Seadramon

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to searchSeadramon
Seadramon
Seadramon
(シードラモン)
Osnovno
Anime(i) Digimon Adventure
Digimon Adventure 02
Digimon Xros Wars
Premijerni nastup "Noćna pustolovina"
Posljednji nastup "X4 - rješenje krize!"
Glasove posudili Sjedinjene Američke Države Dan Lorge (02)
Digivolucije
Rookie Betamon
Ultra MegaSeadramon
Mega MetalSeadramon
Profil
Level Champion
Tip Data
Skupina Morski Digimon
Partner(i) Michael Washington (02)
Vanjske poveznice
Članak na Digimon Wikia

Seadramon (japanski: シードラモン) je fiktivni lik iz Digimon franšize koji se pojavljivao u nekoliko sezona animea u manje važnim ulogama. Seadramon je Data Digimon na Champion levelu čije ime dolazi od kombinacije riječi "sea" (engleski: more) i "dra(gon)" (engleski: zmaj) te doslovno znači "Morski zmaj". Seadramon ima dugo, savitljivo tijelo koje koristi kako bi obuhvatio i udavio svoje neprijaetelje, dok mu se na glavi nalazi poseban oklop koji mu koristi u obrani. Većina Seadramona nema razvijenu inteligenciju i sposobnost govora, iako to nije pravilo (vidi Betamon i MetalSeadramon), te vrijeme provode plivajući Mrežnim oceanom. Inače su miroljubivi Digimoni, ali u borbi predstavljaju izrazito opasne protivnike.

Pojavljivanja[uredi - уреди | uredi izvor]

Anime[uredi - уреди | uredi izvor]

Digimon Adventure[uredi - уреди | uredi izvor]

Seadramon napada Garurumona tijekom borbe u kojoj je nemar Taija i Agumona umalo doveo do ozbiljnih posljedica.

Nakon što napuste plažu na kojoj su se borili sa Shellmonom, djeca dolaze do malenog jezera na čijoj se obali nalazi neispravni tramvaj. Odlučivši se odmoriti, djeca ostanu na jezeru i dogovore raspored dežuranja. Dok dežuraju, Tai i Agumon provode vrijeme zabavljajući se čime, nesvjesno, sprže rep Seadramona koji boravi u jezeru. U trenutku smjene straže, Matt i Gabumon nailaze na pobješnjelog Seadramona koji ih napada bez upozorenja. Osjetivši se ugroženim, ozlijeđeni Digimon napada prve uljeze koje susreće. Iako su djeca promislila kako se radi o zlom Digimonu, kao što je bio slučaj sa Shellmonom, Tentomon objasni kako je Seadramon zapravo miroljubiv Digimon i kako neće napadati bez direktnog povoda. Tada se Tai i Agumon sjete da su oni svojim nemarom uzrokovali ovo, ali ne uspijevaju pomoći Mattu i Gabumonu koji nisu nikakav izazov za Seadramona. Ipak, kada Seadramon zahvati Matta repom i planira ga udaviti, Gabumon uspijeva Digivoluirati u Garurumona i bez većih problema smiriti Seadramona. Kao što je bilo i sa Shellmonom, djeca su Seadramona porazila, ali ne i ubila. Poražen i izmoren, Seadramon se vratio u jezero, a djeca su nastavila svoje putovanje Digitalnim svijetom.

Digimon Adventure 02[uredi - уреди | uredi izvor]

Michaelov Seadramon u borbi s Gorillamonom. Seadramon je ovdje pokazao svoju dominaciju u podvodnoj borbi.

Seadramon se u drugoj sezoni pojavljuje dva puta. Prvi puta se pojavio tijekom borbe protiv Gorillamona koji je bio pod kontrolom Đavolje spirale. Betamon, partner Amerikanca Michaela Washingtona, Digivoluirao je u Seadramona i odvukao Gorillamona u jezero gdje su se borili dok Mimijin Togemon nije uništio spiralu. Kasnije, Michael i Seadramon su se mogli susresti među brojnom djecom i Digimonima kako pomažu vraćanju zalutalih Digimona u Digitalni svijet. Pomagali su u SAD-u gdje su sudjelovali u borbi s podivljaliim Cherrymonom u blizini Rockefeller Centra.

Digimon Tamers[uredi - уреди | uredi izvor]

Nakon što Vikaralamon svojim prisustvom izazove kaos i otvori portal u Digitalni svijet, Seadramon se može vidjeti među siluetama brojnih Digimona koji žele ući u Stvarni svijet.

Digimon Xros Wars[uredi - уреди | uredi izvor]

Vojska Seadramona koju je Neptunemon poslao na Taikija i ostale koji su boravili na KingWhamonu.

Seadramoni se pojavljuju kao Neptunemonovi podanici na kraju 5. epizode i na početku 6. epizode. Nakon što Taiki porazi Ebidramona pomoći Leviamonove DigiMemorije, Naptunemon poziva velik broj Seadramona koje šalje na djecu i KingWhamona. Ipak, nakon što se pojavi Kiriha i s MailBirdramonom omami jedan dio Seadramona, Taiki iskoristi MarineAngemonovu DigiMemoriju i pomoću nje uspijeva omamiti sve Seadramone i Neptunemona. U tom trenutku Taiki i tim odlaze spasiti Archelomona, ali kada im to uspijeva, MarineAngemonov napad izgubi utjecaj i Neptunemon napadne Xros Heart i Archelomona. Kada ovi upadnu u vodu, naredi Seadramonima da zamrznu vodu i tako imobiliziraju Taikija i ostale.

