The Fantastic Four (film, 1994)

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
The Fantastic Four
Režija Oley Sassone
Producent Steven Rabiner
Scenario
Predložak Fantastic Four; autor:
Stan Lee
Jack Kirby
Uloge
Muzika
  • David Wurst
  • Eric Wurst
Fotografija Mark Parry
Montaža Glenn Garland
Studio Constantin Film Production
Distribucija New Horizons
Datum(i) premijere
31. maj 1994 (1994-05-31)
Trajanje 90 min.
Zemlja  Sjedinjene Države
 Njemačka
Jezik engleski
Budžet 1 mil. $

The Fantastic Four (sh. Fantastična četvorka) je američki science fiction film snimljen 1994. godine u režiji Olleya Sassonea, poznat kao prva ekranizacija istoimenog stripa u izdanju Marvel Comicsa, ali i jedan od najopskurnijih modernih filmova o superherojima.

Protagonisti su četvoro prijatelja koji sticajem okolnosti zbog izloženosti svemirskim zrakama steknu nadljudske moći. Radnja prikazuje kako se suprotstavljaju maskiranom zlikovcu Dr. Doomu (čiji lik tumači Joseph Culp). Film je nastao zahvaljujući njemačkom producentu Berndu Eichingeru, koji je prava za ekranizaciju od Marvel Comicsa otkupio za male novce 1980-ih, u vrijeme kada su strip-izdavači bili pogođeni krizom. Prije nego što su, prema odredbama ugovora, prava trebala isteći, Eichinger je odlučio snimiti film sa minimalnim budžetom kako bi produžio ugovor. U tu je svrhu kao producenta angažirao Rogera Cormana koji je cijeli film uspio dovršiti za 12 dana. Na kraju je odlučeno da se uopće ne prikaže u kino-dvoranama. Kritičari koji su ga imali prilike vidjeti su ga prilično loše ocijenili.

Godine 2005. je Eichinger uspio napraviti visokobudžetnu produkciju pod naslovom Fantastic Four, koja je potom dobila i nastavak.

Cast[uredi - уреди | uredi kôd]

Izvori[uredi - уреди | uredi kôd]

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi kôd]