Razgovor:Veza Nemanjića i Karađorđevića

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Veza Nemanjića i Karađorđevića.
Rad na člancima


Ironija[uredi kod]

Ovaj članak je dat radi pokazivanja zanimljivih veza između vladarskih porodica, a ne iz političkih razloga. U tom smislu bih ukazao na par činjenica. Posle Majskog prevrata 1903., odnosi Srbije i Austrougarske su postajali sve lošiji - Carinski rat od 1906, Aneksiona kriza 1908. i na kraju Prvi svetski rat, koji je započeo upravo napadom Austrougarske na Srbiju 1914.. Za sve to vreme, austrougarski car i kralj bio je Franjo Josif, potomak Nemanjića (generacija 23); u Srbiji vladajući Karađorđevići će se "oroditi" sa Nemanjićima tek 1922. i to ženidbom sa nemačko-rumunskom princezom. Alekol 21:27, 12 oktobar-листопад 2009 (CEST)

Meni ovaj članak deluje potpuno neenciklopedijski, kao propaganda u korist Karađorđevića. Predlažem brisanje ili uklapanje u članak o Karađorđevićima. --Mladifilozof (razgovor) 22:35, 2 april-травањ 2012 (CEST)
Meni je ovaj tekst glupost pošto se zbog ženidba okrunjenih glava može bez problema dokazati da oni potiču od bilo koga. Primer takve gluposti za wikipediju (i bilo koju drugu enciklopediju) je činjenica da možemo napisati istinito rodoslovlje po kojemu sve današnje evropske okrunjene glave potiču od Vizantijske dinastije Makedonaca (što je potpuna istina). Koja bi bila poanta takvog istinitog teksta ?--Rjecina2 (razgovor) 07:56, 3 april-травањ 2012 (CEST)