Sean Astin

Izvor: Wikipedia

Sean Astin

Accéder aux informations sur cette image commentée ci-après.

Astin drži govor na univerzitetu UIUC 2009.

Lični podaci
Ime po rođenju Sean Patrick Duke
Rođenje 25. februar 1971. (1971-02-25) (dob: 44)
Santa Monica, SAD
Bračni drug(ovi) Christine Harrell (vj. 1992–) «start: (1992)»"Brak: Christine Harrell to Sean Astin" Location:Šablon:Placename/adr (linkback://sh.wikipedia.org/wiki/Sean_Astin)
Profesionalna karijera
Zanimanje glumac, režiser, producent
Period aktivnosti 1981–
Internetska stranica http://www.seanastin.com/

Sean Astin (25. februar 1971 -) je američki filmski glumac, režiser i producent najpoznatiji po ulozi Samwisea Gamgeeja u filmskoj trilogiji Gospodar prstenova.

Rodio se kao dijete poznate glumice Patty Duke i lasvegaskog izdavača Michaela Tella, sa kojim mu je majka u to vrijeme bila nakratko udana. Prezime je dobio po Johnu Astinu za koga mu se majka udala nedugo nakon poništenja braka s Tellom.

Astin se diplomirao engleski jezik i historiju na UCLA, a s glumom se počeo baviti još kao dijete, imajući glumački debi u TV-filmu Please Don't Hit Me, Mom gdje je nastupao zajedno s majkom. Prvu filmsku ulogu je imao sa 14 godina u filmu Goonies. Nakon niza sporednih uloga je zajedno sa svojom suprugom Christine Harrell (sa kojom ima tri djece) 1994. imao i redateljski debi s kratkim filmom Kangaroo Court, koji je nominiran za Oscara.

Za vrijeme snimanja Gospodara prstenova je režirao kratki film The Long and Short of It. Svoja iskustva sa snimanja (i karijere općenito) je opisao u knjizi memoara There and Back Again.

Fusnote[uredi - уреди]

Eksterni linkovi[uredi - уреди]