Igre[uredi - уреди | uredi izvor]

Digimon V-Pet Version I[uredi - уреди | uredi izvor]

Kada je Bandai 1997. godine prvi puta izdao Digimon V-Pet, Seadramon je bio dostupan kao jedna od Betamonovih Digivolucija. Kako bi dobio Seadramona, igrač mora pokazati srednje-lošu brigu za svog Betamona i buditi ga noću 0-9 puta. Seadramon je jedan od najslabijih Champion Digimona dostupnih u igri. Ako se igrač prema njemu odnosi savršeno i uspijeva održati 50% pobjeda (iz 15+ borbi), Seadramon dalje Digivoluira u Mamemona.

Digimon World[uredi - уреди | uredi izvor]

Seadramon Digivoluira iz Betamona, a dalje Digivoluira ili u MegaSeadramona ili u Megadramona, ovisno o situaciji u kakvoj jest.

Seadramon se može susresti u regiji Dragon Eye Lake (u blizini trojice Goburimona). Tijekom jutra, Hiro ugleda veliku sjenu kako se giba naprijed-nazad pod vodom i kako jede bilo što što joj se ponudi. Kada Hiro uhvati Seadramona, može otploviti do Beetle Landa. Ako ga, pak, uhvati drugi put, može mu reći da mu da posebni predmet ili Digivolucijsko pomagalo.

Digimon World 2[uredi - уреди | uredi izvor]

Seadramon Digivoluira iz Crabmona [8+ DP], a dalje može Digivoluirati u MegaSeadramona. Njegov napad pojačava se na ledenoj podlozi, a njegov napad, Ice Blast, napada sve protivnike istovremeno.

Digimon World 3[uredi - уреди | uredi izvor]

Seadramon se može pronaći u regiji Asuka South Sector i susresti nakon pecanja, uz iznimke domena Ether Jungle i South Cape u kojima se pecanjem susreće Shellmon. Može Digivoluirati iz Betamona u regiji Divermon's Lake nakon što igrač porazi voditelja regije Suzaku. Kada se igrač protiv njega bori, nerijetko za sobom ostavi Water Chip 2. Varijacija druge boje ovog Digimona može se susresti u regiji Amaterasu Server's Bulk Swamp. Seadramon je dostupan i kao plava Champion karta sa statistikom 16/15.

Digimon Digital Card Battle[uredi - уреди | uredi izvor]

Seadramon je u igri prisutan isključivo kao C karta plave boje s iznimno korisnim efektom koji prepolavlja protivnikove napade za jedan krug.

Digimon World DS[uredi - уреди | uredi izvor]

Seadramon, koji se može susresti u regiji Drain Tunnel, Digivoluira iz Betamona, a dalje Digivoluira u MegaSeadramona.

Digimon World Dawn and Dusk[uredi - уреди | uredi izvor]

Seadramon Digivoluira iz SnowAgumona na LV24 i s 450 Aqua Exp., a dalje može Digivoluirati u MegaSeadramona. Može se susresti u regiji Loop Swamp.

Digimon Story: Lost Evolution[uredi - уреди | uredi izvor]

U ovoj igri, Seadramon Digivoluira iz Betamona, a dalje Digivoluira ili u MegaSeadramona ili u WaruSeadramona, a može se pronaći u regiji Palette Amazon.

Sposobnosti[uredi - уреди | uredi izvor]

Ime Prijevod Kanji/Kana Romanizacija Engleski Njemački Opis
Water Breath Ledeni dah ウォーターブレス Uootaa Buresu Ice Blast Eisschleuder Seadramon iz usta ispali mlaz ledene vode koja zaledi protivnika.
Ice Arrow Ledena strelica アイスアロー Aisu Arō Ice Winder Eisspule
Eiszapfen
Iz usta uspaljuje ledene šiljke.
Squeeze Stisak しめつける Uiiku Surappu Squeeze
N/A
Seadramon svojim repom obuhvati svog protivnika te ga stišće sve dok ovaj ne umre.
Cold Breath Hladni dah コールドブレス Koorudo Buresu Cold Breath
N/A
Radi se o snažnijoj varijanti Ledenog daha.

Zanimljivosti[uredi - уреди | uredi izvor]

  • Seadramon je jedan od rijetkih Digimona koji se u prvoj sezoni pojavio kao divlji Digimon da bi kasnije imao partnera. U drugoj sezoni njegov je partner bio Amerikanac Michael Washington.
  • Seadramon je jedan od rijetkih ne-partner Digimona kojemu je u animeu prikazana cijela Digivolucijska linija. U prvoj sezoni pojavilu su se njegovi Ultra i Mega leveli, dok je njegov Rookie level prikazan u drugoj sezoni.

Vanjske poveznice[uredi - уреди | uredi izvor]

Seadramon na Digimon Wiki