Sporting News

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Sporting News (ranije poznat kao The Sporting News, a još uvijek poznat po nadimkuTSN) je američki sportski tjedni časopis, odnosno izdavačka kuća i radio-mreža sa sjedištem u St. Louisu. Osnovan je kao časopis godine 1886. godine, te je postao najvažniji časopis za praćenje bejzbola – tako da je dugo vremena nazivan "Biblijom bejzbola".

TSN je osnovao Alfred H. Spink, direktor St. Louis Brownsa i bivši novinar dnevnog lista Missouri Republican. Vrlo brzo se nametnuo kao konkurencija sportskim časopisima Clipper i Sporting Life koji su izlazili u New Yorku i Philadelphiji, a do početka prvog svjetskog rata TSN se bio jedini časopis koji je pratio bejzbol na nacionalnoj razini.

Kroz najveći dio 20. vijeka TSN se isticao svojim asketskim izgledom, temeljenim na crno-bijelom tiskom. Međutim, za ozbiljne fanove je bio neprocjenjiv izvor podataka, s obzirom da je svaki tjedan objavljivao detaljne izvještaje i statistike o svakoj utakmici. Osim najvažnijih je pratio i manje lige.

Kada su se 1980-ih pojavili novi specijalizirani mediji na sportskoj razini kao novine USA Today i ESPN, a kasnije i web-stranice vodećih profesionalnih sportskih liga 1990-ih, TSN je izgubio svoju ulogu. Zbog toga je bio prisiljen evoluirati u konvencionalni, odnosno "raskošni" sportski časopis. Tako su detaljne statistike nestale 1980-ih, iako su se tiskale za pretplatnike još neko vrijeke.

Danas TSN detaljno obrađuje Major League Baseball, National Football League, National Hockey League, National Basketball Association, NASCAR i prvenstva NCAA u košarci i footballu, ponekad prateći druge sportove.

TSN svake godine sponzorira vlastziti izbor najboljeg igrača, pitchera, debitanta, menadžera, rezervnog igrača i povratnika godine.

Godine 1999. TSN je proveo anketu kako bi odredio "100 najvećih igrača bejzbola" i "100 najvećih igrača footballa." Pobjednici ankete su bili Babe Ruth u kategoriji baseballa i Jim Brown u kategoriji footballa.

Godine 2001. kompanija je kupula radio-mrežu One on One Sports i premimenovala je u Sporting News Radio.

U septembru 2006. American City Business Journals, Inc. sa sjedištem u Charlotteu je od Vulcan Sports Media Inc. otkupio časopis, online izdane, izdavačku kuću i radio-mrežu.

Vanjski linkovi[uredi - уреди | uredi izvor]

Reference[uredi - уреди | uredi izvor]

  • Cooper, Mark (1996). "Alfred Henry Spink". Baseball's First Stars. Edited by Frederick Ivor-Campbell, et al. Cleveland, OH: SABR. ISBN 0-910137-58-7