Razgovor sa korisnikom:Gagily

Izvor: Wikipedia
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Pozdrav, Gagily! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
Wikipedia je projekt slobodne internetske enciklopedije koju svako može uređivati.

Ako se prvi put nalazite na Wikipediji i želite joj doprinositi, preporučamo da odvojite nešto vremena i proučite pet osnovnih načela, te se upoznate sa Wikipedijinim smjernicama i preporukama. Ako vam zatreba pomoć pri uređivanju, možete da pregledate stranice pomoći i prođete kroz uvodni kurs/tečaj.

Na stranicama za razgovor uvijek se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu OOjs UI icon signature-ltr.svg na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Na stranici Nedavnih izmjena možete saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta se trenutno na Wikipediji radi. Na stranici Pijace možete pročitati o novostima na Wikipediji i obratiti se zajednici, bilo da sudjelujete u diskusijama ili postavljate pitanje.

Nadamo se da će vam ovdje biti ugodno, te da ćete svojim doprinosima postati stalni saradnik - Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobrodošli na Wikipediju i sretan rad!

English language.svg Hello and welcome to the Serbo-Croatian Wikipedia! We appreciate your contributions. If you do not speak Serbo-Croatian, that's no problem. Talk to us via our village pump in your native language or find and contact users who speak your language. We hope you enjoy your time here!


Slike za članak o Avali[uredi kôd]

Koliko sam uspio shvatiti, one su preuzete sa sljedećih sajtova:

S obzirom na to, slike koje su uploadane moraju biti ili izbrisane zbog mogućih kršenja autorskih prava ili za svaku od njih mora biti stavljena oznaka da su preuzete s drugog izvora u skladu s doktrinom o poštenoj upotrebi. --OC Ripper 13:24, 10 rujan-септембар 2007 (CEST)


Mislim da je u pitanju nesporazum[uredi kôd]

Članak o Medvedgradu je preuređen tako da je s hrvatske Wikipedije preuzet uvod, dok tekst o Crnoj kraljici nije izbrisan nego "zakomentiran" (tj. ostavljen u tekstu, ali učinjen nevidljivim svakome tko ne uređuje članak). Ta je praksa na Wikipedijama uobičajena za dijelove teksta koje treba malo preurediti. OC Ripper 19:51, 10 rujan-септембар 2007 (CEST)


Razjašnjenja[uredi kôd]

Vidim da se još nismo razumjeli, pa da ukažem na nekoliko stvari:

  1. Ukoliko si ti ili bilo tko drugi nezadovoljan sa sadržajem pojedinačnog članka (u ovom slučaju članak pod nazivom Medvedgrad, o tome je daleko bolje raspravljati na stranici za razgovor odgovarajućeg članka nego na Pijaci. Ako je stranica kojim slučajem prazna, to ne znači da se na njoj ne može započeti rasprava. Dovoljno je kliknuti i napisati ono što se misli reći kao u svakom drugom članku.
  2. Nijedan korisnik nema eksluzivno pravo na uređivanje pojedinog članka, kao što se nijednom korisniku - osim ako je u pitanju vandalizam i sl. - ne smije zapriječiti uređivanje pojedinačnog članka.
  3. Na Pijaci nije potrebno citirati poruke upućene na ovu stranicu, s obzirom da one nisu privatne, odnosno može ih čitati svaki korisnik Wikipedije. Ukoliko se na njih baš mora ukazati, može se staviti link [[User talk:Gagly#Mislim da je u pitanju nesporazum]] . Time se štedi prostor i diskusija čini preglednijom.
  4. Na stranicama za raspravu, uključujući Pijacu, svaki novi post je poželjno potpisati, i to tako da se stavi sljedeća oznaka --~~~~ .
  5. Pretpostavljam da je izvor svih nesporazuma neiskustvo, odnosno nepoznavanje funkcioniranja Wikipedije. Stoga savjetujem da pažljivo pročitaš Wikipedia:Kurs/Tečaj s uputstvima za uređivanje članaka, uključujući formatiranje teksta, stavljanje slika, vanjskih i internih linkova, kategorija i sl. S različitim formatima i opcijama koje nudi ova Wikipedija može se eksperimentirati na to posebno određenoj stranici - Wikipedia:Igralište. --OC Ripper 13:40, 12 rujan-септембар 2007 (CEST)