Razgovor o datoteci:Radnik-delavec.jpg

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Opet isto pitanje, šta je problem sa ovim? --Mladifilozof (razgovor) 15:20, 11 studeni-новембар 2013 (CET)

Novine su zaštićene autorskim pravima, kao što i licenca govori (osim ako je ovo bio službeni državni list, ali kako nije, jel' te), ali objašnjenje u infoslici (izvor, autor i objašnjenje) ne odgovara navedenoj licenci. Izvor se mora ljepše formulirati, autor također, a u objašnjenje ide fair use rationale bez kojeg slika nikako ne može biti jer je nepropisno označena. To nije neki posao, da se u tren srediti :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:02, 11 studeni-новембар 2013 (CET)
Izvor je sasvim jasan, skenirana naslovna stranica novina. Autor je anoniman, zašto što su novine bile zabranjene u Kraljevini Jugoslaviji i morali su ih izdavati anonimno. Autori čija bi se imena otkrila bili bi uhapšeni. --Mladifilozof (razgovor) 14:52, 15 studeni-новембар 2013 (CET)
U stvari ispravka, ove novine su zabranjene jula 1924. godine, a ovo je jedno od poslednjih legalnih izdanja iz juna 1924. Izdavala ih je Nezavisna radnička partija Jugoslavije. Autori su bili anonimni ili pseudoanonimni (potpisivani pseudonimom). Da li je to javno vlastnišvo danas ili treba koristiti fair use? --Mladifilozof (razgovor) 14:54, 15 studeni-новембар 2013 (CET)

Poštena uporaba, dakle treba objašnjenje i uredu je --Biljezim se sa štovanjem,Poe 20:12, 15 studeni-новембар 2013 (CET)