The Cincinnati Enquirer

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
The Cincinnati Enquirer
[[Datoteka:[Datoteka:The Cincinnati Enquirer front page.jpg]]|175px]]
The Cincinnati Enquirer
naslovnica od 27.7., 2005.
Tip dnevne novine
Format broadsheet
Vlasnik Gannett Company
Izdavač Margaret Buchanan
Urednik Tom Callinan
Osnivanje 1840.
Sedište 312 Elm Street
Cincinnati, Ohio 45202
 SAD
Tiraž 206.320 (dnevni)
290,500 Sundays[1]
Službeni website cincinnati.com

The Cincinnati Enquirer, je dnevni list s najvećom tiražom široj oblasti grada Cincinnati u američkoj državio Ohio te sjevernom Kentuckyju. (Enquirer ima i posebno izdanje pod nazivom The Kentucky Enquirer.) Novine se nalaze u vlasništvu tvrtke Gannett Co. Inc., a do 30.12. 2007. ima poseban ugovor o zajedničkom vođenju poslova s popodnevnim novinama The Cincinnati Post u vlasništvu E. W. Scripps Company.

The Enquirer također objavljuje niz elektronskih i tiskanih medija, uključujući 17 lokalnih tzv. Community Press te 10 Community Recorder tjednika, časopise CiN Weekly, Design Magazine, Inspire Magazine i OurTown i niz besplatnih časopisa za reklamiranje, kao i vebsajt Cincinnati.Com.

Historija[uredi - уреди | uredi izvor]

The Enquirer je počeo izlaziti 10.4. 1841. Postao je jedan od prvih dnevnih listova u SAD, koji je uveo nedjeljno izdanje dana 20.4. 1848. Od kraja 1850-ih do 1881, The Enquirer je bio u vlasništvu Washingtona McLeana, pristaše frakcije Copperheada zbog čije je uređivačke politike list bio izvrgnut progonima od strane Unijine vlade za vrijeme građanskog rata. Nakon rata, McLean je vodio uređivačku politiku usmjerenu protiv tada dominantne Republikanske stranke. Jedna od novinarskih zvijezda u to doba bio je Lafcadio Hearn, koji je u novinama radio od 1872. do 1875.

Od 1881. do smrti 1916. godine listom je upravljao sin Washingtona McLeana John Roll McLean. Nemajući povjerenja u svog sina Neda, John Roll McLean je Enquirer i još jedan list u svom vlasništvu - The Washington Post - povjerio posebnoj zakladi na čelu s washingtonskom bankom. Ned je na sudu uspio oduzeti The Post, što je dovelo do bankrota tog lista, odnosno prodaje Eugeneu Meyeru 1933 godine. The Enquirer, je međutim, ostao u zakladi sve do 1952.

Sjedište Cincinnati Enquirera na 312 Elm Street u Cincinatiju.

1930-ih i 1940s-ih The Enquirer je hvaljen zbog inovacija u tipografiji.

Godine 1952. banka je list odlučila prodati Charlesu Phelpsu Tafu, vlasniku Cincinnati Times-Star i članu političke dinastije Taft, ali su se uposlenici lista udružili i pomoću kredita uspjeli dati bolju ponudu. Međutim, njihovo vlasništvo nije dugo trajalo. Godine 1956. list je prodan tvrtkli The E. W. Scripps Company, vlasniku The Cincinnati Posta. Scripps je upravljao listom do 1968. kada ga je bio prisiljen prodati zbog vladine antitrustovne parnice. American Financial, tvrtka pod kontrolom lokalnog milionera Carla Lindnera kupila je list i podrala ga još jednoj Lindnerpvoj tvrtki, Combined Communications, 1969 godine. Combined, sa sjedištem u Phoenixu, spojio se s Gannettom in 1979.

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

Vanjski linkovi[uredi - уреди | uredi izvor]