Razgovor s korisnikom:LAz17~shwiki

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Pozdrav, LAz17~shwiki! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
Wikipedia je projekt slobodne internetske enciklopedije koju svako može uređivati.

Ako se prvi put nalazite na Wikipediji i želite joj doprinositi, preporučamo da odvojite nešto vremena i proučite pet osnovnih načela, te se upoznate sa Wikipedijinim smjernicama i preporukama. Ako vam zatreba pomoć pri uređivanju, možete da pregledate stranice pomoći i prođete kroz uvodni kurs/tečaj.

Na stranicama za razgovor uvijek se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Na stranici Nedavnih izmjena možete saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta se trenutno na Wikipediji radi. Na stranici Pijace možete pročitati o novostima na Wikipediji i obratiti se zajednici, bilo da sudjelujete u diskusijama ili postavljate pitanje.

Nadamo se da će vam ovdje biti ugodno, te da ćete svojim doprinosima postati stalni saradnik - Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobrodošli na Wikipediju i sretan rad!

Hello and welcome to the Serbo-Croatian Wikipedia! We appreciate your contributions. If you do not speak Serbo-Croatian, that's no problem. Talk to us via our village pump in your native language or find and contact users who speak your language. We hope you enjoy your time here!

Dobrodošao[uredi kod]

Moram ponovno reći dobro nam došao. Pošto si novi korisnik na sh wiki, a ja i ti smo se upoznali pod "neobičnim" okolnostima želio bih ti još samo da je ova wikipedija veoma osjetljiva po pitanju ratnih tematika pošto se očekuje da tekstovi na njoj budu OK za korisnike iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, a to je veoma teško. Ako budeš obraćao pažnju vidjeti ćeš da iskusniji korisnici (Ripper, Maria, a nadam se da sada tu počinjem spadati i ja) izbjegavaju da pišu o istoriji Južnih Slavena jer je to veoma osjetljivo pitanje za korisnike.

Moram i po treći put reći dobro nam došao jer si ti prvi od mojih poznanika koji je prihvatio poziv da dođe na ovu wiki :)--Rjecina2 22:45, 27 avgust-коловоз 2010 (CEST)

Mi smo ti prilično maleni i miroljubivi... Od aktivnih korisnika s drugih wiki ovde imaš jedino mladog filozofa i štambuka koji se retko pojave. Sve ostale stalne korisnike si već vidio ako si pogledao popis zadnjih 500 promena na wikipediji.
Ova wikipedija ima oko 10 redovnih korisnika + nekoliko povremenih korisničkih računa i dosta IP pisanja.
Naš neupitni vođa je korisnik:OC Ripper.--Rjecina2 02:11, 28 avgust-коловоз 2010 (CEST)
Uzeo sam šablon s slovenske wiki pa moraš mjenjati imena, ali to bi bilo to.
Po pitanju promena link je ovo
--Rjecina2 03:10, 29 avgust-коловоз 2010 (CEST)

Šabloni za zastave[uredi kod]

Može se koristiti {{flagicon|Jugoslavija}} ili {{flagicon|Kraljevina Jugoslavija}} za same zastave, odnosno {{flag|Jugoslavija}} i {{flag|Kraljevina Jugoslavija}} za zastave. V. također {{country data Jugoslavija}} za parametre. --OC Ripper 10:49, 29 avgust-коловоз 2010 (CEST)

Za Sloveniju v. {{flag|Slovenija|1945}}, za ostale republike v. Template:Country data Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makedonija, BiH... pa ubacuj parametre po njima. --OC Ripper 08:16, 30 avgust-коловоз 2010 (CEST)

{{Flag|Slovenija|1945}} za zastavu + ime; {{flagicon|Slovenija|1945}} samo za zastavu. To bi trebalo biti to. --OC Ripper 20:07, 30 avgust-коловоз 2010 (CEST)

Hrvatska je zvijezdu sa zastave izbacila neposredno nakon prvih izbora 1990. godine, kada je formalno još uvijek bila u SFRJ. --OC Ripper 19:56, 1 rujan-септембар 2010 (CEST)

Hrvatska je izmijenila *dva* puta izmijenila zastave 1990. godine. Prva izmjena je bila u junu 1990. godine - istovjetna "emigrantskoj" verziji - a onda je u decembru uzeta današnja verzija s grbovima historijskih regija iznad šahovnice. Pogreške za kraj 1940-ih će biti ispravljene. --OC Ripper 13:20, 2 rujan-септембар 2010 (CEST)

U sezoni 1990/91 se koristila nova zastava. Jedini razlog zbog koga bi eventualno moglo biti opravdano korištenje zastave NRH/SRH bi bilo u eventualnom izbjegavanju zabune u slučajevima korisnika ove Wikipedije koji nisu upoznati s državnopravnim kontituiteom NRH/SRH/današnja Hrvatska. No, mislim da bi se Wikipedia ipak trebala držati činjenica, ma kako one komplicirane bile. --OC Ripper 17:52, 3 rujan-септембар 2010 (CEST)
Što se dogodilo ?--Rjecina2 00:41, 5 rujan-септембар 2010 (CEST)

