institucija koje su se pretplatile, bilo na Oxford Digital Reference Shelf Arhivirano 2014-09-06 na Wayback Machine-u ili na Oxford Reference Online Premium. Treće izdanje (iz 1996) bilo je dostupno i na CD-ROM-u, ali je bilo delimično inkompatibilno s novijim verzijama Windowsa, i kasnije nije revidirano niti ponovo objavljivano. Treće je izdanje dostupno i na InteLex Corporation preko Interneta, ali ne više i na CD-ROM-u (InteLex verzija bila je kompatibilna sa svim operativnim sistemima Windowsa).

Zanimljivosti[uredi - уреди | uredi kôd]

Primerak OCD tradicionalno se poklanja studentima koji osvoje četiri uzastopne zlatne medalje na Nacionalnom ispitu iz latinskog.[1]

Reference[uredi - уреди | uredi kôd]

Vidi još[uredi - уреди | uredi kôd]

Eksterni linkovi[uredi - уреди | uredi kôd]