Zastave, zabune, pisma, varijante i "osjetljive" teme[uredi kod]

Da ne bude nikakve zabune, na ovoj Wikipediji su *oba* pisma ravnopravna, kao i svi standardi, odnosno varijante (inačice) određenih riječi (isto kao što se na en.wiki ravnopravno koristi i "truck" i "lorry" za kamion i sl.). To, dakako, komplicira stvari, i zato ja preferiram "neutralne" ili izraze koje bi netko tko ne zna dobro srpskohrvatski mogao lakše prepoznati. Korisnicima je, pak, ostavljena sloboda da koriste izraze za koje smatraju prikladnijima.

Što se članaka o pokoljima 1941. godine tiče, oni uistinu jesu preuzeti sa hr.wiki, i u svojoj originalnoj verziji su bili temeljeni na ne baš najobjektivnijim izvorima. Pokušao sam ih malo očistiti od POV-a (pristranog gledišta), ali, sudeći po reakcijama, očito ne dovoljno. To je, između ostalog, jedan od razloga zašto se previše ne volim baviti "zanimljivim" temama iz bliske prošlosti ovih prostora jer, ma što radili, uvijek će se s ove ili one strane naći zamjerke, a nastojanje da se takve članke učini savršenim - a zbog osjetljivosti teme oni to moraju biti - ponekad uzima previše vremena i energije.

A što se zastava u članku "Jugoslovenska Hokejaška Liga" tiče, zabune, odnosno spor (korištenje zastave NRH/SRH u sezoni kada ona više nije bila službena, a kao oznake da je Hrvatska još uvijek bila u Jugoslaviji) bi se mogao elegantno izbjeći tako da se jednostavno nikakve zastave ne koriste. --OC Ripper 10:50, 5 rujan-септембар 2010 (CEST)

Bosansko Grahovo[uredi kod]

Nakon uspoređivanja svih nacionalističkih priča rezultat je jednostavan to jest Četnici su počinili zločine nad Hrvatima na području ovog sreza 1941. godine. Pošto se vjerovatno pitaš kako sam došao do tog zaključka vreme je da ga objasnim:

  • 1) Hrvatske nacionalističke udruge optužuju Srbe za zločin
  • 2) Srpska nacionalistička udruženja ne spominju zločin, ali govore kako u ovom srezu za razliku od ostalih 1941. godine nije bilo ustaških zločina i da su ga samorganizirani Srbi čak oslobodili od ustaše.

Nakon što usporedimo priče i čitamo između redova rezultat je prilično jednostavan. Ovo ispod ti je tekst s stranica ravnogorskog pokreta: Послије слома старе Југославије, па до краја 1941. године, Срби из среза Босанско Грахово, који су чинила 94,35% укупног броја становника, сами су се организовали и заштитили од усташког геноцида. Разлог лежи у томе што су пад Југославије искористили да се добро наоружају, па су чак крајем јула читаво подручје среза ослободили од усташа. У току 1941. године страдало је само 250 Срба. Остали до броја 1.111 страдали су током рата када су усташе успијевале да овладају тим крајевима.

Po meni bilo bi dobro da ostaneš na wiki i ako ništa drugo prebacuješ tamošnje tekstove iz historije Srbije na ovu wiki, ali .......--Rjecina2 20:05, 5 rujan-септембар 2010 (CEST)

po pitanje srpskohrvatski - hrvatskosrpski ako ne grešim u Hrvatskoj se koristio pojam hrvatskosrpski, a u Srbiji srpskohrvatski ??--Rjecina2 22:03, 5 rujan-септембар 2010 (CEST)
Po pitanju zločina problem (moje mišljenje) na sh wiki je bio korisnik is Srbije Mladi Filozof koji se na svim wikipedijama raspisao o srpskim zločinima. Na žalost tu ne možemo ništa pošto ga i sr wiki trpe (bio je ili je još uvek njihov administrator), pa ako oni ne osporavaju njegove tekstove, baš ne možemo niti mi. Ako pogledaš njegovu stranicu za razgovor vidjeti ćeš da sam protestirao kao na još nekim mjestima (nekim korisnicima)- Ja sam mišljenja da se na ovoj wiki ne bi trebalo pisati o zločinima ili pisati općenito u stilu "ta i ta vojska je tamo pobila toliko i toliko ljudi".--Rjecina2 19:49, 12 rujan-септембар 2010 (CEST)

Vaš račun će biti preimenovan[uredi kod]

09:15, 20 mart-ожујак 2015 (CET)

Renamed[uredi kod]

00:51, 23 april-травањ 2015 (CEST)